Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

hurem
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la hurem » 29 maj 2025, 19:28

baboedindzeko09 je napisao/la:
29 maj 2025, 19:10
Znači Kolašinca ne treba zvati ako bude spreman protiv Austrije kada budemo igrali jer nije zaslužan za ove dvije utakmice protiv San Marina kao što su Malić, Omerović, Mujakić i slični, odnosno nije dao doprinos (ako se doprinosom smatra dva poluvremena bez ama baš ikakvog učinka, osim dvije profulane stopostotne šanse, onda ok), te jer nema minutažu u klubu zadnjih par mjeseci jer je povrijeđen.

Pošteno.
Znao sam da će neko potegnuti to poređenje, hahahaha.
Ali nisam znao da je Gazibegovic nivo Kolasinca i da bi se takvo što moglo porediti, zaista nisam. Hahahaha.

Evo taj ti spomenuti Kolasinac opet dolazi na okupljanje iako povrijeđen. Zar to ne govori da takvim postupcima daje podršku ovom stručnom štabu i da su na pravom putu?!
Ali eto neki i dalje placu za Ahmedhodzicem. Zamisli koliko čovjek nisko moze pasti da plače za takvom beskarakternom personom.
Zadnja izmjena: hurem, dana/u 29 maj 2025, 19:30, ukupno mijenjano 1 put.

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 29 maj 2025, 19:30

Nisu ni Malić, Omerović, Mujakić, Bičakčić i slični nivo Gazibegovića pa evo nas ovdje.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 29 maj 2025, 19:36

Novih 3 boda i pacenici u rupe :bih:
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 29 maj 2025, 19:42

Pa onda po toj logici ne treba zvati Omerovica nikada vise. Jer ono sto je on odigrao je za ispisnice.
Čuj reprezentacija je tu da ti obezbjedi transfer hahahahaahha
Pa ovo Husaric ne bi napisao.
Samo kod nas repka sluzi da igrači održavaju formu.
Čuj Bazdar zadužio repku hahahahahahahahahahaah

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 29 maj 2025, 19:42

Jojj Barba đilkošu stari.

Postavljas neke nove standarde rukovođenja u svijetu fudbala.

I najveci bleferi bi pozavidjeli pokeraskim rijecnikom rečeno.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 29 maj 2025, 19:58

Hurem je možda i najbolji forumaš na cijelom podforumu, ali sam siguran da je previše pristrasan i da je objektivnost dobrim dijelom nestala jer je emotivno vezan za Barbareza. Što je i normalno na neki način.

Dovoljno puta je izbacio spisak da se jasno vidi da forsira menadžerske igrače ili igrače koje gotivi (a objektivno ne zaslužuju biti na spisku). Što dovodi do zaključka da je identičan Hadžiji, Savi, Piksiju i kome već ne.. Jednostavno svakom pressicom pokazuje kontradiktornost i piša sam po sebi.

Ne mogu pravila biti drugačija za dva različita igrača što u njegovom primjeru se dešava.

kakarut
Kontakt:

Post Postao/la kakarut » 29 maj 2025, 20:36

Trust the process ljudi...idemo na SP.
Samo malo vjere.
Hurem je u potpunosti u pravu.

:bih:

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 29 maj 2025, 21:04

Ja to naprotiv shvatam kao dobronamjerno. Gazibegović je sada u najboljim igračkim godinama i treba da nosi reprezentaciju na ledjima. I premalo je za nekoga od koga se to očekuje da bude povremeni starter u Kolnu.

Isto je bilo i sa Hadžikadunićem i koliko vidim urodilo je plodom. Od dječaka nije ostalo puno, danas djeluje kud i kamo zrelije. I mišljenja sam da će u ovim kvalifikacijama biti u početnih 11.

