Vinko Rozić za ****: Nije me zvao selektor Barbarez niti iko iz Saveza, poređenje sa Džekom nije realno u ovom trenutku
Mnogi su skloni da ga porede sa Edinom Džekom koji je najbolji strijelac reprezentacije BiH kao i jedan od najboljih napadača Evrope u posljednoj deceniji.
“Ne bih se ja poredio sa Edinom jer to nije realno u ovom trenutku. Lijepo je kada te porede sa igračem kao što je Džeko. Svi znamo šta je napravio u karijeri i ne postoje riječi koje bi to sve opisale u jednoj rečenici. Kažem lijep je osjećaj, ali je još uvijek daleko od toga” – skroman je 21-godišnji napadač
Već neko vrijeme igra za mladu reprezentaciju BiH i čeka se poziv u A selekciju, ali glasa od selektora Sergeja Barbareza nema…
"Stvarno ne znam kad bi mogao da dođe poziv jer mene još niko nije kontaktirao i ne znam šta bih rekao na tu temu. Mene lično nije zvao ni selektor Barbarez, niti iko iz Saveza” – rekao je Rozić.
Fudbalski put u BiH tabao je u dresu Širokog Brijega i Posušja, a dugo godina je bio i čan Dinama. Ističe da mu nije bilo lako napustiti Modre i doći u Posušje.
“Bilo mi je jako teško jer sam u Dinamu odrastao i proveo jako lijepe trenutke. Porodica mi i dalje živi u Zagrebu i sasvim normalno da mi je bilo krivo u tom trenutku. U Dinamu sam bio pet šest i strpljivo sam čeka svoju šansu koja nije došla. Otišao sam u potrazi za minutama i da se dalje razvijam i stvarno sam srećan kako je sve bilo i ne žalim za svojim potezima” – izjavio je on.
Svoj fudbalski put u mlađim kategorijama je počeo u Tomislavu koji i dan danas prati u Prvoj ligi Federacije BiH.
“Trenutno sam u svom Tomislavgradu i nigdje mi nije ljepše nego ovdje. Naravno da pratim i kad god mogu gledam utakmice. Probaću i sada u subotu da ih gledam protiv Gornjeg Rahića. Drago mi je da se klub dobro razvija i ljude koji vode klub stvarno rade dobar posao i ambiciozni su. Nadam se da će i oni iskorak, ali za sve treba vremena” – zaključio je Vinko Rozić za ****.
Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
-
- Kontakt:
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Trebali su ga zvati Alajbegovic, Rozic…Coolpanda24 je napisao/la: ↑28 maj 2025, 17:36Vinko Rozić za ****: Nije me zvao selektor Barbarez niti iko iz Saveza, poređenje sa Džekom nije realno u ovom trenutku
Mnogi su skloni da ga porede sa Edinom Džekom koji je najbolji strijelac reprezentacije BiH kao i jedan od najboljih napadača Evrope u posljednoj deceniji.
“Ne bih se ja poredio sa Edinom jer to nije realno u ovom trenutku. Lijepo je kada te porede sa igračem kao što je Džeko. Svi znamo šta je napravio u karijeri i ne postoje riječi koje bi to sve opisale u jednoj rečenici. Kažem lijep je osjećaj, ali je još uvijek daleko od toga” – skroman je 21-godišnji napadač
Već neko vrijeme igra za mladu reprezentaciju BiH i čeka se poziv u A selekciju, ali glasa od selektora Sergeja Barbareza nema…
"Stvarno ne znam kad bi mogao da dođe poziv jer mene još niko nije kontaktirao i ne znam šta bih rekao na tu temu. Mene lično nije zvao ni selektor Barbarez, niti iko iz Saveza” – rekao je Rozić.
Fudbalski put u BiH tabao je u dresu Širokog Brijega i Posušja, a dugo godina je bio i čan Dinama. Ističe da mu nije bilo lako napustiti Modre i doći u Posušje.
“Bilo mi je jako teško jer sam u Dinamu odrastao i proveo jako lijepe trenutke. Porodica mi i dalje živi u Zagrebu i sasvim normalno da mi je bilo krivo u tom trenutku. U Dinamu sam bio pet šest i strpljivo sam čeka svoju šansu koja nije došla. Otišao sam u potrazi za minutama i da se dalje razvijam i stvarno sam srećan kako je sve bilo i ne žalim za svojim potezima” – izjavio je on.
Svoj fudbalski put u mlađim kategorijama je počeo u Tomislavu koji i dan danas prati u Prvoj ligi Federacije BiH.
“Trenutno sam u svom Tomislavgradu i nigdje mi nije ljepše nego ovdje. Naravno da pratim i kad god mogu gledam utakmice. Probaću i sada u subotu da ih gledam protiv Gornjeg Rahića. Drago mi je da se klub dobro razvija i ljude koji vode klub stvarno rade dobar posao i ambiciozni su. Nadam se da će i oni iskorak, ali za sve treba vremena” – zaključio je Vinko Rozić za ****.
Igras protiv San Marina, vrhunska prilika da u zadnjim minutama debituju neki potencijali, a on zove Bicakcica, Hadzikica, Mujakica, Hajradinovica i tako te
Alajbegovic amf bolji nego svi BiH igraci, Rozic isto perspektivan igrac
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
100% se slazemNoDi80 je napisao/la: ↑28 maj 2025, 17:59Trebali su ga zvati Alajbegovic, Rozic…Coolpanda24 je napisao/la: ↑28 maj 2025, 17:36Vinko Rozić za ****: Nije me zvao selektor Barbarez niti iko iz Saveza, poređenje sa Džekom nije realno u ovom trenutku
Igras protiv San Marina, vrhunska prilika da u zadnjim minutama debituju neki potencijali, a on zove Bicakcica, Hadzikica, Mujakica, Hajradinovica i tako te
Bila je prica i tad nije im'o veze al' sad ce mu se sredit' jedna ...

