Realno je da ne možeš pričati istu onu priču o emocijama koju si ispričao u Plymouthu još jednom, jer ćeš ispasti providan, reći će ljudi da lažeš.
Bosanskohercegovački treneri u inostranstvu
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
-
- Kontakt:
Re: Bosanskohercegovački treneri u inostranstvu
- sirBobbyMoore
- Kontakt:
Pa i nije imao tavku ulogu u Plymouthu, jer je tu dosao u klub koji je vec ispao, na njemu je bilo da proba uraditi kakvo čudo. Mislim da je i sam uvidio da je prevelika ta stepenica od ispadanja u trecu ligu do Bundeslige. Schalke ce takodjer biti velik zalogaj zbog tradicije kluba, ali cisto sumnjam da moze biti losije nego do sad. Ne ocekujem ja ni ekspresan ulazak, ali nadam se da ce kroz par godina uspjeti vratiti Schalke medju elitu.DeeWa je napisao/la: ↑29 maj 2025, 00:40To ti je mac sa dvije oštrice.sirBobbyMoore je napisao/la: ↑28 maj 2025, 23:37Jedino kontam da je mogao biti razlog da izabere cvajtasa zbog manjeg pritiska koji bi imao u odnosu na Koln i straha od ekspresnog ispadanja. Kad bi uspio vratiti Schalke u Bundesku trebalo bi ga ozbiljno razmatrati da nekad sjedne i na klupu repke. Ma da i bez tog uspjeha mislim da je nas najkompetentniji trener. Sretno Mirone.![]()
U Kolnu bi mu imperativ bio sigurno prve sezone opstanak u ligi, a sve ostalo bonus. Mislim da bi njemu takva uloga pasala jer je nešto slično imao i u Plymouthu.
Velikan kao što je Schalke teško trpi loše rezultate. Ne znam kakav će im biti igrački kadar za narednu sezonu ali oni će sigurno pucati na vrh i sve osim toga će im biti razočarenje, a upitno je koliko će moći izgurati sa tim sastavom. Nije uzeo neku ekipu bez posebne historije, pa da nemaju poseban imperativ.
Na kraju krajeva, šta i ako ih uvede u Bundesligu? Opet ista situacija i pritisak kao da je preuzeo i Koln. Prva sezona borba za opstanak. Tako da bi mu Koln samo ubrzao karijeru i preskočio jednu stepenicu u čitavoj priči.
Ne može biti lošije nego do sad, ali je poenta što je sad imao neki hype za sobom. Iduće sezone ako sa Schalke završi u gornjem dijelu tabele, to će biti ono kao okej rezultat i to je to. Utopiti će se u sivilo medju drugim trenerima i neće biti nešto posebno trazen. Biće drugoligaški trener i tu ide tačka.
Opet sve zavisi šta je njemu cilj u životu. Koln je bio prilika da vidi na čemu je. Kad bi imao sa njima vrhunski sezonu, bio bi tražena roba po čitavoj njemačkoj, u najmanju ruku jer niko ne očekuje neke Aman rezultate od njih. A da je ispao, niko ne bi riječ rekao jer svejedno su došli iz druge lige. On bi znao jel za Bundeslige ili nije i tjt.
Opet sve zavisi šta je njemu cilj u životu. Koln je bio prilika da vidi na čemu je. Kad bi imao sa njima vrhunski sezonu, bio bi tražena roba po čitavoj njemačkoj, u najmanju ruku jer niko ne očekuje neke Aman rezultate od njih. A da je ispao, niko ne bi riječ rekao jer svejedno su došli iz druge lige. On bi znao jel za Bundeslige ili nije i tjt.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.
-
- Kontakt:
Nije on uopste ispao papak, nego sasvim korektan. Dobio bolju ponudu gdje se vise vidi, i prihvatio. To se samo kod naseg naroda moze gledati kao papak. Vratio je on dosta Plymouthu kroz FA kup, za nesto vise su ga jednostavno angazovali prekasno. Sad je isto blize i familiji, i to je isto bitan faktor, potpuno ga razumijem. A Schalke je izazov, i naravno je privilegija voditi klub takve velicine. Ne znam kakve su im finansije za ovu sezonu?
