FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Golema je ljudska glupost, kako naša tako i pitarska
Šabić za minutu više uradio od Boljevića.
Fočo je za klasu bolji od Huse.
Šteta što se Lauševiću ne da prilika ispred Krpića.
Dangubić dobar gol.
Al Jaber, kapa do poda!!!
Fočo je za klasu bolji od Huse.
Šteta što se Lauševiću ne da prilika ispred Krpića.
Dangubić dobar gol.
Al Jaber, kapa do poda!!!
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!
- avalPacidoroP
- Kontakt:
Hvala Jaberu za sve.
Zaista je bilo uživanje gledati koliko intelektom odskačeš od ostatka lige. Volio bih da si tu i za Evropu, ali iskreno ne vjerujem.
Gdje god odeš, neka te sva sreća prati i da pokažes svoju klasu.
Zaista je bilo uživanje gledati koliko intelektom odskačeš od ostatka lige. Volio bih da si tu i za Evropu, ali iskreno ne vjerujem.
Ne samo intelektom. Ne nedostaje mu ni trke, borbenosti, zalaganja.avalPacidoroP je napisao/la: ↑25 maj 2025, 20:19Hvala Jaberu za sve.
Kompletan igrač u odnosu na mnoge druge.
- avalPacidoroP
- Kontakt:
Ma apsolutno jasno, ima pluća, trku, pas, odličan korak i uvijek pravi višak, ali glava i razmišljanje je ono najbitnije, što će ga odvesti u neku puno bolju sredinu.ExBlueone je napisao/la: ↑25 maj 2025, 20:26Ne samo intelektom. Ne nedostaje mu ni trke, borbenosti, zalaganja.avalPacidoroP je napisao/la: ↑25 maj 2025, 20:19Hvala Jaberu za sve.
Al kaze ovaj jedan stručnjak iznad: “ Današnji Željo nije bio nimalo lošiji od Denisovog.”. Ovo i jeste Denisova ekipa, njegovi zamjenici su tu, svi osim njega u sustini
Krpiću se zahvaliti za sve i zavrsiti s njim, pasovi katastrofa, zavrsnica ne postoji. Ocigledno ima jak uticaj pa ga ne smiju ni izmijeniti, da ne spominjem da isprobamo nekog drugog tipa Lausevic pa i Peixoto koji vjerovatno zbog slicnih kompleksasa nije mogao dobiti priliku. Majstore 34 ti je godine, nije sramota izaci u 70. nisi Ronaldo.
Oslanjamo se na dva tri dobra pojedinca, ako se ne dovedu hitno (pogotovo ako Jaber ode) fina pojacanja ne gine nam donji dio tabele sljedece sezone.

Krpiću se zahvaliti za sve i zavrsiti s njim, pasovi katastrofa, zavrsnica ne postoji. Ocigledno ima jak uticaj pa ga ne smiju ni izmijeniti, da ne spominjem da isprobamo nekog drugog tipa Lausevic pa i Peixoto koji vjerovatno zbog slicnih kompleksasa nije mogao dobiti priliku. Majstore 34 ti je godine, nije sramota izaci u 70. nisi Ronaldo.
Oslanjamo se na dva tri dobra pojedinca, ako se ne dovedu hitno (pogotovo ako Jaber ode) fina pojacanja ne gine nam donji dio tabele sljedece sezone.
- AjkulaCekicarka
- Kontakt:
Smeta.Riquelme1921 je napisao/la: ↑25 maj 2025, 16:56Smeta li vam sad što Fočo ulazi u 93. a Šabić u 95.?
Što pitaš?
Nije kompletan, ima uzasan šut, tačnije nema ga nikako.ExBlueone je napisao/la: ↑25 maj 2025, 20:26Ne samo intelektom. Ne nedostaje mu ni trke, borbenosti, zalaganja.avalPacidoroP je napisao/la: ↑25 maj 2025, 20:19Hvala Jaberu za sve.
Udarac glavom je danas deminstrirao.
