Kosarkaska liga BiH

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

Darkus
Kontakt:

Re: Kosarkaska liga BiH

Post Postao/la Darkus » 21 maj 2025, 17:15

Hahahhahah
Misliš ovaj naš?? Hahahhahaha
Ne smije on to tamo taknuti. Odmah će dobit po prstima. Čim je omogućio da sad startaju znači ne smije.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 21 maj 2025, 20:27

Ko će dobiti pozivnicu za ABA ligu 2 – Leotar ili Sloboda?!
Joj naslova :urnebes:

Sramota da uopste i spominju ovi sa bhbasketa Slobodu, nakon sramotno odigrane lige 4...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Darkus
Kontakt:

Post Postao/la Darkus » 21 maj 2025, 20:30

Moraju, vjeruj da je tako

RobertHrkac555
Kontakt:

Post Postao/la RobertHrkac555 » 21 maj 2025, 20:47

Bosna Široki x
Slikao se s Dilettom, svoje sam ostvario

Darkus
Kontakt:

Post Postao/la Darkus » 21 maj 2025, 20:50

Ja govana i lige!
slika

RobertHrkac555
Kontakt:

Post Postao/la RobertHrkac555 » 21 maj 2025, 20:55

Igokea će se lagano prošetati do naslova, to je sasvim jasno
Slikao se s Dilettom, svoje sam ostvario

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 21 maj 2025, 21:05

Ja u životu ne vidjeh da se košarkaška utakmica završi neriješeno :crazy:

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 21 maj 2025, 21:05

PeppermintSA je napisao/la:
21 maj 2025, 21:05
Gdje prestaje logika, tu pocinje BiH :mrgreen:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Darkus
Kontakt:

Post Postao/la Darkus » 21 maj 2025, 21:16

:D :D :D :D :D :D

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 21 maj 2025, 22:08

DamirT je napisao/la:
PeppermintSA je napisao/la:
Gdje prestaje logika, tu pocinje BiH :mrgreen:
Ja se zijanio kontam greska, nastavice :D Ovo bas nikad nisam vidio, vidjo sam ovo na razliku al budu prodzeci :D znam jer vidjo sa da ekipe namjerno daju autokos da bi pokusali stic u produzetku..al ovo fkt nisam cuj x i kraj

Sta ako opet bude x onda ko je dao vise koseva u gostima :rol: :rol:
=\_1921_/=

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 20 jun 2025, 19:28

Denis Bajramovic ostaje na klupi Proma :salut:

AdinSally
Kontakt:

Post Postao/la AdinSally » 23 jun 2025, 01:32

Ovako ja zamisljam sljedecu sezonu:

Bosna – BH Telecom
Povratak u ABA ligu nakon čak 15 godina donosi ogroman entuzijazam, a osigurani najveći budžet u posljednjih nekoliko sezona otvara vrata za dovođenje ozbiljnih pojačanja. Ako se selekcija odradi kvalitetno, vjerujem da je plasman u playoff ABA lige sasvim realan cilj. U domaćem prvenstvu Bosnu već sada vidim među glavnim favoritima za titulu. Zetra bi uz pravu podršku mogla postati pravi domaći bastion.

Igokea
Najorganizovaniji klub u BiH s velikim respektom drži konstantno visoku razinu.Znamo dobro ko ih finansira. Redovni učesnik ABA lige i FIBA Lige prvaka, s vrhunskim skautingom i odličnom omladinskom školom. Favoriti za osvajanje domaćeg prvenstva i sigurni učesnici playoffa ABA lige. Šteta je što košarka u Laktašima dobija masovniju pažnju tek kada stižu Zvezda ili Partizan.

Borac – Banja Luka
Finansijski stabilan klub s iskustvom igranja ABA 2 lige. Uz nekoliko iskusnih igrača i dobru hemiju, mogu ozbiljno ugroziti i Bosnu i Igokeu u završnici sezone. Ekipa koju ne treba podcijeniti.

Široki
Klub bogate tradicije koji se oslanja na domaći kadar i mladost. Uvijek neugodan protivnik, pogotovo na Pecari. Infrastruktura im je vrhunska, a uz finansijsku stabilnost mogu igrati u vrhu tabele. Nedostaje jedino veća podrška publike na utakmicama.

Sloboda – Tuzla
Klub sa snažnom navijačkom bazom i bogatom istorijom. Ukoliko izbore plasman u ABA 2 ligu, očekuju se pune tribine i dodatna finansijska injekcija. U domaćem prvenstvu sigurno konkurenti za playoff.

Jahorina
Novi član Prve lige, dolaze s odličnom dvoranom i solidnom posjetom. Potencijalno iznenađenje sezone – imaju šansu ući u doigravanje ako nastave u ovom ritmu.

Leotar – Trebinje
Odigrali su iznad očekivanja prošle sezone, što je rezultat značajnih ulaganja. Konkurenti su Slobodi za wild card u ABA 2 ligi, a uz dobra pojačanja imaju potencijal za playoff i stabilnu sredinu tabele.

Slavija – Istočno Sarajevo
Realno, ekipa za sredinu tabele. Uz poneko pojačanje, mogu povremeno iznenaditi, ali bez prevelikih ambicija.

Mladost – Mrkonjić Grad
Borba za opstanak, iako postoji šansa da se kroz sezonu stabilizuju i dosegnu donji dio sredine tabele.

Promo – Donji Vakuf
Klub sa malim budžetom, ali prepoznatljivom radnom etikom i vjernom publikom. Uvijek pronađu solidnog stranca kroz skauting. Očekujem ih u borbi za opstanak, ali neće biti lak protivnik nikome.

Orlovik i Radnički
Obje ekipe će se boriti za opstanak. Bez ozbiljnijih pojačanja teško da mogu napraviti iskorak, ali potencijal za poneko iznenađenje postoji.

Živinice
Potpuna nepoznanica u ovom trenutku. Na osnovu dostupnih informacija, vjerujem da će se boriti za opstanak, ali to će zavisiti od eventualnih pojačanja i organizacije.

Student Igokea
Razvojni tim Igokee koji se oslanja na mlade i perspektivne igrače iz njihove škole. Stabilna sredina tabele, uz povremene bljeskove. Sjajna platforma za buduće zvijezde.

Zrinjski – Mostar
Ako grad i sponzori ulože kako treba, Zrinjski može vrlo brzo postati respektabilna ekipa. Imaju prosječnu posjetu, ali Mostaru konačno treba savremena dvorana – potencijal za rast definitivno postoji, ne zaboravimo da su bili prvaci

Po mom ličnom mišljenju, naša liga ostaje jedna od najneizvjesnijih u cijelom regionu. Prema nekim, doduše nešto bajatim izvorima, postoji inicijativa unutar ABA lige da se veća pažnja posveti razvoju domaćih prvenstava, kako bi se spriječila stagnacija i dodatno osnažila lokalna košarka. E sad, u kojem pravcu bi to trebalo da ide, ostaje da vidimo.

Nadam se da ce MY TV povecati broj prenosa naredne sezone takodjer, gledanost je tu.

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.