Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

rishovski
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la rishovski » 26 maj 2025, 16:40

Ghuraba je napisao/la:
26 maj 2025, 15:46
rishovski je napisao/la:
26 maj 2025, 14:42
Treba nam ali je problem samo sto tu trpi odbrana. Ja od kad pratim kvalifikacije mi prvi put igramo fizicki jaku košarku,znaci nema razlike koja je faza utakmice,ljudi lete.. Nemamo u prosjeku previse visoke igrace i samim tim imas bolje kretanje i trku. Totalno je drugacije kad igra Kamenjas i kad igra Nurkic,kad igra Alibegovic i Sulejmanovic!
Tu bi se trebalo naci neko riješenje ako i Sulejmanović bude u rosteru.
Kako nemamo u prosjeku previse visoke igrace? :crazy: Tesko da ijedna reprezentacija u Evropi gotovo 40 minuta na parketu ima petorku u kojoj je svaki igrac preko 2 metra visine. Kod nas je to uvijek slucaj, osim kad igra Amerikanac. Mi u odbrani meljemo protivnike na racun atletike i spomenute visine, a ne na nekakvu pokretljivost jer smo niski. Najbolju odbranu igramo s petorkom Atic-Gegic-Lazic-Alibegovic-Kamenjas, ali ta petorka je ofanzivno limitirana i protiv najjacih evropskih reprezentacija u najjacim rosterima nema sta da trazi. Odbranit ce oni nesto, ali je problem sto nece zabiti nista. Karikiram, nije isto igrati protiv brace Dreznjak u kvalifikacijama i protiv brace Hernangomez na Eurobasketu.
Kad kažem da nemamo previsoke igrace mislim na to da nemaš teškaše kao centre koji su 215,220 i koji ne mogu pratit ritam koji imamo sa ovim igračima danas. Danas je sasvim normalno da ti pleja igra lik od 205cm... To je ne tako davno bilo prakticno nezamislivo. Nismo mi niski ali nismo ni previsoki,nego je stvar u tome da ti je nekad centar reprezentacije bio visok 207 ali nije mogao ovo što danas može Kamenjaš da uđe lagano na dvokorak i poentira od tablu. Ali ces i pored toga imati problem kad se susretnemo sa reprezentacijom koja ima lika od 220 cm.
A ovdje je samo sreća pa imaš momke kod kojih je motorika i više nego dobra u odnosu na visinu.
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 26 maj 2025, 17:14

Ghuraba je napisao/la:
26 maj 2025, 16:37
Iskreno, kad si zadnji put gledao Sulejmanovica u klubu? Pricas o odbrani protiv Sabonisa, koji je AS igrac i kojeg ni daleko bolji defanzivci ne bi mogli pratiti. Emir je na to prvenstvo dosao nakon sezone na Tenerifama, gdje je igrao 10-ak minuta u prosjeku i zabijao 3-4 poena u prosjeku. Osim toga, prije Eurobasketa je bio povrijedjen, nije odigrao nijednu pripremnu utakmicu i oporavio se tek nekad pred utakmicu s Madjarima. Trenutno je on najbolji skakac acb lige, jedan od najboljih igraca iste i realne su sanse da ce potpisati za euroligasa. Puno bolje reprezentacije od nase bi ga rado povele sa sobom na prvenstvo.

Btw, daleko je Sulejmanovic od rupe u odbrani, i kazem to kao neko ko ga gleda gotovo svakog vikenda.

Tanko je ovo, imamo mi puno bolje. :yawn:
Kakav Sabonis, Sulejmanović u toj utakmici odigrao minutu i kusur, još ušao s klupe, zadnja utakmica bila, do te utakmice je već izgubio minutažu bio... Patio se bio protiv nezvučnih četvrtica.

Momak je počeo gubiti Adisovo povjerenje još od utakmica protiv Češke i Bugarske, što je bilo i prije utakmice protiv Mađara. I nije nikakva tajna da je loš u odbrani. Te poneka blokada i dobar closeout ne čine proljeće. Pa budi siguran da ga Adis ne bi držao na klupi na EB da je igrao makar korektnu odbranu.

Tele33
Kontakt:

Post Postao/la Tele33 » 26 maj 2025, 17:51

Sulejmanovic danas i prije 2 godine nije isti igrač.

Sve se mijenja na ovoj planeti, ljudi se ubijaju pa sjedu usaglase se, al da dva Bošnjaka spuste ego i dogovore se, izmire, izvinu zarad većeg dobra to već nije moguće.
Samo naprijed Saraj'vo!

