Kvalifikacije za MundoBasket 2027

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

19vendetta87
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za MundoBasket 2027

Post Postao/la 19vendetta87 » 13 maj 2025, 20:20

Turci nisu nesto prejaki bez euroligaskih igraca. Moze se tu uzeti pobjeda kući.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 13 maj 2025, 20:24

DamirT je napisao/la:
13 maj 2025, 20:16
akisarajevo92 je napisao/la:
13 maj 2025, 19:51
U rukometu smo grohnuli, kako li cemo tek grohnuti u kosarci, u ovoj trenutnoj generaciji smo imali neke talente od kojih je vecina izrasla u bar solidne ABA level igrace i nosit ce nas jos narednih 6-7 godina

Od ovoga sto dolazi djeluje mi da nemamo vise ni taj nivo kojem se mozemo nadati poslije toga, a da ne pricam o nekom novom Musi, Nurkicu ili Teletovicu
Bas o tome nedavno razmisljam. Bukvalno nemamo nijednog mladog igraca da je makar malo blizu potencijala Muse npr ili ono rising star. S obzirom kako se radi u mladjim selekcijama i klubovima, necemo zadugo imati nekoga...

Jos pogotovo ova odluka berbica da ukloni mladje selekcije. :puke:
Ovo je sramota da reprezentacija koja nam je priredila njaviše radosti (uz rukometaše koji realno igraju i manje medijski popraćen sport, mada je kod nas samo nogomet medijski propraćen) za nekih 6-7 godina neće imati neku budućnost. Ljudi moji pa nama će košarkaška repka u sljedećoj generaciji biti neki 6-7 pot (možda ostane 5 ako ova generacija napravi neki pomak).
Stvarno SRAMOTA šta će biti sa našim najuspješnijim timskim sportom (misli generalno i repka i klupski). Kakve god je probleme Harun Mahmutović napravio makar je razvio mlade igrače pa imamo ovu generaciju da uživamo dok ih gledamo jer sljedeće generacije će biti mnogo gore ako se nešto u savezu ne promjeni na bolje.

Nego znal neko koji od ovih termina se poklapa sa EL otprilike.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 13 maj 2025, 20:29

CAZIN je napisao/la:
13 maj 2025, 20:24
DamirT je napisao/la:
akisarajevo92 je napisao/la:
13 maj 2025, 19:51
U rukometu smo grohnuli, kako li cemo tek grohnuti u kosarci, u ovoj trenutnoj generaciji smo imali neke talente od kojih je vecina izrasla u bar solidne ABA level igrace i nosit ce nas jos narednih 6-7 godina

Od ovoga sto dolazi djeluje mi da nemamo vise ni taj nivo kojem se mozemo nadati poslije toga, a da ne pricam o nekom novom Musi, Nurkicu ili Teletovicu
Bas o tome nedavno razmisljam. Bukvalno nemamo nijednog mladog igraca da je makar malo blizu potencijala Muse npr ili ono rising star. S obzirom kako se radi u mladjim selekcijama i klubovima, necemo zadugo imati nekoga...

Ovo je sramota da reprezentacija koja nam je priredila njaviše radosti (uz rukometaše koji realno igraju i manje medijski popraćen sport, mada je kod nas samo nogomet medijski propraćen) za nekih 6-7 godina neće imati neku budućnost. Ljudi moji pa nama će košarkaška repka u sljedećoj generaciji biti neki 6-7 pot (možda ostane 5 ako ova generacija napravi neki pomak).
Stvarno SRAMOTA šta će biti sa našim najuspješnijim timskim sportom (misli generalno i repka i klupski). Kakve god je probleme Harun Mahmutović napravio makar je razvio mlade igrače pa imamo ovu generaciju da uživamo dok ih gledamo jer sljedeće generacije će biti mnogo gore ako se nešto u savezu ne promjeni na bolje.

Koliko se sjecam, u februaru su dostupni EL igraci, a u ovom ljetnom terminu i NBA igraci. Tako je bilo u proslom ciklusu kvalifikacija za SP, kao i ovom zadnjem za EB ovo za februarski termin. Doduse, u tom ljetnom se igralo u augustu, a sada u julu...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 13 maj 2025, 20:30

To i ja za Haruna isto često kažem. Fakt je da su mlade selekcije bile na visokim nivoima dok je on bio generalni sekretar.

