FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Zdravko Mamic je Tito fudbala nakon rata
Ako je on u pitanju, treba ga primiti u klub
Covjek ima sve u paketu od znanja, veza, igraca, trenera menadzera, razvoj akademije
Obje strane profitirati itekako
S njim mislim da bi Zeljeznicar mogao nadograditi klub i napraviti veliki iskorak
Kamp napravimo,a Maminjo skaute i trenere ubaci
To je odmah garant za neki uspjeh
Siguran sam da je to jedini covjek u Ex Yu koji je svjetske klase po pitanju vodjenja klubova
Dinamo i Hrvatska reprezentacija su 70% plod Mamicevog rada u Dinamu
Suvisno je pricati o njemu, volio bih iskreno da Mamic dodje u Zeljeznicar
Covjek ima sve u paketu od znanja, veza, igraca, trenera menadzera, razvoj akademije
S njim mislim da bi Zeljeznicar mogao nadograditi klub i napraviti veliki iskorak
Siguran sam da je to jedini covjek u Ex Yu koji je svjetske klase po pitanju vodjenja klubova
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 22 maj 2025, 22:10, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Gledam ovaj centaršut Petra Mamića za gol Bilbije, Galić ne može ovako centrirati iz 300 pokušaja.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
- Kontakt:
Sta mislis, da li bi iz tog kampa Hrvate slao da igraju za Hrvatsku ili za nas?NoDi80 je napisao/la: ↑22 maj 2025, 21:58Zdravko Mamic je Tito fudbala nakon rata

👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Ado ne vjerujem da moze biti kolateralna steta,jer za njega niko ne moze pomisliti da bi uradio nesto na stetu kluba.Virtu4l je napisao/la: ↑22 maj 2025, 12:58
Svi oni koji su se odjednom pojavili da objašnjavaju da je Denis Ćorić u stvari zlikovac.
Zar ti nije čudno kako prije otkaza niko ništa nije pisao, a uvijek bar nešto procuri, pa kad su vidjeli kolika je stvarna podrška Ćoriću - morali su reagovati.
S tim da džaba kreče, sljedeće sezone će da vide šta su uradili. Nisu trebali čačkati mečku, bili su lijepo uljuljani, navijače su ubijedili da je ovo maksimum i baš im je bila laganica. Samo mi je žao što će Ado biti kolateralna šteta.
Znam mnogi ce mi sada reci pa kad mogu sina od Ivice Osima proglasit grobarom sto ne bi mogli Adu.
Nije to bas isto jer,jer Osim je dao malo povoda zbog svog ega i tvrdoglavosti.
Al opcenito mislim da samo naivna osoba moze i pomisliti da bi neko radio nesto na stetu svog kluba a da je dijete tog kluba.
Pogotovo ovakva imena kao Mulalic,Ado itd itd
Ja stvarno nisam bio za Adzema ali oni komentari koje ljudi pisu po drustvenim mrezama su stvarno odvratni. Razumijem da je sve ovo prelose odradjeno i da Adzem ima nekih svojih problema i da nikome nije jasno sta to mozemo vise od trwnutnog stanja uraditi sa njim, ali realno covjek nije zasluzio da ga se ovoliko pljuje.
- Riquelme1921
- Kontakt:
Ma bolestan i frustriran narod.
Mislim da bi Zeljeznicar, BiH reprezentacija, a i cijela liga napredovali19vendetta87 je napisao/la: ↑22 maj 2025, 22:11Sta mislis, da li bi iz tog kampa Hrvate slao da igraju za Hrvatsku ili za nas?NoDi80 je napisao/la: ↑22 maj 2025, 21:58Zdravko Mamic je Tito fudbala nakon rata
Suvisno je pricati o njemu, volio bih iskreno da Mamic dodje u Zeljeznicar![]()
Yugoslav First League: ⭐️
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
MNisam mislio na to da će raditi na štetu kluba, jednostavno doći će loši rezultati i tada je trener prvi na dnevnom redu. Vrijeđanje, ona gnusna pljuvačina tipična za nas. Mulalić je najbolji primjer.Ejnur je napisao/la: ↑22 maj 2025, 22:11Ado ne vjerujem da moze biti kolateralna steta,jer za njega niko ne moze pomisliti da bi uradio nesto na stetu kluba.
