Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Sage
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la Sage » 10 maj 2025, 11:33

VGS je napisao/la:
10 maj 2025, 10:26
Meni leze oba. Nisam ni prodao Pro Max, miksacu ih kako mi bude cejf. iOS je ipak stabilniji OS a dodali su i dosta customizacije nije bas kao prije da ne mozes nista promijeniti poredeci sa Androidom. Al ovaj 25 ultra je brzi i fluidniji, ne moze mi net nekad da ucita npr instagram koliko brzo scrolla haha
To si u pravu, imam osjećaj da tipka prije nego prst stavim na ekran :D
Meni lično godi Samsungov android tj. OneUI više nego IOS. A eto hvale android na drugim uređajima, mada ne bih znao...nekad sam mislio uzet Oneplus al ne dade se.
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

Barcod
Kontakt:

Post Postao/la Barcod » 10 maj 2025, 13:27

Sage je napisao/la:
10 maj 2025, 11:33
VGS je napisao/la:
10 maj 2025, 10:26
Meni leze oba. Nisam ni prodao Pro Max, miksacu ih kako mi bude cejf. iOS je ipak stabilniji OS a dodali su i dosta customizacije nije bas kao prije da ne mozes nista promijeniti poredeci sa Androidom. Al ovaj 25 ultra je brzi i fluidniji, ne moze mi net nekad da ucita npr instagram koliko brzo scrolla haha
To si u pravu, imam osjećaj da tipka prije nego prst stavim na ekran :D
Meni lično godi Samsungov android tj. OneUI više nego IOS. A eto hvale android na drugim uređajima, mada ne bih znao...nekad sam mislio uzet Oneplus al ne dade se.
Ja sam na kraju uzeo s25 pored pixela i xiaomi modela ipak sam naviko na Samsung a volim i male kompaktne telefone.Uglavnom sa S8 sam preso na S25 tako da je za mene avion :D
Arsenal All The Way !

ajviajvi
Kontakt:

Post Postao/la ajviajvi » 19 maj 2025, 23:31

Ima li neko iskustva sa nekim novijim Iphone plus modelom, da li se uopste isplati kupovati ijedan model ako nije pro max? I gdje u Sarajevu kupiti telefon?

KosevoZove
Kontakt:

Post Postao/la KosevoZove » 20 maj 2025, 05:40

ajviajvi je napisao/la:
19 maj 2025, 23:31
Ima li neko iskustva sa nekim novijim Iphone plus modelom, da li se uopste isplati kupovati ijedan model ako nije pro max? I gdje u Sarajevu kupiti telefon?
Kod mene je 16 pro 512gb ja prezadovoljan taman u ruci pro max je meni prevelik ne znam, stvar ukusa jednostavno ;)

Imas fontele scc, univerzalno imas na vise lokacija grbavica, preko puta ekonomije, carsija , att store ( paprene su cijene doduse), imas radnje tehno mag , ne mogu da se sjetim mozda ti jos neko dadne neki info….

Ja sam pretplatnik bht i kod njih sam uzeo na dvije godine.
Limvo te Rajvosa 🇱🇻🇱🇻

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 20 maj 2025, 08:02

Ne bih uzimao non Pro modele samo zbog sramote koju Apple vrti godinama a to je 60Hz.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 25 maj 2025, 17:56

Obicni ili pro max nista izmedju.

Ispade neki dan, sreca zastitno staklo, da nije ode display.

Huske
Kontakt:

Post Postao/la Huske » 25 maj 2025, 19:36

zanimljivo je ovo što Samsung radi sa S25 edge. toliko elegantan mob bez velikog kompromisa je pomak tehnologije, to je ono što cijenim.

Isto je zanimljivo kako su baterije porasle bez velikog uticaja na težinu. Honor GT pro ima bateriju 7200mAh, Snapdargon 8 elite, 3 velike kamere, 6.78" i samo 212g.
Ili je zanimljivo kako je Xiaomi izbacio svoj prvi procesor Xring u novom Xiaomi 15s pro, koji ima 10 jezgri i sa preliminarnim testovima kažu već nadmašio najjači Snapdragon, a čak negdje jači i od najjačeg Applea.

