Premijer liga BiH - aktuelno

LamineD
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la LamineD » 30 maj 2025, 18:50

Tuce11 je napisao/la:
30 maj 2025, 17:53
LamineD je napisao/la:
30 maj 2025, 14:07
Tuce11 je napisao/la:
29 maj 2025, 11:49
slika
Nema čistih, nema istih!
Šta vele iz prestolnice, zrinjski gospodski klub. Slika lijevo je zvanična stranica "gospodskog" kluba iz međugorja koji svoje utakmice igra na otetom stadionu. E sad u red kvislinzi, čestitajte im naslov prvaka "šugave zemlje" kako navijači svinjskog časte zemlju u čijoj ligi osvajaju titule. Gajret braćo!
Nevezano za upis u komu svaka riječ odiše dubokom frustracijom, ali što je to gajret?
Može objašnjenje na nekom od europskih jezika i unaprijed hvala.
Turska riječ gajret: nastojanje, zauzimanje, pomoć, moba, solidarnost, sudjelovanje u dobrotvornoj akciji...
Razmisli što sam baš turcizam uporabio?
Nego lentaš, objasni što točno odiše frustracijom? Šta od navedenog nije točno? Hoćeš da ti podrobnije, navod po navod, ekspliciram.. ili da te pak poštedim susramlja!?
Dobro, ne razumijem arapskoturski.
Točno nije ništa od navedenog, RH je čak izgradila novi most skoro 1 metar nizvodno od starog da se možete strmopižđivati u vodu za milostinju od 20 ojra.
Ne znam što više hoćete.

caffetin
Kontakt:

Post Postao/la caffetin » 30 maj 2025, 18:59

LamineD je napisao/la:
30 maj 2025, 18:50
Tuce11 je napisao/la:
LamineD je napisao/la:

Nevezano za upis u komu svaka riječ odiše dubokom frustracijom, ali što je to gajret?
Turska riječ gajret: nastojanje, zauzimanje, pomoć, moba, solidarnost, sudjelovanje u dobrotvornoj akciji...
Nego lentaš, objasni što točno odiše frustracijom? Šta od navedenog nije točno? Hoćeš da ti podrobnije, navod po navod, ekspliciram.. ili da te pak poštedim susramlja!?
Točno nije ništa od navedenog, RH je čak izgradila novi most skoro 1 metar nizvodno od starog da se možete strmopižđivati u vodu za milostinju od 20 ojra.
Ne znam što više hoćete.
finose ponasaj inace cuti usi iscupati
menstrual

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 30 maj 2025, 20:02

Gledajte sad kako se prodaje u Saudiju... I uzivajte... :rol: :rol: :rol: :rol: :rol:

A ne , co'jek ode u halu, oni odmah evo 10 milki na racunu, NoDi brat vec nasao trenere za Akademiju, prostor za trening kamp... :urnebes: :urnebes:

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 30 maj 2025, 20:12

Opet od izbora nista, sta je fazon?

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 30 maj 2025, 20:22

Valjda se iz Zelje nece ljutiti sto im Mirvah uze trziste, jer se zna, gdje se on uliva tu je rampa za ostale... :urnebes: :urnebes:
Zadnja izmjena: Vanja8, dana/u 30 maj 2025, 20:25, ukupno mijenjano 1 put.

Tuce11
Kontakt:

Post Postao/la Tuce11 » 30 maj 2025, 20:23

LamineD je napisao/la:
Tuce11 je napisao/la:
LamineD je napisao/la:

Ne znam što više hoćete.
Hahah.. kad nestane argumenata, krene vrijeđanje. Ni na jedan navod nemaš odgovor. Znaš ti odlično šta i kako se dešavalo.

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 30 maj 2025, 20:29

Vanja8 je napisao/la:
30 maj 2025, 20:02
Gledajte sad kako se prodaje u Saudiju... I uzivajte... :rol: :rol: :rol: :rol: :rol:

A ne , co'jek ode u halu, oni odmah evo 10 milki na racunu, NoDi brat vec nasao trenere za Akademiju, prostor za trening kamp... :urnebes: :urnebes:
Meni je zanimljiviji Nedo Turković, kad god krene neka priča o našim igračima, pojačanjima kao sad Mlinarić i ovaj Mamas, on odmah pali live, to idu najave Bajić, lagani transfer, otplata poreznog duga, željkan "u plusu" sljedeće godine, fan shop Ferhadija pa on im je plasirao priču da rade trening kamp i akademiju samo eto lokaciju da izaberu kao "vagaju" ponude, Ilidža, Hrasnica...
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

