FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
23%
2. Borbu za Evropu
73
48%
3. Sredinu tabele
26
17%
4. Borbu za opstanak
17
11%

Ukupno glasova: 151

1921boy
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la 1921boy » 21 maj 2025, 00:12

Opet pakuju Denisu a on otiso bruka
mosa lošmi stićko tit-ula!

Stole
Kontakt:

Post Postao/la Stole » 21 maj 2025, 00:18

Hahahha bukvalno svaki trener koji dobije otkaz je kriv a uprava nevinašce.
Željezničar,Los Angeles Lakers,Mamba 8,24 Arsenal

F1921B
Kontakt:

Post Postao/la F1921B » 21 maj 2025, 00:35

Najsmjesniji dio u prici je sto se mi navijaci i dalje ubjedjujemo da se mi mozemo boriti za neke titule i kupove a realno smo jedan prosjek sredine tabele i zivimo od stare slave. Klub je totalno zapostavljen i hitno mu je potreban investitor ili neka ozbiljna reorganizacija ako hocemo nesto ozbiljno. Ako necemo, stavi bilo koga za trenera otjeraj ove lazne zvijezde i penzionere, guraj djecu samo da se ostanak izbori i uzivamo svi. Nema ocekivanja - nema razocarenja.

Najposjeceniji stadion u drzavi imas, najbolje i najrazumnije navijace i opet moramo slusati mahalske price o dugovima za vodu i neko kukanje svako malo. Ma smijesno i tuzno sta se radi od Zelje.

istokzeljo
Kontakt:

Post Postao/la istokzeljo » 21 maj 2025, 00:48

EDobric1997 je napisao/la:
20 maj 2025, 23:50
Prenosim post sa orga:

Vidim da među rajom skroz preovladava vanjska perspektiva što je i normalno, ali kako čujem puno je tu internih detalja koje raja ne zna, a koji su jako bitni da bismo dobili potpuno jasnu sliku ove situacije.

Kao i obično medalja ima dvije strane. Koliko čujem Denisovo maslo baš nije za Ramazana. Laže i petlja sve oko sebe. Narušio je potpuno odnose skoro sa svima koji su mu bili bliski i koji su bili uz njega kad je došao u klub.

Denis je u toku sezone sam od sebe davao ostavke tri-četiri puta. Kako izgubi utakmicu tako daje ostavku, ali ga je svaki put Tunović ostavio na mjestu. To je dosta istrošilo ljude u upravi koji su se stalno morali baviti njegovom glavom. Umjesto da se izolira on je stalno sjedio po kafama sa raznim ljudima koji su mu punili glavu raznim stvarima.

Zamjera mu se što se jako malo radi. Nedavno je uveo slobodne ponedjeljke pa čak i četvrtke. To znači da ekipa između utakmica jedva trenira tri-četiri puta. Za prvi maj je dao toliko slobodno da ih je na kraju uprava natjerala da treniraju da bi spremni dočekali utakmicu. Igrače već neko vrijeme bira na osnovu toga ko ima kakve bonuse u ugovorima kako bi ih ispunili i uzeli pare od kluba.

Prije dva kola je dobio napismeno odluku uprave da igrače sa kojima neće biti produženi ugovori stavi sa strane i da mu igraju oni koji ostaju i juniori. Izignorisao je to totalno.

Potpuno je izgubio svlačionicu. Jedno govori igračima a drugo radi i tako je izgubio povjerenje. Šabić bude najbolji na prvom derbiju poslije ga deset kola ne stavi. Isto tako drugim igracima kaže da će igrati ili da ih neće mijenjati pa uradi kontra. Sjetite se da poslije Radnika igrače naziva mudonjama, a poslije Zrinjskog govori da neki ne zaslužuju Željin dres. Potpuno kontradiktorno. I uvijek nemam šta zamjeriti momcima. Poslije 5:0 na poluvremenu u Mostaru i našeg najvećeg poraza u historiji Premijer lige mi bismo otjerali i Amara, Odu pokojnog, Edisa i Adžema da su u fuziji jednog trenera. Prešlo mu se preko toga, dobijemo Borac i umjesto da nagradi te momke što su igrali, on opet na derbiju stavi te koje je prozivao i koji ga buše. Odnosi u stručnom štabu nisu dobri. Neki jedni sa drugima ne pričaju. Boljević **** majke na treninzima kome hoće. Krpić radi i ponaša se kako hoće. To je sve Denisova odgovornost kao šefa.