Eto sad s druge strane Berbić želi da se ukinu mlade selekcije. Katastrofa.

Drum
Kontakt:

Post Postao/la Drum » 13 maj 2025, 20:36

Jel se vec sada zna ko nam je moguca 4. ekipa u grupi?

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 13 maj 2025, 20:37

Drum je napisao/la:
13 maj 2025, 20:36
Drugi iz svoje pretkvalifikacione grupe (Svicarska, Ukrajina ili Slovacka).
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 13 maj 2025, 20:46

DamirT je napisao/la:
13 maj 2025, 20:29
CAZIN je napisao/la:
DamirT je napisao/la:

Koliko se sjecam, u februaru su dostupni EL igraci, a u ovom ljetnom terminu i NBA igraci. Tako je bilo u proslom ciklusu kvalifikacija za SP, kao i ovom zadnjem za EB ovo za februarski termin. Doduse, u tom ljetnom se igralo u augustu, a sada u julu...
Hvala bracika moj znači u novembru bez Muse i Kamenjaša (ako je istina da ide u EL) protiv Turske koja će biti oslabljena i Srbije koja će svakako imati jak roster, zanimljivo.
Nadati se da će Keno preći u neki jač klub iz EC a da je iz Španije (idealno Gran Canaria po mom mišljenju igraće dosta jakih utakmica u ligi a i ostaje još jednu sezonu u EC).
Mislim da bi nam u tom slučaju bilo lakše uzeti Turke na strani nego Srbe kući, Lazić pogađa trojku protiv Srbije nekih 40-tak sekundi prije kraja za pobjedu uz Edina Avdića :ljepota:
Nego šta imaš reći za ovo što sam spomenuo Haruna jer imamo slična mišljenja oko većine stvari pa da vidim jel se i tu slažemo ako nije belaj :rol:

Drum
Kontakt:

Post Postao/la Drum » 13 maj 2025, 20:46

DamirT je napisao/la:
13 maj 2025, 20:37
Drum je napisao/la:
13 maj 2025, 20:36
Drugi iz svoje pretkvalifikacione grupe (Svicarska, Ukrajina ili Slovacka).
Barem nesto

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 13 maj 2025, 20:54

CAZIN je napisao/la:
13 maj 2025, 20:46
DamirT je napisao/la:
13 maj 2025, 20:29
CAZIN je napisao/la:

Hvala bracika moj znači u novembru bez Muse i Kamenjaša (ako je istina da ide u EL) protiv Turske koja će biti oslabljena i Srbije koja će svakako imati jak roster, zanimljivo.
Nadati se da će Keno preći u neki jač klub iz EC a da je iz Španije (idealno Gran Canaria po mom mišljenju igraće dosta jakih utakmica u ligi a i ostaje još jednu sezonu u EC).
Mislim da bi nam u tom slučaju bilo lakše uzeti Turke na strani nego Srbe kući, Lazić pogađa trojku protiv Srbije nekih 40-tak sekundi prije kraja za pobjedu uz Edina Avdića :ljepota:
Nego šta imaš reći za ovo što sam spomenuo Haruna jer imamo slična mišljenja oko većine stvari pa da vidim jel se i tu slažemo ako nije belaj :rol:
Ma slazemo sigurno. Dok je Harun bio u savezu, svaka selekcija nam je igrala A diviziju. Mi smo sad sa Berbicem i kompanijom u B diviziji, a i tu smo medju losijim reprezentacijama. Eto samo da vidis trenutne igrace u reprezentaciji, pola ih je igralo za mladje selekcije u vrijeme Haruna. Kakav god da je, to mu se sigurno ne moze spocitavati.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 13 maj 2025, 21:06

Hajmo ljudi pucati predikcije za grupu.
Drugo mjesto sa 3-3 skorom (bolji međusobni protiv Turaka)
Srbija prva sa 6-0

WeltZumerr12
Kontakt:

