FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
23%
2. Borbu za Evropu
72
48%
3. Sredinu tabele
26
17%
4. Borbu za opstanak
16
11%

Ukupno glasova: 149

19vendetta87
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la 19vendetta87 » 02 jun 2025, 23:33

tiagofaria25 je napisao/la:
02 jun 2025, 23:22
Za Mufticem manjka interesa, zbog visine uglavnom. Nije ovo nikakva insajderska informacija, vec mi je receno od ljudi koji su bliski nekom agentu sto ga je nudio, da je pokazan interes od strane nekih klubova, nista konkretno ne znam, ali da je najveci problem visina.
Treba naglasiti da je za centimetar visi od golmana koji je branio u finalu lige prvaka :D
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

svemalim1
Kontakt:

Post Postao/la svemalim1 » 02 jun 2025, 23:38

mislim da se visina potencira vise nego sto bi trebalo. igra nogom, neko je i napisao, to je problem. golman danas mora ucestvovati u igri. on bi se puno lakse prodao da to ima, bez obzira na visinu. ovako ce teze ici, ali nije nemoguce.

usput, ovo nije nikakva posebna kritika mufte. daleko je najbolji golman lige i nadam se da ce uspjeti i vani nesto da napravi, ali treba imati realna ocekivanja.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 02 jun 2025, 23:48

19vendetta87 je napisao/la:
02 jun 2025, 23:33
Treba naglasiti da je za centimetar visi od golmana koji je branio u finalu lige prvaka :D

Uvijek je u fudbalu bilo relativno nižih, a vrhunskih golmana. Campos, Southall, Zoff, Casillas, Higuita, Barthez, Alonso, Maier, Valdes, Navas, itd.

Muftića se često predstavlja kao da je neki kepec među stativama, pa bi čovjek pomislio da ima 170 cm, a ne 186 što je sasvim pristojno i korektno za današnje golmane.

Why elite goalkeepers are getting smaller in modern football
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 02 jun 2025, 23:49

Virtu4l je napisao/la:
02 jun 2025, 23:19
godrina je napisao/la:
02 jun 2025, 23:12
Ne bi smjeli prodat Sosica. On i Jaber odjednom da odu je popriličan hendikep. Dat mu finu ekipu pa bolje da ode u januaru npr. Ovako odjednom obojica je lose.

Prodaće oni Šošića ako dođe dobra ponuda, ove sad su poprilično niske, samo budala bi ga pustila za manje od milion eura, a ponude koje trenutno ima nisu ni blizu toj cifri.

Ugovorom je vezan do ljeta 2027. godine tako da smo lagani. Nemam ni najmanju sumnju da će sljedeće sezone biti naš ubjedljivo najbolji igrač i da ćemo dobiti onoliko koliko zaista vrijedi.

Žao mi je jer su on i Jaber odmah kliknuli i vidi se da su bili dobri i van terena. Treba pokušati naći dostojnu zamjenu za Jabera, tu je i Lagumdžija koji bi isto tako mogao eksplodirati.
Ici ce on aBd ali ne mora ovo ljeto. Zbog Zelje i igre je bolje da je tu. On i Jaber su glavni motori nase igre. Tesko je ikome 2 haman najbolja igraca zamijenit odma.
Mene vala bas brine i sistem raspodjele para unutar kluba. Boze daj im postenja i pameti.

Valjda su skontali da su mladi i brzi igraci sve u fudbalu danas. Nikako ne mogu prezalit hodzica i santosa, sto ih nismo unovcili.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

bablaz1
Kontakt:

Post Postao/la bablaz1 » 02 jun 2025, 23:51

Šošiću dati kapitensku, zadržati ga do zime. Ako nastavi ovako i ako se bude sve vrtilo oko njega, mogli bi dobro proći..
Muftiću je zadnji voz, ja bih ga pustio i za 200.000, ako iko ponudi (visina je problem).
Sad pokušati dovesti tri-četiri igrača od max 19 godina (afrikance, neke iz okruženju) pominju se ti neki iz Šturma.
Dovesti Šehića na gol. Pokušati Bajića i eventualno Gojaka (navodno će u Novi Pazar). Trebaju nam dva stopera bolja od Karamarka. Dozirati Foču i Odinaku. Brze igrače na krila.
Što se tiče rostera trenutnog, brazilci su mi višak nekako. Lagumdžija je pretanak u pasu. Visina, trka, borbenost ok. Zsšto ne pokušati Armina Hodžića iz turske vratiti.
Od ovih što su ispali, neloš mi se čini onaj tamnoputi iz Slobode. Ove neke iz Goška nisym upratio.
Najveća nepoznanica mi je Adžem?! Nadam se da će dobro proći.,
Od trenutnih igrača po meni mogu ostati:
Muftić
Odinaka (još jedna šansa)
Lagumdžija (isto)
Karamarko ( za rezervnog stopera)
Fočo (forsiranje)
Cvetanoski
Boljević
Krpić
Šošić
Omladinu poslati na posudbu, ostalim se zahvaliti.
VTŽ

svemalim1
Kontakt:

Post Postao/la svemalim1 » 03 jun 2025, 00:05

godrina je napisao/la:
02 jun 2025, 23:49
Virtu4l je napisao/la:
02 jun 2025, 23:19
godrina je napisao/la:
02 jun 2025, 23:12
Ne bi smjeli prodat Sosica. On i Jaber odjednom da odu je popriličan hendikep. Dat mu finu ekipu pa bolje da ode u januaru npr. Ovako odjednom obojica je lose.

Prodaće oni Šošića ako dođe dobra ponuda, ove sad su poprilično niske, samo budala bi ga pustila za manje od milion eura, a ponude koje trenutno ima nisu ni blizu toj cifri.

Ugovorom je vezan do ljeta 2027. godine tako da smo lagani. Nemam ni najmanju sumnju da će sljedeće sezone biti naš ubjedljivo najbolji igrač i da ćemo dobiti onoliko koliko zaista vrijedi.

Žao mi je jer su on i Jaber odmah kliknuli i vidi se da su bili dobri i van terena. Treba pokušati naći dostojnu zamjenu za Jabera, tu je i Lagumdžija koji bi isto tako mogao eksplodirati.
Ici ce on aBd ali ne mora ovo ljeto. Zbog Zelje i igre je bolje da je tu. On i Jaber su glavni motori nase igre. Tesko je ikome 2 haman najbolja igraca zamijenit odma.
Mene vala bas brine i sistem raspodjele para unutar kluba. Boze daj im postenja i pameti.

Valjda su skontali da su mladi i brzi igraci sve u fudbalu danas. Nikako ne mogu prezalit hodzica i santosa, sto ih nismo unovcili.
tako je. vjerujem da ce madzid ostati, a nadam se i poderati iduce sezone, pa onda transfer. al jaber je puno znacio za nasu igru. tesko je naci zamjenu takvom igracu. trebace pojacanja u veznom redu.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 03 jun 2025, 02:19

svemalim1 je napisao/la:
02 jun 2025, 23:38
mislim da se visina potencira vise nego sto bi trebalo. igra nogom, neko je i napisao, to je problem. golman danas mora ucestvovati u igri. on bi se puno lakse prodao da to ima, bez obzira na visinu. ovako ce teze ici, ali nije nemoguce.

usput, ovo nije nikakva posebna kritika mufte. daleko je najbolji golman lige i nadam se da ce uspjeti i vani nesto da napravi, ali treba imati realna ocekivanja.
To je ono sto pricam, nije nikakakva kritika vec realnost. Ederson je kiksao za city sto puta, ali je uvijek imao prednost zbog igre nogom jer to znaci za taktiku i stilu koji City gaji. Tiagofaria je objasnio u postu ono sto pokusavam reci.
Fk Željezničar.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 03 jun 2025, 06:29

Ode Dzabke ali tu su Radovac Boljke i Krpa motori ekipe.

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 03 jun 2025, 07:36

Samo da ne bude kao kod Corica, Radovac i Karjasevic :mrgreen:

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 03 jun 2025, 07:54

36 ligaških utakmica i nadam se 10 utakmica u kupu i 6 u Evropi. Dakle potencijalnih 52 utakmice u sezoni 2025/2026. Itekako će nam trebati i Radovac l, Karjašević i Krpić.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 03 jun 2025, 08:44

Sad je najvaznije da Jaber igra jos bolje u novom klubu
Ako bude razvaljivao tamo , siguran sam da ce i ostali klubovi iz SA gledati igrace Zeljeznicara
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

BiHSportman
Kontakt:

Post Postao/la BiHSportman » 03 jun 2025, 08:50

Po meni Šošića i Muftića ne treba prodavati, previše je to glavnih igrača da ode odjednom. Najbolje je sačekati još jednu sezonu i onda ih pustiti.
1921!

