Amar Dedić
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Amar Dedić
Amar može i mora igrati samo izrazito ofanzivno. Nije on za odbrane. Ovo govorim općenito.
bošnjanin
-
- Kontakt:
Real Madrid ga želi iduću sezonu na posudbu s pravom otkupa na kraju sezone.

"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Ne!vedranbadjun je napisao/la: ↑17 maj 2025, 23:54Amar može i mora igrati samo izrazito ofanzivno. Nije on za odbrane. Ovo govorim općenito.
On je DESNI BEK i ništa drugo. U onom momentu kad mu je neko slagao da je nekakav univerzalac, da moze lijevo, da je WB itd., e tada je krenuo strmoglavo padati.
Bojim se da je sad zaboravio igrati i svoju primarnu poziciju RB.
Moze ofanzivno ali iskljucivo desno nista lijevo231983 je napisao/la: ↑18 maj 2025, 11:00Ne!vedranbadjun je napisao/la: ↑17 maj 2025, 23:54Amar može i mora igrati samo izrazito ofanzivno. Nije on za odbrane. Ovo govorim općenito.
On je DESNI BEK i ništa drugo. U onom momentu kad mu je neko slagao da je nekakav univerzalac, da moze lijevo, da je WB itd., e tada je krenuo strmoglavo padati.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Možda, ali da ima bek iza njega. Kad je wb puno je vise orijentisan na ofanzivu pa je cesto propuh pozadi. Zato kažem, on je fesni bek u formaciji s 4 pozadi, u drugim formacijama je neupotrebljiv.NoDi80 je napisao/la: ↑18 maj 2025, 13:12Moze ofanzivno ali iskljucivo desno nista lijevo231983 je napisao/la: ↑18 maj 2025, 11:00Ne!vedranbadjun je napisao/la: ↑17 maj 2025, 23:54Amar može i mora igrati samo izrazito ofanzivno. Nije on za odbrane. Ovo govorim općenito.
-
- Kontakt:
Evo predsjednik kluba Longoria upravo ima press konferenciju, na pitanje da li Amar ostaje u klubu reče da još uvijek nisu donijeli finalnu odluku za njega i Bennacera da li će ih otkupiti, te da će u narednim danima porazgovarati sa trenerom i upravom pa će izaći u javnost s tom informacijom.
Po meni je desno krilo idealna pozicija za njega. Nije on toliko dobar nazad. Mi ako bismo imali na desnom krilu redovno Esmira, Amar bi izgubio šansu da na toj strani češće probija.231983 je napisao/la: ↑18 maj 2025, 11:00Ne!vedranbadjun je napisao/la: ↑17 maj 2025, 23:54Amar može i mora igrati samo izrazito ofanzivno. Nije on za odbrane. Ovo govorim općenito.
bošnjanin
- marlostanf1eld
- Kontakt:
Nema šanse, da bi bio krilo moraš biti odličan na malom prostoru i generalno imaš manje vremena da donosiš odluke sa loptom. On je koristan kada ima puno prostora ispred sebe jer tada može iskoristiti svoju brzinu i povući loptu ili kroz sredinu ili desno. Što je manje prostora ispred njega on se više gubi.vedranbadjun je napisao/la: ↑20 maj 2025, 12:10Po meni je desno krilo idealna pozicija za njega. Nije on toliko dobar nazad. Mi ako bismo imali na desnom krilu redovno Esmira, Amar bi izgubio šansu da na toj strani češće probija.231983 je napisao/la: ↑18 maj 2025, 11:00Ne!vedranbadjun je napisao/la: ↑17 maj 2025, 23:54Amar može i mora igrati samo izrazito ofanzivno. Nije on za odbrane. Ovo govorim općenito.
-
- Kontakt:
Tako jemarlostanf1eld je napisao/la: ↑20 maj 2025, 12:13Nema šanse, da bi bio krilo moraš biti odličan na malom prostoru i generalno imaš manje vremena da donosiš odluke sa loptom. On je koristan kada ima puno prostora ispred sebe jer tada može iskoristiti svoju brzinu i povući loptu ili kroz sredinu ili desno. Što je manje prostora ispred njega on se više gubi.vedranbadjun je napisao/la: ↑20 maj 2025, 12:10Po meni je desno krilo idealna pozicija za njega. Nije on toliko dobar nazad. Mi ako bismo imali na desnom krilu redovno Esmira, Amar bi izgubio šansu da na toj strani češće probija.
-
- Kontakt:
Da li ova objava nagovještava da je završio svoje u Marseju?

-
- Kontakt:
Izgleda tako.Coolpanda24 je napisao/la: ↑20 maj 2025, 22:23
Da li ova objava nagovještava da je završio svoje u Marseju?![]()
Amar je imao posudbu za neki mizeran novac 1-2 miliona eura, otkupna klauzula je bila 10-15 miliona eura, s tim da je od transfera morao odigrati 50% svih tekmi da bi Marseille morao kupit Amara a to se nije desilo, Salzburg ima neku otkupnu klauzulu od 100.000€
Vraća se u Salzburg jer nije zadovoljio u Marseillu, tačnije rečeno, Marseille je ocijenio da nema kvalitet da pomogne ekipi da napreduju.
Vraća se u Salzburg jer nije zadovoljio u Marseillu, tačnije rečeno, Marseille je ocijenio da nema kvalitet da pomogne ekipi da napreduju.
Nek ode u Bayer umjesto Frimponga...
Vidim ga u Eintrachtu, Gladbachu ili Fiorentini i sl. klubovima.
Ne vjerujem da su ovi klubovi iskazali zainteresiranost za njega.
Ne vjerujem da su ovi klubovi iskazali zainteresiranost za njega.
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Ima li kakvih klubova zainteresovanih ili je sljedeća sezona opet u Salzburgu?
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Evo Henrique i zvanicno u Inter presao.. Ko zna, mozda i otkupe Amara. Nisu se iz kluba zvanicno oglasili o njegovom odlasku/ostanku koliko ja znam(mozda mi je nesto promaklo).
-
- Kontakt:
Nije se klub oglasio, ali evo prije nekih sat vremena vidjeh na Twitteru da je Di Marzio (mislim da je pouzdan) objavio da je Amar na izlaznim vratima Marseja.
Moze bit, ja nesto kontam da bi on ukoliko bi prosao jednom cijele pripreme s Marsejom mogao glat da se ustali u 1. Postavi. al' prizeljkujem odlazak u Bundesligu, mislim da je to najbolje za njegov razvoj.Coolpanda24 je napisao/la: ↑28 maj 2025, 12:43Nije se klub oglasio, ali evo prije nekih sat vremena vidjeh na Twitteru da je Di Marzo (mislim da je pouzdan) objavio da je Amar na izlaznim vratima Marseja.
Ja mu zelim sto dalje da bude od Marseja. Bolje za njega ...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.