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 26 maj 2025, 17:54

Koliko znam po medijima, Bošnjaku Sulejmanoviću se više puta obraćalo da se "izmire".

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 26 maj 2025, 18:01

Kao prvo koga mi to meljemo ne sjećam se da igramo neku bitnu ulogu u Evropi.
Kao drugo koliko igrača imaš iz najjacih liga svijeta a mi se odricemo jednog.
Kao treće nas vodi Adis Aziz Bekir kako već, to je kao da nas Biberovic uzme za nekoliko godina .
Kao četvrto nama jedan od najboljih igrača čovjek koji nema kluba i koji igra drugi sport.
Kao peto već smo trebali završiti naturalizivanog igrača koji je ranga evrolige a ne to mjesto popunjavati sa solidnim strancima.
Kao šesto ko je naš najveći talenat koji bi morao biti pozvan da ide na Euro

Tele33
Kontakt:

Post Postao/la Tele33 » 26 maj 2025, 18:28

Ako je tačna prica koja preovladava u medijima, moze se rec da je do Sulejmanovica i onda je ova situacija na njegov račun. Obzirom da ne znam tačno sta se dešavalo ostavljam prostora da ima i Bekirove odgovornosti.

Ima ovih more novinara ja ne znam jel iko probao doc do Emira ove dvije godine. Pa moze se i emisar neki slat svakih 2-3 mjeseca da popravi situaciju. Ja ne vjerujem da on ne zadrhti kad pomisli da bi mogo obuć dres na Euru i obradovat naciju svojim koševima.
Samo naprijed Saraj'vo!

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 26 maj 2025, 19:00

Po nekoj logici, teško je očekivati da se niko od novinara nije sjetio da se javi Sulejmanoviću i traži njegovo mišljenje. Nije realno.

S druge strane, javljale se nepozvane persone tipa Ćamila Durakovića koje su se zauzimale za Sulejmanovića zbog stvari koje veze nemaju sa ovom trenutnom situacijom...

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 26 maj 2025, 19:43

Sulejmanovic i da se pozove bi bio mahac peskirom. Nestvarno koliko se prica o nebitnom liku. Nurkic, Garza, Alibegovic i Kamenjas su tu sto se tice rotacije visokih igraca. :yawn:

Velizar
Kontakt:

Post Postao/la Velizar » 26 maj 2025, 20:05

TripleThreat je napisao/la:
Velizar je napisao/la:
26 maj 2025, 14:20
Ni Halilovic ni Garza nisu cetvorke...to su katastrofalne minute bilo da su upareni sa Jukom ili Kamenim, sto se vidjelo protiv Litve kad nas je Halilovic na cetri kostao utakmice...Da smo tada imali Alibegovica, bilo bi gusto
Halilović godinama igra četvrticu za reprezentaciju, pobjede protiv Francuske i Slovenije su upravo bile sa njim na četvrtici, kao i egal protiv Njemačke.
Te smo utakmice dobili uprkos Halilovicu...Istakli su se mnogi drugi momci, nismo mi bas bezveze ekipa. Zbog njega Nurkic mora visiti vani i prangijat trice.

Druga je stvar kad kazes da Emir nece igrat za Bosnu, to stoji, a sasvim druga kad kazes da nema nista lose u tome sto Miralem igra cetvorku i gusi reket. To znaci da veze nemas s kosarkom. Ne znam koji ti je predjasnji nik ali mi je poznata ta prica.
Miralem treba igrati na Euru iskljucivo na centru, kad to situacija zahtjeva, sa 7-8 minuta.

Onaj gore makedonac lupa da nismo u prosjeku visoka reprezentacija. :crazy: .. svako nformaticki pismen moze doci i lupat gluposti
Zadnja izmjena: Velizar, dana/u 26 maj 2025, 20:25, ukupno mijenjano 1 put.

Velizar
Kontakt:

Post Postao/la Velizar » 26 maj 2025, 20:19

26 maj 2025, 15:51
Čovjek sam spomene kako nam odbrana trpi kad su Musa i Castaneda tu i onda sam sebe pobije prizivajući Sulejmanovića koji je također rupa u odbrani i ne donosi ništa na terenu ako ofanzivno ne briljira, kao što smo vidjeli 2022., zbog čega je i izgubio minute na EB. Šta dalje reći uopće...
mislis da si nesto umno argumentovao a ustvari je opet glupost

Prvo nijedan trener ne bi rotirao da su mu ova trojica u isto vrijeme na terenu. Drugu ovo lijeno poredjenje Sulje tada i ovog danas je fakat maliciozno.