Brazzzoo123
Kontakt:

Post Postao/la Brazzzoo123 » 29 maj 2025, 21:45

Barbarezu se trazi dlaka u jajetu, a selektor prije njega nije znao da Esmir postoji, pa smo ga trpili. Nepozivanje Jusufa sam shvatio kao opomenu i postedu jer dva mjeseca gotov nije igrao. Zbog odsustva Kolasinca bih ga ja zvao, ali sš odlucuje i nisu ni pogrijesili. Ima i neka druga stvar ovde koju mnogi ne zele da vide, a to je da su vecina nasih graca sujetni i prepotentni kad su oni u pitanju, najsvjeziji primjer je Hajradinovic, tako da je Jusufa sš zvao i uvidio da nije spreman za devedeset minuta, bilo bi sto ga zovu ako im nece igrati.Sportski i timski duh kod mnogih nasih igraca ne postoji i zato propadaju previse brzo.Zbog toga su zahvalni igraci kao Mujakic, koji nemaju taj kvalitet, ali se nece buniti sto su na klupi.
Eh sad Bazdar, koji od februara skuplja konstantno minute, nema u klubu sigurno isti status kao Jusuf i nije jos sazrio kao igrac, tako da se mora istrpiti. Takozder je Bazdar projekat za buducnost i tek cetvrta opcija, ali perspektivnija opcija od Tabakovica sa kojim bi dijelio minute.
Da rezumiram kad se pogleda danasnji pres sa kvazinovinarima, koji pitanje neznaju postaviti koje i kako treba, kao i dio navijaca, kojim niko udovoljiti nemoze mi ovaj sš nismo uopste ni zasluzili,jer kao drustvo nismo spremni za to.

BosnianDragon2024
Kontakt:

Post Postao/la BosnianDragon2024 » 30 maj 2025, 00:12

Uz svo poštovanje svim drugim selektorima, ali sa Barbarezom i Emirom Spahićem reprezentacija je organizaciju i ozbiljnost digla na viši nivo.
Evo izjave od Barišica, vidi da se da ljudi žive za ovu Reprezentaciju. Kritikovo sam ovaj potez sa Gazibegovicem al i dalje mislim da ovaj SŠ i Spaha su idealno rjesešenje za nas. Puna podrška od mene. :bih:

signalidunapark
Kontakt:

Post Postao/la signalidunapark » 30 maj 2025, 00:30

Na stranu Barbarez i njegova izjava, ali sjeća li se neko Gazibegovićeve bar jedne dobre utakmice u reprezentaciji? Ja iskreno ne.
Momak ima ozbiljne fizikalije, ali fudbalski IQ mu je toliko nizak da mu te fizikalije ništa ne znače.

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 30 maj 2025, 00:54

CAGarfia je napisao/la:
29 maj 2025, 19:58
Hurem je možda i najbolji forumaš na cijelom podforumu...
@Hurem je najbolji forumas na cijelom forumu ... :salut:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 30 maj 2025, 00:58

:bih: Hurem i Kolašinac ponos foruma i reprezentacije :bih:
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 30 maj 2025, 03:03

Brazzzoo123 je napisao/la:
29 maj 2025, 21:45
Barbarezu se trazi dlaka u jajetu, a selektor prije njega nije znao da Esmir postoji, pa smo ga trpili. Nepozivanje Jusufa sam shvatio kao opomenu i postedu jer dva mjeseca gotov nije igrao. Zbog odsustva Kolasinca bih ga ja zvao, ali sš odlucuje i nisu ni pogrijesili. Ima i neka druga stvar ovde koju mnogi ne zele da vide, a to je da su vecina nasih graca sujetni i prepotentni kad su oni u pitanju, najsvjeziji primjer je Hajradinovic, tako da je Jusufa sš zvao i uvidio da nije spreman za devedeset minuta, bilo bi sto ga zovu ako im nece igrati.Sportski i timski duh kod mnogih nasih igraca ne postoji i zato propadaju previse brzo.Zbog toga su zahvalni igraci kao Mujakic, koji nemaju taj kvalitet, ali se nece buniti sto su na klupi.
Eh sad Bazdar, koji od februara skuplja konstantno minute, nema u klubu sigurno isti status kao Jusuf i nije jos sazrio kao igrac, tako da se mora istrpiti. Takozder je Bazdar projekat za buducnost i tek cetvrta opcija, ali perspektivnija opcija od Tabakovica sa kojim bi dijelio minute.
Da rezumiram kad se pogleda danasnji pres sa kvazinovinarima, koji pitanje neznaju postaviti koje i kako treba, kao i dio navijaca, kojim niko udovoljiti nemoze mi ovaj sš nismo uopste ni zasluzili,jer kao drustvo nismo spremni za to.

