FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
22%
2. Borbu za Evropu
77
49%
3. Sredinu tabele
26
17%
4. Borbu za opstanak
18
12%

Ukupno glasova: 156

b00t
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la b00t » 21 maj 2025, 13:21

Hahahahhahahha pa ovo nema nigdje,**** vam Megamix majku raspalu

mamonelafo
Kontakt:

Post Postao/la mamonelafo » 21 maj 2025, 13:35

Samo nek dovedu nekoliko vrhunskih imena, ne vidim svrhu mijenjana trenera ako im dovodimo Bibere i slične.

Ako uprava nije u stanuju to uraditi, onda ne trebaju ni biti tu. Evo otišao Ćorić, došao Adžem i šta? Ako nema para za prave igrače, nema tu selameta.

Neće se niša napraviti, da Klopp dođe, ako ne dobije sve što mu treba, neće biti rezultata.
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Jači od ratova, režima i partija!

Sarun
Kontakt:

Post Postao/la Sarun » 21 maj 2025, 13:53

Manijakdokraja9 je napisao/la:
21 maj 2025, 13:04
Maksimalno postovanje za Adzema kao covjeka i legendu kluba, ali pricamo o treneru koji nigdje drugo ne moze biti trener osim u Zelji. Gosp. Adzem je prosjecan/ispodprosjecan trener u prvoj ligi federacije, nema potrebe da ga dizemo u nebesa kao neko pojacanje jer on to nije koliko god se klub trudio da ga predstavi tako. Adzem je trener samo iz par razloga, a to je jer se Denisu morao dati otkaz da bi neko podnio zrtvu, drugo jer niko drugi nece radit za 3-4 hiljade maraka.
Moje je misljenje da Ado jedino ne moze biti trener negdje drugo zbog svog lupetanja po tik-toku, mi to tolerisemo zbog nekih ranijih uspjeha sa njim, gdje smo igrali lijepo i efikasno.

Da je prosjecan/ispodprosjecan trener nebi Jedinstvo sa ispodprosjecnom ekipom i finansijama igralo trenutno kako igra.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 21 maj 2025, 14:12

mavi je napisao/la:
21 maj 2025, 13:21
Dobrodošlica za Adu, rezltati su jedino mjerilo...
Četiri igrača su na radaru trenutno, veoma kvalitetna, ako završimo dvojicu, itekako dobar posao.
Na čijem su radaru? Rahimićevom, Adžemovom ili je predsjednik Tuna to uzeo na sebe pošto sam, čitajući jutrošnji post sa orga, zaključio da niko u klubu ništa ne radi osim njega. Čovjek organizovao treninge, vodio igrače na injekcije, vjerovatno je i formaciju sastavljao k'o birvaktile Bekrić kad je sam sebe uvodio sa klupe. Naš El Presidente :salut:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Bersaga
Kontakt:

Post Postao/la Bersaga » 21 maj 2025, 14:20

Sretno Ado :salut:
Šta se čeka sa razrješavanjem Ćurića? Podnosi li kakve izvještaje nekom taj čovjek? Ima li tri pozitivne stvari u ove tri godine da je uradio?

Ako se zna koji igrači su "bušili" trenera, automatski raskid ugovora im treba dati taman da se radi o Krpiću, Boljeviću, Jaberu i Šošiću.

Sigurno je da se pojedincima u klubu nisu svidjeli sinoćnji tekstovi sa pojedinih portala. Ovaj tekst sa org mi je poznatog rukopisa, ako ne griješim, sastavio ga je čovjek koji dobro kotira u klubu i nerazdvojan je bio sa čovjekom koji je odstupio nedavno, što bi i on svakako trebao uraditi.
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 21 maj 2025, 14:32

Al kad cujem "vojnik kluba" ne bude mi dobro. Naravno zelim mu srecu jer ipak je to nas Zeljo ali nisam nesto optimistican pretjerano za narednu sezonu.

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 21 maj 2025, 14:40

Koliko mi brzo zaboravljamo. Kao da je Adzem bio trener prije 50 godina pa se niko ne sjeca kakav je bio. Vjerovatno i nas najveci trenerski potencijal(uz Amara). Covjek je bio odlican u omladinskoj skoli. U seniorima, kad je on bio trener imali smo igru, igrali smo lijepo i efikasno. Uz sve to, gurao je mlade igrace.