Drzi se price da se oprostio, jer ova druga ti ne pije vode... Kazem da se oprostio jer 2029 vjerovatno nece biti kalibar za reprezentaciju. tako da budi miran, nece niko ugrozit minute Halilovica ove godine... Sreca pa imamo Alibegovica pa ta minutaza ipak nece biti pretjerana, i mozda necemo rezultatski patiti zbog toga....da s razumijemo, gotivim Halila kao igraca i kapitena. Ali visi interes je visi interes. to je i njemu negdje jasno.

sto se mene tice dosta na ovu temu...pa vi radite umnu gimnastiku da poentirate kako god hocete

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 26 maj 2025, 20:35

Velizar je napisao/la:
26 maj 2025, 20:05
Velizar je napisao/la:
26 maj 2025, 14:20
Ni Halilovic ni Garza nisu cetvorke...to su katastrofalne minute bilo da su upareni sa Jukom ili Kamenim, sto se vidjelo protiv Litve kad nas je Halilovic na cetri kostao utakmice...Da smo tada imali Alibegovica, bilo bi gusto
Halilović godinama igra četvrticu za reprezentaciju, pobjede protiv Francuske i Slovenije su upravo bile sa njim na četvrtici, kao i egal protiv Njemačke.
Te smo utakmice dobili uprkos Halilovicu...Istakli su se mnogi drugi momci, nismo mi bas bezveze ekipa. Zbog njega Nurkic mora visiti vani i prangijat trice.
Gdje sam ja napisao da je Halilović razlog pobjede? Napisao sam da su dobivene utakmice i sa njim na četvrtici, a imao je svoj doprinos u specifičnim utakmicama.
Druga je stvar kad kazes da Emir nece igrat za Bosnu, to stoji, a sasvim druga kad kazes da nema nista lose u tome sto Miralem igra cetvorku i gusi reket. To znaci da veze nemas s kosarkom. Ne znam koji ti je predjasnji nik ali mi je poznata ta prica.
Četiri posljednja seletkora reprezentacije su startali Halilovića na četvrticu primarno, u biti svaki put čim je neka kvalitetnija opcija na centru bila dostupna. Uključujući Bosnića sa Kamenjašem, Repešu i Mulaomerovića sa Stipanovićem i jasno Bećiragića sa Nurkićem. Jedine instance kada je Halilović primarno startao na centru je prelazni period između Kikanovića i dolaska Kamenjaša/povratka Nurkića. Valjda svi ovi pomenuti treneri veze nemaju, samo ti imaš.

Prethodnog nicka nemam.
Zadnja izmjena: TripleThreat, dana/u 26 maj 2025, 20:46, ukupno mijenjano 1 put.

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 26 maj 2025, 20:45

Velizar je napisao/la:
26 maj 2025, 20:19
26 maj 2025, 15:51
Čovjek sam spomene kako nam odbrana trpi kad su Musa i Castaneda tu i onda sam sebe pobije prizivajući Sulejmanovića koji je također rupa u odbrani i ne donosi ništa na terenu ako ofanzivno ne briljira, kao što smo vidjeli 2022., zbog čega je i izgubio minute na EB. Šta dalje reći uopće...
mislis da si nesto umno argumentovao a ustvari je opet glupost

Prvo nijedan trener ne bi rotirao da su mu ova trojica u isto vrijeme na terenu. Drugu ovo lijeno poredjenje Sulje tada i ovog danas je fakat maliciozno.
Pa vidjeli smo koliko je Sulejmanović bio spreman na situacijske minute još onda, sad zamisli koliko bi tek sada bio spreman sa još većim zagušenjem na četvrtici?
Drzi se price da se oprostio, jer ova druga ti ne pije vode... Kazem da se oprostio jer 2029 vjerovatno nece biti kalibar za reprezentaciju. tako da budi miran, nece niko ugrozit minute Halilovica ove godine... Sreca pa imamo Alibegovica pa ta minutaza ipak nece biti pretjerana, i mozda necemo rezultatski patiti zbog toga....da s razumijemo, gotivim Halila kao igraca i kapitena. Ali visi interes je visi interes. to je i njemu negdje jasno.
Ne kontam odakle poturanje ovog narativa da kao ja "guram" Halilovića? Govorim šta su činjenice, a jasno je da Halilović ide na EB ako bude živ i zdrav i da će dobiti svoje minute. Što se mene tiče, ja i sam bih radije Alibegovića i Sulejmanovića kao rotaciju tu, jer smatram da su obojica kvalitetniji od njega, ali je činjenica da Sulejmanović ne želi da igra, kao što je činjenica da je tu i dalje Halilović koji će sigurno provoditi vrijeme na četvrtici opet, kao i to da će Garza uzeti barem frtalj minuta na četvrtici, ako se skine zvjezdica. Sve činjenično stanje. Tim više što je Halilović i dalje kapiten i mislim da će mu Adis davati minute i onda kad ih možda i ne zasluži, upravo iz te kurtoazije prema tome.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 27 maj 2025, 20:06

