Osvoji Rijeka titulu
Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
-
- Kontakt:
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Osvoji Rijeka titulu
Jedna za greivisa

Covjek koji ma djecu se druzi sa djecom.

Nadam se da je zavrsen i da nece biti slucaj kao sa Markovicem. Mogao bi on ostvarit fin transfer ovo ljeto.
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock
Ako Ten Hag bude novi trener Leverkusena, Kerim treba forsirati posudbu, pa makar i neki ambiciozni Cvajtas (mada u sustini najbitnije je da igra) celava neznalica ce svakako srozati klub. Ne mogu da vjerujem da im je on na vrhu liste zelja.
Evo upravo objavili da je potpisao ugovor

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
- Kontakt:
U Unitedu malo koji trener da je uspio napraviti korak napirjed pogledajmo koliko Amorim kuburi. Sa druge strane Ten Hag voli mlade igrace i daje im priliku nije ovo toliko lose.
Ima li sta za Janelta, jesmo li blizu?
Ekipa koja bi trebala biti osnova za Euro 2028 i koja bi trebala biti gurana i ove godine, 20+2:
Vasilj, Zlomislić
Dedić, Gazibegović, Kolašinac
Barišić, Muharemović, Malić, Ahmedhodžić, Hadžikadunić
Tahirović, Gigović, Huseinbašić, Janković, Hadžiahmetović
Alajbegović, Bajraktarević, Memić, Rozić
Demirović, Baždar, Kulenović
Na ovo mogu trenutno Džeko, Katić/Radeljić, Šunjić, Hajradinović/Šarić i sl. Ostali su višak sada i biće vazda. Naravno da treba skontati beka, još nekog u sredini, napadača, vremenom.
Kreten s ovog gore spiska nije pozvao čak osmoricu. To je ništa drugo nego uništavanje reprezentacije.
Izmišljanje igrača iz turskih divljih klubova, iz liga koje su u vrh glave osrednje evropske ili i gore od toga je također uništavanje reprezentacije.
Vasilj, Zlomislić
Na ovo mogu trenutno Džeko, Katić/Radeljić, Šunjić, Hajradinović/Šarić i sl. Ostali su višak sada i biće vazda. Naravno da treba skontati beka, još nekog u sredini, napadača, vremenom.
Kreten s ovog gore spiska nije pozvao čak osmoricu. To je ništa drugo nego uništavanje reprezentacije.
Izmišljanje igrača iz turskih divljih klubova, iz liga koje su u vrh glave osrednje evropske ili i gore od toga je također uništavanje reprezentacije.
Od tih 8,1 ne želi igrati,2 povrijeđena,2 još uvijek nije jasan status, Gazibegovic i bajraktarevic će u budućnosti bit tu, status hadziahmetovica,tu bi volio da neko od novinara pita barbareza za to. I deveti je još uvijek junior.zaostrog je napisao/la: ↑27 maj 2025, 00:41Ekipa koja bi trebala biti osnova za Euro 2028 i koja bi trebala biti gurana i ove godine, 20+2:
Vasilj, Zlomislić
Hajde eto da ne pametujem o tom koji ne želi igrati (pretpostavljam Ahmedhodžić), ali čovjek je igrao ranije, dakle do selektora je.Muumii je napisao/la: ↑27 maj 2025, 08:07Od tih 8,1 ne želi igrati,2 povrijeđena,2 još uvijek nije jasan status, Gazibegovic i bajraktarevic će u budućnosti bit tu, status hadziahmetovica,tu bi volio da neko od novinara pita barbareza za to. I deveti je još uvijek junior.zaostrog je napisao/la: ↑27 maj 2025, 00:41Ekipa koja bi trebala biti osnova za Euro 2028 i koja bi trebala biti gurana i ove godine, 20+2:
Vasilj, Zlomislić
Nejasan status ni ne znam ko su dvojica, osim Jankovića, ali to ti treba biti prioritet, jer si deficitaran baš tu.
Kad Gazibegović isto kaže "e neću više, neću trpiti ovaj odnos", a već ima puno pravo, hoće li opet biti "ne želi igrati" ili do selektora? Igraš za Koln redovno, ušao si u Bundesligu, redovan si bio za repku i dao svaku utakmicu sve od sebe, bio dobar. Odjednom, budala te izbaci sa spiska, a na istom je lik iz Karslruhe, iz Braunšvajga, iz neke ekipe u Seriji B (koja je nivo Posušja, u vrh glave), lik iz Partizana koji nije sekunde odigrao kako treba za bilo koju reprezentativnu vrstu i sl. Boli ljude takva stvar.
