Kakva crna nepravda prema Celiku? Momak zadnju sluzbenu utakmicu odigrao prije pola godine.marlostanf1eld je napisao/la: ↑20 maj 2025, 12:17Velika je nepravda učinjena s tim što se nisu zvali Esmir i Čelik.
BiH - San Marino 07.06.25 | Slovenija - BiH 10.06.25
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
-
- Kontakt:
Re: BiH - San Marino 07.06.25 | Slovenija - BiH 10.06.25
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
- JohnCleese
- Kontakt:
Od pocetka jedina nepravda koja je ucinjena i koja se kontinuirano i dalje cini jeste nepravda prema strucnom stabu.
Ali hajde ti ljudi su se navikli i ne obaziru se previse.
Glavni cilj su 3 boda u kvalifikacionoj koja nece biti lagana, a onda protiv favorizivanog domacina nastavljati uigravati najbolje bez pretjeranog akcenta na rezultat.
Ali hajde ti ljudi su se navikli i ne obaziru se previse.
Glavni cilj su 3 boda u kvalifikacionoj koja nece biti lagana, a onda protiv favorizivanog domacina nastavljati uigravati najbolje bez pretjeranog akcenta na rezultat.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
1. Nikola Vasilj
2. Martin Zlomislic
3. Osman Hadzikic VEDAD MUFTIĆ
4. Tarik Muharemovic
5. Adrian Leon Barisic
6. Stjepan Radeljic
7. Nikola Katic
8. Nihad Mujakic JUSUF GAZIBEGOVIĆ
9. Ermin Bicakcic
10. Amar Dedic
11. Nail Omerovic
12. Arjan Malic
13. Benjamin Tahirović
14. Ivan Sunjic
15. Armin Gigovic
16. Denis Huseinbasic
17. Ivan Basic AMIR HADŽIAHMETOVIĆ
18. Dario Saric RADE KRUNIĆ
19. Dzenis Burnic KERIM ALAJBEGOVIĆ (samo da ga se osigura jer je dobar trenutak, inače nema mjesta dok ne zaigra seinorski fudbal)
20. Haris Hajradinovic
Amar Memic
Enver Kulasin
21. Ermedin Demirovic
22. Samed Bazdar
23. Edin Džeko
24. Luka Kulenovic
Ovo je moje skromno mišljenje, naravno za ovaj prozor. Kada se raspravlja o nekakvom spisku, onda je lako naći uljeze. Međutim kada kreneš praviti spisak, čak i kao obični navijač i svakako nestručan, onda tek primjetiš koliko smo tanki, odnosno hoćeš li pozvati x ili y igrača jer ni jedan ti neće praviti osjetnu razliku. Ali svakako najviše upadaju u oči Mujakić i Hadžikić. Nemamo kvalitet kao nekada i to je to, džaba sve ne možemo izmislit igrača.
2. Martin Zlomislic
4. Tarik Muharemovic
5. Adrian Leon Barisic
6. Stjepan Radeljic
7. Nikola Katic
9. Ermin Bicakcic
10. Amar Dedic
11. Nail Omerovic
12. Arjan Malic
13. Benjamin Tahirović
14. Ivan Sunjic
15. Armin Gigovic
16. Denis Huseinbasic
19. Dzenis Burnic KERIM ALAJBEGOVIĆ (samo da ga se osigura jer je dobar trenutak, inače nema mjesta dok ne zaigra seinorski fudbal)
20. Haris Hajradinovic
Amar Memic
Enver Kulasin
21. Ermedin Demirovic
22. Samed Bazdar
23. Edin Džeko
24. Luka Kulenovic
Ovo je moje skromno mišljenje, naravno za ovaj prozor. Kada se raspravlja o nekakvom spisku, onda je lako naći uljeze. Međutim kada kreneš praviti spisak, čak i kao obični navijač i svakako nestručan, onda tek primjetiš koliko smo tanki, odnosno hoćeš li pozvati x ili y igrača jer ni jedan ti neće praviti osjetnu razliku. Ali svakako najviše upadaju u oči Mujakić i Hadžikić. Nemamo kvalitet kao nekada i to je to, džaba sve ne možemo izmislit igrača.
Zadnja izmjena: edvaE2, dana/u 20 maj 2025, 14:52, ukupno mijenjano 1 put.