Ono sto sam mu zamjerao tad, a pisao sam o tome je to sto je sutio, trpio i podrzavao sve gluposti Misimovica, Ribe i ostalih, vezano za dovodjenje igraca. Da je nakon one polusezone kad je bio na prvom mjestu, podnio ostavku i javno rekao da nece dozvoliti da mu se mijesaju i dovode "pojacanja"(Modic, Cubara, Jusufij, Mehremic itd), vjerovatno bi imao jos vece postovanje od strane navijaca..

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 21 maj 2025, 14:42

Orvel je napisao/la:
21 maj 2025, 14:32
Al kad cujem "vojnik kluba" ne bude mi dobro. Naravno zelim mu srecu jer ipak je to nas Zeljo ali nisam nesto optimistican pretjerano za narednu sezonu.
Sasvim prikladan termin za ljude koji su zeljovci i koji ce preuzeti klupu ovog kluba u svakom momentu. Cak i kad je najteze.

mavi
Kontakt:

Post Postao/la mavi » 21 maj 2025, 14:47

Raonffa je napisao/la:
21 maj 2025, 14:12
mavi je napisao/la:
Četiri igrača su na radaru trenutno, veoma kvalitetna, ako završimo dvojicu, itekako dobar posao.
Na čijem su radaru? Rahimićevom, Adžemovom ili je predsjednik Tuna to uzeo na sebe pošto sam, čitajući jutrošnji post sa orga, zaključio da niko u klubu ništa ne radi osim njega. Čovjek organizovao treninge, vodio igrače na injekcije, vjerovatno je i formaciju sastavljao k'o birvaktile Bekrić kad je sam sebe uvodio sa klupe. Naš El Presidente :salut:
Previše maliciozno da bih ulazio u bilo kakav daljnji vid ozbiljnije komunikacije...
A, Tunović me uopšte ne interesuje
Lijep pozdrav

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 21 maj 2025, 14:48

Raonffa je napisao/la:
21 maj 2025, 14:12
mavi je napisao/la:
Trener ovdje nema pravo dovoditi igrače. Ima samo reći šta mu treba ponekad i eto koga mu uprava izabere. Ili ako se pojavi ludi Badžak pa hoće dati pare na nekog čileanca koji nas može ugasiti.
Grupa iznad svakog pojedinca.

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 21 maj 2025, 15:10

zeljovolimte je napisao/la:
19 maj 2025, 08:42

Dovoljna satisfakcija mi je da su Rikelme i Pablo bili za ostanak Arapa, a nek sam neprijatelj kluba jeer sam bio da ta ubleha ode i oni koji su ga doveli.
Kako misliš da sam ja bio za ostanak Arapa ako sam tek krajem jula napravio profil?

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 21 maj 2025, 15:10

bhsport je napisao/la:
21 maj 2025, 11:07
Adzema ovo mozda i vrati u život.
Ono sto je pozitivno je sto nece imati iznad psihopate koje mu salju mailove usred noci i dovode pojacanja kao odluke kluba.
Osvojio je kup i bio potrosen dao otkaz da bi neki Krčmar vodio ekipu u evropi i sada mu se ta evropa vratila.
Sretno Ado, kad su mogli jahati svi uzjasi i ti, zadnji trofej si ti osvojio, zgazio sirokog tri puta u 7 dana.
Mi smo vec vraceni u zivot. Igramo Evropu nakon najgore sezone i borbe za opstana. Ovo je do Uprave. Fuj.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 21 maj 2025, 15:31

Nedo Turović sportski direktor!!!

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 21 maj 2025, 15:31

Ma sve nekako smrdi. Ako je Denis toliko zapustio ekipu sto mu nisu prihvatili ostavku kad je nudio.
Ako je toliko sa svima u losim odnosima sto su mu tad dali podrsku... Odjednom im eto zasmrdilo.
Ado je dobar covjek, nas je i meni je drag ali pitanje je ima li on kvalitet za to sto nama treba. Uostalom trebaju mu i dobri igraci vidjet cemo za mjesec dva na cemu smo.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

balkanika
Kontakt:

Post Postao/la balkanika » 21 maj 2025, 15:36

Ne znam kad sam zadnji put napisao nesto na forumu iako povremeno procitam sta se pise, ali nakon onog posta sto se prenosi ja moram ovo napisati.

Evo da uzmemo da je apsolutno sve istina sto pise ovdje, zasto uprava nije reagovala na vrijeme i dala mu otkaz ili prihvatila ostavku. Ko je doveo Rahimica i Corica i zasto nije uradjen due dilligence i ko je Stilicu dao poziciju skauta iako je covjek rekao da je ne zeli?