DadoElazar
Kontakt:

Post Postao/la DadoElazar » 30 maj 2025, 20:39

Tuce11 je napisao/la:
30 maj 2025, 18:21
DadoElazar je napisao/la:
29 maj 2025, 20:07
Tuce11 je napisao/la:
29 maj 2025, 11:17

Stavi kačket sa bh grbom i slobodno šetaj dok ne završiš u sveučilišnoj bolnici. Šalim se, stavi šaharu, šta ti i pristaje. Bok dečki!
Ne nosim kackete ni kape
Morebit kupim voca usput u zeljusi ili vrapcicima hocel bit fiskalnog računa
Kunete se u drzavu al u institucije jok
Salim se i ja stavi i ti firmu i udri po porezima, ko hin yebe
meraba mujaga
Koji si ti delegat? Zapleo se ko pile u kučinu😎
Za tvoju inf, poreze ti ne plaćaju, ti tvoji, na zapadnoj strani. Kad je zadnji put inspekcija pomolila nos u Aluminij, kladionice.. A sve to rade zbog bezmudog Sarajeva. Dok hrvatska država upumpava milione u tzv zapadni Mostar, neko na minderu presipa iz šupljeg u prazno. A da je pameti, na svaki uložen hrvatski milion, država BiH bi trebala u tzv istočni Mostar uložiti 2 miliona. Umjesto toga imamo potpunu podređenost, podaništvo... Tako su vrli državotvorci dopustili da od naredne sezone, od 10 stadiona, samo na 3 se može intonirati državna himna bez da joj prisutni ne zvižde, okreću stražnjicu.. Eto, nadam se, da sam te bar malo nagnao na razmišljanje. Svako dobro!
Tako je medeni niko ne zna etiketirati ko pametni bosnjo koji inace sve zna i sve se razumije
Moram te razočarati nemam ja ništa sa mostarom fali bogu
Ali si mi potvrdio ono što već odavno znam
pravi hercegovanac priča o svemu samo ne o onome o čemu treba.
sta si bola ovo napisao
bio ja poslom danas u mostaru
popio kafu na dva mjesta i ruco u restoranu
zamisli gdje nisam dobio račun

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 30 maj 2025, 20:44

AVNOJ je napisao/la:
30 maj 2025, 20:29
Vanja8 je napisao/la:
30 maj 2025, 20:02

Meni je zanimljiviji Nedo Turković, kad god krene neka priča o našim igračima, pojačanjima kao sad Mlinarić i ovaj Mamas, on odmah pali live, to idu najave Bajić, lagani transfer, otplata poreznog duga, željkan "u plusu" sljedeće godine, fan shop Ferhadija pa on im je plasirao priču da rade trening kamp i akademiju samo eto lokaciju da izaberu kao "vagaju" ponude, Ilidža, Hrasnica...
Ma neko njih lozi opasno, ne vjerujem da to Nedo sam radi...
I prosle sezone se bubalo sa Pjanicem, Ljajicem, Gojkovicem, sad je vec pisanje oko Dzeke, Bajica, a zavrsavaju posao sa Argentincem iz Jedinstva, Kacunkom i Kenjarom...

Prosle godine, bilo ode Jaber u Rostov 2,5 milki eura, sad ide za 4,5 i to nekom prolazi...Nevjerovatno

Tuce11
Kontakt:

Post Postao/la Tuce11 » 30 maj 2025, 20:57

LamineD je napisao/la:
Tuce11 je napisao/la:
LamineD je napisao/la:

Ne znam što više hoćete.
Hahah.. kamo argumenti? E čuj nije ništa od navedenog tačno🤣 Idi se liječi, pojest ćete mržnja. Na korak si od depresije, anksioznosti.. Prošetaj malo do Carine, popij kavu u Cernici.. širi vidike. Nisam Mostarac, ali svaki dolazak u grad iskoristim za kafu na Rondou pa prošetam do partizanskog.. Nekada sam svraćao u caffe Borcalino... svraćao 80-tih. U to si vrijeme s ocem bodrio Velež sa centralne. Bok!