'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock
-
- Kontakt:
Alajbegović nema minuta u seniorskom fudbalu, kad proigra u klubu, vjerujem da će ga pozvati odmah, tako da to mogu i razumjeti. Međutim, ovog momka se trebalo pozvati, idealna prilika da se isproba.NoDi80 je napisao/la: ↑28 maj 2025, 17:59Trebali su ga zvati Alajbegovic, Rozic…
Biće zanimljivo sutra, kad Ganibeg otvori pressicu s pitanjem o onim koji nisu na spisku

Jedini koji ima daMu da to pitaCoolpanda24 je napisao/la: ↑28 maj 2025, 19:28Alajbegović nema minuta u seniorskom fudbalu, kad proigra u klubu, vjerujem da će ga pozvati odmah, tako da to mogu i razumjeti. Međutim, ovog momka se trebalo pozvati, idealna prilika da se isproba.NoDi80 je napisao/la: ↑28 maj 2025, 17:59Trebali su ga zvati Alajbegovic, Rozic…
Biće zanimljivo sutra, kad Ganibeg otvori pressicu s pitanjem o onim koji nisu na spisku![]()

Ocekujem od Barbareza cuveno pitanje, ti to ozbiljno

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Ganibegovic: "Barba, razgovarajmo otvorenih karata..."

⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️
-
- Kontakt:
Samo nek taj Rozić ne bude novi Šakota.
Ovog drugog digli u nebesa posle par dobrih partija u Slaven Belupu eno ga sad lik kuburi na klupi jedva 400 minuta skupio...
Ovog drugog digli u nebesa posle par dobrih partija u Slaven Belupu eno ga sad lik kuburi na klupi jedva 400 minuta skupio...
Ja nisam mnogo momka gledao ali statistika od Rozica je solidna za njegovih 21 godinu. U situaciji gdje nemaš doslovno nigdje nikakvo lijevo krilo, mislim da je pristojna opcija za testiranje makar u prijateljskoj protiv Slovenije ako nigdje drugo.
Imali smo Duljevica koji je bio po nekim drugoligašima i od njega su neki pravili Robbena u reprezentaciji jer nismo imali apsolutno nikoga. Ako nam je takav igrač bio kao suho zlato, ne vidim problem u tome da se testira neki ovako igrač. Makar ispunjava tri bitna kriterija:
1. Mlad je (u21)
2. Deficitarna pozicija
3. Ostvario solidne rezultate kakva god liga bila, ipak ima 21g
Isprobati čovjeka, ako ne ide uvijek je lako ne pozvati ga više.
Imali smo Duljevica koji je bio po nekim drugoligašima i od njega su neki pravili Robbena u reprezentaciji jer nismo imali apsolutno nikoga. Ako nam je takav igrač bio kao suho zlato, ne vidim problem u tome da se testira neki ovako igrač. Makar ispunjava tri bitna kriterija:
1. Mlad je (u21)
2. Deficitarna pozicija
3. Ostvario solidne rezultate kakva god liga bila, ipak ima 21g
Isprobati čovjeka, ako ne ide uvijek je lako ne pozvati ga više.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.
-
- Kontakt:
Duljevic je mila majka. Ima i gorih primjera, kao Benjamin Tatar i Goran Zakaric.
- MoodyReboot
- Kontakt:
Kad smo kod Duljevića, danas ga je poljski drugoligaš otjerao, nakon što u posljednjih par utakmica nije bio ni u protokolu. Ne znam zašto ne završi karijeru i prestane se sramotiti.
-
- Kontakt:
Ja mislim da komentator na sportklubu jos ne zna da li je fakticki rijec o Duljevicu, ili DuBljevicu.MoodyReboot je napisao/la: ↑28 maj 2025, 21:12Kad smo kod Duljevića, danas ga je poljski drugoligaš otjerao, nakon što u posljednjih par utakmica nije bio ni u protokolu. Ne znam zašto ne završi karijeru i prestane se sramotiti.
Duljevicev zadnji highlight je bio kopiranje Perisicevog antifriza. To bi bilo to.
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Vraćaj seta, ne može nodi više govorit setoMoodyReboot je napisao/la: ↑28 maj 2025, 21:12Kad smo kod Duljevića, danas ga je poljski drugoligaš otjerao, nakon što u posljednjih par utakmica nije bio ni u protokolu. Ne znam zašto ne završi karijeru i prestane se sramotiti.

DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Najgore sto nece ni shvatiti da su ta 2 profila jedna osobababoedindzeko09 je napisao/la: ↑28 maj 2025, 21:57Vraćaj seta, ne može nodi više govorit setoMoodyReboot je napisao/la: ↑28 maj 2025, 21:12Kad smo kod Duljevića, danas ga je poljski drugoligaš otjerao, nakon što u posljednjih par utakmica nije bio ni u protokolu. Ne znam zašto ne završi karijeru i prestane se sramotiti.![]()

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- baboedindzeko09
- Kontakt:
R.I.P "Laj seto, laj, bit ćeš prvak u lajanju"
2025-2025.

DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
-
- Kontakt:
Kako prepoznajete te ljude pod dvojnim/trojnim profilima, svaka vam čast
To izgleda iskustvo s foruma progovara.

Pseto se banuje a ne uklanja se profil sizofrenicnog narkomana iz austrije?
- MoodyReboot
- Kontakt:
Nema seta, voli filip prijavljivati kad ga se podjebava.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑28 maj 2025, 21:57Vraćaj seta, ne može nodi više govorit setoMoodyReboot je napisao/la: ↑28 maj 2025, 21:12Kad smo kod Duljevića, danas ga je poljski drugoligaš otjerao, nakon što u posljednjih par utakmica nije bio ni u protokolu. Ne znam zašto ne završi karijeru i prestane se sramotiti.![]()

