FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
Re: FK Željezničar
Podrzavam Adzema ako ne dozvoli da mu se mjesaju u poso Joldic Alihodzic i Bekric.Vjerujem da ima volju i da zna ali veliko je pitanje kako se ove trojice rjesit da se ne petljaju.Ako to moze bice dobro.
- gegenpressing
- Kontakt:
Ne znam što se u isti koš stavljaju Mirčevski i Dangubić.Levin je napisao/la: ↑23 maj 2025, 14:28Ovdje ljudi previše slušaju Nedu Turkovića i svi mu plješću kad izjavi da Željo ne treba da uzima igrače iz klubova koji ispadaju ili ne daj Bože iz Federalne. Kao mi smo preveliki za to. Nama trebaju Mirčevski i Dangubić a ono tamo završimo tako da ih Poreska uprava plaća. Zaboravljaju koliko je igrača stiglo iz nižih liga u prošlosti.harden je napisao/la: ↑23 maj 2025, 14:24Znam da ce vecina podsmijavati i podcijenjivati jer dolazi iz Federalke, hocete kapitalce razumijem, ja sam samo htio ostaviti komentar kao neko ko je gledao igraca i znam ga od pristupa na treningu do borbe i kvalitete na utakmici.
Mozda i ne dodje naravno, sve je to spekulacija.
Fontemachia nisam pratio ali me zanima tvoje mišljenje o Salkanoviću?
Nebo i zemlja.
Ostalo ima smisla,pogotovo za igrače iz nižeg ranga.Nije ni Jabber došao iz Al Nassr,nego juniora Dinama.
Brohra ribo se...
- dubioza144
- Kontakt:
Nadam se da ce Adzem imat nove pomocnike, volio bi i Svraku vidjet u prvom timu kao pomocnika
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
I bez dovodjenja igraca iz regionalnih velikana nam je porastao poreski dug. Lose je sto se to skoro i ne spominje.
- gegenpressing
- Kontakt:
Ko kaže da nećemo dovesti provjerene igrače?Pablo11 je napisao/la: ↑23 maj 2025, 13:40To je ono sto se prica da je najmanje do trenera. Moramo shvatiti da ce ovo za nas biti igranje na lutriju. Moze biti pojacanje,moze biti flop. Nismo u stanju dovesti provjerena imena koji su u formi, jer nemamo para. Kad shvatimo da je tako lakse ce nam biti.
A za ovog iznad,Šošić nije bio ni na klupi,pa smo vidjeli,kakav je igrač.
Tako da nisi relevantan.
Brohra ribo se...
Pa upravo govorim da ne treba suditi, jer npr Jaganjac u nasoj ligi itekako moze biti od koristi, vec da raja ne ocekuje igrace koje mogu dovesti top3 ekipe iznad nas. Necu suditi nikome dok ne vidim na terenu.gegenpressing je napisao/la: ↑23 maj 2025, 16:23Ko kaže da nećemo dovesti provjerene igrače?Pablo11 je napisao/la: ↑23 maj 2025, 13:40To je ono sto se prica da je najmanje do trenera. Moramo shvatiti da ce ovo za nas biti igranje na lutriju. Moze biti pojacanje,moze biti flop. Nismo u stanju dovesti provjerena imena koji su u formi, jer nemamo para. Kad shvatimo da je tako lakse ce nam biti.
Tako da nisi relevantan.
Fk Željezničar.
-
- Kontakt:
Može li mi netko objasniti kako Leo Simoni neće biti stranac sa državljanstvom Italije? Zar nisu “domaći” samo exyu?
-
- Kontakt:
Sosic je prekucao slovensku ligu u Radomlju, cak je bio i na sirem spisku reprezentacije kod Faruka. A i na pripremama Hajduka se dobro pokazao.gegenpressing je napisao/la: ↑23 maj 2025, 16:23
Ko kaže da nećemo dovesti provjerene igrače?
Tako da nisi relevantan.
Jaganjac je totalna nepoznanica na seniorskom nivou.