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 30 maj 2025, 20:59

Javila se tri ponuđača
Izgradnja juga na Grbavici: Posao vrijedan 4,69 miliona KM dobila firma iz Zenice, uložena žalba na rezultate tendera
Općina Novo Sarajevo donijela odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača, a posao vrijedan 4.697.260,93 KM pripao je firmi ITC Zenica.

FK Željezničar saopćio je da je nakon provedene tenderske procedure za izgradnju južne tribine stadiona Grbavica, jedan od ponuđača uložio žalbu na rezultate tendera.
Žalbeni postupak je trenutno u fazi razmatranja od strane nadležnog Ureda za razmatranje žalbi Bosne i Hercegovine.

- Nakon donošenja odluke ureda, bit će poznata daljnja dinamika aktivnosti u vezi sa nastavkom realizacije ovog važnog infrastrukturnog projekta - saopćeno je iz Željezničara.
Općina Novo Sarajevo prethodno je donijela odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača, a posao vrijedan 4.697.260,93 KM pripao je firmi ITC Zenica.

Ponude su dostavili još Butmir d.o.o. iz Sarajeva i Texo Molior d.o.o Cavtat (predstavnik grupe ponuđača) i White Mountain Construction Sarajevo.
- Ponuda ponuđača ITC Zenica je prihvatljiva jer ispunjava kvalifikacione uvjete (lična sposobnost, sposobnost za obavljanje profesionalne djelatnosti, ekonomske i finansijske sposobnosti, tehničke i profesionalne sposobnosti) zahtijevane u tenderskoj dokumentaciji - navedeno je u odluci o izboru najpovoljnijeg ponuđača.

Novi "jug"
Nova južna tribina kapaciteta 4.968 mjesta donijet će značajna poboljšanja stadionu Grbavica, koji se kontinuirano modernizuje kako bi ispunio uvjete za treću UEFA kategoriju i omogućio održavanje međunarodnih utakmica.
Projekat podrazumijeva natkriveni parking i požarni put ispod tribine, multifunkcionalni prostor za navijače, sanitarne čvorove i pristup za osobe s poteškoćama u kretanju, unaprijeđene sigurnosne i servisne prilaze stadionu.
Novac za izgradnju južne tribine osiguralo je Ministarstvo kulture i sporta Vlade Kantona Sarajevo, a implementator projekta je Općina Novo Sarajevo.

slika

slika

Kakva borba za izgradnju Željinog juga

GOLEM SI ŽELJO

Tuce11
Kontakt:

Post Postao/la Tuce11 » 30 maj 2025, 21:06

30 maj 2025, 20:39
Tuce11 je napisao/la:
30 maj 2025, 18:21
29 maj 2025, 20:07

Ne nosim kackete ni kape
Morebit kupim voca usput u zeljusi ili vrapcicima hocel bit fiskalnog računa
Kunete se u drzavu al u institucije jok
Salim se i ja stavi i ti firmu i udri po porezima, ko hin yebe
meraba mujaga
Koji si ti delegat? Zapleo se ko pile u kučinu😎
Za tvoju inf, poreze ti ne plaćaju, ti tvoji, na zapadnoj strani. Kad je zadnji put inspekcija pomolila nos u Aluminij, kladionice.. A sve to rade zbog bezmudog Sarajeva. Dok hrvatska država upumpava milione u tzv zapadni Mostar, neko na minderu presipa iz šupljeg u prazno. A da je pameti, na svaki uložen hrvatski milion, država BiH bi trebala u tzv istočni Mostar uložiti 2 miliona. Umjesto toga imamo potpunu podređenost, podaništvo... Tako su vrli državotvorci dopustili da od naredne sezone, od 10 stadiona, samo na 3 se može intonirati državna himna bez da joj prisutni ne zvižde, okreću stražnjicu.. Eto, nadam se, da sam te bar malo nagnao na razmišljanje. Svako dobro!
Tako je medeni niko ne zna etiketirati ko pametni bosnjo koji inace sve zna i sve se razumije
Moram te razočarati nemam ja ništa sa mostarom fali bogu
Ali si mi potvrdio ono što već odavno znam
pravi hercegovanac priča o svemu samo ne o onome o čemu treba.
sta si bola ovo napisao
bio ja poslom danas u mostaru
popio kafu na dva mjesta i ruco u restoranu
zamisli gdje nisam dobio račun
Banalizuješ ozbiljne teme. Ne možeš se zezat sa ljudima koji su doživjeli golgotu i koja i danas traje. Nisam ni ja mostarac, ali znam sabrati 2 i 2. Evo ti savjet.. poslušaj prof. Dragana Markovinu koji živi u zapadnom dijelu grada i nije Bošnjak. Druže, nemoj se ljutiit, al ti od drveta nr vidiš šumu. Ulaziš u glupave priče o bosancima i hercegovcima.. ko je bolji, jel to? Pa jbt život. Svako dobro!