Sve ostalo za lige 5 ima. Npr Španija ili Italija.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Što se novih igrača tiče, probati dovesti U21 reprezentativca Tarika Šikala iz Veleza.
Decko pokriva sve pozicije u veznom redu a dole truhne.
Visok je i jak ba lopti, kao zamjena ili backup za Jabera.
Decko pokriva sve pozicije u veznom redu a dole truhne.
Visok je i jak ba lopti, kao zamjena ili backup za Jabera.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Je li ikad iko odozdo dosao kod nas u zadnjih 20 godina a da je licio na fudbalera kad je obukao nas dres?
Sarajevski Željezničar.
Amar Milak (19) iz Veleza dobar bio danas
Mali trci brzo i spreman je
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Gledam ovaj uspjeh Novog Pazara, kažu stručnjaci šta će nam Ljajić, potrošen igrač.
8 golova i 11 asistencija, Novi Pazar po prvi put u istoriji u Evropi.
8 golova i 11 asistencija, Novi Pazar po prvi put u istoriji u Evropi.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
- Kontakt:
Dobar igrač, ali s obzirom da mi ne možemo puno bolje od borbe za Evropu, mozda je i bolje ne dovoditi takve igrače, koji bi pretpostavljam imali ogromnu platu.
- avalPacidoroP
- Kontakt:
Nama će trebati ozbiljna pojačanja za sljedeću,nikad težu sezonu.
Ne treba previše eksperimentisati i dovoditi neke Đoriće iz Igmana, nego novac potrošiti ili u mlade igrače sa potencijalom, ili u igrače kao što su Bajić.
Odlaze ti dva ubjedljivo najbolja igrača ove sezone, Muftić i Jaber..ostane ti samo Šošić koji je jedini mogao stati u istu rečenicu sa njima.. i to ako i za njega ne budu kakve ponude.
U pamet svi.. od Uprave do Adžema i pomoćnika. Idemo ako Bog da biti još konkurentniji sljedeće sezone.
Ne treba previše eksperimentisati i dovoditi neke Đoriće iz Igmana, nego novac potrošiti ili u mlade igrače sa potencijalom, ili u igrače kao što su Bajić.
Odlaze ti dva ubjedljivo najbolja igrača ove sezone, Muftić i Jaber..ostane ti samo Šošić koji je jedini mogao stati u istu rečenicu sa njima.. i to ako i za njega ne budu kakve ponude.
U pamet svi.. od Uprave do Adžema i pomoćnika. Idemo ako Bog da biti još konkurentniji sljedeće sezone.
Ja se iskreno nadam da ce doci bilo kakva ponuda za Boljevica,al bilo kakva i da ce ovi nasi odma prihvatiti.
Ovo je nemoguce koliko on usporava nas tim i koliko uopste se ne krece bez lopte sto je za krilo jako bitno.
Krpic i on previse usporavaju,al haj napadaca mozes i nekako tolerisat al krilo nikako.
Ovo je nemoguce koliko on usporava nas tim i koliko uopste se ne krece bez lopte sto je za krilo jako bitno.
Krpic i on previse usporavaju,al haj napadaca mozes i nekako tolerisat al krilo nikako.
- Lokomotifa
- Kontakt:
Kralju mene si spomenuo, trebao si me citirati, ali nema veze pošto si spomenuo moj komentar i cinično me nazvao "stručnjakom" odgovorit ću ti. Ja sam bio za Denisov ostanak, to sam i pisao ovdje, ali isto tako sam rekao da ne treba suze liti ni za jednim pojedincem, niti jedan pojedinac nije iznad kluba. Mislim da je raja pretjerala sa žalopojkama za Denisa, to je moje mišljenje.F1921B je napisao/la: ↑25 maj 2025, 20:52Al kaze ovaj jedan stručnjak iznad: “ Današnji Željo nije bio nimalo lošiji od Denisovog.”. Ovo i jeste Denisova ekipa, njegovi zamjenici su tu, svi osim njega u sustini![]()
Što se tiče tog mog komentara, nisi ga pročitao do kraja ili ga nisi shvatio što je vrlo moguće, rekao sam da nisam kod igrača vidio nikakav protest zbog toga što Denis nije više trener, čak su u mnogim segmentima igre danas bili i bolji nego u Denisov vakat. Isti taj Denis je Vinija ugasio poslije dobre tekme protiv Borca, a vidjeli smo danas kakav potencijal momak ima.
