Ma spinovi i lazi obicne al eto nek ljudi misle da je tako.svemalim1 je napisao/la: ↑03 jun 2025, 16:32ma upravo tako. vidim neki pisu da je to 50% ako je transfer u toku posudbe. znaci posudis ga dole bez da ga planiras za prodaju, odradi sezonu i nazad. to vec ima smisla.mosarajvosa83 je napisao/la: ↑03 jun 2025, 16:22Kakvih 50 posto hahah 50 posto da mu platu daju,joj pokemona ovdje to je cudo,da je lud pa da stavo 50 posto za igraca koji ce kostati 5 puta vise od Mlinaricasamo zivite u zabludi.
Premijer liga BiH - aktuelno
-
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
vjerovatno i jeste nesto tako ili ova druga varijanta sa 50%, ali samo u toku posudbe.bvsic je napisao/la: ↑03 jun 2025, 16:34Renan ide jer nema sanse u konkurenciji ovih igraca, da se dohaviza malo
Ima mali Ristic prekuco federalku, najbolji mladi igrac federalke
Pa i Vrban sto da ne
Mehmedovic bi se mogao uklopit
Nego me zanima sta mislite o Coricu i Velezu![]()
sto se corica tice, ja iskreno ne zalim za njim, ali je dobar trener za nasu ligu. nije im losa ideja njega dovesti, samo nemam pojma kakvi su s parama i sta su im ciljevi trenutno.
Zavisi od toga s kim bude igrao, Renan je igrač kojem trebaju krila i desetka, kao što je kod nas imao kad je bio na vrhuncu (Hasić, Ziljkić, Avramovski...) i u takvim uslovima od će realizovati 7/10 šansi. Ukoliko on bude morao sam sebi stvarati prilike, boriti se za loptu i da radi presing na protivnika od njega nema ništa, ja ne znam da li je on kod nas imao i jedan dribling ili da je imao prodor sa centra do šesnesterca ili neki gol van 16m tu je tanak i od njega nema ništa, dok sa druge strane u šesnest davao je golove iz gotovo nemogučih pozicija. Stvori mu šansu i on će je u 70% slučajeva realizovat.killafrommanilla je napisao/la: ↑03 jun 2025, 16:27bukvalno renanu istice ugovor i ista situacija kao kod mahmica, al nije isto
unpopular opinon: oliveira je duplo bolji napadac od mlinarica![]()
Mlinarić, kakav će biti kod nas to niko ne zna, mi smo ekipa koja je stvorila najviše prilika u cijelom prvenstvu a siguran sam da će dolaziti u isto toliko situacija kao i naši dosadašnji napadači pa ćemo vidjet. Ja sam poprilično rezervisan po pitanju njega.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.
Ovdje niko ništa ne zna ali se piše kao da svi lično sjede sa Mirvićem, Al Jaberom ili Vicom dok tipkaju.
Nerealno koliko pacijenata i "šifri" na ovom forumu.
Nerealno koliko pacijenata i "šifri" na ovom forumu.

Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
-
- Kontakt:
Nista od corica u Velezu,zaboravi tobvsic je napisao/la: ↑03 jun 2025, 16:34Renan ide jer nema sanse u konkurenciji ovih igraca, da se dohaviza malo
Ima mali Ristic prekuco federalku, najbolji mladi igrac federalke
Pa i Vrban sto da ne
Mehmedovic bi se mogao uklopit
Nego me zanima sta mislite o Coricu i Velezu![]()
Ja sam cuo da je Coric imao ponudu Veleza jos prije mjesec-dva
Lik pregovarao s Velezom Sarsfildom, a ovi levati pomislili da je to Velez Mostar

- PletaraSaVinom
- Kontakt:
Nije to isto
-
- Kontakt:
Jatta i Renan nemaju nikakve veze sa transferom Mlinarica.
Dobili su spisak 10 igrača. Na koje se ne racuna , medju njima nije Jatta i Renan.
Mimo transfera mogu doći na posudbu.
Za Jattu nema bilje opcije nego da dole ode na posudbu.
Renan je malo bio bezobrazan zato je i prvi put otišao.
Dobili su spisak 10 igrača. Na koje se ne racuna , medju njima nije Jatta i Renan.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.
Pa kakve veze ima sto im razvijamo igraca ako ga nismo u stanju placat koliko i oni a istovremeno zavrsimo ispred njih na tabeli i taj igrac bude glavni kod nas(slucaj Guliashvili).
Renan, Julardzija, Jatta i Kapetanovic ako dodju 2 od 4 kod nas uz jos 2 3 pojacanja i neki normalan trener koji poznaje ligu umjesto ovogodisnjih ublehasa garantujem ti zivotom da bodovna razlika sljedece sezone izmedju nas i Sarajeva nece biti veca od +-5..