Schalke je prirodnija situacija od Kolna. Kakav Keln, dolazis umjesto trenera koji je izborio ulazak, znaci da si u startu pod pritiskom i ne mozes napravit zeljenu sponu sa navijacima. U salkeu ce imati priliku da napravi organski rast iznutra. Ne mora to biti neka top 5 ekipa po suhom kvalitetu ili po budzetu, ali upravo za to se racuna na Muslicev kvalitet. Ulazis u BL i bivas legenda u ocima armije navijaca. Pitanje je samo da li ga mogu cekati dvije-tri sezone. I da li moze Muslic uticati na zeljena pojacanja.
Dudic je morao bjezat iz srbije, dogodine ce ga savez svjesno naguzivat..Ako su arapi nudili dobar kes, trebao se osigurat
Dudic je morao bjezat iz srbije, dogodine ce ga savez svjesno naguzivat..Ako su arapi nudili dobar kes, trebao se osigurat
Citam dosta kometara od navijaca S04, ja mu ne bi bio u kozi. Ako übte dva losa rezultata tjerat ce ga
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨
Jakir napusta Tursku i najvjerovatnije ide u Hull City ciji je vlasnik Turcin.
mosa lošmi stićko tit-ula!
-
- Kontakt:
Nece on moci ni u Schalke izgraditi sponu sa navijacima. Pa cim je Sky Sport njemacki objavio ovo velika vecina navijaca je bila protiv njega a protivnicki navijaci ismijavali ovaj potez.Velizar je napisao/la: ↑29 maj 2025, 20:24Schalke je prirodnija situacija od Kolna. Kakav Keln, dolazis umjesto trenera koji je izborio ulazak, znaci da si u startu pod pritiskom i ne mozes napravit zeljenu sponu sa navijacima. U salkeu ce imati priliku da napravi organski rast iznutra. Ne mora to biti neka top 5 ekipa po suhom kvalitetu ili po budzetu, ali upravo za to se racuna na Muslicev kvalitet. Ulazis u BL i bivas legenda u ocima armije navijaca. Pitanje je samo da li ga mogu cekati dvije-tri sezone. I da li moze Muslic uticati na zeljena pojacanja.
Da budemo iskreni i da je npr nasa liga medju prvih 5 u evropi i okrenemo to malo i mi bismo to isto uradili.
Zamisli da Celik kao veliki klub koji igra drugu ligu dovede trenera koji je ispao u treci rang nekog takmicenja,prije toga neslavna druga sezona u Belgiji i ostalo pomocni trener. A uprava kluba im obecala neko veliko ime koje poznaje prvu i drugu ligu BiH,kao sto je u Schalke trenutno slucaj.
Pa u Zenici bi objesili za jaja onog koji je ga doveo.
Muslic je jos nepoznat i nedokazan trener u svijetu fudbala,drugo je sto mi trenutno nemamo neki kvalitet pa se lozimo na njega kao da je Otmar Hitzfeld. Vrijeme ce sce pokazat a ja mu zelim puno srece i da vrati Schalke odmah u prvoj sezoni nazad u Bundesligu
Pa nisu zbog njega ispali u trecu ligu, valjda znas kad ih je preuzeo i koliko su zaostajali, nidje veze.
- MoodyReboot
- Kontakt:
Muslić i službeno u Schalkeu. Neka mu je sa srećom.
- Goalgetter
- Kontakt:
Komentari nisu nimalo pozitivni, ali i razumljivo, kad se uzme u obzir sta su prosli navijaci Schalkea proslih godina, i koliko losih odluka je dovelo do ovoga gdje su sada. Schalke je samo sjena onoga sto je nekad bio, ali uz par dobrih poteza, i jacanje svog omladinskog pogona sto ih je krasio godinama moze se ovdje nesto jos napraviti. Nece mu biti lako, ogroman je pritisak od pocetka na njega, ali takva ponuda se ne odbija, bolje nego sa Plymouthom u trecu ligu.