Ono što se pogotovo ne zna jeste da šuruje sa Stefanom Bulićem koji je svojevremeno falsifikovao dokumente kluba kako bi Santosa odveo od nas. Zimus je izričito tražio da dovedemo Stanišu Mandića koji je bivši igrač Zrinjskog i posljednje GOŠK-a. Iako se radi o igraču sa 31 godinom što je odmah bilo sumnjivo naši su se raspitali i shvatili da je to igrač od Bulića. Sa njim Denis valjda sjedi i po vikendicama što je katastrofa, a postoje i informacije da je dužan nekim managerima pa im je htio vraćati preko kluba. Ovdje je bitno naglasiti i da je informacija o ponudi Slaven Belupo potpuna izmišljotina. Taj isti Bulić je zvao okolo novinare i tražio od njih da to objave, a naravno prvi je to objavio Samir Mlaćo iz faktora koji doslovno ima sve informacije iz svlačionice i radi kao PR stručnog štaba.

Još jedan interesantan detalj. Intervjue sa Mimom i Sinanom je sam dogovorio mimo zvanične PR službe kluba. Nikog nije obavijestio, a onda je tamo prosipao populizam jer je njegov jedini cilj bio da pridobije javnost na svoju stranu i pripremi poziciju sebi. Nažalost dobar dio nas navijača pada na taj populizam “Željo mi je ušao u krv“ “Duša mi je postala plava“ i slično.

Potpuno je također pogrešna percepcija da Rahimić ima zasluge za rezultate ove sezone. Njegov doprinos je skoro pa nula. Doveo je Karamarka i zato respekt, ali mimo toga, nema nikakvih zasluga. Sva produženja ugovora sa svim bitnim igračima na zimu je završio Tunović. Dolazak Šošića je završio Tunović. Lagumdžija je došao na preporuku i kroz rad uprave i to za male pare. Zimus kada bi trebao najviše raditi i biti stalno na telefonu i mailu Rahimić je ugasio telefon i otišao u Tursku kod porodice. Pred prvi derbi na Grbavici došao u karantin, popio kafu i otišao. Sedmicu prije toga Tunović smješta Krpića u auto i vodi ga na injekcije plazme da bi čovjek bio spreman za derbi. Umjesto da to radi sportski direktor. Rahimić naprosto ne radi i ne doprinosi a uzima platu. Usput rečeno od njegovog dolaska do danas živi u stanu managera Admira Husarića koji je kao i Stefan Bulić persona non grata u klubu.

O Štiliću neću ni govoriti. Čovjek koji doslovno okolo na pitanje šta radi odgovara sa ne radim ništa. Skaut koji nije našao nijednog igrača. Na trening dođe pet minuta i onda ide padel, vrti se vino u Taverni i slično. A i on kao i Rahimić uzima redovno nemalu platu.

Kao zajednički nerad stručnog štaba, SD i skauta uzmite u obzir situaciju sa juniorima. Cijelu prošlu polusezonu su bili sa prvim timom. Nit su igrali za prvi tim, nit su igrali za juniore nit su bili na dvojnoj registraciji u nekom klubu iz Prve lige. Znači doslovno šest bačenih mjeseci i za tu djecu i za roditelje i za klub. I to jedan od glavnih razloga zašto su nam juniori katastrofa ove sezone. Tek sad na proljeće smo ih vratili da igraju za svoju generaciju i razlika je odmah vidljiva.

Poenta cijele priče da razlaz sa Denisom nema veze sa postignutim rezultatima. Evropa je izborena, broj bodova respektabilan, ali ništa drugo nije dobro. Ja sam prvi bio za njega i podrzavao ga i branio, ali evo ocito je da on nije taj.

Sve u svemu jedna ozbiljna grupa neradnika sa kojima se uprava obračunava. I ako smo imalo pametni i ako nam je klub na prvom mjestu, a ne poznata imena i prezimena, podržat ćemo upravu koja je i do sada uradila dosta dobrih stvari za klub. Nije idealno što je to sada, mogao se sačekati kraj sezone, ali dalje očito nije moglo.
Baš me pogodila vijest da je Denis dobio otkaz. Ali uz kahve čujem da ljudi pričaju mnoge stvari, ljudi koji su bliski klubu, i koji prate sve treninge i koji ispijaju kafe sa njim i SD. Čuo sam puno ovih stvari al hajd opet ono nije frka...Ali onda na kahvi od Denisovih ljudi čujem o njegovom ponašanju pred Široki i nakon Širokog, bukvalno utakmicu dao...Ako je to tako sretno mu bilo. Nek ide i bolje je. Ali mislim da bi uprava trebala izaći u vezi njega sa nekim informacijama u javnost, barem ono što se smije iznijet, kako bi se tenzije spustile.