Još sad treba da Huawei izbaci potpuno Kineski čip sa jakim performansama... 10 giganata u mobilnoj tehnologiji, više nego svi ostali na svijetu rekao bih. od ostalih tu su Apple i Google, Samsung. Te možda Motorola i Sony, a ako mene pitate oni se mogu ugasiti niti su ikakav faktor danas. Čudo je kako još taj Sony ne izađe iz mobilne industrije, jer ovo što rade godinama unazad nikakvog smisla, niti mogu na bilo koji način ući u trku sa najboljim, a stavili su najsukplju cijenu. Ne znam kakva im je isplativost?

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 26 maj 2025, 00:08

Neutral je napisao/la:
25 maj 2025, 17:56

Ne mora znaciti da bi otisao display. Otislo ti je u sto komada to zastitno staklo koje je smijesno u odnosu na originslnj zastitu na displeju. Meni je ispadao telefon milion puta bez zastite nikad nista nije puklo.

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 26 maj 2025, 06:14

VGS je napisao/la:
26 maj 2025, 00:08
Neutral je napisao/la:

Ne mora znaciti da bi otisao display. Otislo ti je u sto komada to zastitno staklo koje je smijesno u odnosu na originslnj zastitu na displeju. Meni je ispadao telefon milion puta bez zastite nikad nista nije puklo.
Meni je ispado mobitel direkt na display, ono na pločice i čuje se ko šamar kad padne, znači tačno cijelim displejem, i flagshipovi i ovi jeftiniji, nikad nije puko display. Al kad mi je ispo pa pao na ćošak i to na sastav stakla(display) i okvira, rasuo se. I tad je bio također u maskici.
A ta stakla, zaštite, ja mislim da je to tolko krhko da ga manji udari polome pa se misli vidiš, spasi mi mobitel. Vjerujem da zaštiti, sad recimo, da ti je mobitel na stolu pa ispadne konobaru flaša na njeg direktno na ekran, pa ok, al ovi padovi - ispadne ti iz ruke, sklizne sa stola, otkotrlja se, ja mislim da je tu presudna kvaliteta izrade.

Memento Mori...

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 26 maj 2025, 08:49

Sage je napisao/la:
26 maj 2025, 06:14
VGS je napisao/la:
Neutral je napisao/la:

Meni je ispado mobitel direkt na display, ono na pločice i čuje se ko šamar kad padne, znači tačno cijelim displejem, i flagshipovi i ovi jeftiniji, nikad nije puko display. Al kad mi je ispo pa pao na ćošak i to na sastav stakla(display) i okvira, rasuo se. I tad je bio također u maskici.
A ta stakla, zaštite, ja mislim da je to tolko krhko da ga manji udari polome pa se misli vidiš, spasi mi mobitel. Vjerujem da zaštiti, sad recimo, da ti je mobitel na stolu pa ispadne konobaru flaša na njeg direktno na ekran, pa ok, al ovi padovi - ispadne ti iz ruke, sklizne sa stola, otkotrlja se, ja mislim da je tu presudna kvaliteta izrade.
Upravo to, to smece od zastitnog stakla na svaku glupost pukne u stotinu komada i raja konta eh ovako bi mi pukao telefon da nisam imao zastitno staklo. I onda na displej telefona od 2500 maraka lijepe stakla od 20 maraka haha

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 26 maj 2025, 09:24

Pixel 9 poslije zadnjeg updatea malo veca ****. Baterija katastrofa, wifi se svako malo odspaja cim je malo losiji signal, notifikacije kasne sa svih aplikacija.
Nadam se da ce ubrzo to rijesiti, jutros na posao dosao sa 80% baterije, sad na 63%, nisam ga koristio vise od 10 minuta.

Aztec
Kontakt:

Post Postao/la Aztec » 26 maj 2025, 21:44

enobarca je napisao/la:
26 maj 2025, 09:24
Pixel 9 poslije zadnjeg updatea malo veca ****. Baterija katastrofa, wifi se svako malo odspaja cim je malo losiji signal, notifikacije kasne sa svih aplikacija.
Nadam se da ce ubrzo to rijesiti, jutros na posao dosao sa 80% baterije, sad na 63%, nisam ga koristio vise od 10 minuta.
Meni baterija na S23 poslije upade-a na android 15 katastrofa..kažu treba vremena da se prilagodi, ali prošlo je 20 dana i ništa. Notifikacje isto kasne.