Znam mnogi ce mi sada reci pa kad mogu sina od Ivice Osima proglasit grobarom sto ne bi mogli Adu.
Al opcenito mislim da samo naivna osoba moze i pomisliti da bi neko radio nesto na stetu svog kluba a da je dijete tog kluba.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Ja sam jedan od tih 5 milion postoWeekendOffender je napisao/la: ↑22 maj 2025, 13:16Bolje pitanje je ko nije, pogledaj sta se pise na zadnje dvije stranice, svi izlaze sa nekim "provjerenim" informacijama iz kluba, sramota neka ih bude sve do jednog, nikome tu Zeljo nije na prvom mjestu.
Na forumu nema 5 ljudi da pisu iz samo iz razloga sto su navijaci kluba.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Ulazak Mamica je nemoguc, jedino ilegalno da imaju svoje ljude jer se ne mogu baviti sportom, zabranjeno im je i Zdravku i Zoranu. Trenerska licenca Zoranu je suspendovana od strane UEFAe i ostalih.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Kvržić i Mamić za jednu utakmicu uputili dobrih centaršuteva kao svi naši bekovi za cijelu sezonu.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Znam da nisi mislio,ja sam htio reci samo da budala moze misliti da on nece davati 100% od sebe i da ce maksimalno ici da zastiti klub i da ce uvijek raditi iskljucivo za inetrese kluba.Virtu4l je napisao/la: ↑22 maj 2025, 22:15MNisam mislio na to da će raditi na štetu kluba, jednostavno doći će loši rezultati i tada je trener prvi na dnevnom redu. Vrijeđanje, ona gnusna pljuvačina tipična za nas. Mulalić je najbolji primjer.Ejnur je napisao/la: ↑22 maj 2025, 22:11Ado ne vjerujem da moze biti kolateralna steta,jer za njega niko ne moze pomisliti da bi uradio nesto na stetu kluba.
Cak iako dodje kriza rezultata pa i otkaz treba da se sve rijesi na ljudski nacin.
-
- Kontakt:
Vidjet cete da ce umijesati prste Husic. Zivi bili pa vidjeli. Nije nikakav info,nego samo razmisljanje. A iskazao je jednom da su ga zvali.
Od Ibrahima Šehića nema ništa. Prodajom Vedada Muftića se cilja na dovođenje U21 golmana koji će biti PRVI golman.
Fuck you fighter
- Lokomotifa
- Kontakt:
Mene ne zanimaju komentari po mrežama i forumima, i ovo pljuvanje Adžema. Pa isti ti ljudi su prije nešto manje od godinu dana pljuvali Ćorića jer su željeli ostanak Dine Đurbuzovića. Svi smo to vidjeli, pustite se fejsbuk navijača. Mene zanimaju samo rezultati, i ako ih Adžem isporuči bit će za mene Hansi Flick. Ako ih ne isporuči doći će neko novi i to je to.
Dakle, poruka za Adžema: Imaš punu podršku sve dok se ne dokaže suprotno. A suprotno će se dokazati skidanjem gaća na Bradini, gubljenjem svlačionice da te igrači ne poštuju i generalno sa lošim rezultatina za klub kao što je Željo.
I ono što mi je najvažnije: nije problem izgubiti, problem je kad igrači izgube a ne poginu za plavi dres, to se kod Denisa jako često dešavalo, i nadam se da će Admir uspjeti da natjera igrače da izgaraju na terenu, i da svi to na stadionu vidimo.
Dakle, poruka za Adžema: Imaš punu podršku sve dok se ne dokaže suprotno. A suprotno će se dokazati skidanjem gaća na Bradini, gubljenjem svlačionice da te igrači ne poštuju i generalno sa lošim rezultatina za klub kao što je Željo.