Rozić nije nejasnog statusa, da je pozvan, igrao bi.
A čak i bez ovog spiska gore, za svaku poziciju gdje je pozvao Omerovića, Mujakića, Burnića, Bičakčića, Šarića - postoje po 3 smislenije opcije.
I apsolutno je ok da ne zove te "smislenije" u svakom slučaju, nego 2-3 ova, jer su mu dobri iz ko zna kojih razloga (atmosfera, utjecaj na nekoga, nešto), ali imati 6-7 takvih igrača je smijurija.
Osijek, Cesena, Kasimpaša, Karlsruhe, Orenburg ne mogu biti opcije za reprezentaciju, osim da su ultra mladi i talentovani igrači.
-
- Kontakt:
Večernji.hrNedavno se pojavila informacija o tome kako postoji ozbiljna mogućnost da zaigrate za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Što se u međuvremenu događalo s tom pričom?
- Istina je da me traži Bosna i Hercegovina. Njihov izbornik Sergej Barbarez sa svojim je suradnicima bio na Kvarneru i predočio mi planove koje ima sa mnom u budućnosti. To su pravi profesionalci i ozbiljni ljudi. Jako, jako sam počašćen...
Znači li to da je Hrvatska izgubila svoju šansu, odnosno, jesu li postojali nekakvi kontakti u međuvremenu?
- Najradije ne bih više o toj temi... - zaključio je Janković.
Ja kako znam papučar se oprostio preko inst, napisao da neće vise igrati i povukao se.zaostrog je napisao/la: ↑27 maj 2025, 12:21Hajde eto da ne pametujem o tom koji ne želi igrati (pretpostavljam Ahmedhodžić), ali čovjek je igrao ranije, dakle do selektora je.Muumii je napisao/la: ↑27 maj 2025, 08:07Od tih 8,1 ne želi igrati,2 povrijeđena,2 još uvijek nije jasan status, Gazibegovic i bajraktarevic će u budućnosti bit tu, status hadziahmetovica,tu bi volio da neko od novinara pita barbareza za to. I deveti je još uvijek junior.zaostrog je napisao/la: ↑27 maj 2025, 00:41Ekipa koja bi trebala biti osnova za Euro 2028 i koja bi trebala biti gurana i ove godine, 20+2:
Vasilj, Zlomislić
Nejasan status ni ne znam ko su dvojica, osim Jankovića, ali to ti treba biti prioritet, jer si deficitaran baš tu.
Kad Gazibegović isto kaže "e neću više, neću trpiti ovaj odnos", a već ima puno pravo, hoće li opet biti "ne želi igrati" ili do selektora? Igraš za Koln redovno, ušao si u Bundesligu, redovan si bio za repku i dao svaku utakmicu sve od sebe, bio dobar. Odjednom, budala te izbaci sa spiska, a na istom je lik iz Karslruhe, iz Braunšvajga, iz neke ekipe u Seriji B (koja je nivo Posušja, u vrh glave), lik iz Partizana koji nije sekunde odigrao kako treba za bilo koju reprezentativnu vrstu i sl. Boli ljude takva stvar.
Rozić nije nejasnog statusa, da je pozvan, igrao bi.
A čak i bez ovog spiska gore, za svaku poziciju gdje je pozvao Omerovića, Mujakića, Burnića, Bičakčića, Šarića - postoje po 3 smislenije opcije.
I apsolutno je ok da ne zove te "smislenije" u svakom slučaju, nego 2-3 ova, jer su mu dobri iz ko zna kojih razloga (atmosfera, utjecaj na nekoga, nešto), ali imati 6-7 takvih igrača je smijurija.
Osijek, Cesena, Kasimpaša, Karlsruhe, Orenburg ne mogu biti opcije za reprezentaciju, osim da su ultra mladi i talentovani igrači.
Janković i rožić su ti koji nisu sigurni.
Omerovic ima sličan učinak kao i rožić i jedan je Oke da igra,a drugi je sramota.
Ko god odgovara trenerovom sistemu i sve dok taj isti trener ima rezultate, nema mu se šta prigovoriti.