Odlično zapažanje i analiza. Aferim, napokon da neko primjeti zrelije, objektivno i logicno nesto napise, umjesto stalnih nekih psovki i prozivanja a bez logickog opravdanja za iste. To je takoo ali ima tu još nekih principa i poteza koje oni svjesno i ciljano rade koje su samo rijetki uvidjeli i skontali kako ovdje na forumu tako i opcenito u javnosti.

Bukvalno, svaki igrac ima odredeni tretman, i imaju sliku o njemuu, sve unaprijed isplanirano, znaju kako razbiti sujetu, zapaliti javnost, sto bi rekli rastaviti cijeli sistem na proste faktore a opet da sve funkcionise. :D

I upravo ova formula po kojoj rade je neophodno potrebna i dovoljna za uspjeh u ovakvom podneblju, ambijentu i mentalitetu ljudi kad tad, a to nam je falilo sve ove godine.

Naravno, u svemu ovome imaju i par greškica koje i meni smetaju i koje se još daju ispraviti najbitnije da su ih svjesni.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 30 maj 2025, 06:41

Generalno je najgore što kod nas i igrači i navijači gledaju na reprezentaciju kao na klub, a ne kao na reprezentaciju što ona zaista i jeste. Pa otuda i ona glupa priča da se igrači ne trebaju stalno mijenjati i sl. To ima samo u reprezentacijama poput san marina, gibraltara i sl. Svaka iole jača reprezentacija ima konstantnih promjena u igračkom kadru i gleda se forma. To je prednost u odnosu na klub. Uopće ti nije bitno Jel neki igrač one season wonder, ti ga pozoves ako je u tom trenutku npr zabio 20 golova. Idući put kad bude u krizi i ne bude zabijao mjesecima, nemaš ga šta zvati i tjt.

Mnogi prvo kukaju što nema novih igrača, a onda kad budu što se stalno mijenja igrački kadar.
U reprezentaciji bude po 23-26 igrača. Sasvim je normalno da se prati forma i da stalno bude 5-6 promjena. To nisu najvažniji igrači. To su pretežno oni koji bi se rotirali i opet bi kostur uvijek ostajao isti. Tako da ja tu uopće ne vidim problem.

Kad naši igrači nauče da će se pozivati igrači koji zaslužuju i koji su u formi, i oni će se više truditi.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 30 maj 2025, 07:48

Uleti mu Niho nekad xbon kad mu zapne
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 30 maj 2025, 08:16

DeeWa je napisao/la:
30 maj 2025, 06:41
Generalno je najgore što kod nas i igrači i navijači gledaju na reprezentaciju kao na klub, a ne kao na reprezentaciju što ona zaista i jeste. Pa otuda i ona glupa priča da se igrači ne trebaju stalno mijenjati i sl. To ima samo u reprezentacijama poput san marina, gibraltara i sl. Svaka iole jača reprezentacija ima konstantnih promjena u igračkom kadru i gleda se forma. To je prednost u odnosu na klub. Uopće ti nije bitno Jel neki igrač one season wonder, ti ga pozoves ako je u tom trenutku npr zabio 20 golova. Idući put kad bude u krizi i ne bude zabijao mjesecima, nemaš ga šta zvati i tjt.

Mnogi prvo kukaju što nema novih igrača, a onda kad budu što se stalno mijenja igrački kadar.
U reprezentaciji bude po 23-26 igrača. Sasvim je normalno da se prati forma i da stalno bude 5-6 promjena. To nisu najvažniji igrači. To su pretežno oni koji bi se rotirali i opet bi kostur uvijek ostajao isti. Tako da ja tu uopće ne vidim problem.

Kad naši igrači nauče da će se pozivati igrači koji zaslužuju i koji su u formi, i oni će se više truditi.
pricas o Jusufu kojem je krivo sto nije tu?

sve sto si napisao bi imalo smisla i trebalo bi biti tako da na spisku nemas igrace koje boli djon kako i koliko igraju u klubu i u repki, a zasticeni od SŠ kao polarni meĐedi.