I ono što mi je najvažnije: nije problem izgubiti, problem je kad igrači izgube a ne poginu za plavi dres, to se kod Denisa jako često dešavalo, i nadam se da će Admir uspjeti da natjera igrače da izgaraju na terenu, i da svi to na stadionu vidimo.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."
-
- Kontakt:
Pitaj, nemoj da ti bude nezgodno. Kakav i od koga je dobio poziv nakon što je Aiman debitovao u utakmici s Borcem.tiagofaria25 je napisao/la: ↑22 maj 2025, 16:25Šta se desilo?JuzniVjetar1979 je napisao/la: ↑22 maj 2025, 11:07Pitaj zaposlenu osobu u klubu kako je Cvetanoski trazio slobodan dan i sta je bilo.Manijakdokraja9 je napisao/la: ↑22 maj 2025, 10:41
Ova informacija dolazi od osobe zaposlene u klubu. Poznajem je godinama i nije osoba koja bi slagala, pogotovo ne bez razloga i ja joj vjerujem 100%. Ako malo bolje razmislis ima smisla u potpunosti. Denis je ispunio ocekivanja za ovu sezonu, a to je dogurati sto dalje u kupu i zavrsiti u top 4 tako da njegov otkaz sada nema apsolutno nikakvo logicno objasnjenje bez da se nije "nesto desilo", a to nesto ti je ovo o cemu pricam. Ja necu da glumim neke postenjacine ko pitari i da upirem prstom u druge kad dobro znam da i moj klub namjesta kao i svaki drugi klub u ligi, pa eventualno i na svijetu. Nema postenih, svako namjesta i vara onoliko koliko je u mogucnosti, al najmanje sto mogu uradit je ne bit licemjeran i reci da je tako, pogotovo kad dobijem informaciju iz prve ruke. Ova prica ima logike 100% ako imalo zelis da mucnes glavom. A da ti odgovorim i na drugo pitanje, mislim odnosno znam da su nas i siroki i zrinjski dobili posteno 1/1, odnosno ne dobili nego razvalili. Trener tu nista nije kriv, i tada sam govorio da je ekipa ogranicena ko balkon i to idalje mislim.
Pitaj zaposlenu osobu u klubu kakav je poziv dobio Šemdinov otac.
Kakav je poziv dobio? Dobar sam sa Aimanom, ali nezgodno pitat, je li ovo šuplja neka ili?
Statistika dosadašnjeg dijela sezone :
Prvih 11 :
Prosjek godina prvih 11 po broju minuta : 27.45 godina
Broj U23 igrača u prvih 11 : 3
Prvih 5 zamjena :
Prosjek godina sljedećih 5 po broju minuta : 24.20 godina
Broj U23 igrača : 3
Ostatak tima pod ugovorom sa minutama :
Prosjek godina ostatka igrača : 21.82 godina
Broj U23 igrača : 8
Igrači bez minuta :
Prosjek godina igrača bez minuta : 19.50 godina
Igrači koji su se našli u sastavu ali više nisu dio kluba :
Prosjek godina igrača koji su napustili tim : 25.33 godina
Broj U23 igrača : 2
Sumirano :
Ukupan broj igrača koji su se našli u sastavu : 37
Trenutni broj igrača : 31
Broj igrača sa minutama : 27
Broj igrača preko 1000 minuta : 12
Ukupan broj U23 igrača koji su se našli u sastavu : 19
Ukupan broj U23 igrača u prvih 11 : 3
Broj U23 igrača sa minutama :15
Broj U23 igrača preko 1000 minuta : 3
Igrača napustilo klub početkom ili u polusezoni : 6
Igrača došlo u klub na polusezoni : 5
Prvih 11 :
Kod: Označi sve
R/b Player Age Nacionalnost U sastavu Nastupa Golova Minuta
