FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
41%
Prolazak u Play off
54
24%
Grupnu fazu
80
35%

Ukupno glasova: 227

Vanja8
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Vanja8 » 26 maj 2025, 16:40

Lulic je igrac koji je "ginuo" na terenu i sigurno je medju tri igraca koji najvise pretrce u toku utakmice, to sto je forma pala u drugom dijelu sezone apsolutno ne umanjuje njegov kvalitet...
Sa otkupom ugovora, Lulic bi mogao za klub dati samo vise

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 26 maj 2025, 16:56

Evo trenutne situacije, za nas jos nije 100% sigurno, koliko sam skontao nenosionci su sve ispod 5.500

slika
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 26 maj 2025, 16:58

Važno je da ostanu obojica, pogotovo Pavičić koji je u finišu sezone najznačajniji igrač. Dugo mu je trebalo da pročepi, ali sad je odličan. Lulić je bio odličan u prvoj polusezoni, u drugom ni u pola nije, ali nadoći će on. Dobro bi bilo kad bi ih mogli zadržati, čisto da ne bi previše mijenjali okosnicu i da bi napravili kontinuitet.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 26 maj 2025, 17:16

Pavicic mi je odlican ,Lulic iskreno i nije nesto . Ja nisam nista specijalno vidio od njeg prvi dio je nesto i igrao al uglavnom u utakmicams s slobodom ,igman,gosk. Ni jedni jacu utakmicu nista nije odigrao posebno drugi dio. Pavicic je nas najbolji vezni igrac ,zna stati na loptu ,drzi ritam igre po meni jako dobar igrac .

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 26 maj 2025, 17:28

Pavicic i Lulic nisu isti profil igraca pa se tako ne mogu ni gledati...
Ono sto radi Pavicic ne moze raditi Lulic, on je kreativac, stane na loptu, pas, dirigent...
Ono sto radi Lulic nije za Pavicica...
Lulic je radilica cesto na razlicitim pozicijama, od krila, do lazne devetke, radilica, sljaker i bez obzira sto je malo ispao iz forme , a ispao je nakon one povrede pete, zasluzuje itekako ugovor...
Evo i Guli se povrijedio, pa je li isti igrac kao prije povrede ?
Prebrzo vi sudite i zanemarujete ono sto pojedini igraci pruzaju...

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 26 maj 2025, 17:34

Vanja8 je napisao/la:
26 maj 2025, 17:28
Ono sto radi Pavicic ne moze raditi Lulic, on je kreativac, stane na loptu, pas, dirigent...
Lulic je radilica cesto na razlicitim pozicijama, od krila, do lazne devetke, radilica, sljaker i bez obzira sto je malo ispao iz , a ispao je nakon one povrede pete zasluzuje itekako ugovor...
Ni na jednoj to poziciji nije se pokazao ni kao krilo ni kao desetka ,krilo kad si zadatak ti je da probijas driblas imas ponavljanja on to ne radi ,desetka treba da asistira ,zabija ,podvali neke lopte on to ne radi . Ne treba nam sljaker i radilica na tim pozicijama . Dok Pavicic svoj posao odlicno obavlja ,prava ta neka osmica balans u veznom redu .

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 26 maj 2025, 17:42

Zadrzati Pavicica, Lulica mislim sve ovisi o njima da li zele ostati, zahvaliti se Mustaficu, Mehmedovicu ili ga poslati negdje na posudbu. Krdzalica ostavit jos zbog U21.
Zadnja izmjena: Aduka87, dana/u 26 maj 2025, 17:47, ukupno mijenjano 1 put.
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 26 maj 2025, 17:44

bordobijeli je napisao/la:
26 maj 2025, 17:34
Vanja8 je napisao/la:
26 maj 2025, 17:28
Lulic je radilica cesto na razlicitim pozicijama, od krila, do lazne devetke, radilica, sljaker i bez obzira sto je malo ispao iz , a ispao je nakon one povrede pete zasluzuje itekako ugovor...
Ni na jednoj to poziciji nije se pokazao ni kao krilo ni kao desetka ,krilo kad si zadatak ti je da probijas driblas imas ponavljanja on to ne radi ,desetka treba da asistira ,zabija ,podvali neke lopte on to ne radi . Ne treba nam sljaker i radilica na tim pozicijama . Dok Pavicic svoj posao odlicno obavlja ,prava ta neka osmica balans u veznom redu .
U danasnjem fudbalu su svi sljakeri i radilice, ono sto igra Pavicic je umjetnost , inteligencija , ali u modernom fudbalu to lagano izumire...
Dolaskom Mlinarica za Lulica se otvara mogucnost da mu se nadje konstantna pozicija i da ne mora svaku tekmu lutati sa mjesta na mjesto...
Idealno bi bilo da oba ugovora otkupimo, jer bi sacuvao kostur ekipe

