Upravo to, i ja zelim da imamo nekog hebenog wingbeka, a sa Beganom to bas ne ide, iako je odlican on nije za te pozicije, a steta bi ga bilo limitirati i da igra svaku trecu.Posejdon je napisao/la: ↑28 maj 2025, 11:43Ja pokušavam objasniti da je Beganović odličan bek i da u formaciji sa 4 nazad on mora biti prvi izbor. Problem je što mi igramo formaciju sa 3 nazad i Beganović nije taj kalibar za desnog wing beka. Tu se mora naći neko prodorniji, eksplozivniji, primjer bi bio Muhammed Musa koji je igrao kod Feđe u formaciji sa 4 nazad pa su govorili ispada ko ratkapa, previše ofanzivan, ali čovjek je baš pridonosio napadu i konstantno stvarao višak, a sa 3 nazad uz podršku tog desnog vanjskog štopera bi zamaskirao te izlaske wing beka prema naprijed. Ja sam Beganovića stavio tu kao rezervu iza Paskaleva da uleti po potrebi, a može biti i rezerva za desnog beka. "Problem" nastaje što je Beganović jako karakteran, borben i fizički spreman igrač i ljudi se lakše povežu sa takvim igračima, ali striktno gledano taktički, sa emocijama po strani, ako ss planira nastaviti sa tri nazad...onda se mora pronaći novi desni wing bek sa boljim ofanzivnijim karakteristikama.
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- Varijantas8
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Znam, ali eto opet kada igrali sa 4 nazad on će biti u prvih 11, može pokriti i desnog štopera, kada igrali sa 3 nazad može mijenjati tog novog desnog wing beka kada se treba zatvarati utakmica, uzeti u obzir i naše glupo pravilo gdje te zbog tri akumulirana kartona suspenduju, povrede.....pa svako malo nisi kompletan, tako da vjerujem da će svi igrači opet imati prostora za solidnu minutažuVarijantas8 je napisao/la: ↑28 maj 2025, 12:01Upravo to, i ja zelim da imamo nekog hebenog wingbeka, a sa Beganom to bas ne ide, iako je odlican on nije za te pozicije, a steta bi ga bilo limitirati i da igra svaku trecu.Posejdon je napisao/la: ↑28 maj 2025, 11:43Ja pokušavam objasniti da je Beganović odličan bek i da u formaciji sa 4 nazad on mora biti prvi izbor. Problem je što mi igramo formaciju sa 3 nazad i Beganović nije taj kalibar za desnog wing beka. Tu se mora naći neko prodorniji, eksplozivniji, primjer bi bio Muhammed Musa koji je igrao kod Feđe u formaciji sa 4 nazad pa su govorili ispada ko ratkapa, previše ofanzivan, ali čovjek je baš pridonosio napadu i konstantno stvarao višak, a sa 3 nazad uz podršku tog desnog vanjskog štopera bi zamaskirao te izlaske wing beka prema naprijed. Ja sam Beganovića stavio tu kao rezervu iza Paskaleva da uleti po potrebi, a može biti i rezerva za desnog beka. "Problem" nastaje što je Beganović jako karakteran, borben i fizički spreman igrač i ljudi se lakše povežu sa takvim igračima, ali striktno gledano taktički, sa emocijama po strani, ako ss planira nastaviti sa tri nazad...onda se mora pronaći novi desni wing bek sa boljim ofanzivnijim karakteristikama.
Are you not entertained ?!
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Veoma teško ćemo naći boljeg beka od Beganovića. Prvo, svjetski klubovi nemaju previše riješenja u vidu kvalitetnih bekova, a kamoli tek mi. A drugo, ovo što iole valja neće sigurno kod nas doći.
Evo npr, Valinčić je odličan bek, ali njega hoće Dinamo, nema nijednog razloga da on dođe kod nas.