Taj treci golman nije bitan. Ne znam sta je sa Jusufom, ali trebao je doci.edvaE2 je napisao/la: ↑20 maj 2025, 13:051. Nikola Vasilj
2. Martin Zlomislic
4. Tarik Muharemovic
5. Adrian Leon Barisic
6. Stjepan Radeljic
7. Nikola Katic
9. Ermin Bicakcic
10. Amar Dedic
11. Nail Omerovic
12. Arjan Malic
13. Benjamin Tahirović
14. Ivan Sunjic
15. Armin Gigovic
16. Denis Huseinbasic
20. Haris Hajradinovic
Amar Memic
Enver Kulasin
21. Ermedin Demirovic
22. Samed Bazdar
23. Edin Džeko
24. Luka Kulenovic
Ja bi isto volio da je pozvao Esmira, Hasica i Kerima.
Poslije kad se vrate Seo i Hadzikadunic i jos valjda dodju Vitaly, Jasic i Jankovic. Mujakic, Bicakcic, Basic ne trebaju i to bi bilo to.
Ma njih obojica još uvijek moraju dosta raditi da bi bili konkurentni na seniorskom nivou. Recimo Bajraktarević ono što je igrao jesenas u LN, vidi se da ima talenta i nekim potezima je lagano izbacivao protivničke igrače ali je zapravo to i jedino što je pokazao na tim mečevima. Sve ostalo je bilo blago rečeno loše, od igre bez lopte preko duela pa do taktičke (ne)odgovornosti. Zato i prolazi ovu polugodišnju prilagodbu u PSV-u jer bilo je očigledno da ne može odmah u vatru na vrhunski nivo.Imajednabrigada je napisao/la: ↑20 maj 2025, 00:10Naravno slozio bih se, posebno za Alajbegovica, sad je bila prilika, cak su jos u martu bili najavili da ce dobiti poziv sigurno ako nastavi ovako ali izgleda nije jos debitirao za prvi tim pa zbog toga vjerovatno odustali.
Ali mislim u slucaju naknadnog poziva da ce ga pozvati.
Ali genealno, ni Esmir ni Kerim jos nisu zreli da bi donijeli to sto nam treba te stoga vjerujem da i ne žure sa njima jer nisu neka instant rješenja, osim sto trenutno trk pokazuju da bi mogli biti to sto prizeljkujemo i sto nam treba u perspektivi.
Naravno, unaprijeđenje igre radis po stanju i situaciji u rosteru, nikad ne znamo kad moze neki igrac afirmisati se, donijeti nesto novo i naravno i sŠ bi iskoristio tu mogucnost i gledali da se popravlja segment igre i taktike.
Što se tiče Kerima, meni on djeluje čak i kao veći potencijal od Esmira mada i to treba uzeti sa rezervom jer njega sam gledao protiv igrača koji nisu senioru, dok je Esmir ipak igrao protiv seniora. Uglavnom, Kerim stvarno ima sve da postane dobar igrač, jest da je kliše ali mene dosta podsjeća na Wirtza po stilu igre, a vjerujem da to nije slučajno jer su obojica iz iste škole fudbala, to kod Švaba nije slučajno

Najbitnije je da uzmemo lagana tri boda protiv San Marina pa ćemo vidjeti za dalje

"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Po ovom spisku vidim da bi mogli igrati 4::3:3
Burnic lijevog beka, Kulasin i Memic krila
Ne znam samo sto nije zvao Bajraktarevica, Alajebgovica ili Hasica
Za sta sprema Bicakcica dan te **** ima 40 godina i nece ici na svjetsko svakako
Burnic lijevog beka, Kulasin i Memic krila
Ne znam samo sto nije zvao Bajraktarevica, Alajebgovica ili Hasica
Za sta sprema Bicakcica dan te **** ima 40 godina i nece ici na svjetsko svakako
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
De ozbiljno ljudi. Sjeca li se ko od starijih forumasa, da li je kad u historiji foruma se desilo da svi kazu super spisak, nemam sta dodat na ovo. Tj bolje receno da li se desilo da bar tri covjek kazu dobar spisak, nema se sta dodat. Ako ima, stvarno bi bio zahvalan i volio bi uramit te skrinsotove gdje forumasi su zadovoljni. Taman da stavim pored Alijine slike.