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 21 maj 2025, 01:17

O ljudskim kvalitetama neću govoriti. Ne poznajem ga lično.
Ali populistički od prve utakmice pjeva Grbavicu, nešto slično što je radio i Bašić, nekim sitnim finesama dobiva na popularnosti među navijačima, što je krajnje manipulatorski.
Tvoj posao je da ekipu dovedeš na jedan veći nivo i ciljeve ostvariš, a ne da se dodvoravaš navijačima.
U derbijima sa prve tri ekipe, od mogućih 27. ti osvojiš 6. bodova.
U dvomeču sezone,nakon nikad lakšeg žrijeba do polufinala(pa čak i u polufinalu dobiješ najlakšeg protivnika), ti se obrukaš i ispadneš.
Ovisiš o drugima za Evropu.
Doživio si najveći poraz u historiji zajedničke premijer lige, gdje si primio peticu za poluvrijeme, i sva sreća pa je Zrinjski povukao ručnu u drugom, inače bi brojali do 7-8.
Mlade igrače nisi isforsirao, a mogli su dobijati dosta više prilike . Tu mislim na Šabića i Lauševića prvenstveno.
Stavljanjem Šabića na lijevog beka, mogao si samo dokrajčiti momka.
Forsiranjem sporih zvjezdica(Radovac,Boljevic,Krpic), koje nam ne doprinose protiv bržih protivnika(Sarajevo,Borac,Zrinjski) si samo pokazao koliko ne znaš, a imao si putokaz u jednoj jedinoj pobjedi ove sezone od devet utakmica sa tim protivnicima, ko ti je trebao istrčati na teren u trećem derbiju sa Sarajevom.
Izmjenama u 95+ u Posušju da sačuvamo X, si pokazao da si baš trener za Mokrog Doca, ali ne i za Grbavice.. valjda se nisi još apdejtovao.
Konstano fulanje u izboru prvih 11. , rotiranja konstantno u odbrani, loše i nepravovremene izmjene, samoubilački pokušaji promjena formacije, pa i sam Cavnić u špicu, ekipa općenito nespremna bez ideje..
Najlošiji prekidi u ligi, mi gola iz kornera i iz slobodnog nismo zabili čitavu sezonu.. mislim da je tako.
Svaku utakmicu u drugoj polusezoni smo jedno poluvrijeme izgledali k'o da su se prvi put u životu sreli, a drugo poluvrijeme malo bolje bude, neovisno koji je protivnik u pitanju bio.
Mislim da sam zaboravio navesti bar još desetak stvari, ali ne mogu više da tipkam po mobitelu,kasno je..
Sretno i doviđenja.

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 21 maj 2025, 01:42

Nije moj tekst, neko ga je napisao (licno ne znam ko i zato mu se izvinjavam), ali evo ja cu ga podijeliti, a mnogi od vas dobro razmislite prije nego pljunete na upravu, obzirom kakvo je stanje u klubu i kako su se pojedinci ponasali i kako se ponasaju!! Kada sam ovo procitao, ostao sam sokiran!! Licno sam gledao da i provjerim info i mnogo toga je tacno.Naravno, svak nek donese svoj sud.Zivjeli.

Tekst: "Vidim da među rajom skroz preovladava vanjska perspektiva što je i normalno, ali kako čujem puno je tu internih detalja koje raja ne zna, a koji su jako bitni da bismo dobili potpuno jasnu sliku ove situacije.

Kao i obično medalja ima dvije strane. Koliko čujem Denisovo maslo baš nije za Ramazana. Laže i petlja sve oko sebe. Narušio je potpuno odnose skoro sa svima koji su mu bili bliski i koji su bili uz njega kad je došao u klub.

Denis je u toku sezone sam od sebe davao ostavke tri-četiri puta. Kako izgubi utakmicu tako daje ostavku, ali ga je svaki put Tunović ostavio na mjestu. To je dosta istrošilo ljude u upravi koji su se stalno morali baviti njegovom glavom. Umjesto da se izolira on je stalno sjedio po kafama sa raznim ljudima koji su mu punili glavu raznim stvarima.

Zamjera mu se što se jako malo radi. Nedavno je uveo slobodne ponedjeljke pa čak i četvrtke. To znači da ekipa između utakmica jedva trenira tri-četiri puta. Za prvi maj je dao toliko slobodno da ih je na kraju uprava natjerala da treniraju da bi spremni dočekali utakmicu. Igrače već neko vrijeme bira na osnovu toga ko ima kakve bonuse u ugovorima kako bi ih ispunili i uzeli pare od kluba.

Prije dva kola je dobio napismeno odluku uprave da igrače sa kojima neće biti produženi ugovori stavi sa strane i da mu igraju oni koji ostaju i juniori. Izignorisao je to totalno.