Do sada se chuna ostri na igracima koji su tu od ranije, znaci oni koje njje doveo ovaj SŠ.
Prica se o patriotizmu a dovode se polovnjaci koji nisu dovoljno dobri za susjede i komsije, a da je do patriotizma, Dennis i njegove suze bi Barba pustao na video klipovima ovim svojim, novim:-). Ne mora im pricati kako je odyebao svedsku, bilo bi previse.

Mene boli djon koga poziva i ko ce igrati ako vidim da znaju sta rade i da ce nas odvesti na jedno od ova naredna 2 prvenstva. Strah me je da je tu previse nelogicnosti i da bi sve moglo pasti duboko u vodu vec za 4-5 mjeseci i da ovaj SŠ nece docekati borbu za Euro.
Nadam se da se varam i da su stvarno mujakic, omerovic, katic, radeljic, bicakcic, burnic, saric, bazdar, kulenovic itd bolji igraci od Jusufa, Anela, Dennisa, Denisa, Harisa itd.
Ako nista, nadam se da se prvonabrojani vise uklapaju u tu neku viziju o kojoj SŠ prica godinu dana, a ja sam poglup da skontam koja je to vizija.

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 30 maj 2025, 09:14

DeeWa je napisao/la:
30 maj 2025, 06:41

Operisan si od fudbala, znaci u formi su sljedeci igraci koji su dobili zasluzen poziv ???? !!! Bicakcic ,Malic, Mujakic , Tahirovic, Bazdar, Kulenovic, Kulasin , Basic , evo samo ovih 8 igraca sa kakvom formom i referencom oni su dobili poziv ? Kulenovic sta je uradio za repku i klub evo zadnjih 3 mjeseca da dobije poziv ? Nista ! Klupa heraclesa dao 2 gola u zadnjih pola godine, tu je samo zbog menadzera. Ne pricajte gluposti kad samo lazete nemate nikakve cinjenice a mi evo imamo crno na bijelo da se sjedi na klupi, da se ne igra ,da se ne daju golovi ,da se ispada iz lige, a pozivi su i dalje tu . Za nekog vaze pravila za nekog ne, jer je ovo menadzerska mafija koja ce dobit ono sto zasluzuje abd.
SAVEZ NAPOLJE ! ! !

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 30 maj 2025, 10:12

Pa ovi koje se najviše zazivalo su najgori s menadžerisanjem. Barbarez, prije njega mazlumi poput Hadžibegića ili Bajevića.

Ovaj je uspio, menadžerisanja radi, otjerati Ahmedhodžića, Hadžikadunića, sad hoće i Gazibegovića, a uvalio je poluigrače.

stokastoka23
Kontakt:

Post Postao/la stokastoka23 » 30 maj 2025, 10:28

Previše se daje komentara za SŠ a kad se pogleda bodovni saldo mislim da nisu baš opravdani ti komentari. Hadžikadunic nije otjera, naprotiv sam Barbarez je rekao da bi bio tu da nije povrijeđen. Što se tiče poziva za Jusufa, mogao je biti ali nije - kako kažu i jedan i drugi zbog povrede nije pozvan i ne znam čemu polemisanje od strane navijača o tome. O Anelu ne treba trošiti riječi, sam je rekao da se "privremeno odjavljuje" - ako igraš za reprezentaciju srcem to ne smije postojat pa ne znam ko da je selektor.

Svaki selektor je imao svog favorita, za ovog je to Tahirovic i to je sasvim OK. I ja sam sam očekivao Kerima i Esmira, ali Bože moj, još uvijek su premladi i bez nekog ozbiljnog seniorskog fudbala, da su talenti jesu, to stoji. Ko prati našu ligu jasno će mu biti zašto je Kulašin pozvan, isto tako i Omerović koji je proigrao u Osjeku, samo na nešto ofanzivnijoj poziciji. Kulenović i Baždar - oba za klupe - svakako bolja opcija od istih starijih kolega. Jedino što se može selektoru zamjeriti je vezni red koji nije toliko kreativan, svi spominju Amira, ali nije da nešto puno odskače od trenutnih vezista.

Sve dok se nižu bodovi, mišljenja sam da je ovoliko polemisanje oko poziva - totalno nepotrebno

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.