A hajmo sad redom i biti realni pa reci da je istina vjerovatno negdje izmedju. Ovo se znaci pise na navijackom forumu gdje grupa brani upravu svim silama i uprava ni za sta nije kriva? Ukratko tribina vodi klub i botuje u korist uprave.

Kaze uveo dva dana slobodno. Kraj sezone, igraci premoreni, po 3-4 povrede imamo svake sedmice, ionako igraju za ****, nemamo sirinu, kakva je poenta?

Dobio odluku od uprave? Iako ima smisla ta odluka, ko su oni da mu odredjuju sastav, i zasto nisu izasli u javnost i rekli evo ne borimo se ni za sta vise, sansu ce dobiti neki drugi igraci i trener nije odgovoran za rezultate.

Da li smo ikad dobili tuzbu protiv Bulica i zasto nismo?

Mandic je **** igrac, ali jos jedan dokaz da Coric nije dovodio igrace. Samo napomena da smo na jesen igrali fantasticno i da je sve krenulo nizbrdo na proljece nakon predsjednikovih zelja i pojacanja i tad su igraci poceli srati.

Oko Rahimica sam vec rekao, ko ga je doveo i zasto je onda tu? Usput, sta se desilo sa prijateljskom sa Shaktarom, ko je dogovorio to i zbog cega je propala? Zasto mu klub nije obezbijedio stan?

To navedeno nije razlog sto su juniori katastrofa vec je razlog Curic i uprava koju boli kita za OP i koja ne zeli izvrsiti reformu iako je konkretan dokument sa planom reforme i rada OP u klubu vec 3 godine.

Usput svi znaju da je tunovic najvece **** od covjeka, egomanijak, lopov, lazov i varalica.

Za kraj, covjek koji zeli da ide i daje otkaz navodno 4 puta se ne ponasa onako kako se Denis ponasa na utakmicama i ne stresira se od prve do zadnje minute.

svemalim1
Kontakt:

Post Postao/la svemalim1 » 21 maj 2025, 15:48

stila je klubu posudjivao, plivalo mu se i plata koje nije dobio za vrijeme onog najgoreg perioda. valjda vam je iz toga jasno zasto sad ima poziciju u klubu. ne treba ga napadati kao da se nesto grebe i uhljebljuje, kad nije tako uopste.

naravno da ozbiljan klub treba imati i mrezu skauta, kontakte, razradjene procese kako se dovode igraci itd., ali daleko smo mi od ozbiljnog kluba.
Zadnja izmjena: svemalim1, dana/u 21 maj 2025, 15:56, ukupno mijenjano 1 put.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 21 maj 2025, 15:51

Nivo Slobode iz Svrakina.Sjela raja i dogovorili se izmedzu ko će bit trener.I onda se znalo ko se pita oko sastava i svega.Znam i gledo na onoj sljaci u Nedzaricima.Dakle klub mahale,Zeljinog DNK sa Joldicem Rumenim i Generalom.Koga ba vi zajebajete.Rumeni nam 2 puta titulu izbio i on ima Zeljin DNK.Eto mi navijaci nemamo Zeljin DNK koji smo bar ja skoro 55 kuka uz Zelju.Ko smo mi mahaci glavama i saburaj dok ne krepas.

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 21 maj 2025, 15:52

balkanika je napisao/la:
21 maj 2025, 15:36
Ne znam kad sam zadnji put napisao nesto na forumu iako povremeno procitam sta se pise, ali nakon onog posta sto se prenosi ja moram ovo napisati.

Evo da uzmemo da je apsolutno sve istina sto pise ovdje, zasto uprava nije reagovala na vrijeme i dala mu otkaz ili prihvatila ostavku. Ko je doveo Rahimica i Corica i zasto nije uradjen due dilligence i ko je Stilicu dao poziciju skauta iako je covjek rekao da je ne zeli?

A hajmo sad redom i biti realni pa reci da je istina vjerovatno negdje izmedju. Ovo se znaci pise na navijackom forumu gdje grupa brani upravu svim silama i uprava ni za sta nije kriva? Ukratko tribina vodi klub i botuje u korist uprave.

Kaze uveo dva dana slobodno. Kraj sezone, igraci premoreni, po 3-4 povrede imamo svake sedmice, ionako igraju za ****, nemamo sirinu, kakva je poenta?