Ko god je bio na stadionu mogao je to vidjeti, a ja sam na stadionu SVAKU, ali baš svaku tekmu. Pusti se te šuplje priče jarane, već danas je malo ko spominjao Denisa na tribini, raja ba gleda ka budućnosti. Puno je groblje onih koji su mislili da su nezamjenjivi i vječni.
To što si napisao za Krpića se slažem, on nije i ne može biti opcija za prvog napadača, on je za zadnjih 25-30 minuta i to je to.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."
- Lokomotifa
- Kontakt:
I molim vas pitanje jedno za raju sa foruma, zašto niko iz Uprave kluba ne napiše bar saopštenje na ovu sramotu kojoj svjedočimo i to intenzivno nakon tekme protiv Borca kad smo pomrsili račune mafiji iz Saveza. Željo je od tada u 7 utakmica dobio 6 penala, od čega su najmanje 3 bila apsolutno izmišljena i 30 žutih kartona. To je podatak koji se nije u historiji kluba desio.
Jel moguće da na taj kriminal šutimo, jer kad šutimo ovi mafijaši misle da mi to prihvatamo i da saburamo. Ma ja bih progovorio o tome pa makar sljedeće godine završio zadnji na tabeli. Nemojte nam ba vrijeđati inteligenciju, vidimo šta se radi i da nas Vico kažnjava za neposluh. Ljudi iz uprave nemojte ba biti kukavice, recite ba ovu sramotu, ako već ne smijete pisati prijave tužilaštvima, informišite javnost o ovom ponižavanju.
Žao mi je što većina raje sa foruma i ne piše o tome jer pobjeđujemo, ali ovdje nije stvar o rezultatima, već o kriminalu sudijske organizacije.
Jel moguće da na taj kriminal šutimo, jer kad šutimo ovi mafijaši misle da mi to prihvatamo i da saburamo. Ma ja bih progovorio o tome pa makar sljedeće godine završio zadnji na tabeli. Nemojte nam ba vrijeđati inteligenciju, vidimo šta se radi i da nas Vico kažnjava za neposluh. Ljudi iz uprave nemojte ba biti kukavice, recite ba ovu sramotu, ako već ne smijete pisati prijave tužilaštvima, informišite javnost o ovom ponižavanju.
Žao mi je što većina raje sa foruma i ne piše o tome jer pobjeđujemo, ali ovdje nije stvar o rezultatima, već o kriminalu sudijske organizacije.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."
- gegenpressing
- Kontakt:
Nešto gledam statistiku Dangubića.
11.golova bez i jednog penala,to su još sigurno 5.golova i 4 asista,a neke pred assiste da ne pominjem.
Ispunio bi normu prošlih klubova 100%
Ostavio bi ga hladno!
11.golova bez i jednog penala,to su još sigurno 5.golova i 4 asista,a neke pred assiste da ne pominjem.
Ostavio bi ga hladno!
Brohra ribo se...
- muharemovicdzelo
- Kontakt:
Drago mi je što smo pobijedili danas i što smo pobili priče koje su proteklih dana kružile gradom. Čestitke igračima i stručnom štabu na pobjedi. Dakako da je bilo teško pripremiti utakmicu, jako turbulentna sedmica, puno toga se desilo ipak su se izdigli i pobijedili danas, još jednom čestitke.