To pravilo vise ne vazi. Sad se svi EU igraci vode kao domaci, tj nisi brojcano ogranicen s njima.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Nama iz federalne lige treba doc igrac za kojeg misle da je potencijal pa da "u hodu" uskoci u prvu postavu i pokaze se pa eventualno odusevi.
To je skautiranje.
Ocekivat od igraca iz federalne lige i ovih sto ne igraju haman pa nikako da nama budu glavne uzdanice i cupaju nas iz ponora je zayebana situacija.
Previse mi trpamo pod tepih, bez ikakve bas ikakve odgovornosti. Taj tepih ako se digne odosmo svi u 3 pm.
To je skautiranje.
Ocekivat od igraca iz federalne lige i ovih sto ne igraju haman pa nikako da nama budu glavne uzdanice i cupaju nas iz ponora je zayebana situacija.
Previse mi trpamo pod tepih, bez ikakve bas ikakve odgovornosti. Taj tepih ako se digne odosmo svi u 3 pm.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
-
- Kontakt:
Upravo to, ne kažem da će bit Zubanović, ali ni blizu nisu on i Šošić.19vendetta87 je napisao/la: ↑23 maj 2025, 16:59Sosic je prekucao slovensku ligu u Radomlju, cak je bio i na sirem spisku reprezentacije kod Faruka. A i na pripremama Hajduka se dobro pokazao.gegenpressing je napisao/la: ↑23 maj 2025, 16:23
Tako da nisi relevantan.
To pravilo vise ne vazi. Sad se svi EU igraci vode kao domaci, tj nisi brojcano ogranicen s njima.
Hvala za info.
- jointunija
- Kontakt:
Ovaj ne zna pravila,onaj drugi ne zna da imamo generalnog,ali zato palamude po cijeli dan.tiagofaria25 je napisao/la: ↑23 maj 2025, 16:52Može li mi netko objasniti kako Leo Simoni neće biti stranac sa državljanstvom Italije? Zar nisu “domaći” samo exyu?
Moj Željo,dobro ti ikako opstaješ

Željovci uvijek treba da znate,da navijači prate klub a ne rezultate!
Svi sa EU pasosima se vode kao domaci, isto kao ex-yu.tiagofaria25 je napisao/la: ↑23 maj 2025, 16:52Može li mi netko objasniti kako Leo Simoni neće biti stranac sa državljanstvom Italije? Zar nisu “domaći” samo exyu?
gegenpressing je napisao/la: ↑23 maj 2025, 15:58Ostalo ima smisla,pogotovo za igrače iz nižeg ranga.Nije ni Jabber došao iz Al Nassr,nego juniora Dinama.
Ima itekako dobrih igrača u nižim ligama, samo treba imati ljude koji znaju procijeniti potencijal.
Lagumdžija je prošle godine igrao treću HNL, Oreč prije dvije godine ispao iz druge HNL, Mlinarić isto tako igrao drugu ligu, itd.
Očigledno je da Hrvati imaju problem da isprate svoje niže lige, a tamo ima mnogo kvaliteta. Dodatni bonus je to da je hrvatskog igrača mnogo lakše prodati nego bilo kojeg drugog iz regiona.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Dobar igrac za nase lige
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
-
- Kontakt:
Nisam upratio, koliko sam shvatio uopste nije na snazi trenutnu sezonu nego od naredne, nek si se ti uhvatio odmah jest ****.jointunija je napisao/la: ↑23 maj 2025, 17:12Ovaj ne zna pravila,onaj drugi ne zna da imamo generalnog,ali zato palamude po cijeli dan.tiagofaria25 je napisao/la: ↑23 maj 2025, 16:52Može li mi netko objasniti kako Leo Simoni neće biti stranac sa državljanstvom Italije? Zar nisu “domaći” samo exyu?