Potpuno je izgubio svlačionicu. Jedno govori igračima a drugo radi i tako je izgubio povjerenje. Šabić bude najbolji na prvom derbiju poslije ga deset kola ne stavi. Isto tako drugim igracima kaže da će igrati ili da ih neće mijenjati pa uradi kontra. Sjetite se da poslije Radnika igrače naziva mudonjama, a poslije Zrinjskog govori da neki ne zaslužuju Željin dres. Potpuno kontradiktorno. I uvijek nemam šta zamjeriti momcima. Poslije 5:0 na poluvremenu u Mostaru i našeg najvećeg poraza u historiji Premijer lige mi bismo otjerali i Amara, Odu pokojnog, Edisa i Adžema da su u fuziji jednog trenera. Prešlo mu se preko toga, dobijemo Borac i umjesto da nagradi te momke što su igrali, on opet na derbiju stavi te koje je prozivao i koji ga buše. Odnosi u stručnom štabu nisu dobri. Neki jedni sa drugima ne pričaju. Boljević **** majke na treninzima kome hoće. Krpić radi i ponaša se kako hoće. To je sve Denisova odgovornost kao šefa.

Ono što se pogotovo ne zna jeste da šuruje sa Stefanom Bulićem koji je svojevremeno falsifikovao dokumente kluba kako bi Santosa odveo od nas. Zimus je izričito tražio da dovedemo Stanišu Mandića koji je bivši igrač Zrinjskog i posljednje GOŠK-a. Iako se radi o igraču sa 31 godinom što je odmah bilo sumnjivo naši su se raspitali i shvatili da je to igrač od Bulića. Sa njim Denis valjda sjedi i po vikendicama što je katastrofa, a postoje i informacije da je dužan nekim managerima pa im je htio vraćati preko kluba. Ovdje je bitno naglasiti i da je informacija o ponudi Slaven Belupo potpuna izmišljotina. Taj isti Bulić je zvao okolo novinare i tražio od njih da to objave, a naravno prvi je to objavio Samir Mlaćo iz faktora koji doslovno ima sve informacije iz svlačionice i radi kao PR stručnog štaba.

Još jedan interesantan detalj. Intervjue sa Mimom i Sinanom je sam dogovorio mimo zvanične PR službe kluba. Nikog nije obavijestio, a onda je tamo prosipao populizam jer je njegov jedini cilj bio da pridobije javnost na svoju stranu i pripremi poziciju sebi. Nažalost dobar dio nas navijača pada na taj populizam “Željo mi je ušao u krv“ “Duša mi je postala plava“ i slično.

Potpuno je također pogrešna percepcija da Rahimić ima zasluge za rezultate ove sezone. Njegov doprinos je skoro pa nula. Doveo je Karamarka i zato respekt, ali mimo toga, nema nikakvih zasluga. Sva produženja ugovora sa svim bitnim igračima na zimu je završio Tunović. Dolazak Šošića je završio Tunović. Lagumdžija je došao na preporuku i kroz rad uprave i to za male pare. Zimus kada bi trebao najviše raditi i biti stalno na telefonu i mailu Rahimić je ugasio telefon i otišao u Tursku kod porodice. Pred prvi derbi na Grbavici došao u karantin, popio kafu i otišao. Sedmicu prije toga Tunović smješta Krpića u auto i vodi ga na injekcije plazme da bi čovjek bio spreman za derbi. Umjesto da to radi sportski direktor. Rahimić naprosto ne radi i ne doprinosi a uzima platu. Usput rečeno od njegovog dolaska do danas živi u stanu managera Admira Husarića koji je kao i Stefan Bulić persona non grata u klubu.

O Štiliću neću ni govoriti. Čovjek koji doslovno okolo na pitanje šta radi odgovara sa ne radim ništa. Skaut koji nije našao nijednog igrača. Na trening dođe pet minuta i onda ide padel, vrti se vino u Taverni i slično. A i on kao i Rahimić uzima redovno nemalu platu.

Kao zajednički nerad stručnog štaba, SD i skauta uzmite u obzir situaciju sa juniorima. Cijelu prošlu polusezonu su bili sa prvim timom. Nit su igrali za prvi tim, nit su igrali za juniore nit su bili na dvojnoj registraciji u nekom klubu iz Prve lige. Znači doslovno šest bačenih mjeseci i za tu djecu i za roditelje i za klub. I to jedan od glavnih razloga zašto su nam juniori katastrofa ove sezone. Tek sad na proljeće smo ih vratili da igraju za svoju generaciju i razlika je odmah vidljiva.

Poenta cijele priče da razlaz sa Denisom nema veze sa postignutim rezultatima. Evropa je izborena, broj bodova respektabilan, ali ništa drugo nije dobro. Ja sam prvi bio za njega i podrzavao ga i branio, ali evo ocito je da on nije taj.