Dobio odluku od uprave? Iako ima smisla ta odluka, ko su oni da mu odredjuju sastav, i zasto nisu izasli u javnost i rekli evo ne borimo se ni za sta vise, sansu ce dobiti neki drugi igraci i trener nije odgovoran za rezultate.

Da li smo ikad dobili tuzbu protiv Bulica i zasto nismo?

Mandic je **** igrac, ali jos jedan dokaz da Coric nije dovodio igrace. Samo napomena da smo na jesen igrali fantasticno i da je sve krenulo nizbrdo na proljece nakon predsjednikovih zelja i pojacanja i tad su igraci poceli srati.

Oko Rahimica sam vec rekao, ko ga je doveo i zasto je onda tu? Usput, sta se desilo sa prijateljskom sa Shaktarom, ko je dogovorio to i zbog cega je propala? Zasto mu klub nije obezbijedio stan?

To navedeno nije razlog sto su juniori katastrofa vec je razlog Curic i uprava koju boli kita za OP i koja ne zeli izvrsiti reformu iako je konkretan dokument sa planom reforme i rada OP u klubu vec 3 godine.

Usput svi znaju da je tunovic najvece **** od covjeka, egomanijak, lopov, lazov i varalica.

Za kraj, covjek koji zeli da ide i daje otkaz navodno 4 puta se ne ponasa onako kako se Denis ponasa na utakmicama i ne stresira se od prve do zadnje minute.
Prvo želim poručiti onome ko je počeo širiti post sa org-a da je klošar i da to više ne radi. Ono što je na org tamo neka i ostane.
Drugo, zašto taj momak nije podijelio sa org-a kada su ljudi bliski klubu pisali da je Denis odbio 2 inostrane ponude do sada? Zašto ne pošalje da je većina članova org-a napisalo da ne vjeruje niti jednu riječ? Klub prije 2 sedmice pruži podršku Ćoriću a sada ispada da je on igrao neke igre cijelu godinu. Zašto ste ga onda svaki put ostavili jer navodno je 4 puta nudio ostavku.
Igrali smo odlično na jesen, prvo kolo proljeća poraz od Zrinjskog u Mostaru zašto bi on nakon prvog kola podnio ostavku?
Mnoge nelogičnosti su također u tekstu ali mi je iskreno mrsko tražiti ga opet, a najveća glupost je to za intervju.
Postoje klauzule u ugovoru prema kojima se takve stvari dogovaraju sa klubom i ako se to prekrši plaćaju se penali. Baš me zanima hoće li klub to uraditi?
Isto tako za Bulića se znalo još prije nego je Denis došao da su bliski, to im tada nije smetalo.
Taj Bulić jeste gnjida ali klub protiv njega nikada nije dobio niti jedan spor.

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 21 maj 2025, 16:08

Najbolje da se otvori tema FK Denis Coric pa da tamo predjete, to je najlogocnije rjesenje.

5 0 Zrinjski ( poluvrijeme ), krivi igraci, promijeni sastav protiv Borca i hop opet isti igraci stsrtaju protiv Nja kije nas deklasira. Nakon toga je trebao dobiti nogu, realno.

O debaklu u kupu protiv Sirokog nekom drugom prilikom.

Ligaska tekma protiv Sirokog, kojem gori pod nogama sto se tice opstanka, je tek spektakl, prvi put u sezoni izlazis sa formacijom 3 5 2 i to bez napadaca u sastavu :urnebes: tekmu zavrsavano sa dva veznjaka na stoperima. O Cavnicu u napadu, prvi i jedini put, cvrki protiv Sloge, rasipanju na derbijima gdje nas je Bog pogledao preko Mufte u 5 x 45' da nam ne zabiju 15-ak golova nekom drugom prilikom.

Ovim debilima, fol navijacima Zelje, sto pljuju Adzema se pokenjam u usta i dobro naguram nogama. Dnevna doza balija.

Bersaga
Kontakt:

Post Postao/la Bersaga » 21 maj 2025, 16:26

mavi je napisao/la:
Jesu li dva bivša naša igrača među ta četiri?
Hare Hajdarević mi je prva asocijacija na Adžema, nije vezano za te pregovore. Brutalan bio a poslije odlaska Ade je bila druga priča. Volio bih njega prije gledati nego guzatog Radovca koji ne može meda. Ima još godinu ugovora sa Radnikom i igrat će opet Super ligu Srbije.
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 49 gostiju.