Moj Željo,dobro ti ikako opstaješ![]()
![]()
Zadnja izmjena: tiagofaria25, dana/u 23 maj 2025, 19:28, ukupno mijenjano 3 puta.
jeste vec na snazi drug.tiagofaria25 je napisao/la: ↑23 maj 2025, 17:23Nisam upratio, koliko sam shvatio uopste nije na snazi trenutnu sezonu nego od naredne, nek si se ti uhvatio odmah jest ****.jointunija je napisao/la: ↑23 maj 2025, 17:12Ovaj ne zna pravila,onaj drugi ne zna da imamo generalnog,ali zato palamude po cijeli dan.tiagofaria25 je napisao/la: ↑23 maj 2025, 16:52Može li mi netko objasniti kako Leo Simoni neće biti stranac sa državljanstvom Italije? Zar nisu “domaći” samo exyu?
![]()
![]()
-
- Kontakt:
Hvala, iskreno ne znam kako mi je promaklo, mozda sam i procitao nekad pa zaboravio, u svakom slucaju odlicno pravilo u odnosu na ovo proslo. Mada mi jos uvijek nije jasno kako Simoni i bez EU drzavljanstva nije mogao naci mjesto u slabasnoj odbrani, bar jednom od citavih 90min.svemalim1 je napisao/la: ↑23 maj 2025, 18:21jeste vec na snazi drug.tiagofaria25 je napisao/la: ↑23 maj 2025, 17:23Nisam upratio, koliko sam shvatio uopste nije na snazi trenutnu sezonu nego od naredne, nek si se ti uhvatio odmah jest ****.jointunija je napisao/la: ↑23 maj 2025, 17:12
Ovaj ne zna pravila,onaj drugi ne zna da imamo generalnog,ali zato palamude po cijeli dan.
![]()
![]()
Ja nisam Badzaka spomenuo.
Ne serem po grupi, govorim kako jeste. I da, prave kazne klubu i klub za njih placa, a od clanova niko nije dosao i rekao evo pare za baklju koju sam uplatio.
Forum je, iznose se misljenja i nastavit cu. A posebno kad je u pitanju klub, jer ucestvujem u finansiranju i radu istog iako nisam ni clan Skupstine, Uprave, Kluba, pa i te grupe koja se predstavlja kao vazniji i bolji navijaci od ostalih, a doprinosim klubu poprilicno vise od iznad nabrojanih u velikoj vecini.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Ja ne znam clana grupe da je izjavio mi smo najbitniji i vazniji od ostalih ali dobro to je tvoje misljenje. Da doprinose nekim drugim stvarima to sigurno.Argentina je napisao/la: ↑23 maj 2025, 21:01Ja nisam Badzaka spomenuo.
Ne serem po grupi, govorim kako jeste. I da, prave kazne klubu i klub za njih placa, a od clanova niko nije dosao i rekao evo pare za baklju koju sam uplatio.
Forum je, iznose se misljenja i nastavit cu. A posebno kad je u pitanju klub, jer ucestvujem u finansiranju i radu istog iako nisam ni clan Skupstine, Uprave, Kluba, pa i te grupe koja se predstavlja kao vazniji i bolji navijaci od ostalih, a doprinosim klubu poprilicno vise od iznad nabrojanih u velikoj vecini.
Fk Željezničar.
-
- Kontakt:
Fora je sto mi nemamo pare da dovodimo provjerene igrace nego da dovedemo nekolicinu mladjih i da ih probamo vratiti u zivot. Bukvalno je tako. Mnogo je logicnija politika dovodjenja Jaganjca nego Dangubica, jer ovog mozda i mozes prodati ako pogodis i sigurno je mnogo jeftiniji. Takvih nekoliko ti mogu mnogo para donijeti ako nas malo sreca pogleda u Europi.19vendetta87 je napisao/la: ↑23 maj 2025, 16:59Sosic je prekucao slovensku ligu u Radomlju, cak je bio i na sirem spisku reprezentacije kod Faruka. A i na pripremama Hajduka se dobro pokazao.gegenpressing je napisao/la: ↑23 maj 2025, 16:23
Tako da nisi relevantan.
Samo bez djuturuma u ekipi odnosno minimalan broj ako vec mora da ih bude.
Zadnja izmjena: RatoborniMrmot, dana/u 23 maj 2025, 21:47, ukupno mijenjano 1 put.
Trenutno korisnika/ca: Lokomotifa i 34 gosta.