Sve u svemu jedna ozbiljna grupa neradnika sa kojima se uprava obračunava. I ako smo imalo pametni i ako nam je klub na prvom mjestu, a ne poznata imena i prezimena, podržat ćemo upravu koja je i do sada uradila dosta dobrih stvari za klub. Nije idealno što je to sada, mogao se sačekati kraj sezone, ali dalje očito nije moglo".

Ako je sve ovo istina, onda nas je samo dobro lagao

Sve u svemu PODRSKA GOSPODINU TUNOVICU I CUBELI
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

tiagofaria25
Kontakt:

Post Postao/la tiagofaria25 » 21 maj 2025, 01:43

perodeformero je napisao/la:
20 maj 2025, 23:11
Samo Bošnjak
E glupane glupi…
Je li Ivica Osim bio? Je li Katalinski bio? Domorocki, Dimitrijević, Bukal, Jelušić, Kojovići…

Pa u novijoj historiji Zakarić, Lendrić, Stevanović 2x.
Mislim da se ni Amar vaš voljeni ne izjašnjava tako.

Svako sa nacionalističkim stavom, daleko mu kuća od Grbavicr bila, grozim se kad vidim komentare ovakve na Facebooku ili Instagramu, sramota za klub, došlje došle govorit tko može i ko ne može i može li samo BOŠNJAK ili može još neko biti trener i igrač u Želji, a odgovor udaljen minut, samo kucaj “legende željezničara” na internetu, pa vidi jel samo BOŠNJAK.

Volio bih se sjetiti i Jovana Divjaka, kad si me ispizdio u sitne sate već.
slika

JuzniVjetar1979
Kontakt:

Post Postao/la JuzniVjetar1979 » 21 maj 2025, 02:04

Jel istina da su Bajic i Graovac završeni?

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 21 maj 2025, 03:03

tiagofaria25 je napisao/la:
21 maj 2025, 01:43
perodeformero je napisao/la:
20 maj 2025, 23:11
Samo Bošnjak
E glupane glupi…
Je li Ivica Osim bio? Je li Katalinski bio? Domorocki, Dimitrijević, Bukal, Jelušić, Kojovići…

Pa u novijoj historiji Zakarić, Lendrić, Stevanović 2x.
Mislim da se ni Amar vaš voljeni ne izjašnjava tako.

Svako sa nacionalističkim stavom, daleko mu kuća od Grbavicr bila, grozim se kad vidim komentare ovakve na Facebooku ili Instagramu, sramota za klub, došlje došle govorit tko može i ko ne može i može li samo BOŠNJAK ili može još neko biti trener i igrač u Želji, a odgovor udaljen minut, samo kucaj “legende željezničara” na internetu, pa vidi jel samo BOŠNJAK.

Volio bih se sjetiti i Jovana Divjaka, kad si me ispizdio u sitne sate već.
slika
Pusti debila, ono navija za Zeljeznicar ko sto ja navijam za Nja ( tobejarabi, da se pomaknem s mjesta ).

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 21 maj 2025, 06:41

Ja sam tražio da se uprava oglasi sa razlozima otkaza, uprava se nije oglasila, ali ovo što je neko objavio na forumu mi djeluje kao smisleno objašnjenje.

Ovo je moj poslednji post o Denisu, ubuduće pišem isključivo o novom treneru, nastavku sezone i pripremama za Evropu.

Denis je ozbiljan populista, prodao se navijačima kao plav u duši, a zapamtite ovaj post sutra koji god klub da preuzme isto će raditi i govoriti. Ja sam bio za njega zbog kontinuiteta, ali kako vrijeme prolazi počinjem shvatati razloge za ovakvu odluku. Navijači su masa koja ne razumije neke stvari, a jedna od stvari koju ne razumijemo je to da fudbal nije digitron gdje zbrajamo bodove, pravimo usporedbe i određujemo uspjeh ili neuspjeh sezone. Ova sezona je uspješna zbog plasmana u Evropu, ali taj uspjeh su nam pitari obezbijedili, a ne mi. Mi smo zasluženo ispali protiv Širokog, nismo u stanju da budemo treći iako nam se Sarajevo nudilo par puta. Nemojte od Denisa praviti Kloppa, da mu nije Zekića koji je razbio Široki Evropa bi se igrala na drugim mjestima, a ne na Grbavici. Ovi što hvale Denisa po fejsbucima vjerovatno nisu na Grbavici svaku tekmu, ja jesam, i svojim očima vidim svaki put da nam igrači nisu fizički spremni, zato i imamo oscilacije u igri. Isto tako vidim neprincipijelno forsiranje nekih igrača i čudne odluke na gostovanjima, ogroman nedostatak samopouzdanja iz čega nastaju kardinalne greške u odbrani. Na tome trener treba da radi, nećemo mi raditi. A što se tiče ovih slobodnih dana, igrači su kvarna roba, to im je odgovaralo, biće teško novom treneru ponovo uvesti radnu disciplinu, osim ako ne bude neki autoritet, a Bogami ova nova imena što se vrte kao kandidati za trenera teško da su autoritet ovim "zvjezdicama".