caffetin
Kontakt:

Post Postao/la caffetin » 30 maj 2025, 21:07

Vanja8 je napisao/la:
30 maj 2025, 20:22
Valjda se iz Zelje nece ljutiti sto im Mirvah uze trziste, jer se zna, gdje se on uliva tu je rampa za ostale... :urnebes: :urnebes:

tosi dobro reko dje mirvah proda tuvise negledaju ubosnu znaju daje skart roba rampa svima bude
menstrual

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 30 maj 2025, 21:08

slika

slika

slika

Davud Alibašić potpisao za najtrofejniji klub iz Emirata

Talentovani bh. fudbaler, 19-godišnji Davud Alibašić potpisao je svoj prvi profesionalni ugovor sa FC Al Aim iz Emirata.

Radi se o najboljem i najtrofejnijem klubu u Emiratima. Klub je do sada prva i jedina ekipa iz UAE koja je osvojila AFC Ligu prvaka.

Davud igra na poziciji centralnog napadača, na kojoj je prošao sve kategorije omladinskog pogona FK Željezničar iz Sarajeva.

U razgovoru za .......ba, Davud je početkom juna rekao da je njegova želja otići u “neki klub gdje će se razviti onako kako treba”.

Inače, Davud ima i brata blizanca. Riječ je o golmanu Vedadu Alibašiću koji je sa bratom također prošao sve omladinske selekcije FK Željezničar.

Kako saznajemo, Željezničaru bi trebala pripasti milionska trening kompenzacija nakon ovog transfera.

VOLIMO FUDBAL - NOGOMET 😍🤩

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 30 maj 2025, 21:21

caffetin je napisao/la:
30 maj 2025, 21:07
Vanja8 je napisao/la:
30 maj 2025, 20:22

tosi dobro reko dje mirvah proda tuvise negledaju ubosnu znaju daje skart roba rampa svima bude
Osim Mirvahu, on i dalje nastavlja prodavati... :urnebes: :urnebes:

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 30 maj 2025, 21:24

svrakino1921 je napisao/la:
30 maj 2025, 21:08
slika

slika

slika

Talentovani bh. fudbaler, 19-godišnji Davud Alibašić potpisao je svoj prvi profesionalni ugovor sa FC Al Aim iz Emirata.

Radi se o najboljem i najtrofejnijem klubu u Emiratima. Klub je do sada prva i jedina ekipa iz UAE koja je osvojila AFC Ligu prvaka.

Davud igra na poziciji centralnog napadača, na kojoj je prošao sve kategorije omladinskog pogona FK Željezničar iz Sarajeva.

U razgovoru za .......ba, Davud je početkom juna rekao da je njegova želja otići u “neki klub gdje će se razviti onako kako treba”.

Inače, Davud ima i brata blizanca. Riječ je o golmanu Vedadu Alibašiću koji je sa bratom također prošao sve omladinske selekcije FK Željezničar.

Kako saznajemo, Željezničaru bi trebala pripasti milionska trening kompenzacija nakon ovog transfera.

A moj Svrakino, pljunu on po Zelji...

E slusaj ti balavca, njegova je zelja " otici u neki klub gdje ce se razvijati kako treba..." :facepalm: :facepalm:

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 30 maj 2025, 21:24

rishovski je napisao/la:
30 maj 2025, 15:13
30 maj 2025, 14:11
cuj molim te dal je moguće da neko moze vjerovati u ovaj transfer od blizu 4,5 mil €.
pa ako ode u Saudiju ne da je moguce nego je to tamo realno tako

najbogatija Država na Dunjaluku
ko sve piše na ovom forumu
svašta
Nije važno Švrakino ko kupuje nego od koga se kupuje. Znamo mi da u Saudijskoj Arabiji ima para,ali isto tako i oni znaju da naši klubovi nemaju para,u ovom slučaju Željo!