Sazg
Kontakt:

Post Postao/la Sazg » 26 maj 2025, 17:44

Na žalost se đaba prepucavate, neće ostati ni jedan ni drugi…😔😔. Nije ni do Mirve i do Zeke, do njih je lično. Svakog normalnog bi ovo suđenje i ova glupost od objave otjerala.
Daj Bože da griješim.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 26 maj 2025, 17:48

Sazg je napisao/la:
26 maj 2025, 17:44
Na žalost se đaba prepucavate, neće ostati ni jedan ni drugi…😔😔. Nije ni do Mirve i do Zeke, do njih je lično. Svakog normalnog bi ovo suđenje i ova glupost od objave otjerala.
Daj Bože da griješim.
Ma nije prepucavanje , normalna prica . Nemam ja protiv Lulica nista samo decko ne pokazuje na terenu ono sto bi trebao i to je sve .

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 26 maj 2025, 17:48

Sazg je napisao/la:
Daj Bože da griješim.
Ja se uopste ne prepucavam i naravno da svi mi ne vidimo istim ocima ono sto pojedinci pruzaju na terenu...
Svako ima pravo na svoje misljenje i to postujem...
Pa koliko znam, vise je Pavicic razocaran od Lulica, ali eto vidjecemo uskoro

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 26 maj 2025, 17:54

Sazg je napisao/la:
Daj Bože da griješim.
Za Lulica vala nije neka steta mozemo lagano naci zamjenu,Pavicic taman proigrao nema sumnje da mu je kvalitet iznad ove lige.Postujem odluku,zarovit se i naci adekvatne zamjene.Mehmedovica bi poslao na posudbu obzirom da vise nije u21,Balta odlazi,Mustafic iskreno ne znam za sta novi ugovor ali eto.Ostajemo na njemu,Krdzalicu i povrijedjenom Djordjevicu od kreativni veznjaka.Ako Bubanja ode bas sra.nje obzirom da bi u novu sezonu usli sa nekim potpuno novim trojcem u veznom redu
Zadnja izmjena: NajvecaRadosti, dana/u 26 maj 2025, 17:54, ukupno mijenjano 1 put.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 26 maj 2025, 17:54

Sanchez87hz je napisao/la:
26 maj 2025, 11:23
Pendulum je napisao/la:
26 maj 2025, 10:12
Sarajevo će put Posušja bez dva nogometaša. Mujkić je dobio crveni karton protiv Radnika i njega neće biti, baš kao ni Jovića koji je dobio treći žuti karton.
Kako nas planski sakate sa ovim kartonima pa to je za udžbenika. I onda dođu ovdje pljuvači (samo pišu kad je loš rezultat) i pljuju po igračima i Zekiću jer nismo dobili *ebeni Radnik u nebitnoj utakmici za nas.

Pa svaka vam čast pitari. :salut:
Ne bitna za nas al zato bitna za obraz i karakter a ne da smo u Vicinim igrama kao i svi drugi...
Bit na !
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

Sazg
Kontakt:

Post Postao/la Sazg » 26 maj 2025, 18:38

bordobijeli je napisao/la:
26 maj 2025, 17:48
Sazg je napisao/la:
Daj Bože da griješim.
Ma nije prepucavanje , normalna prica . Nemam ja protiv Lulica nista samo decko ne pokazuje na terenu ono sto bi trebao i to je sve .
Sory do mene je, pogrešno sam se izrazio.

Sazg
Kontakt:

Post Postao/la Sazg » 26 maj 2025, 18:41

Vanja8 je napisao/la:
26 maj 2025, 17:48
Sazg je napisao/la:
Daj Bože da griješim.
Ja se uopste ne prepucavam i naravno da svi mi ne vidimo istim ocima ono sto pojedinci pruzaju na terenu...
Svako ima pravo na svoje misljenje i to postujem...
Pa koliko znam, vise je Pavicic razocaran od Lulica, ali eto vidjecemo uskoro
Sory pogrešno sam se izrazio. Dijalog ili ti konstruktivi razgovor uvijek je dobro došao i uvijek polući dobre stvari.

sonpenn
Kontakt:

Post Postao/la sonpenn » 26 maj 2025, 20:01

Gulli najbolji igrac Premier Lige BH
Sarajevo ljubavi moja.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 26 maj 2025, 20:05