Evo npr, Valinčić je odličan bek, ali njega hoće Dinamo, nema nijednog razloga da on dođe kod nas.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
Joj al braco draga kako lupate gluposti.Varijantas8 je napisao/la: ↑28 maj 2025, 12:01Upravo to, i ja zelim da imamo nekog hebenog wingbeka, a sa Beganom to bas ne ide, iako je odlican on nije za te pozicije, a steta bi ga bilo limitirati i da igra svaku trecu.Posejdon je napisao/la: ↑28 maj 2025, 11:43Ja pokušavam objasniti da je Beganović odličan bek i da u formaciji sa 4 nazad on mora biti prvi izbor. Problem je što mi igramo formaciju sa 3 nazad i Beganović nije taj kalibar za desnog wing beka. Tu se mora naći neko prodorniji, eksplozivniji, primjer bi bio Muhammed Musa koji je igrao kod Feđe u formaciji sa 4 nazad pa su govorili ispada ko ratkapa, previše ofanzivan, ali čovjek je baš pridonosio napadu i konstantno stvarao višak, a sa 3 nazad uz podršku tog desnog vanjskog štopera bi zamaskirao te izlaske wing beka prema naprijed. Ja sam Beganovića stavio tu kao rezervu iza Paskaleva da uleti po potrebi, a može biti i rezerva za desnog beka. "Problem" nastaje što je Beganović jako karakteran, borben i fizički spreman igrač i ljudi se lakše povežu sa takvim igračima, ali striktno gledano taktički, sa emocijama po strani, ako ss planira nastaviti sa tri nazad...onda se mora pronaći novi desni wing bek sa boljim ofanzivnijim karakteristikama.
Pa Beganovic je u formaciji sa 4 nazad katastrofa bio, tek kada se prebacio na wing beka proigrao je. Od tada na svom kontu ima 3 gola i 9 asistencija. Ne znam kakvog vi beka ocekujete, Beganovic je najbolji u ligi na svojoj ppziciji i momak koji moze pretrcati teren gore dole bezbroj puta.
Evo vidim da je klub predlozio Calu za kantonalni savez, bravo svaka cast, pravi covjek i gospodin.
Pise i da je onaj kriminalac brkovic odustao, sto samo potvrdjuje da su bili u dosluhu sa vicom da sabotiraju izbore i prijete onoj glupaci dariji.

Pise i da je onaj kriminalac brkovic odustao, sto samo potvrdjuje da su bili u dosluhu sa vicom da sabotiraju izbore i prijete onoj glupaci dariji.
Šaljemo gospodina i vjerovatno zadnju osobu čistog obraza koja je ostala u klubu da se bode s rogatim. Valjda znaju šta rade.
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Da ne trazim link, imas na scspor
Do kada Bubanja ima ugovor? Pise na TM da ga hoce Ujpest
- Shategabri
- Kontakt:
https://www.transfermarkt.com/marko-sol ... ler/623825
kako sam skontao ovaj napustio Osijek... ako je slobodan igrač ne bi bilo loše
SARAJEVO SIAMO NOI <3
-
- Kontakt:
Tu treba nekog krimosa poslat,previse je Cala dobar covjek i nece nista pomoci.
-
- Kontakt:
Malo treba pratiti tu ligu,lik imao ponudu Dinama na stolu,ima jos sigurno 5 strasnih ponuda.juka55 je napisao/la: ↑28 maj 2025, 12:55https://www.transfermarkt.com/marko-sol ... ler/623825
1,96m 22godVeć su čelnici Sarajeva u potrazi za novim golmanom, a nezvanične informacije govore da bi stanovnik Koševa od naredne sezone mogao bi biti i mladi Ivan Mandić.
Radi se o golmanu koji je ove sezone nosio dres Vukovara u Prvoj nogometnoj ligi Hrvatske, te je 29 puta bio na golu svoje ekipe.
On je na tih 29 utakmica primio samo 11 golova, te je čak 19 puta svoju mrežu sačuvao netaktnutom.
Jasno je dakle da se radi o ubjedljivo najboljem golmanu ove lige i sigurno da je uzaludno trošiti riječi o tome da li je pred njim svijetla budućnost.
znam ja to sve, ali i Bubanju smo doveli iz te lige, a bio je među najboljim na toj poziciji... a imao je isto strašne ponude. Samo jedan dan iskoči Bubanja u Sarajevumosarajvosa83 je napisao/la: ↑28 maj 2025, 12:59Malo treba pratiti tu ligu,lik imao ponudu Dinama na stolu,ima jos sigurno 5 strasnih ponuda.juka55 je napisao/la: ↑28 maj 2025, 12:55https://www.transfermarkt.com/marko-sol ... ler/623825
SARAJEVO SIAMO NOI <3
- luckystrike
- Kontakt:
Čala je dobar insan ali je vjerovatno, nažalost za ovaj posao takav najmanje potreban. S druge strane kad se neke kockaste glave spomenu, oplete se po Ismiru u smislu s kim se veže i druži. Nisam pametan šta je najbolje rješenje ali znam da narodu nikad ugoditi.