Da zaključim, da je fudbal matematika, rekli bi na kraju sezone odličan broj bodova, svaka čast Denisu, ali fudbal nije matematika. Da je bio možda neki drugi trener sa ovim rosterom i budžetom, možda bi imao još više bodova i finale kupa, nemojte zaboraviti da ovi igrači imaju za naše prilike više nego solidna primanja, puno je uloženo u ekipu, i nemojte se zadovoljavati 4. mjestom, ovo nije Posušje, ni Gošk, ovo je Željo.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 21 maj 2025, 07:20

EDobric1997 je napisao/la:
20 maj 2025, 23:50
Prenosim post sa orga:

Vidim da među rajom skroz preovladava vanjska perspektiva što je i normalno, ali kako čujem puno je tu internih detalja koje raja ne zna, a koji su jako bitni da bismo dobili potpuno jasnu sliku ove situacije.

Sve u svemu jedna ozbiljna grupa neradnika sa kojima se uprava obračunava. I ako smo imalo pametni i ako nam je klub na prvom mjestu, a ne poznata imena i prezimena, podržat ćemo upravu koja je i do sada uradila dosta dobrih stvari za klub. Nije idealno što je to sada, mogao se sačekati kraj sezone, ali dalje očito nije moglo.

Znaci po tom tekstu Coric i Rahimic nebitni za sve
Joldic, Alihodzic SU dva maga **** Rahimica i Corica :rol:
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Metalac
Kontakt:

Post Postao/la Metalac » 21 maj 2025, 07:41

avalPacidoroP je napisao/la:
20 maj 2025, 22:10
Moje želje od ovih što se vrte u našoj ligi.
Broj 1..naravno Amar Osim
Broj 2.. Vinko Marinović
Broj 3.. Feđa Dudić
Broj 4.. Dean Klafurić

Sve ostalo je debakl u najavi..
A ako možemo šta bolje i skuplje iz komšiluka dovesti, bujrum.
Fedja Dudić bi bio idealno rješenje. Gaji napadački i lijep fudbal sa puno trke.Zahtjeva red i disciplinu i ne dozvoljava da se iko mješa u posao.

jointunija
Kontakt:

Post Postao/la jointunija » 21 maj 2025, 07:53

Riquelme1921 je napisao/la:
20 maj 2025, 22:49
ELDIABLO20 je napisao/la:
20 maj 2025, 22:38
Riquelme1921 je napisao/la:
20 maj 2025, 22:36
Što se mene tiče neka trener bude ko god hoće svakako nećemo biti u top3. Moja jedina želja je da Manijaci otjeraju i Bekrića kojem su dizali parole i Joldića i Alihodžića i Gušu. Čuj dođe trener stranac i mora raditi sa ovim glupanima tačno bi i Klopp zatupio slušajući Joldića. Frajer nije mogao voditi Bosnu Visoko.
Ovo fakat za Bekrica ne kontam sta je? Jel ih lik necim ucjenjuje ili sta? Lik zasticen ko polarni medo.

Za trenera da Klopp dodje nece docekati polusezonu kako god.
Iskreno ne znam kakav je ugovor Bekrića, znam samo da mu je pri svom odlasku Kovačević dao ugovor na 4 godine.
Ugovor mu je sjajan sa obzirom da ništa ne radi,hvala g.Kovačeviću na tom kao i na spinovanju i lažima gdje je navukao gnjev navijača prema najtrofejnijem treneru.
Željovci uvijek treba da znate,da navijači prate klub a ne rezultate!

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 21 maj 2025, 08:00

Čitajući ove komentare sinoć, ali i jutros, bukvalno mi se povraća. Nevjerovatno mi je kolikom smo lakoćom popljuvali jednu od legendi kluba, a Adžem to svakako jeste.