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 27 maj 2025, 06:03

enobarca je napisao/la:
Probaj ici na Settings > Apps > Android system intelligence > Storage & cache i izbrisi storage & cache pa restartuj. Meni se potrosila baterija skroz do noci, neocekivano a i wifi se gubio. Ovo mi je barem za sada vecinom rijesilo taj problem.

Citao sam da ce se rijesiti to sa iducim update, jer se vecini ljudi to sranje desilo. Dosta se ljudi zali.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 27 maj 2025, 07:29

Aztec je napisao/la:
26 maj 2025, 21:44
enobarca je napisao/la:
Meni baterija na S23 poslije upade-a na android 15 katastrofa..kažu treba vremena da se prilagodi, ali prošlo je 20 dana i ništa. Notifikacje isto kasne.
Ma kod mene je haos bio, skroz drugi telefon ali rijesio sam, usao u beta program za android 16 i instalirao ga, sad tek krecu problemi :mrgreen: vjerovatno ce to ubrzo neki update rijesiti ali nije mi se dalo cekati.
Murga je napisao/la:
27 maj 2025, 06:03
Probaj ici na Settings > Apps > Android system intelligence > Storage & cache i izbrisi storage & cache pa restartuj. Meni se potrosila baterija skroz do noci, neocekivano a i wifi se gubio. Ovo mi je barem za sada vecinom rijesilo taj problem.

Citao sam da ce se rijesiti to sa iducim update, jer se vecini ljudi to sranje desilo. Dosta se ljudi zali.
Probao sam i to, i jos svasta nesto sa redita ali dzaba, kao sto sam napisao instalacija androida 16 mi je rijesila problem. Naravno posto je ovo beta verzija sad tek ocekujem probleme ali za divno cudo ih nema jos :mrgreen:

VivaLaStella
Kontakt:

Post Postao/la VivaLaStella » 27 maj 2025, 07:49

VGS je napisao/la:
Neutral je napisao/la:

to za zaštitno staklo je najveći mit. Može spasit displej od grebanja, ali od pucanja nikad.
Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege

L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17

Mocvara1991
Kontakt:

Post Postao/la Mocvara1991 » 27 maj 2025, 07:58

Zastitno staklo i pucanje... Ako si kurate srece nece te ni Bog spasiti. 🤣

Meni neki dan tegla od salate ispade iz ruke i direktno pade na telefon na displej. Zastitno staklo puklo,displej ostao ok. Prosli put mi pao na kamen puklo i staklo i displej. Tako da ...

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 27 maj 2025, 09:44

VivaLaStella je napisao/la:
27 maj 2025, 07:49
VGS je napisao/la:
Neutral je napisao/la:

to za zaštitno staklo je najveći mit. Može spasit displej od grebanja, ali od pucanja nikad.
Ma i držim ga na telefonu zbog grebanja, nervira me više packa neko kad pukne :mrgreen:

Čuvam te stvari po pitanju ispadanja, 2x mi telefon u životu ispao, sreća tenkovska osovina Huawei bila tad u pitanju pa mu ne bi ništa :lol:

Jbg, u džepu svega i svačega bude pa čak i na prašinu imam osjećaj da se izgrebe :rol:
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Aztec
Kontakt:

Post Postao/la Aztec » 04 jun 2025, 18:34

Kupljen s24 fe preko pika nov, glavna kamera ne može da fokusira, tačnije kad se pokrene kamera treba mu par sekundi za fokus. Čim se pomjeri telefon, ponovo se bori s fokusom. Šta bi mogao biti problem?

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 04 jun 2025, 21:21

jucer kolega pazario s25 ultra preko bh telecoma. racun 3000 i kusur sa pdv, posto je preko firme, racunaj da pdv nema...kaze da jede malu djecu. zena ima 14 max pro, isto ubija telefon...u vrijeme nekad bio isto blize 3000. ako ne znas sta valja, znas sta je skupo. :D
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 05 jun 2025, 08:24

muhamedhulk je napisao/la:
04 jun 2025, 21:21
jucer kolega pazario s25 ultra preko bh telecoma. racun 3000 i kusur sa pdv, posto je preko firme, racunaj da pdv nema...kaze da jede malu djecu. zena ima 14 max pro, isto ubija telefon...u vrijeme nekad bio isto blize 3000. ako ne znas sta valja, znas sta je skupo. :D
Ja ga imam skoro mjesec, stvarno je mobitel zvijer.

Memento Mori...

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: sirBobbyMoore i 12 gostiju.