Moguce da je on nas. E sad sve ovisi o tome da li ce ga nasi zavrsiti do septembra, a i da li ce mu Dalic uputiti poziv za naredno okupljanje.Coolpanda24 je napisao/la: ↑27 maj 2025, 13:12Večernji.hrNedavno se pojavila informacija o tome kako postoji ozbiljna mogućnost da zaigrate za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Što se u međuvremenu događalo s tom pričom?
- Istina je da me traži Bosna i Hercegovina. Njihov izbornik Sergej Barbarez sa svojim je suradnicima bio na Kvarneru i predočio mi planove koje ima sa mnom u budućnosti. To su pravi profesionalci i ozbiljni ljudi. Jako, jako sam počašćen...
Znači li to da je Hrvatska izgubila svoju šansu, odnosno, jesu li postojali nekakvi kontakti u međuvremenu?
- Najradije ne bih više o toj temi... - zaključio je Janković.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Apsolutno. Dok god se pravdaju takve stvari i zapravo žmiri na njih, bićemo gdje jesmo. Sada se pravdaju jer imamo 6 bodova. Hajde neće ni San Marino uzeti bodove, ali nek nas nalupa Austrija, nek na Kipru ne uzmemo, sve će se ovo nabacivati budali na klupi. I neko će reći "pa ok je, sad ima pokriće u rezultatima". Nije vala ok, trebalo bi i sada da radi kako treba stvari.
Rozić je godinu mlađi od Omerovića, prvo to. Drugo, samo prati gdje će završiti jedan, gdje će završiti drugi, a za to ne trebaš biti stručnjak, što oni trebaju biti, nego možemo diskutovati evo i nas dvojica. Omerović je pred kraj sezone nešto uganjao, golove, asistencije, ali je klasični PLBiH igrač, koji iz Osijeka može MAKSIMALNO u Kišvardu ili tako neki klub, ili ako prevari Sarajevo/Zrinjski/Borac, pa ga dovedu kao reprezentativca. Svejedno se neće nigdje zadržati duže od sezone i onda ide BiH prosjek. Vala je baš jasno to. S druge strane, Rozić igra u puno ozbiljnijem sistemu nego Omerović, na duplo manje utakmica je zabio haman duplo više golova (eto da ne bude da su "isti") i evidentno je da će praviti jači izlazni transfer.
Opet kažem, najmanji problem je da ti i ja sad mislimo da su isti ili da poredimo statistike, nešto guramo. Ali, evidentno je kako je Omeroviću Osijek maksimum, kako je potencijalna maksimalna karijera: Osijek->Celje->Sarajevo->Velež. S druge strane, ne treba Barbarezu previše da se raspita i vidi da se za Rozića raspituju Dinamo, Blackburn, Zurich, Basel i turska sranja od klubova.
Ista stvar ti je da porediš Bašića, koji će sada strmoglavo prema dole, i lupam evo Jankovića. Može Jankovića povreda ili neko sranje spriječiti, ali dogurat će makar na nivo neke Serije A. Ili još gore, stariji i propali Šarić.
Mene taj Rožić ničim nije impresionir'o. Izgleda kao neko ko je daleko od dovršenog igrača. Već na prvu se vidi da mu je tehnika slaba da bi mogao dogurati do ozbiljnog fudbala.
Mi u Memiću i Kulašinu imamo dva krila kojima ne treba dat da igraju osim pokoji ulazak sa klupe. Ne treba nam i treći takav.
Mi u Memiću i Kulašinu imamo dva krila kojima ne treba dat da igraju osim pokoji ulazak sa klupe. Ne treba nam i treći takav.
Arnelv52 je napisao/la: ↑27 maj 2025, 17:14Mene taj Rožić ničim nije impresionir'o. Izgleda kao neko ko je daleko od dovršenog igrača. Već na prvu se vidi da mu je tehnika slaba da bi mogao dogurati do ozbiljnog fudbala.
Memic i Kulasin su desna krila dok je Vinko Rožić primarno lijevo krilo. Mi lijevih krila nemamo. Imamo Dedića koji nam igra krilo i to je sve. Tako da definitivno bi nam mogao nešto drugačije ponuditi što drugi igrači sa spiska ne mogu. Tada bi Dedić mogao igrati svoju prirodnu poziciju u odbrani.
Ali opet sve ovisi i od toga Jel Sergej želi igrati sa krilima ili ne. Ako želi, on mu je najbolje dostupno lijevo krilo. Ako ne želi, onda im je beskoristan.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.