O Denisu neću trošiti mnogo riječi; svoje viđenje njegovog rada sažet ću u posebnom postu čim nađem vremena, jer sam već bezbroj puta pisao zašto smatram da je trebao ostati. Ipak, ne treba zaboraviti da su ga upravo ovi ljudi doveli i štitili kao nijednog trenera dosad – većina bi nakon historijskog debakla protiv Zrinjskog i ispadanja iz Kupa odavno dobila otkaz. Također, u Upravnom odboru sjedi predstavnik glavnog sponzora; sumnjam da bi odluka bila donesena bez njegove saglasnosti (Valjda znamo ko je i odakle glavni sponzor). Ne mislim da je otkaz uručen zbog rezultata, ali neću ulaziti u razne insajderske teorije. Denisa sam “prežalio” onog trenutka kad sam vidio sastav protiv Širokog – ne formaciju, nego izbor igrača.

Pozivam sve da „spuste loptu“ i nastavimo dalje s novim trenerom, a možda i novim sportskim direktorom. Bio je ovo solidan pokušaj da se uspostavi kontinuitet, ali povjerenje i kvalitet rada su dvosmjerna ulica – s Denisom to očito nije funkcioniralo. Sada nam trebaju zajedništvo i strpljenje, a ubrzo ćemo znati na čemu smo. Novi trener se već mora aktivno tražiti.

Novi trener će biti u najtežoj poziciji dosad. Ko god da bude izabran, imat će moju punu podršku, jer moramo ponovo pokušati uspostaviti kontinuitet. Nadam se kvalitetnom rješenju; za skupo rješenje nemamo novca i vjerovatno ćemo opet ući u neku „avanturu“, kao s Ćorićem.

Kao što sam već govorio, po meni je Adžem idealno i jedino pravo rješenje, jer:

odlično poznaje klub i njegove unutrašnje odnose

izrazito je „tvrd“ karakter koji neće dopustiti da mu se iko miješa u posao

bezbroj puta je pokazao da zna raditi s mladim igračima

naš je 100 %

razmišlja izvan ustaljenih okvira

Da je u prva dva mandata imao podršku uprave i tribina kakvu je Denis imao sada, ko zna gdje bismo danas bili.

Od novog trenera – bio to Adžem ili neko drugi – ne očekujem nemoguće. Vjerujem da bi i iduće sezone maksimum bio četvrto mjesto, a isti plafon važit će i za novog stručnjaka, jer nas ponovo čeka potpuno nova, ali i znatno jeftinija ekipa; klub trenutno ne može podnijeti ovako velika izdvajanja za plate.

Nadam se da će se pri izboru novog trenera voditi istim principima kao pri izboru Denisa:

ostvariti kontinuitet duži od jedne sezone

afirmacija mladih igrača

plasman u Evropu

Pokažimo zajedništvo – iako sam bio za Denisov ostanak, on sigurno nije trener zbog kojeg treba rušiti klub.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Hilmo123
Kontakt:

Post Postao/la Hilmo123 » 21 maj 2025, 08:06

Dobro jutro dragi moji Željovci, dugo nisam pisao na forumu, a volio bih da svi pročitate komentar.. jednostavno ne mogu više da trpim priče i KOLIKO NAŠA RAJA PADA NA PATETIKU I SLATKORJEČIVOST !!

Javnost vidi samo površinu problema u klubu, dok iznutra postoje ozbiljni problemi vezani za Denisa. Narusio je odnose s bliskim ljudima, davao ostavke više puta tokom sezone, gubio autoritet u svlačionici i donio niz loših odluka. Igrači mu ne vjeruju jer jedno govori, drugo radi, a atmosfera u klubu je loša, stručni štab je u rasulu, igrači se biraju po bonusima, a ne kvaliteti, a treninzi su rijetki.. zamislite da jedan premijerligaški tim ima ponedjeljak i cetvrtak slobodno.. a da ne pricam od sumnjivih radnji sa menadžerom Bulićem i pokušaje dovođenja njegovih igrača zimus ; ocigledno da niste primijetili kako za divno čudo Bulić i Husarić ne pišu ništa loše o Želji.. Rahimić i Štilić nista ne rade i uzimaju plate bez doprinosa. Rahimic apsolutno nikoga nije doveo (niti Sosica, niti Lagumdziju, niti bilo koga!) i zato treba da kupi prnje zajedno sa skautom Štilićem koji uživa igrajući padel. ADMIR TUNOVIĆ JE ŽELJIN NAJBOLJI PREDSJEDNIK JOŠ OD ERE MISIMOVIĆA, te radnu grupu i u oko kluba nipošto ne treba tjerati.. Ljudi moji žalimo se na trenera sa kojim smo upisali najubjedljiviji poraz u Željinoj historiji otkada se igra zajednička liga, tricu i ispadanje iz kupa.. taj poraz na klupi ne bi preživio da se spoje Ivica i Amar skupa šta je sa vama.. Prvog koga treba nabiti nogom koliko god je statistički dobar je ALEKSANDAR BOLJEVIĆ, dođite malo na trening i pogledajte kako se ponaša taj jazavac koji psuje sve i svašta kome god želi.. naravno to nisam ja kriv već trenerčina koja je to sve dozvolila.. Čim neko počne da visi po podcastima i medijima znajte da nije dobro. Poređenja radi hajmo malo pogledati koliko puta je Ćorić bio u medijima posljednjih tri mjeseca, a koliko primjerice Zekić.. MANITE SE PROSIPANJA ŠUPLJE I TOGA POPLAVIO SAM.. i ja sam POPLAVIO PA DA LI MOGU SJEDITI I VODITI ZELJU. Coricu ce najveci domet u karijeri biti upravo Zeljeznicar.. Ko god da dođe na klupu, a uskoro će doći trebamo pružiti podršku, prvo da oformi dobru ekipu oko sebe i naravno napravi igračku križaljku.