Što se tiče utakmice, nekoliko kratkih crtica, opet počinjemo sa trojicom u odbrani koja po sadašnjem stanju neće ostati, opet počinjemo sa Boljevićem i opet mladima minute na kapaljku. Nemam logičnog objašnjenja zbog čega je to tako i šta pokušaju. Moguće da je bio strah da se gurnu mladi momci a da mi čajnoslu ne zijanimo pa da ne bude priča kako smo ih pustili. Druga opcija je da su možda htjeli da se pojedinci oproste od Željinog dresa. Žao mi je što niko nema muda pa da na pressu pita zbog čega je to tako. 2-3 su mogla početi sigurno, Odinaka umjesto Galića i Lauš umjesto Krpića, a smatram da je bilo mjesta i za Šabića, eventualno Brazilca umjesto Bolje. Nelogična je odluka da i Makedonac bude u rosteru a još od ranije je otpisan. Šteta što bar još jedna nije ušla.
Lagumdžija je i danas poručio da se na njega može računati ozbiljno. Što se tiče Dangubića, rijetko se gol kao danas može pogledati u ligi. Da je mogao još bolje, mogao je ali reći da on je loš igrač, to može samo neko ko nema pojma o fudbalu kao timskom sportu.
I danas se opet mogao primijetiti nerad kondicionog trenera i stručnog štaba. Po onome što je Joldić pričao na pressu, djeluje mi kao da jadikuje i da se sprema da ide nakon Radnika, barem meni tako djeluje.
Ono što mene brine su sudijske odluke. Bojim se da smo pobjedom nad Borcem skočili sami sebi u stomak, daleko od toga da mislim da smo trebali da ih pustimo da nas dobiju, meni je drago da smo ih dobili, ali bojim se da ćemo dobro iskihati tu pobjedu. Ozbiljno su počeli, kartoni, penali, crtanja linija kod gola, ozbiljno smo im na tapeti. 10 žutih kartona danas, sramotno, kao što Joldić reče, dosta prekršaja nije bilo potrebno sankcionisati kartonom.
Malo su me prodrmale emocije danas, Jaber nakon utakmice sam na terenu, šetka, djeluje mi kao da se oprašta. Žao mi je baš, ali sretno mu gdje god bio. Kad pogledaš, realna je šansa da je i Muftiću danas bila posljednja utakmica u Željinom dresu, ne igra u Bijeljini zbog kartona a moguće da će i on otići. Baš me onako poprilično prodrmalo. Kako god, ako ne budu dio Želje, želimo im puno sreće u daljnim karijerama.
Što se tiče utakmice u Bijeljini, sa sigurnošću mogu reći da ćemo jako teško biti treći na kraju, današnja utakmica je bila samo početak onoga što nam se sprema. Idemo tamo, fale nam četiri igrača, zadnje je kolo, Radnik neće ništa prepustiti slučaju. Jako teška utakmica nas očekuje. Nadam se da će momci zapeti i tamo i da ćemo pobijediti, mada ne očekujem ništa gledajući današnje odluke sudija, sumnjam da ćemo moći i do boda, možda griješim ali baš jako teško.
Ono što me danas baš razljutilo je reakcija igrača na gol Dangubića, sramota je da ih Krpić tjera da krenu prema Jugu i prema Dangubiću da se raduju.
Drago mi je zbog Brazilca, nadam se Simoniju u Bijeljini, daleko od toga da su loši igrači kako se pisalo. Očekujem da će imati značajnu ulogu, posebno Simoni. Raduje me podatak što smo bili baš domaćinska ekipa, računajući i kup, 15 pobjeda, 3 remija i 2 izgubljene utakmice kod kuće. To je tačno 2.4 boda po meču. Ogroman napredak gledajući u zadnjih nekoliko godina kad smo se kući baš mučili, a i na strani imamo dobar učinak.
Adžem danas još jedna pobjeda. Zadnja izgubljena utakmica bila je u 12. kolu, a danas je bilo 28., nadam se da će pobijediti i zadnju utakmicu i da će tako osigurati opstanak Bišćanima prije nego počne sa radom u Željezničaru.
