Ne provaljuj se živ bio. Pod broj jedan, ovo je prvi put u 20 godina da je Čelik dobio nešto od kantona i za tih 700 000 KM se krv propišala, lobiralo se godinama, na kraju preko leđa Čelika, svoj kolač su dobili i drugi klubovi poput Stupčanice, Rudara iz Kaknja, Tešanj za infrastrukturu, itd.legenda reala je napisao/la: ↑23 maj 2025, 21:21I ja sam za spajanje i sve, ali ovako kako ovi rade u savezu nevalja, to spajanje ce "ugasiti" pola klubova zivi bili pa vidjeli, kakvi milioni i kurci ljudi u klubovima pisaju krv da obezbjede 300 hiljada a ne milion, lahko je voditi Celik i sl klubove gdje ti kanton iskesira 700 hiljada jer si brend, vecina ostalih klubova nazalost nisu brend i nemaju tu armiju iza sebe i za vecinu nikog nije briga i ovise o par entuzijasta.
Čelik ni jednu jedinu marku iz budžeta grada ili kantona nije uložio u razvoj kluba, nego se taj novac troši na saniranje dugogodišnjih dugovanja. Pored tog novca, klub od svog budžeta odvaja za dugove. Klub sam napravi 700 do 800 000 KM od sponzora, ulaznica, fan shopa, donacija navijača itd i to se troši u ovoj ligi.
Ko ne može napraviti 500 do 600 000 KM za ovu ligu, neka igra rang niže. Ima druga liga federacije, klubovi sezonu odigraju za 100 000 KM.