Nema nit ce kad bitdedo26 je napisao/la: ↑20 maj 2025, 22:02De ozbiljno ljudi. Sjeca li se ko od starijih forumasa, da li je kad u historiji foruma se desilo da svi kazu super spisak, nemam sta dodat na ovo. Tj bolje receno da li se desilo da bar tri covjek kazu dobar spisak, nema se sta dodat. Ako ima, stvarno bi bio zahvalan i volio bi uramit te skrinsotove gdje forumasi su zadovoljni. Taman da stavim pored Alijine slike.

Možda je bilo par slučajeva, ali nikada nije bilo da su svi sretni i zadovoljni.dedo26 je napisao/la: ↑20 maj 2025, 22:02De ozbiljno ljudi. Sjeca li se ko od starijih forumasa, da li je kad u historiji foruma se desilo da svi kazu super spisak, nemam sta dodat na ovo. Tj bolje receno da li se desilo da bar tri covjek kazu dobar spisak, nema se sta dodat. Ako ima, stvarno bi bio zahvalan i volio bi uramit te skrinsotove gdje forumasi su zadovoljni. Taman da stavim pored Alijine slike.
Uglavnom je ista priča evo zadnjih 15-tak godina kako pratim forum.
Pljuvačina, vrijeđanje, omalovažavanje selektora, stručnog štaba pa i pojedinih igrača.. onda guranje svojih igrača (iz klubova za koje navijaju pretežno), pa tjeranje selektora i tako sve u krug.
Pojedini forumaši "isplivaju" i jave se kada spisak izađe i budu tu u slučaju negativnih rezultata da bi mogli reći "Eto, rekao sam ja, znao sam ja".. evo kako smo imali pozitivne ishode protiv Rumunije i Kipra, bilo je mirno, nije ih bilo, ali polako se pojavljuju i biti će tu sve dok ne ostvarimo opet neki pozitivan ishod.
Nije se rodio ko je nama ugodio, jako smo gadni i nezahvalni.
Ljudi misle da je reprezentacija emisija na Hayatu: Ispuni mi zelju. U tom slucaju, trebalo bi napravit spisak od 100 igraca kako bi se svima udovoljilo. Evo bar jos 10 imena sam vidio od momenta izlaska spiska: Hadziahmetovic, Alajbegovic, Muftic, su samo neki od.
I ja imam neke zelje, volio bi Hadziahmetovic da je tu, ali covjek koji je 30 godina u fudbalu valjda bolje zna ko odgovara njegovom sistemu, sta mu je potrebno, sta je prioritet.
I ja imam neke zelje, volio bi Hadziahmetovic da je tu, ali covjek koji je 30 godina u fudbalu valjda bolje zna ko odgovara njegovom sistemu, sta mu je potrebno, sta je prioritet.
Sosica zvao kad se je borio sa Radomljem za opstanak, a sad ga ignorise u kad je izborio Europu sa Zeljeznicarom
Sosic 18 utakmica 10 golova i 3 asistencija
Kulasin 50 utakmica 12 golova i 5 asistencija
Muftic izborio Europu sa Zeljom
Zeljeznicar je pobjedio Borac i Velez sa Mufticem i Sosicem
Velez ne igra ni Europu
Normalno da navijaci Zeljeznicara nece sutiti
Navijamo mi za repku itekako, sigurno vise od nekih igraca sa spiska
Sosic 18 utakmica 10 golova i 3 asistencija
Kulasin 50 utakmica 12 golova i 5 asistencija
Muftic izborio Europu sa Zeljom
Zeljeznicar je pobjedio Borac i Velez sa Mufticem i Sosicem
Velez ne igra ni Europu
Normalno da navijaci Zeljeznicara nece sutiti
Navijamo mi za repku itekako, sigurno vise od nekih igraca sa spiska
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Svi mrze Srbe i Želju. Fale Šošić, Muftić, Mahmić i Šukilović.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Alajbegovic sad vrijedi 5 miliona euraRaonffa je napisao/la: ↑20 maj 2025, 16:53Ma njih obojica još uvijek moraju dosta raditi da bi bili konkurentni na seniorskom nivou. Recimo Bajraktarević ono što je igrao jesenas u LN, vidi se da ima talenta i nekim potezima je lagano izbacivao protivničke igrače ali je zapravo to i jedino što je pokazao na tim mečevima. Sve ostalo je bilo blago rečeno loše, od igre bez lopte preko duela pa do taktičke (ne)odgovornosti. Zato i prolazi ovu polugodišnju prilagodbu u PSV-u jer bilo je očigledno da ne može odmah u vatru na vrhunski nivo.Imajednabrigada je napisao/la: ↑20 maj 2025, 00:10Naravno slozio bih se, posebno za Alajbegovica, sad je bila prilika, cak su jos u martu bili najavili da ce dobiti poziv sigurno ako nastavi ovako ali izgleda nije jos debitirao za prvi tim pa zbog toga vjerovatno odustali.