Što se tiče utakmice, nekoliko kratkih crtica, opet počinjemo sa trojicom u odbrani koja po sadašnjem stanju neće ostati, opet počinjemo sa Boljevićem i opet mladima minute na kapaljku. Nemam logičnog objašnjenja zbog čega je to tako i šta pokušaju. Moguće da je bio strah da se gurnu mladi momci a da mi čajnoslu ne zijanimo pa da ne bude priča kako smo ih pustili. Druga opcija je da su možda htjeli da se pojedinci oproste od Željinog dresa. Žao mi je što niko nema muda pa da na pressu pita zbog čega je to tako. 2-3 su mogla početi sigurno, Odinaka umjesto Galića i Lauš umjesto Krpića, a smatram da je bilo mjesta i za Šabića, eventualno Brazilca umjesto Bolje. Nelogična je odluka da i Makedonac bude u rosteru a još od ranije je otpisan. Šteta što bar još jedna nije ušla.
Lagumdžija je i danas poručio da se na njega može računati ozbiljno. Što se tiče Dangubića, rijetko se gol kao danas može pogledati u ligi. Da je mogao još bolje, mogao je ali reći da on je loš igrač, to može samo neko ko nema pojma o fudbalu kao timskom sportu.
I danas se opet mogao primijetiti nerad kondicionog trenera i stručnog štaba. Po onome što je Joldić pričao na pressu, djeluje mi kao da jadikuje i da se sprema da ide nakon Radnika, barem meni tako djeluje.
Ono što mene brine su sudijske odluke. Bojim se da smo pobjedom nad Borcem skočili sami sebi u stomak, daleko od toga da mislim da smo trebali da ih pustimo da nas dobiju, meni je drago da smo ih dobili, ali bojim se da ćemo dobro iskihati tu pobjedu. Ozbiljno su počeli, kartoni, penali, crtanja linija kod gola, ozbiljno smo im na tapeti. 10 žutih kartona danas, sramotno, kao što Joldić reče, dosta prekršaja nije bilo potrebno sankcionisati kartonom.
Malo su me prodrmale emocije danas, Jaber nakon utakmice sam na terenu, šetka, djeluje mi kao da se oprašta. Žao mi je baš, ali sretno mu gdje god bio. Kad pogledaš, realna je šansa da je i Muftiću danas bila posljednja utakmica u Željinom dresu, ne igra u Bijeljini zbog kartona a moguće da će i on otići. Baš me onako poprilično prodrmalo. Kako god, ako ne budu dio Želje, želimo im puno sreće u daljnim karijerama.
Što se tiče utakmice u Bijeljini, sa sigurnošću mogu reći da ćemo jako teško biti treći na kraju, današnja utakmica je bila samo početak onoga što nam se sprema. Idemo tamo, fale nam četiri igrača, zadnje je kolo, Radnik neće ništa prepustiti slučaju. Jako teška utakmica nas očekuje. Nadam se da će momci zapeti i tamo i da ćemo pobijediti, mada ne očekujem ništa gledajući današnje odluke sudija, sumnjam da ćemo moći i do boda, možda griješim ali baš jako teško.
Ono što me danas baš razljutilo je reakcija igrača na gol Dangubića, sramota je da ih Krpić tjera da krenu prema Jugu i prema Dangubiću da se raduju.
Drago mi je zbog Brazilca, nadam se Simoniju u Bijeljini, daleko od toga da su loši igrači kako se pisalo. Očekujem da će imati značajnu ulogu, posebno Simoni. Raduje me podatak što smo bili baš domaćinska ekipa, računajući i kup, 15 pobjeda, 3 remija i 2 izgubljene utakmice kod kuće. To je tačno 2.4 boda po meču. Ogroman napredak gledajući u zadnjih nekoliko godina kad smo se kući baš mučili, a i na strani imamo dobar učinak.
Adžem danas još jedna pobjeda. Zadnja izgubljena utakmica bila je u 12. kolu, a danas je bilo 28., nadam se da će pobijediti i zadnju utakmicu i da će tako osigurati opstanak Bišćanima prije nego počne sa radom u Željezničaru.
Po 2 gola Leotaru i Krusevu i par golova u vec zavrsenim utakmicama. On je dobro zakazao sa obzirom na to kako je najavljen.gegenpressing je napisao/la: ↑25 maj 2025, 23:15Nešto gledam statistiku Dangubića.
Ostavio bi ga hladno!