FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Ovcinu nisam pratio, samo u utakmicama protiv nas, i nije nista pokazao da se istice. Meni to jednostavno nije dovoljan kvalitet. A evo vidim i za Slogu 20 utakmica, 1 gol, i 1 asistencija.
-
- Kontakt:
Vrijedi pokusati, jos je relativno mlad, vratio se u formu, nije skup, a i za nas u onoj sezoni prije povrede je pokazao da moze imati svoj ucinak.zeljovac21 je napisao/la: ↑01 jun 2025, 21:55Ja bi vratio Gasala. Bio je on potencijal jos ako je sad stasao fino sto da ne.
- avalPacidoroP
- Kontakt:
Opra ova sapunica oko Jabera..
Ovi Arapi veće tetke i mahaluše od naših kvazi novinara.
Ovi Arapi veće tetke i mahaluše od naših kvazi novinara.
-
- Kontakt:
Ljudi moji ako klub stvarno želi lijevog beka kojeg ce prodati, mora izgurati Barimca taj momak ima ogroman potencijal , lijevonog moze igrati lijevog stopera i lijevog beka, ali vjerovatno nema nikog da ga gurne, garantujem da bi to bio veliki izlazni transfer kroz koju godinu
Da li je Muftić na meti Galatasaraja?

Insajderi... Je li bilo kakvih kontakata? Znam da je stara vijest ali vrijeme je.

Insajderi... Je li bilo kakvih kontakata? Znam da je stara vijest ali vrijeme je.
Zadnja izmjena: Levin, dana/u 02 jun 2025, 00:12, ukupno mijenjano 1 put.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
- svrakino1921
- Kontakt:
Tako jeNapaceni87 je napisao/la: ↑01 jun 2025, 23:56Ljudi moji ako klub stvarno želi lijevog beka kojeg ce prodati, mora izgurati Barimca taj momak ima ogroman potencijal , lijevonog moze igrati lijevog stopera i lijevog beka, ali vjerovatno nema nikog da ga gurne, garantujem da bi to bio veliki izlazni transfer kroz koju godinu
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Budimo realno, tesko ce se gdje prodati,da ne pricamo o ozbiljnim klubovima kao galata.
Fk Željezničar.
- Lokomotifa
- Kontakt:
To je taj defetizam i prosječnost u koju smo upali kao navijači. Umjesto da priželjkujemo nove nade iz juniorskog pogona (Babaluk, Zeničanin, Barimac, Fočo) sa ogromnom željom za dokazivanje + top pojačanja iz regiona i Evrope, bez kojih nema napretka (Borac je to najbolje pokazao), mi priželjkujemo Ovčinu i Gasala. Još ako neko napiše da trebamo vratiti Mekića ja ću se ispisati sa foruma, a i Beća će biti slobodan na ljeto.
Taman smo napravili rezultatski i igrački iskorak i raja bi da nas vrati u vremena najgoreg FK Željezničara u poslijeratnoj historiji. Aferim.
Taman smo napravili rezultatski i igrački iskorak i raja bi da nas vrati u vremena najgoreg FK Željezničara u poslijeratnoj historiji. Aferim.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."
-
- Kontakt:
Argumentacija ti nije povezana. Ne mozes pisati isto za Ovcinu i Gasala da bi dokazao svoju pointu. Ovcina nije jeftin, 28 godina, i nije nista pokazao u Slogi. Gasal, 22 godine, jeftin, i proglasen za najboljeg igraca Federalne lige. Nisam ga iskreno pratio, ali ima vise nego solidnu statistiku. To ti dodje kao neka opcija koja se moze pokazati a mozda i ne, i neces naravno sve svoje karte staviti na njega. To bi bilo pogubno. Svi mi ocekujemo ako dodje do transfera Jabera, da bi dosao neki iskusniji igrac na koga se mozes da oslonis. Dalje, naveo si te mlade igrace, a ne vidim da i jedan od njih konkurisu na njegovoj poziciji. Od ovih mladih igraca trenutno ocekujem nesto od Foce, vidilo se protiv Radnika da ima potencijal i trenutno kvalitet da odma pomogne. Isto tako treba razmisljati o Efendicu. Gasal/Efendic trade-off to mi nekako dodje najblize razmisljanju. A nekako se osjecam vise siguran kad je Adzem tu.Lokomotifa je napisao/la: ↑02 jun 2025, 07:34To je taj defetizam i prosječnost u koju smo upali kao navijači. Umjesto da priželjkujemo nove nade iz juniorskog pogona (Babaluk, Zeničanin, Barimac, Fočo) sa ogromnom željom za dokazivanje + top pojačanja iz regiona i Evrope, bez kojih nema napretka (Borac je to najbolje pokazao), mi priželjkujemo Ovčinu i Gasala. Još ako neko napiše da trebamo vratiti Mekića ja ću se ispisati sa foruma, a i Beća će biti slobodan na ljeto.