Post Postao/la WeltZumerr12 » 14 maj 2025, 09:17

19vendetta87 je napisao/la:
13 maj 2025, 20:20
Turci nisu nesto prejaki bez euroligaskih igraca. Moze se tu uzeti pobjeda kući.
Pritisak i publika mogu prelomiti

Gargamel22
Kontakt:

Post Postao/la Gargamel22 » 14 maj 2025, 13:07

U slučaju da u prvim utakmicama igrači iz NBA i EL ne budu mogli igrati ovo su igrači otprilike koje bi mogli koristiti Turska i Srbija:
Turska:
Bekovi:
Sehmus Hazer
Onuralp Bitim
Kenan Sipahi
Berk Ugurlu
David Mutaf
Melih Tunca

Krila:
Okben Ulubay
Ege Arar
Furkan Korkmaz
Yigitcan Saybir

Centri:
Furkan Haltali
Mushin Yasar

Srbija:
Bekovi:
Aleksa Avramović
Stefan Jović
Mihailo Petrović
Aleksa Radanov

Krila:
Stefan Lazarević
Uroš Trifunović
Bogoljub Marković
Dušan Beslać
Asim Đulović
Filip Jović

Centri:
Dušan Ristić
Uroš Plavšić
Dušan Miletić
Boriša Simanić
Ako se gleda po dokumentima i razvoju fudbala kroz historiju grada, autentične i izvorne Sarajlije prirodno navijaju za Želju!

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 23 maj 2025, 12:10

Mi najviše profitiramo što neće biti igraca iz euroleague i nba . Gegic,Castaneda,Lazic,Alibegovic,Kamenjas,Vrabac,Halilovic,Atic svi mogu igrati .

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 24 maj 2025, 16:18

EL sljedeće sezone će imati 20 ekipa, 38 kola i 10 duplih što znači da neće biti vremena za FIBA pauze. Profitirat ćemo ovim sigurno još ako Kameni ode u nekog jačeg ACB ligaša, drastično nam se šanse povećavaju protiv Turske u prvom kolu. Koliko sam uspio upratiti lakše bi nam trebalo biti protiv Turske nego protiv Srbije (naročito sad bez EL igrača).

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 24 maj 2025, 16:22

CAZIN je napisao/la:
24 maj 2025, 16:18
EL sljedeće sezone će imati 20 ekipa, 38 kola i 10 duplih što znači da neće biti vremena za FIBA pauze. Profitirat ćemo ovim sigurno još ako Kameni ode u nekog jačeg ACB ligaša, drastično nam se šanse povećavaju protiv Turske u prvom kolu. Koliko sam uspio upratiti lakše bi nam trebalo biti protiv Turske nego protiv Srbije (naročito sad bez EL igrača).
Zar ne ide Kameni u Dubai?
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 24 maj 2025, 16:44

DamirT je napisao/la:
24 maj 2025, 16:22
CAZIN je napisao/la:
24 maj 2025, 16:18
Zar ne ide Kameni u Dubai?
Ništa još nije 100% riješeno tako da ostaje da vidimo vjerovatno do kraja ABA Playoffa

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 24 maj 2025, 16:45

Gdje misle igrat naši ove kvale za Mundobasket - nije valjda da misle u Skenderija

😭🤣😂🤣🤣🤣😭😭😭😭😭😭😭😭

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 24 maj 2025, 16:46

svrakino1921 je napisao/la:
24 maj 2025, 16:45
Gdje misle igrat naši ove kvale za Mundobasket - nije valjda da misle u Skenderija

😭🤣😂🤣🤣🤣😭😭😭😭😭😭😭😭
Protiv Srbije je u Skenderiji.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 24 maj 2025, 16:48

😭🤣😂🤣🤣🤣😭😭😭😭😭😭😭😭
U Berlinu

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 24 maj 2025, 17:35

DamirT je napisao/la:
24 maj 2025, 16:46

😭🤣😂🤣🤣🤣😭😭😭😭😭😭😭😭
Protiv Srbije je u Skenderiji.
Da mi je znat čiju će sad pjesmu na poluvremenu pustiti?

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.