Virtu4l je napisao/la: ↑31 maj 2025, 15:28
Ejnur je napisao/la: ↑31 maj 2025, 15:12
Pa jel bolje biti samo jedan u nizu ?
Ili je bolje doci u svoj klub,svoj grad i svoju raju i biti legenda.
Kao sto su Livaja i Ljajic.
Mi dok sebe ne budemo vise cijenili i postovali nece nas ni ostali.
Nije to baš tako jednostavno. Kad dovodiš Edina Džeku onda pred njega ideš sa jasnim planom, prije svega da ćeš dovesti još 4-5 pojačanja pa da se pravi neki rezultat. Nije to samo hajde dođi, Željin DNK, emocije i sentiment, pa onda petarda u Mostaru ili četiri komada u Doboju.
Moramo biti realni, nije ovo Željezničar u kojem će igrati Edin, sa Galićem, Husom i Šukilovićem. Nije to to burazeru.
Livaja i Ljajić zajedno nisu nivo i kalibar Edina Džeke. Edin je WC igrač, a ova dvojica su evropski prosjek, ako ne i nešto ispod prosjeka.
Nisu isti kalibar al zato se i ne vracaju u istim godinama.
Livaja i Ljajic se vracaju u haman najboljim godinama,a ovde pricamo o 40tim godinama.
Pri tome sam dolazak Dzeke bi povukao i jos mnoge igrace,naravno da treba imati plan,al plan ti treba i sa Dzekom i bez njeg.
Mislim ovo ja onako pisem,znam da nema ni 1% mogucnosti,al eto onako mi je cudno Dzeko u 40tim godinama nema kluba a da Zeljo nije ni u najmanjim kombinacijama i opet ovde pojedinici krive i klub i navijace i sve.
Da neko ima zelju da se vrati on ce se vratiti i nista ga sprijecit ne moze.
Zato je golem postupak Cocalica, Stilica(koji je puno manje zaradio u zivotu love)kada je 6-8 mjeseci bio bez kluba i cekao kako ce se rijesiti u Zelji stanje a mogao je hladno otici i uzimati u nekom drugom klubu 7-10k mjesecno.