-
- Kontakt:
Pravi ambasador nase BiH. Bas onako kako treba.
Sretno Muslicu, neka dovede Katica i Prevljaka, da navijamo kao ove godine za Keln:-)
ovo mu je bas dobra sansa sa se ubaci u trenersku elitu.
ovo mu je bas dobra sansa sa se ubaci u trenersku elitu.
Schalke je platio Muslica 700.000 euro plus jedna utakmica.
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Druže, oni su ispali prije nego je on došao kada je Rooney osvojio negativan broj bodova na klupi Plymoutha. On je pokušao spasiti i od njega se nije očekivalo da spasi i na kraju je malo falilo. Otkad je on bio na klupi Plymoutha, oni su 11. na tabeli u tom periodu.napapijri1987 je napisao/la: ↑30 maj 2025, 01:47Zamisli da Celik kao veliki klub koji igra drugu ligu dovede trenera koji je ispao u treci rang nekog takmicenja,prije toga neslavna druga sezona u Belgiji i ostalo pomocni trener. A uprava kluba im obecala neko veliko ime koje poznaje prvu i drugu ligu BiH,kao sto je u Schalke trenutno slucaj.
Muslic je jos nepoznat i nedokazan trener u svijetu fudbala,drugo je sto mi trenutno nemamo neki kvalitet pa se lozimo na njega kao da je Otmar Hitzfeld. Vrijeme ce sce pokazat a ja mu zelim puno srece i da vrati Schalke odmah u prvoj sezoni nazad u Bundesligu
Što se tiče epizode u Belgiji - navijači Cerclea se kunu u njega i dan danas, čitaj komentare po njihovim stranicama, čovjek ih je uzeo u zoni ispadanja kada su svi digli ruke i doveo ih do grupne faze europskih takmičenja, prvi put u historiji kluba. Otkrio je neke igrače klubu od kojih su zaradili desetine miliona. Čuj neslavna epizoda

Ne pričaj gluposti.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
- katalinski
- Kontakt:
Ako vrati Schalke u Bundesligu to bi bilo nesto veliko.
Bice zanimljivo gledati opet cvajtu , ali i pratiti prelazni rok. Jos ako MUSLIC DOVEDE NEKOGA NAŜEG u tim
Bice zanimljivo gledati opet cvajtu , ali i pratiti prelazni rok. Jos ako MUSLIC DOVEDE NEKOGA NAŜEG u tim
Ajvatar
- MoodyReboot
- Kontakt:
Tipujem da će Katića dovesti, ovaj će ionako otići iz Ciriha.katalinski je napisao/la: ↑02 jun 2025, 08:07Ako vrati Schalke u Bundesligu to bi bilo nesto veliko.
Nek dovede Bazdara
-
- Kontakt:
Tvoj problem je sto ne znas citati,ali ne krivim te, vjerovatno si mladji i ucitelji su ti bili oni koji su studije zavrsili u Travniku,Sirokom Brijegu i slicnim mjestima.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑02 jun 2025, 06:35Druže, oni su ispali prije nego je on došao kada je Rooney osvojio negativan broj bodova na klupi Plymoutha. On je pokušao spasiti i od njega se nije očekivalo da spasi i na kraju je malo falilo. Otkad je on bio na klupi Plymoutha, oni su 11. na tabeli u tom periodu.napapijri1987 je napisao/la: ↑30 maj 2025, 01:47Zamisli da Celik kao veliki klub koji igra drugu ligu dovede trenera koji je ispao u treci rang nekog takmicenja,prije toga neslavna druga sezona u Belgiji i ostalo pomocni trener. A uprava kluba im obecala neko veliko ime koje poznaje prvu i drugu ligu BiH,kao sto je u Schalke trenutno slucaj.
Što se tiče epizode u Belgiji - navijači Cerclea se kunu u njega i dan danas, čitaj komentare po njihovim stranicama, čovjek ih je uzeo u zoni ispadanja kada su svi digli ruke i doveo ih do grupne faze europskih takmičenja, prvi put u historiji kluba. Otkrio je neke igrače klubu od kojih su zaradili desetine miliona. Čuj neslavna epizoda![]()
Ne pričaj gluposti.