Ali mislim u slucaju naknadnog poziva da ce ga pozvati.
Ali genealno, ni Esmir ni Kerim jos nisu zreli da bi donijeli to sto nam treba te stoga vjerujem da i ne žure sa njima jer nisu neka instant rješenja, osim sto trenutno trk pokazuju da bi mogli biti to sto prizeljkujemo i sto nam treba u perspektivi.
Naravno, unaprijeđenje igre radis po stanju i situaciji u rosteru, nikad ne znamo kad moze neki igrac afirmisati se, donijeti nesto novo i naravno i sŠ bi iskoristio tu mogucnost i gledali da se popravlja segment igre i taktike.
Što se tiče Kerima, meni on djeluje čak i kao veći potencijal od Esmira mada i to treba uzeti sa rezervom jer njega sam gledao protiv igrača koji nisu senioru, dok je Esmir ipak igrao protiv seniora. Uglavnom, Kerim stvarno ima sve da postane dobar igrač, jest da je kliše ali mene dosta podsjeća na Wirtza po stilu igre, a vjerujem da to nije slučajno jer su obojica iz iste škole fudbala, to kod Švaba nije slučajno![]()
Najbitnije je da uzmemo lagana tri boda protiv San Marina pa ćemo vidjeti za dalje![]()
Igrao je neke prijateljske sa prvim timom protiv Wiesbadena, Oberhausena
Vidi se na klipu
Velika greska sto nije tu na spisku protiv San Marina, nadam se u revansu na debiju
Oneyeka je igrao fin broj minuta za prvi tim, ali Kerim je dva puta bolji igrac
Pogledaj finale za prvaka juniorske lige Leverkusen Koln 4:5
Za dva gola je zasluzan, prestrasna utakmica i potezi na njoj
Jos su dali Oneyaki penal da puca…
Njemackoj je u koristi da nakon Wirtza dodje novi igrac poput Oneyeke za Njemacku repku, a ne da to bude igrac za nasu repku
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Bilo je kod Baždarevića, kod njega su u velikoj većini svi bili zadovoljni spiskovima, mada treba reći da je on zadnji "u rukama" imao onu zlatnu generaciju u punom sastavu (minus Misimović), mahom se znalo prvih 11 ako su svi zdravi plus par izmjena, ovo ostalo nije ni bilo važno jer se on svakako nije mnogo ni trudio da nešto specijalno proširi kadar.dedo26 je napisao/la: ↑20 maj 2025, 22:02De ozbiljno ljudi. Sjeca li se ko od starijih forumasa, da li je kad u historiji foruma se desilo da svi kazu super spisak, nemam sta dodat na ovo. Tj bolje receno da li se desilo da bar tri covjek kazu dobar spisak, nema se sta dodat. Ako ima, stvarno bi bio zahvalan i volio bi uramit te skrinsotove gdje forumasi su zadovoljni. Taman da stavim pored Alijine slike.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
- relativizam
- Kontakt:
Pa kako ćeš biti zadovoljan kad ne pamtim ni izbor selektora sa kojim su svi bili zadovoljnidedo26 je napisao/la: ↑20 maj 2025, 22:02De ozbiljno ljudi. Sjeca li se ko od starijih forumasa, da li je kad u historiji foruma se desilo da svi kazu super spisak, nemam sta dodat na ovo. Tj bolje receno da li se desilo da bar tri covjek kazu dobar spisak, nema se sta dodat. Ako ima, stvarno bi bio zahvalan i volio bi uramit te skrinsotove gdje forumasi su zadovoljni. Taman da stavim pored Alijine slike.
