NoDi80 je napisao/la: ↑21 maj 2025, 12:34
Ma vidite Adzem je osvojio ligu za kadetima, juniorima, osvojio je kup BiH sa prvim timom i zamalo ligu
On je bio dobar u Zelji i to je najvaznije od njegovih referenci
Sad vidjet cemo, nije da njega hejtam
Hejtam samo poteze kluba, koji su mi nelogicni i bojim se sta ce se desavati
Mozda bude dobro sretno mu, ali ja stvarno nemam vise zivaca za neke nove krize
Bio je ok u Želji.
Sada kad pogledamo rezultate - uzeo kup i do zadnjeg kola se borio za titulu to djeluje kao san, ali tada smo imali najjaču ekipu u BiH.
Na golu si imao Kjosevskog koji je tada koštao 800 hiljada eura, zvao se u reprezentaciju itd.
Nazad si imao Graovca, na bekovima si imao Stanića i Stevanovića. Nisu neka pljačka ali za trenutne bekove su Trent i Robertson.
Imao si u sredini Blagojevića, Hajdarevića i eto Šabanadžovića..
U napadu si imao Stojana Vranješa i Kajkuta koji su masno plaćeni, imao si Lendrića u životnoj formi, imao si Ubiparipa, imao si jednog Zakarića, imao si Ramovića, imao si Crnova..
Ta ekipa je za ovu danas Bayern.
Eh sad, Ado je bio odličan u OP i po meni je trebao dobiti poziv ponovo tu, jer definintivno zna sa mladim igračima. Ali moramo reći da je imao stvarno sjajne igrače tada.
Jbg tada su bili talenti Hajdarević, Šabanadžović, Hrvanović, Osmanković...Nisu ostvarili Bog zna kakvu karijeru ali su tada bili veći talenti od naših mladih nada trenutno.
U onoj prvoj epizodi kao trener je za mlade snage imao Hadžiahmetovića, Riada Bajića, Memiju, Beganovića, Sadikovića, Mekića, Čolića...Sada uporedi njih i sada Foču, Šabića, Šemdina, Mahmića i Šukilovića.
Jbg, moramo biti realni i ne možemo očekivati od Adžema da sada od Foče stvori Hadžiahmetovića kada to jednostavno ne može Fočo. Ne može Mahmić biti Čolić. Nema taj kvalitet i talenat. Adžem zna sa djecom ali tada je ruku na srce imao sjajnu generaciju koja nam se neće desiti narednih 50 godina. Ako tada budemo postojali sa ovim modelom uopšte.
Grupa iznad svakog pojedinca.