Na aktuelnu temu desnog beka, kada bi se nešto već mjenjalo a ja se pitao, Tarabu iz šb bih doveo, dao im Unušića i 100k KM na kahvu. Pa nek se bori s Beganovićem za mjesto.
Na aktuelnu temu desnog beka, kada bi se nešto već mjenjalo a ja se pitao, Tarabu iz šb bih doveo, dao im Unušića i 100k KM na kahvu. Pa nek se bori s Beganovićem za mjesto.
-
- Kontakt:
Čini ti se Bogami, najbolji stoper lige ubjedljivo. Imaš Europu , pogledaj , i bez protekcije je on odličan. Upravu si da ga možda ne treba dovoditi ali isto je velika stvar uzeti Borcu najboljeg igrača. Veležu si već uzeo, po meni dobar put. Jednom potezom dva benefita. Ovi slabiji ti jači. Teško će oni dovest sličnog igrača.belosevic23 je napisao/la: ↑28 maj 2025, 10:01Ma ne bih ga doveo iz principa, nije toliko dobar igrač koliko je bio zaštićen u duelima ko bijeli medvjed. Svaki stoper ce biti van dijk kad mu dozvolis grubu igru.jurisicduska je napisao/la: ↑28 maj 2025, 08:56Što je puno 300.000 KM godišnje ?
To je postalo normalno za dobrog igrača. Čak šta vise sumnjam da ćeš naći kakvog u njegovom rangu za te pare a da ti je već naviknut na ligu, slijedece godine on samo može bit bolji.
Isplati se to. Samo će ako dođe morati prilagodit način igranja jer s ovakvim bi dobio 5 crvenih kod nas.
Normalan klub ti tu napravi balans.
Meijers 14
Mujkic 3
Đuric 2
I onda je to prosjek po 6 svima.
Problem je Balta Jelic i Serbecic, Soldo.
Logičnije ti je plaćati Mujkic, Đuric, Gojkovic, Paskalev, Jovic , Meijers .
Može se naći dobar balans tu.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.
Ovaj ide u Dinamo, završeno već.juka55 je napisao/la: ↑28 maj 2025, 12:55https://www.transfermarkt.com/marko-sol ... ler/623825
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
-
- Kontakt:
Tako će, kako saznajemo, za predsjednika FS Kantona Sarajevo, delegati Skupštine birati između Mehmeda Janjoša (prijedlog FK Sarajevo), Adnana Džinde (GFC Sarajevo), Rusmira Mrkovića (FK Hrid) i Ibrahima Hasanbegovića (NK Pofalićki).
Zar nisu neki imali insajderske da je Mirvic zajebo Janjosa ????
Zar nisu neki imali insajderske da je Mirvic zajebo Janjosa ????
Bas tako Duska. Isto mislim i za Marica golmana Zrinjskog.jurisicduska je napisao/la: ↑28 maj 2025, 13:55Čini ti se Bogami, najbolji stoper lige ubjedljivo. Imaš Europu , pogledaj , i bez protekcije je on odličan. Upravu si da ga možda ne treba dovoditi ali isto je velika stvar uzeti Borcu najboljeg igrača. Veležu si već uzeo, po meni dobar put. Jednom potezom dva benefita. Ovi slabiji ti jači. Teško će oni dovest sličnog igrača.belosevic23 je napisao/la: ↑28 maj 2025, 10:01Ma ne bih ga doveo iz principa, nije toliko dobar igrač koliko je bio zaštićen u duelima ko bijeli medvjed. Svaki stoper ce biti van dijk kad mu dozvolis grubu igru.jurisicduska je napisao/la: ↑28 maj 2025, 08:56
Što je puno 300.000 KM godišnje ?
To je postalo normalno za dobrog igrača. Čak šta vise sumnjam da ćeš naći kakvog u njegovom rangu za te pare a da ti je već naviknut na ligu, slijedece godine on samo može bit bolji.
Isplati se to. Samo će ako dođe morati prilagodit način igranja jer s ovakvim bi dobio 5 crvenih kod nas.
Normalan klub ti tu napravi balans.
Meijers 14
Mujkic 3
Đuric 2
I onda je to prosjek po 6 svima.
Problem je Balta Jelic i Serbecic, Soldo.
Logičnije ti je plaćati Mujkic, Đuric, Gojkovic, Paskalev, Jovic , Meijers .
Može se naći dobar balans tu.
Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, Confiance, forgempp, mire971, napoleon72, NazorUso, nedimmmm1337, Rule_hz i 88 gostiju.