Opet se Suljo spominje :salut: Nece Momak da igra i sve je ispravno uradio ,igra najbolju sezonu :salut: Neka tako nastavi svu sreću mu zelim.Nama bolje leze Kameno/Amar i kraj priče

Drum
Kontakt:

Post Postao/la Drum » 27 maj 2025, 21:50

Sulejmanovic je zasluzio vise minuta one dvije tekme vs Lit i Fra. Ganjao se prolaz, a nase umor prestigao.

I tada je Beciragic morao dumati glavom.

sirBobbyMoore
Kontakt:

Post Postao/la sirBobbyMoore » 27 maj 2025, 22:46

Drum je napisao/la:
27 maj 2025, 21:50
Sulejmanovic je zasluzio vise minuta one dvije tekme vs Lit i Fra. Ganjao se prolaz, a nase umor prestigao.

Sad je kasno i ne treba ga vise moliti. @lumani dobro veli, nece da igra, ne mora. Sretno i hvala.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 28 maj 2025, 00:28

Drum je napisao/la:

Repka ima pravila.1.Dobijes poziv :arrow: budeš zahvalan i prihvatis ulogu kakva god da je :thumbup: Nije se ni Gegic naigrao ali je prihvatio.

Drum
Kontakt:

Post Postao/la Drum » 28 maj 2025, 18:54

lumani je napisao/la:
28 maj 2025, 00:28
Drum je napisao/la:

Repka ima pravila.1.Dobijes poziv :arrow: budeš zahvalan i prihvatis ulogu kakva god da je :thumbup: Nije se ni Gegic naigrao ali je prihvatio.
Jeste, pravila su da se postuju. Al desi se situacija i zbog viseg cilja moras drugacije reagirati.

Sta je cinjenica u vezi gore spomenutih utakmica, Emira se moralo probati. Na gore od samih poraza u te dvije utakmice nije moglo. A nama su jednu, pa drugu utakmicu prolaz ganjali premoreni igraci.

amkeivke
Kontakt:

Post Postao/la amkeivke » 28 maj 2025, 21:29

Pa jel vas nije stid?? Na stranu što igra najbolju sezonu kariere, sa strašnim brojkama u najjačoj ligi evrope, pa i dalje osporavate njegov kvalitet. Nego što osporavate i dalje njegov patriotizam, kad je kao djete sa samohranim ocem, čekao 5godina da bi mogao zaigrat za svoji BIH, kad su ga Finci molili, kumili, novce nudili,...nije se prodao! Jel zaboravljate kako taj momak doživljaje i slavi svaki poen za svoju BiH?? Taj momak svaki odmor provodi po svojoj Srebrenici! U isti koš štavljat njega i turčina Aziza Bekira to je u najmanju ruku smiješno!

Emir meni lično nedostaje u svakom pogledu, al ničija nije do zore....

guillermo
Kontakt:

Post Postao/la guillermo » 28 maj 2025, 21:58

Zbog čega se implicira je Aziz Bekir Turčin i izdajnik poput Mulaimerovića ili Biberovića sada.Čovjek je u najtežim trenutcima igrao za BiH na tri Eurobasketa.
(Iako je igrački bio prosječan tj.loš :D )
Zbog karijere uzeo Tursko državljanstvo i ime isto kao i Demir "Kaan" Mršić,Samir "Sedat Pınar"Selesković ili Samir "Aydin" Avdić.
Zadnja izmjena: guillermo, dana/u 28 maj 2025, 22:14, ukupno mijenjano 3 puta.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 28 maj 2025, 21:58

slika
:yawn:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Divos, Google Adsense [Bot], huupmil, johntravolta123, MrPink i 24 gosta.