Noke995 je napisao/la:
26 maj 2025, 07:05
Pitar6785 je napisao/la:
26 maj 2025, 03:13
Razlika izmedju nas i zrinjskog jeste u tom sto mi mozemo mozda u 10 godina 1 dvije sezone sretno ubost neke igrace sa kojima mozemo izborit titulu, dok zrinjski ima kostur i oni u 10 godina mogu podbacit u 3 sezone, jer lakse je kad ti imas 7-8 igraca koji ma je zagarantovano mjesto medju prvih 11, pa ako se 2-3 i povrijede opet imas 5 igraca koji su tu, onda opet imas 4-5 igraca koji su tu dugo al nisu standardni kao sto je bio memija malikinusic ticonovic itd tako da u kontinuitetu cjele godineigra 8-9 igraca koji su tu u prosjeku 5 godina. Kod nas kad igraju igraci koji su najduze tu prosjek nam 8 mjeseci

E sad ja nevidim kako to mi da promjenimo ako mi gledamo samo igrace kojecemo podic prodat dovedemo od 20 igraca 2 igraca sa 30 godina gojkovic soldo, a bubanja gulijashvili mujkic nidal jatta to su sve igraci koji ce maksimalno bit u klubu 3 godine
Razlika između nas i Zrinjskog je što smo mi zakinuti za desetak bodova, a oni pogurani.
I tako iz godine u godinu, Zekiću uopšte jučerašnju utakmicu ne uzimam kao relevantnu, em ti fali 5 igrača, em igraš ni za šta.
Slazem se da imaju poguranac, al takodje treba posteno reci da konstantno igraju dobro zadnjih 10-15 godina, mi nemamo konstantno dobre igre. Konstantno dobro igraju i u evropi. I jedino gdje smo imali malo kontinuiteta dosla je DK. Al moja poenta je da mi sa ovom politikom necemo nikad biti bosanski dinamo nastranu sudije, jer ako mi moramo gurat mlade (JATTA MUJKIC KRDZALIC MEHMEDOVIC KAPETANOVIC ITD) uz to igraci koji se dovode bubanja djordjevic jovic itd 24-26 godina, koji se vode logikom najbolja opcija da OZIVI KARIJERU, A DA UZ TO I ZARADIM VISE NEGO BILO GDJE DRUGO..

Ja nevidim to kao dobru strategiju, odnosno ova stretigaja ima jednu manjkavost a to je ako ce igra trpit radi akademaca (radi minutaze) onda smatram da ovi 24-26 godina igraci i igraci tipa GOJKOVIC BILBIJA JAKOVLJEVIC I TAKVI IGRACI MIRAJU BIT 50/50.

Ponavljam kakvu mi imamo korist od bubanje ako njega sad klub proda. Evo recimo za 1 m€, neznam jesmol mi platili ostetu za njeg al recimo da smo dali 150 k€ njegova plata je odprilike 150 k€ plus stan plus hrana plus minutaza 3-4 kola dok nije digo formu. Kostao nas je znaci 300-350 k€ prodali ga za 1 m€ plus tu ako se mora sta davat naruke kompenzaciju itd nadobitku smo 700 k€. Ista stvar sa Jovicem naprimjer, ubudes ti mozda zaradis 400-600 k€ na takvim igracima takodje desi se i fula u vidu Turkesa gdje to i kosta mnogo vise, al najveci problem sto sa tim IGRACIMA NIKAD NECES IMAT KOSTUR EKIPE NITI KONTINUITET IGRACA KOJI CE TU BIT 7-8 godina..

MI POKUSAVAMO SA PROMJENAMA TRENERA DA ANULIRAMO TAJ JAZ KOJI SE STVARA SA OVOM POLITIKOM I SISTEMOM AL NEMOZE..

visokohz
Kontakt:

Post Postao/la visokohz » 26 maj 2025, 20:06

Rahmanović,Cimirot ...kakve su nam šanse?

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 26 maj 2025, 20:16

Kakvi su ovo potencijalni protivnici u Evropi, sve jači od jačeg ?

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 26 maj 2025, 20:22

fks74 je napisao/la:
26 maj 2025, 20:16
Kakvi su ovo potencijalni protivnici u Evropi, sve jači od jačeg ?
Ybg kad smo ispadali od osjetno slabijih od nas.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Beli98, Bing [Bot], boki86, Bordo10, bordobijeli, bvsic, Cwirek, OsmanhodzicBuco, riki46, Rodman, Vanja8 i 57 gostiju.