1 Vedad Muftic 23 Bosnia-Herzegovina 30 30 - 2700
2 Aleksandar Boljevic 29 Montenegro 30 27 10 2297
3 Abdulmalik Al-Jaber 21 Saudi Arabia 29 29 3 2155
4 Marin Karamarko 27 Croatia 28 24 1 2057
5 Samir Radovac 29 Bosnia-Herzegovina 27 27 1 2021
6 Sulejman Krpic 34 Bosnia-Herzegovina 28 27 11 1951
7 Marin Galic 29 Bosnia-Herzegovina 25 24 - 1947
8 Stipo Markovic 31 BiH/Croatia 31 25 - 1902
9 Filip Dangubic 30 Croatia 29 27 6 1795
10 Matej Cvetanoski 27 North Macedonia 29 28 4 1573
11 Mustafa Sukilovic 22 Bosnia-Herzegovina 24 17 2 1265
Broj U23 igrača u prvih 11 : 3
Prvih 5 zamjena :
12 Nemanja Cavnic 29 Montenegro 16 15 - 1247
13 Edwin Odinaka 21 Nigeria 27 21 1 983
14 Azur Mahmic 22 Bosnia-Herzegovina 28 14 - 942
15 Huso Karjasevic 27 Bosnia-Herzegovina 24 19 - 938
16 Madzid Sosic 22 Bosnia-Herzegovina 12 12 5 933
Ostatak tima pod ugovorom sa minutama :
17 Dzenan Sabic 19 Bosnia-Herzegovina 30 20 1 823
18 Martin Mircevski 28 North Macedonia 21 15 - 504
19 Dan Lagumdzija 22 Croatia 10 8 1 470
20 Stefan Radinovic 25 Montenegro 23 11 - 449
21 Ognjen Lausevic 19 Serbia 20 7 1 178
22 Vini Peixoto 23 Brazil 5 5 - 122
23 Afan Foco 17 Bosnia-Herzegovina 17 7 - 101
24 Tarik Abdulahovic 27 Bosnia-Herzegovina 30 1 - 90
25 Leo Simoni 23 Brazil 4 3 - 43
26 Malik Kolic 18 Bosnia-Herzegovina 15 3 - 5
27 Aiman Semdin 19 Bosnia-Herzegovina 18 1 - 4
Broj U23 igrača : 8
Igrači bez minuta :
28 Antonio Trograncic 25 Croatia 2 Not used
29 Adel Duskaj 18 Bosnia-Herzegovina 3 Not used
30 Ernad Babaluk 18 Bosnia-Herzegovina 2 Not used
31 Dejan Trapara 17 Bosnia-Herzegovina 1 Not used
Prosjek godina igrača bez minuta : 19.50 godina
Igrači koji su se našli u sastavu ali više nisu dio kluba :
32 Amer Hiros 28 Bosnia-Herzegovina 15 14 2 754
33 Harun Karic 22 Bosnia-Herzegovina 16 9 1 205
34 Boze Vukoja 27 BiH/Croatia 5 5 - 173
35 Ivan Djoric 29 Serbia 5 4 - 86
36 Faris Zubanovic 24 Bosnia-Herzegovina 4 1 - 15
37 Amar Drina 22 Bosnia-Herzegovina 1 Not used
Prosjek godina igrača koji su napustili tim : 25.33 godina
Broj U23 igrača : 2
Sumirano :
Ukupan broj igrača koji su se našli u sastavu : 37
Trenutni broj igrača : 31
Broj igrača sa minutama : 27
Broj igrača preko 1000 minuta : 12
Ukupan broj U23 igrača koji su se našli u sastavu : 19
Ukupan broj U23 igrača u prvih 11 : 3
Broj U23 igrača sa minutama :15
Broj U23 igrača preko 1000 minuta : 3
Igrača napustilo klub početkom ili u polusezoni : 6
Igrača došlo u klub na polusezoni : 5
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
Puno seres po grupi na svakom postu. Gluposti lupas koje veze nemaju,drzi se kalkulatora i baklji. Bas je istina da ce zbog badzaka i veza skandirati uprava napolje..
Fk Željezničar.
-
- Kontakt:
Sve mi lici na povratak jednog biznismena u klub, svaki korak kao da je vrlo dobro isplaniran, citajuci komentare na mrezama gledajuci profile koji to pisu. Isto i na forumu. Vidjet cemo, ali sve lici na to. Nekom legenda nekom ubleha.