Koliko se sjećam, Mešini spiskovi su maltene bili ko da su ih forumaši sastavljali.dedo26 je napisao/la: ↑20 maj 2025, 22:02De ozbiljno ljudi. Sjeca li se ko od starijih forumasa, da li je kad u historiji foruma se desilo da svi kazu super spisak, nemam sta dodat na ovo. Tj bolje receno da li se desilo da bar tri covjek kazu dobar spisak, nema se sta dodat. Ako ima, stvarno bi bio zahvalan i volio bi uramit te skrinsotove gdje forumasi su zadovoljni. Taman da stavim pored Alijine slike.
Ma Meša je znao zvati po 30 igrača i onda sreže spisak na 23...Zglavkar je napisao/la: ↑21 maj 2025, 01:11Koliko se sjećam, Mešini spiskovi su maltene bili ko da su ih forumaši sastavljali.dedo26 je napisao/la: ↑20 maj 2025, 22:02De ozbiljno ljudi. Sjeca li se ko od starijih forumasa, da li je kad u historiji foruma se desilo da svi kazu super spisak, nemam sta dodat na ovo. Tj bolje receno da li se desilo da bar tri covjek kazu dobar spisak, nema se sta dodat. Ako ima, stvarno bi bio zahvalan i volio bi uramit te skrinsotove gdje forumasi su zadovoljni. Taman da stavim pored Alijine slike.
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)
Mešini spiskovi i prvi Sušićevi spiskovi kad mu je Osim pomagao.Zglavkar je napisao/la: ↑21 maj 2025, 01:11Koliko se sjećam, Mešini spiskovi su maltene bili ko da su ih forumaši sastavljali.dedo26 je napisao/la: ↑20 maj 2025, 22:02De ozbiljno ljudi. Sjeca li se ko od starijih forumasa, da li je kad u historiji foruma se desilo da svi kazu super spisak, nemam sta dodat na ovo. Tj bolje receno da li se desilo da bar tri covjek kazu dobar spisak, nema se sta dodat. Ako ima, stvarno bi bio zahvalan i volio bi uramit te skrinsotove gdje forumasi su zadovoljni. Taman da stavim pored Alijine slike.
Poslije SP-a, Pape je imao spiskove bez napadača.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
S kim smo ono igrali kad je u nedostatku napadača čovjek pozvao Zorana Kvržića, tada iz Rijeke? Kvržić se nije sastavio sa loptom tu.Pirke je napisao/la: ↑21 maj 2025, 01:41Mešini spiskovi i prvi Sušićevi spiskovi kad mu je Osim pomagao.Zglavkar je napisao/la: ↑21 maj 2025, 01:11Koliko se sjećam, Mešini spiskovi su maltene bili ko da su ih forumaši sastavljali.dedo26 je napisao/la: ↑20 maj 2025, 22:02De ozbiljno ljudi. Sjeca li se ko od starijih forumasa, da li je kad u historiji foruma se desilo da svi kazu super spisak, nemam sta dodat na ovo. Tj bolje receno da li se desilo da bar tri covjek kazu dobar spisak, nema se sta dodat. Ako ima, stvarno bi bio zahvalan i volio bi uramit te skrinsotove gdje forumasi su zadovoljni. Taman da stavim pored Alijine slike.
Poslije SP-a, Pape je imao spiskove bez napadača.
bošnjanin
- tutankamon1905
- Kontakt:
Jer je imo 11 dobrih igraca za prvu postavu, a nikog nije zanimalo ko ce bit na klupi, bilo je bas tesko pogrijesit sa spiskom.Zglavkar je napisao/la: ↑21 maj 2025, 01:11Koliko se sjećam, Mešini spiskovi su maltene bili ko da su ih forumaši sastavljali.dedo26 je napisao/la: ↑20 maj 2025, 22:02De ozbiljno ljudi. Sjeca li se ko od starijih forumasa, da li je kad u historiji foruma se desilo da svi kazu super spisak, nemam sta dodat na ovo. Tj bolje receno da li se desilo da bar tri covjek kazu dobar spisak, nema se sta dodat. Ako ima, stvarno bi bio zahvalan i volio bi uramit te skrinsotove gdje forumasi su zadovoljni. Taman da stavim pored Alijine slike.
Sad imamo 3 vrhunska igraca, i 25 skoro istih prosjecnih, i svaki put bi neko nesto drugo zvao i isprobo
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.