- Lokomotifa
- Kontakt:
Majstore, nije lako igrati za Želju, i sa jednim i sa drugim smo pokušali, vidjeli ne ide. Slažem se da je Gasal za nijansu bolja opcija od Ovčine, ali i taj Gasal je imao šansu ne jednu sezonu, nego 2-3 godine da pokaže šta zna, nije pokazao ono šta se očekivalo od njega, konstantno mu je nedostajalo samopouzdanja posebno u završnici, imam osjećaj da je često padao pod pritisak navijača i publike. Njih dvojica ne mogu reći da nisu dobili šansu, dobili su je i nek im je sretno na nekim drugim adresama. Što se tiče juniora, imamo fantastičan potencijal tamo samo ih treba pametno gurati, isto kao što ti pišeš za ove moje pomenute pisali smo za Kulašina pa se sad hvatamo za glavu. Prošle godine je Borac htio uzeti Babaluka, momak odlučio ostati u Želji, ali razmisli je li slučajno što ga je baš Borac tražio. Uz dobar skauting možemo naći vrhunska POJAČANJA u regionu, pa čak i u Evropi, i to u okviru našeg budžeta, samo treba biti pametan u transfer politici. To što ti i neki ovdje na forumu prizivaju nije pametna transfer politika, svidjelo se to nekome ili ne.Hansestadt je napisao/la: ↑02 jun 2025, 08:08Argumentacija ti nije povezana. Ne mozes pisati isto za Ovcinu i Gasala da bi dokazao svoju pointu. Ovcina nije jeftin, 28 godina, i nije nista pokazao u Slogi. Gasal, 22 godine, jeftin, i proglasen za najboljeg igraca Federalne lige. Nisam ga iskreno pratio, ali ima vise nego solidnu statistiku. To ti dodje kao neka opcija koja se moze pokazati a mozda i ne, i neces naravno sve svoje karte staviti na njega. To bi bilo pogubno. Svi mi ocekujemo ako dodje do transfera Jabera, da bi dosao neki iskusniji igrac na koga se mozes da oslonis. Dalje, naveo si te mlade igrace, a ne vidim da i jedan od njih konkurisu na njegovoj poziciji. Od ovih mladih igraca trenutno ocekujem nesto od Foce, vidilo se protiv Radnika da ima potencijal i trenutno kvalitet da odma pomogne. Isto tako treba razmisljati o Efendicu. Gasal/Efendic trade-off to mi nekako dodje najblize razmisljanju. A nekako se osjecam vise siguran kad je Adzem tu.Lokomotifa je napisao/la: ↑02 jun 2025, 07:34To je taj defetizam i prosječnost u koju smo upali kao navijači. Umjesto da priželjkujemo nove nade iz juniorskog pogona (Babaluk, Zeničanin, Barimac, Fočo) sa ogromnom željom za dokazivanje + top pojačanja iz regiona i Evrope, bez kojih nema napretka (Borac je to najbolje pokazao), mi priželjkujemo Ovčinu i Gasala. Još ako neko napiše da trebamo vratiti Mekića ja ću se ispisati sa foruma, a i Beća će biti slobodan na ljeto.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."
Zna li neko jeli Svraka ostaje trener Juniora?
Momak je u kratkom periodu digao ekipu i osvojio kup.
Dali Svraka može biti dugoročni projekat kluba, gdje bi profitirali od njegovog rada sa juniorima?
Momak je u kratkom periodu digao ekipu i osvojio kup.
Dali Svraka može biti dugoročni projekat kluba, gdje bi profitirali od njegovog rada sa juniorima?
- svrakino1921
- Kontakt:
Potencijalni rivali Željezničara su: Shamrock Rovers (Irska), HJK (Finska), Flora (Estonija), KÍ (Farska Ostrva), Víkingur Reykjavík (Island), Pyunik (Armenija), Petrocub Hîncești (Moldavija), Larne (Sjeverna Irska), Paide Linnameeskond (Estonija), F91 Dudelange (Luksemburg), Partizani (Albanija), St Patrick's Athletic (Irska), La Fiorita (San Marino), Sutjeska (Crna Gora), Vllaznia (Albanija), Kauno Žalgiris (Litvanija), Ordabasy (Kazahstan), Floriana (Malta), Koper (Slovenija), Dečić (Crna Gora), Urartu (Armenija), Torpedo-BelAZ Zhodino (Bjelorusija), St Joseph's (Gibraltar) i Dila Gori (Gruzija).
Mihajlo Ševa potpisao profi ugovor sa Zrinjskim
Dosao je iz Krupe U19 za koju je zabio 20 golova
Eto Zenicanin najbolji strijelac sa 25 golova, a Ševa drugi sa 20
Dosao je iz Krupe U19 za koju je zabio 20 golova
Eto Zenicanin najbolji strijelac sa 25 golova, a Ševa drugi sa 20
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 02 jun 2025, 10:26, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Hjk, Vikingur,Pyunik, Dudelange, Partizani,Vllaznia, Žalgiris, Ordbasy, Floriana, Koper, Dečić, Uratu i Dila Gori su ekipe sa kojima mi ne mozemo igrati...
- BiHSportman
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Eno i Haracic je u istom tom Travniku zabio 5 golova u 3 utakmice.
Treba ga vratiti u paketu s Gasalom, cinili bi nezaustavljiv tandem u plbih.
Jos Haracic ima iskustvo zabijanja u Evropi...
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
- Riquelme1921
- Kontakt:
Samo sam napisao da je on jedini mladi igrač koji nešto i radi nakon odlaska iz Želje, pa pogledajmo ostale:
Omar Beća (Radnik Hadžići)
Amar Drina (Legnica, 2. Poljska)
Benjamin Šehić (Radnik Hadžići)
Sedad Subašić (Tuzla City)
Faruk Duraković (Travnik)
Edin Mujić (Nakon nas Radnik Hadžići, više se ne bavi fudbalom)
Dženan Osmanović (Hrvace, 3. Hrvatska)
Amar Musić (Radnik Hadžići)
Neriman Kočević (Grobničanin, 3. Hrvatska)
Omar Beća (Radnik Hadžići)
Amar Drina (Legnica, 2. Poljska)
Benjamin Šehić (Radnik Hadžići)
Sedad Subašić (Tuzla City)
Faruk Duraković (Travnik)
Edin Mujić (Nakon nas Radnik Hadžići, više se ne bavi fudbalom)
Dženan Osmanović (Hrvace, 3. Hrvatska)
Amar Musić (Radnik Hadžići)
Neriman Kočević (Grobničanin, 3. Hrvatska)
Grupa iznad svakog pojedinca.