Muslic je otpusten iz Cercle-a jer je klub bio na 15. mjestu od 16 klubova. Sezonu prije toga nisam spomenuo,ali,kao sto sam vec rekao,ti ne znas da citas i onda bubas kao Maksim po diviziji.
Druga stvar ja njegovu epizodu u Engleskoj nisam spomenuo,napisao sam sta kazu navijaci Schalke 04 i kako ga oni vide.
Nije ni cudo u kakvom nam je stanju drzava kada smo omogucili takvima poput tebe da glasaju.
- zastitaIdentiteta
- Kontakt:
Sve stoji za Cercle, međutim, doslovce počinješ argumentaciju sa "ispao u treći rang". Znači JESI spomenuo epizodu u Engleskoj i to kao udarnu iglu komentara.napapijri1987 je napisao/la: ↑04 jun 2025, 11:25Tvoj problem je sto ne znas citati,ali ne krivim te, vjerovatno si mladji i ucitelji su ti bili oni koji su studije zavrsili u Travniku,Sirokom Brijegu i slicnim mjestima.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑02 jun 2025, 06:35Druže, oni su ispali prije nego je on došao kada je Rooney osvojio negativan broj bodova na klupi Plymoutha. On je pokušao spasiti i od njega se nije očekivalo da spasi i na kraju je malo falilo. Otkad je on bio na klupi Plymoutha, oni su 11. na tabeli u tom periodu.napapijri1987 je napisao/la: ↑30 maj 2025, 01:47Zamisli da Celik kao veliki klub koji igra drugu ligu dovede trenera koji je ispao u treci rang nekog takmicenja,prije toga neslavna druga sezona u Belgiji i ostalo pomocni trener. A uprava kluba im obecala neko veliko ime koje poznaje prvu i drugu ligu BiH,kao sto je u Schalke trenutno slucaj.
Što se tiče epizode u Belgiji - navijači Cerclea se kunu u njega i dan danas, čitaj komentare po njihovim stranicama, čovjek ih je uzeo u zoni ispadanja kada su svi digli ruke i doveo ih do grupne faze europskih takmičenja, prvi put u historiji kluba. Otkrio je neke igrače klubu od kojih su zaradili desetine miliona. Čuj neslavna epizoda![]()
Ne pričaj gluposti.
Muslic je otpusten iz Cercle-a jer je klub bio na 15. mjestu od 16 klubova. Sezonu prije toga nisam spomenuo,ali,kao sto sam vec rekao,ti ne znas da citas i onda bubas kao Maksim po diviziji.
Druga stvar ja njegovu epizodu u Engleskoj nisam spomenuo,napisao sam sta kazu navijaci Schalke 04 i kako ga oni vide.
Nije ni cudo u kakvom nam je stanju drzava kada smo omogucili takvima poput tebe da glasaju.
Jednako neutemeljeno koliko i njegovo spomenjanje samo prve sezone, a preskakanje dijela gdje je do otkaza u decembru Miron imao 10ak poraza, uključujući i od fenjeraša.
Nema potrebe za sad neko spinovanje i isforsiranu drskost samo jer je neko ostavio emoji kojim se ismijava s tvojim ranijim komentarom, a obojica određene dijelove komentara lupili čisto da bolje odgovara subjektivnom stavu.
Dakle, poređenje s Plymouthom stvarno nema smisla, ali kritika za neiskustvo i nepoznato ime itekako stoji i veliki je dio problema.
Miron je mlad trener, vjerovatno prerano za Schalke, ali kao i većina ovdje volio bih da uspije jer je naš.
Da li ima sve što treba za to? Teško.
Moraće prvo kupiti igrače, a onda i navijače.
Dočekan je na nož, biće i zvižduka i negodovanja i pritiska razne vrste sigurno.
Pošteno, pa kako bude.
Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 21 gost.