Lynx
Kontakt:

Post Postao/la Lynx » 03 jun 2025, 09:08

Uvijek mi bude žao kada neko kvalitetan ode iz Želje, ali jučer kada mi je izašla objava na Instagramu o transferu, mogu reći da mi je itekako bilo drago, prije svega zbog ogromne financijske injekcije koju smo dobili.

Džabiju hvala za sve, šutio momak, radio, vidio se talenat odmah, žalosno što je ispaštao kod nekih trenera ali opet nakupio je utakmica. Dugo vremena simpatičniji igrač po meni nije igrao na Grbavici. Ne treba zaboraviti da kada je mogao otići, potpisao je novi ugovor. Nadam se da poslije Al Nassra ide nazad u Europu.

Ovo što je tu ostalo u ekipi izgleda i ostaje za novu sezonu. Trebat će ovdje itekako širine zbog utakmica i dodatnih utakmica same Europe, sada gurati mladost i iskustvo. :bih:
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono

“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”

Velid Spaho

Željezničar za život cijeli!💙

zlatandr
Kontakt:

Post Postao/la zlatandr » 03 jun 2025, 09:33

Pa koliko smo definitivno inkasirali, koliko je našem klubu ostalo pouzdano, i sta sa tim parama da li platiti dugove ili?
Volim te Zeljo!!!

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 03 jun 2025, 09:36

zlatandr je napisao/la:
03 jun 2025, 09:33
Pa koliko smo definitivno inkasirali, koliko je našem klubu ostalo pouzdano, i sta sa tim parama da li platiti dugove ili?
dugovi drugom prilikom, moramo se pojacati

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 03 jun 2025, 10:08

zlatandr je napisao/la:
03 jun 2025, 09:33
Na tm pise 1.8 miliona eura
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 03 jun 2025, 10:13

Najbolje bi bilo da prodamo Boljevica. On ce pasti, jer mu neko dobaci da ne mase rukama i onda bi se raspravljao sa tribinom kompletnom. Njegova glava nije bas najbolja, da jeste, igrao bi sa onim talentom u boljoj ligi.

Statistika mu je top, idealno, a mislim da bi prodisali sa Cvetanovskim&Vinijem na toj poziciji. Imamo i Sosica za krila, Sabic bi dobio vise prostora, a moze se i pojacanje dovesti.

Muftic - mislim da je vrijeme da ide, pored vrhunskim odbrana, imao je i 4-5 amaterskih kikseva. Bokje sad nakon Evrope da ga prodamo, ali naravno da dovedemo dobrog golmana kao zamjenu.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 03 jun 2025, 10:20

Argentina je napisao/la:
03 jun 2025, 10:13
Najbolje bi bilo da prodamo Boljevica. On ce pasti, jer mu neko dobaci da ne mase rukama i onda bi se raspravljao sa tribinom kompletnom. Njegova glava nije bas najbolja, da jeste, igrao bi sa onim talentom u boljoj ligi.

Statistika mu je top, idealno, a mislim da bi prodisali sa Cvetanovskim&Vinijem na toj poziciji. Imamo i Sosica za krila, Sabic bi dobio vise prostora, a moze se i pojacanje dovesti.

Muftic - mislim da je vrijeme da ide, pored vrhunskim odbrana, imao je i 4-5 amaterskih kikseva. Bokje sad nakon Evrope da ga prodamo, ali naravno da dovedemo dobrog golmana kao zamjenu.
Sumnjam da ce iko dati pare za njega
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

F1921B
Kontakt:

Post Postao/la F1921B » 03 jun 2025, 10:29

Odradit trade - Krpić Sloboda nek se oprosti pred svojima tamo (hvala mu al opro je na ruke), nama onaj crni sto nam ga zabi skaricama na Grbavici, da mi se Pežo i Odinaka imaju s kim družit

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 03 jun 2025, 10:41

NoDi80 je napisao/la:
02 jun 2025, 22:51
Muftic 23
Sosic 22
Jaber 21

Godine su jako bitne
Dzabe i golovi, najbolji primjer je Bilbija

Ove godine cemo napuniti kasu bas bas :bih:
I kvalitet je takodjer bitan uz godine

Za tu trojicu se to vidi

A za Sabica, Lausevica, Focu i licne se to ne vidi jednostavno, tako da se ne dosadjuje sa njihovim imenima

Uvijek sam zagovornik mladih, jer je ovo milina kad na kraju sezone računaš koliko ćeš zaradit ali smao godine nisu uslov
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Hrasno15, Majestic-12 [Bot] i 23 gosta.