-
- Kontakt:
Kakvi se onda procenti spominju i to jos 50%? Mislim da je oko toga najvise nejasnoca.jurisicduska je napisao/la: ↑03 jun 2025, 17:23Jatta i Renan nemaju nikakve veze sa transferom Mlinarica.
Pa kad dovodis igraca na posudbu dogovoris koliko % preuzimas njegove plate.IMResurrected je napisao/la: ↑03 jun 2025, 17:29Kakvi se onda procenti spominju i to jos 50%? Mislim da je oko toga najvise nejasnoca.jurisicduska je napisao/la: ↑03 jun 2025, 17:23Jatta i Renan nemaju nikakve veze sa transferom Mlinarica.
- svrakino1921
- Kontakt:
(ZVANIČNO) Velež se rastao sa vicekapitenom, Pršeš tražio raskid ugovora
Ovi za kifle nemaju
Iz budžeta blizu 5 miliona maraka i opet kokuzi
Ovi za kifle nemaju
- svrakino1921
- Kontakt:

Novi projekat
Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo zvanično otvorena DJ Rezidencija: Danas nastupila Sara Collado
Na terasi Premium salona poslovne klase danas je povodom 56. godišnjice postojanja sarajevskog aerodroma, nastupila Sara Collado španska umjetnica sa Palma De Mallorce, čime je zvanično otvorena DJ rezidencija na Međunarodnom aerodromu Sarajevo.
Korisnici Premium salona i gosti, uživali su u nastupu, uz jedinstven pogled na platformu i pistu Međunarodnog aerodroma Sarajevo.
Kroz godišnju DJ rezidenciju, umjetničke izložbe, NUANCE+ Business brunch, brand aktivacije, masterclass sesije, kulturne saradnje s ambasadama i lokalnim artisanima zajedno s business inovacijama – od muzeja do hotela – aerodrom u Sarajevu prerasta u grad u malom.
Riječ je o projektu koji je rezultat dugotrajnih priprema i kreativne saradnje tima Aerodroma sa Asocijacijom za razvoj i stvaranje ideja budućnosti, koja djeluje u oblasti kreativnih industrija preko dvije decenije.
"Nastavljamo da pomjeramo granice jer za nas nebo nije granica, već inspiracija", poručuju organizatori iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo.
GOLEM SI MAS - u
-
- Kontakt:
Ja mislim da odma uzimate titulu,mora Sarajevo jos da uci od vas.fanatik19 je napisao/la: ↑03 jun 2025, 17:29Pa kakve veze ima sto im razvijamo igraca ako ga nismo u stanju placat koliko i oni a istovremeno zavrsimo ispred njih na tabeli i taj igrac bude glavni kod nas(slucaj Guliashvili).
Renan, Julardzija, Jatta i Kapetanovic ako dodju 2 od 4 kod nas uz jos 2 3 pojacanja i neki normalan trener koji poznaje ligu umjesto ovogodisnjih ublehasa garantujem ti zivotom da bodovna razlika sljedece sezone izmedju nas i Sarajeva nece biti veca od +-5..
-
- Kontakt:
4 place kasne.svrakino1921 je napisao/la: ↑03 jun 2025, 17:39(ZVANIČNO) Velež se rastao sa vicekapitenom, Pršeš tražio raskid ugovora
Ovi za kifle nemaju
-
- Kontakt:
Dobit cete 3 igraca sa spiska na godinu dana.IMResurrected je napisao/la: ↑03 jun 2025, 17:29Kakvi se onda procenti spominju i to jos 50%? Mislim da je oko toga najvise nejasnoca.jurisicduska je napisao/la: ↑03 jun 2025, 17:23Jatta i Renan nemaju nikakve veze sa transferom Mlinarica.
Ako na polusezoni prodate te igrace taj procenat ce se dijeliti pola pola između nas.
To su igraci tipa Kapetanovic, Julardzija…
A Renana i Jattu ako dobijete na posudbu s njihovom prodajom vi nemate nista. Zbog dobre saradnje da vas pojacaju u borbi za Europu to bi bilo super. Samo sacekcete malo da se kompletira Sarajevo pa ako ako. Mada ja licno mislim da je dobra opcija sve to. I nama ide u prilog da dobijete nekog.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.
Posudite nam igraca koji bude najbolji igrac lige i zavrsite na tabeli iza nasmosarajvosa83 je napisao/la: ↑03 jun 2025, 17:50Ja mislim da odma uzimate titulu,mora Sarajevo jos da uci od vas.fanatik19 je napisao/la: ↑03 jun 2025, 17:29Pa kakve veze ima sto im razvijamo igraca ako ga nismo u stanju placat koliko i oni a istovremeno zavrsimo ispred njih na tabeli i taj igrac bude glavni kod nas(slucaj Guliashvili).

