DeeWa je napisao/la: ↑30 maj 2025, 06:41
Generalno je najgore što kod nas i igrači i navijači gledaju na reprezentaciju kao na klub, a ne kao na reprezentaciju što ona zaista i jeste. Pa otuda i ona glupa priča da se igrači ne trebaju stalno mijenjati i sl. To ima samo u reprezentacijama poput san marina, gibraltara i sl. Svaka iole jača reprezentacija ima konstantnih promjena u igračkom kadru i gleda se forma. To je prednost u odnosu na klub. Uopće ti nije bitno Jel neki igrač one season wonder, ti ga pozoves ako je u tom trenutku npr zabio 20 golova. Idući put kad bude u krizi i ne bude zabijao mjesecima, nemaš ga šta zvati i tjt.
Mnogi prvo kukaju što nema novih igrača, a onda kad budu što se stalno mijenja igrački kadar.
U reprezentaciji bude po 23-26 igrača. Sasvim je normalno da se prati forma i da stalno bude 5-6 promjena. To nisu najvažniji igrači. To su pretežno oni koji bi se rotirali i opet bi kostur uvijek ostajao isti. Tako da ja tu uopće ne vidim problem.
Kad naši igrači nauče da će se pozivati igrači koji zaslužuju i koji su u formi, i oni će se više truditi.
pricas o Jusufu kojem je krivo sto nije tu?
sve sto si napisao bi imalo smisla i trebalo bi biti tako da na spisku nemas igrace koje boli djon kako i koliko igraju u klubu i u repki, a zasticeni od SŠ kao polarni meĐedi.
Do sada se chuna ostri na igracima koji su tu od ranije, znaci oni koje njje doveo ovaj SŠ.
Prica se o patriotizmu a dovode se polovnjaci koji nisu dovoljno dobri za susjede i komsije, a da je do patriotizma, Dennis i njegove suze bi Barba pustao na video klipovima ovim svojim, novim:-). Ne mora im pricati kako je odyebao svedsku, bilo bi previse.
Mene boli djon koga poziva i ko ce igrati ako vidim da znaju sta rade i da ce nas odvesti na jedno od ova naredna 2 prvenstva. Strah me je da je tu previse nelogicnosti i da bi sve moglo pasti duboko u vodu vec za 4-5 mjeseci i da ovaj SŠ nece docekati borbu za Euro.
Nadam se da se varam i da su stvarno mujakic, omerovic, katic, radeljic, bicakcic, burnic, saric, bazdar, kulenovic itd bolji igraci od Jusufa, Anela, Dennisa, Denisa, Harisa itd.
Ako nista, nadam se da se prvonabrojani vise uklapaju u tu neku viziju o kojoj SŠ prica godinu dana, a ja sam poglup da skontam koja je to vizija.