-
- Kontakt:
INTERVJU/ Zbog BiH se zamjerio Austriji, sad ima novi klub i debituje protiv Juventusa: “Nije presudio samo novac”
Fudbaler Wolfsburga i nekadašnji reprezentativac Austrije Adis Jašić govori ekskluzivno za ****
Zašto baš Emirati, šta je presudilo da izabere Al-Ain, kako je doživio reakcije iz Austrije i gdje vidi svoju budućnost — samo su neka od pitanja na koja je Adis Jašić po prvi put otvoreno govorio za ****. Počeli smo, naravno, od sezone koju će dugo pamtiti.
– Izuzev perioda kada sam bio povrijeđen, odigrao sam gotovo sve utakmice, a u nekima sam čak bio i kapiten, tako da je individualno gledano iza mene vrlo uspješna sezona. Šlag na tortu bilo je osvajanje Kupa Austrije, prvi put u klupskoj historiji. Igrali smo zaista dobro, u jednom trenutku čak smo “napadali” prvo mjesto u prvenstvu, a na kraju smo se smjestili među najbolje klubove u Austriji – ističe Jašić.
Wolfsberger možda ne može da se mjeri s tradicijom i veličinom klubova poput Rapida ili Austrije Beč, ali je fudbal u ovom malom mjestu na jugu Austrije, koje broji tek oko 25.000 stanovnika, mnogo više od sporta — to je dio identiteta i života cijele zajednice.
– Wolfsberger se, naravno, ne može porediti s velikim klubovima poput Rapida ili Austrije, ali ovdje svi dišu za svoj tim. Osjetio sam posebnu povezanost i ljubav koju navijači imaju prema klubu. Organizacija je na visokom nivou, svi u klubu vuku u istom pravcu, što je na kraju dovelo do ovako sjajnih rezultata. Pored mene u timu je i Ervin Omić, kojeg poznajem još iz omladinskih selekcija austrijske reprezentacije. Imali smo dobar odnos i van terena, često smo se družili – dodaje Jašić.
Mjesecima se njegovo ime provlačilo kroz medije, pisalo da se je dobio državljanstvo i da nema prepreka da zaigra za Bosnu i Hercegovinu, ali on tvrdi drugačije. U posljednje vrijeme priznaje da nije bilo ozbiljnijih razgovora na tu temu uopšte.
– Ranije je bilo priča, najviše oko igranja za U21 reprezentaciju, ali u posljednje dvije-tri godine stvarno nije bilo ništa direktno. Papirologija? Ne, nisam još uvijek ništa riješio.
Javna je tajna da su njegove iskrene riječi koje je saopštio i ljudima iz svog kluba o želji da zaigra za Bosnu i Hercegovinu naišle na određene izazove. Jašić je to osjetio i na terenu, ali i van terena gdje su neki zazivali dodatne kazne zbog “izdaje”. Sve je to dodatno utjecalo na njegov stav da o toj temi do sada ne govori otvoreno.
– Svakako da ljudima u Austriji nije bilo svejedno kada sam rekao da želim igrati za Bosnu i Hercegovinu. Rođen sam tamo, bio sam dio njihovog sistema, neki su smatrali da sam prebrzo to sve uradio. Možda i jesam. Možda sam samo slušao srce. Ali bez obzira na sve, oni su to na kraju prihvatili – iskreno kaže.
A dok su se mediji nadmetali u nagađanjima o njegovom sljedećem koraku, Jašić je za **** potvrdio da su dileme završene — karijeru nastavlja u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.
– Sve je završeno, potpisao sam ugovor sa Al-Ainom i jedva čekam da se priključim novim saigračima. U kratkom vremenu uspio sam se upoznati s klubom, historijom, trofejima koje su osvojili… Doslovno ih zovu azijski Real Madrid. Pripreme počinju 1. juna, ali ja već sutra krećem na put.
Al-Ain s klupe vodi srbijanski trener Vladimir Ivić, a klub će ove godine nastupati na FIFA Svjetskom klupskom prvenstvu, gdje će igrati protiv Manchester Cityja i Juventusa. Upravo bi protiv “Bianconera” mogao upisati svoj debi.
– San svakog fudbalera je da igra protiv takvih klubova. Ne mogu opisati koliko se radujem tome, to je za mene ogromna prilika i čast – kaže s osmijehom.
Iako su neki mišljenja da je prerano napustio Evropu, realnost je da se takve šanse ne ukazuju često.
– Slagao bih kada bih rekao da novac nije imao ulogu. Imao je, naravno, ali podjednako me privukao i sportski izazov. Igramo Svjetsko klupsko prvenstvo, sve više vrhunskih igrača dolazi tamo i to više nije ono tržište od prije deset godina. Imao sam i druge ponude, ali nakon dugih razgovora s porodicom i menadžerom, zaključili smo da je ovo najbolji korak za mene – poručuje Jašić na kraju razgovora.
Azijski Real Madrid

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 39 gostiju.