ZELJEZNICAR JE IZNAD SVIH POJEDINACA, ZATO SE MANITE PATETIKE I ŠUPLJE ! :bih: :bih: :lol:
SAMO JE JEDAN GRIJEHA JE VRIJEDAN!

Lynx
Kontakt:

Post Postao/la Lynx » 21 maj 2025, 08:12

avalPacidoroP je napisao/la:
20 maj 2025, 22:10
Moje želje od ovih što se vrte u našoj ligi.
Broj 1..naravno Amar Osim
Broj 2.. Vinko Marinović
Broj 3.. Feđa Dudić
Broj 4.. Dean Klafurić

Sve ostalo je debakl u najavi..
A ako možemo šta bolje i skuplje iz komšiluka dovesti, bujrum.

Ne vjerujem da bi Feđa napustio Srbiju zbog nas, pa i kada bi mu pitari dali astronomsku platu, a tek ne radi naših dosta manjih uslova plaćanja. Još ako se Ljaljić tu pita za Partizan, vrlo teško. Mada, i kada bi bio slobodan, po meni ne bi bio prvo rješenje.

Iskreno, dvije najbolje opcije su Vinko ili Rendulić, obojica trofejni i poznaju ligu, smireni treneri. Sada se opet postavlja pitanje da li bi Vinko napustio sigurnije mjesto u U21 zbog nas? Rendulić se i ranije povezivao s nama, ima i dosta iskustva u europskim utakmicama, tako da je po meni rješenje no1. Sergej Jakirović mi je nerealna opcija za bilo koji klub u BiH.

Što se tiče Adžema, ako se mogla druga šansa dati Mulaliću koji je po meni manje kvalitetniji od njega, neka se da i Adžemu, ali mislim da je opet rizično da se u ligu 10 i Europu ulazi s trenerom koji već 8 godina ne trenira ozbiljnu ekipu.

Klafurić, hmm, nije nešto ni Velež pod njim blistao
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono

“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”

Velid Spaho

Željezničar za život cijeli!💙

Ideneide
Kontakt:

Post Postao/la Ideneide » 21 maj 2025, 08:14

JuzniVjetar1979 je napisao/la:
21 maj 2025, 02:04
Jel istina da su Bajic i Graovac završeni?
:beba:

mamonelafo
Kontakt:

Post Postao/la mamonelafo » 21 maj 2025, 08:59

Treba dovesti nekog trenera kao prelazno rješenje, da odradi sve do dva-tri kola prije kraja. To je idealno i logično, pa onda razmišljati na duže staze.
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Jači od ratova, režima i partija!

gegenpressing
Kontakt:

Post Postao/la gegenpressing » 21 maj 2025, 09:03

F1921B je napisao/la:
21 maj 2025, 00:35
Najsmjesniji dio u prici je sto se mi navijaci i dalje ubjedjujemo da se mi mozemo boriti za neke titule i kupove a realno smo jedan prosjek sredine tabele i zivimo od stare slave. Klub je totalno zapostavljen i hitno mu je potreban investitor ili neka ozbiljna reorganizacija ako hocemo nesto ozbiljno. Ako necemo, stavi bilo koga za trenera otjeraj ove lazne zvijezde i penzionere, guraj djecu samo da se ostanak izbori i uzivamo svi. Nema ocekivanja - nema razocarenja.

Najposjeceniji stadion u drzavi imas, najbolje i najrazumnije navijace i opet moramo slusati mahalske price o dugovima za vodu i neko kukanje svako malo. Ma smijesno i tuzno sta se radi od Zelje.
Pa što slušaš mahalske kralju
Brohra ribo se...

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 21 maj 2025, 09:04

Adzem je za OP, da smo normalan klub.
I nikako Klafuric, neko je spomenuo Musu, nije strasno losa opcija uopste.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], nedimmmm1337 i 20 gostiju.