Arapi da u ovom momentu pošalju 4.5 miliona eura ponudu za svih 25 igrača Željezničara,to bi bilo prihvaćeno!

To je caka koju je prvi naučio Mamić,da ne smiješ ličiti na fukaru,nego moraš odbijati ponude i ne pristajati na 300.000,500.000 eura...jer ti one neće obezbijediti ništa specijalno! A kod nas čim se javi neki turski spor sa 200.000 ma da je ne znam kakav igrac on ide..

Naime, kako SportSport nezvanično saznaje, Damac iz Saudijske Arabije pokazao je veliko interesovanje za lijevog beka tima sa Koševa.

Čelnici tima iz Saudijske Arabije bi ovog ljeta trebali pokušati završiti transfer mladog Mujkića, a to bi moglo donijeti dodatnu zaradu FK Sarajevo.

Ovo je kobayagi sad tačno jer je riječ o Pitarima
Al Jaber je Saudijac - razumiješ li ti to

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 30 maj 2025, 21:31

Vanja8 je napisao/la:
30 maj 2025, 21:24
slika

slika

slika

E slusaj ti balavca, njegova je zelja " otici u neki klub gdje ce se razvijati kako treba..." :facepalm: :facepalm:

slika

slika

slika

Nešto su potpisali
Napravili su transfer

Zanimljivo da se FIFA mehanizam solidarnosti do prije nekoliko mjeseci nije odnosio na transfere igrača unutar iste zemlje, ali FIFA je ove godine promijenila spomenuto pravilo.

“Mehanizam solidarnosti proširen je na nacionalne transfere s međunarodnom dimenzijom. Pod uvjetom da se naknada plaća, transfer igrača tijekom trajanja ugovora između klubova koji pripadaju istom nacionalnom savezu će sada podlijegati plaćanju solidarnog doprinosa svim klubovima koji su trenirali igrača a pridruženi su različitim savezima članovima”, navodi se u novom FIFA pravilu mehanizma solidarnosti.

Željezničar je Edina Džeku 2005. godine prodao u češke Teplice za samo 100.000 KM.

Do sada su Plavi od Džekih transfera profitirali kada je prelazio iz Teplica u Wolfsburg, zatim iz Wolfsburga u Manchester City te iz Citya u Romu.

Moraš razlikovati transfer od mehanizma solidarnosti

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 30 maj 2025, 21:34

30 maj 2025, 21:31
Vanja8 je napisao/la:
slika

slika

slika

slika

slika

slika

Nešto su potpisali
Napravili su transfer

Zanimljivo da se FIFA mehanizam solidarnosti do prije nekoliko mjeseci nije odnosio na transfere igrača unutar iste zemlje, ali FIFA je ove godine promijenila spomenuto pravilo.

“Mehanizam solidarnosti proširen je na nacionalne transfere s međunarodnom dimenzijom. Pod uvjetom da se naknada plaća, transfer igrača tijekom trajanja ugovora između klubova koji pripadaju istom nacionalnom savezu će sada podlijegati plaćanju solidarnog doprinosa svim klubovima koji su trenirali igrača a pridruženi su različitim savezima članovima”, navodi se u novom FIFA pravilu mehanizma solidarnosti.

Željezničar je Edina Džeku 2005. godine prodao u češke Teplice za samo 100.000 KM.

Do sada su Plavi od Džekih transfera profitirali kada je prelazio iz Teplica u Wolfsburg, zatim iz Wolfsburga u Manchester City te iz Citya u Romu.

Jbga Svrakino vi ne znate sta cete od miliona, te za Alibasica, te za Jabera, te ce biti za Muftica, kad sve ovo saberes haman 15 miliona KM cete hajrovati... :rol: :rol:

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 30 maj 2025, 21:39

Vanja8 je napisao/la:
30 maj 2025, 21:34
30 maj 2025, 21:31
Vanja8 je napisao/la:

slika

slika

slika

Nešto su potpisali
Napravili su transfer

Jbga Svrakino vi ne znate sta cete od miliona, te za Alibasica, te za Jabera, te ce biti za Muftica, kad sve ovo saberes haman 15 miliona KM cete hajrovati... :rol: :rol:
Nemaju para Saudici za Jabera, pa se prešaltali na Mujakića.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Giuseppe1, Vanja8 i 20 gostiju.