-
- Kontakt:
O bože koliko gluposti na jednom mjestu
Posudba igrača znaci slijedece
Jedan od klubova obično primatelj plaća bruto platu dok klub koji posuđuje placa netto iznos, mada može biti i obratno ali rijetko
Klub koji posuđuje igrača obavezan je omogućiti zdravstvenu zaštitu i osiguranje igraču kojeg je posudio
Tim koji posuđuje igrača u smislu razvoja kao što su mladi igraci obavezan je garantirati minutazu, smještaj i putovanja tom igraču.
Sve dodatne troškove kao što su računi, tekući troškovi godisnji odmori, klub i posuđeni igrač regulisu međusobnim dogovorom
Ako se posuđeni igrač teže povrijedi, prestaju obaveze posudbe o matični klub snosi dalje troškove osiguranja i liječenja
Pod tezom povredom se smatra predviđeno odsustvo sa terena najmanje šest mjeseci
Ukoliko se tako dogovore, posudjivac može otkupiti ugovor od maticnog kluba,a matični klub može zabraniti otkup, nastupe protiv sebe, podregistracije i sl. Ali to je stvar internih dogovora
Uglavnom.posudba znaci da novi klub plaća bruto i zdr osiguranje, putovanja i sl a maticni netto platu i određenu naknadu za igrača slično nešto boravisnoj taksi ili taksi za treniranje igranje kako već ko tu taksu naziva
U prevodu to znaci da klub koji posuđuje ucestvuje oko 30% u cjelokupnom mjesečnom primanju igraca
To vam je posudba uz +/-5% varijacije
Posudba igrača znaci slijedece
Jedan od klubova obično primatelj plaća bruto platu dok klub koji posuđuje placa netto iznos, mada može biti i obratno ali rijetko
Klub koji posuđuje igrača obavezan je omogućiti zdravstvenu zaštitu i osiguranje igraču kojeg je posudio
Tim koji posuđuje igrača u smislu razvoja kao što su mladi igraci obavezan je garantirati minutazu, smještaj i putovanja tom igraču.
Sve dodatne troškove kao što su računi, tekući troškovi godisnji odmori, klub i posuđeni igrač regulisu međusobnim dogovorom
Ako se posuđeni igrač teže povrijedi, prestaju obaveze posudbe o matični klub snosi dalje troškove osiguranja i liječenja
Pod tezom povredom se smatra predviđeno odsustvo sa terena najmanje šest mjeseci
Ukoliko se tako dogovore, posudjivac može otkupiti ugovor od maticnog kluba,a matični klub može zabraniti otkup, nastupe protiv sebe, podregistracije i sl. Ali to je stvar internih dogovora
Uglavnom.posudba znaci da novi klub plaća bruto i zdr osiguranje, putovanja i sl a maticni netto platu i određenu naknadu za igrača slično nešto boravisnoj taksi ili taksi za treniranje igranje kako već ko tu taksu naziva
U prevodu to znaci da klub koji posuđuje ucestvuje oko 30% u cjelokupnom mjesečnom primanju igraca
To vam je posudba uz +/-5% varijacije
-
- Kontakt:
O tome ti pricam,mi smo mal klub pa nam 3 mjesto ili 4 isto dodje dok se vi kao giganti borite za titule treceg mjesta. Vi ste mjerilo uspjeha,treba Sarajevo da uci od vas kako se titule osvajaju i kako se odigra 6 meceva za 20 godina u evropi,redate titule kao Real Madrid,posudjujete igrace i prodajete za milionske cifre,najbolja politika u evropi,sta tek reci za proizvodnju mladih igraca,po tome ste poznati na svim kontinentima. Jadno je vidjeti da je Sarajevo evo 20 godina uvijek na tabeli iza vas.fanatik19 je napisao/la: ↑03 jun 2025, 18:04Posudite nam igraca koji bude najbolji igrac lige i zavrsite na tabeli iza nasmosarajvosa83 je napisao/la: ↑03 jun 2025, 17:50Ja mislim da odma uzimate titulu,mora Sarajevo jos da uci od vas.fanatik19 je napisao/la: ↑03 jun 2025, 17:29
Pa kakve veze ima sto im razvijamo igraca ako ga nismo u stanju placat koliko i oni a istovremeno zavrsimo ispred njih na tabeli i taj igrac bude glavni kod nas(slucaj Guliashvili).
Renan, Julardzija, Jatta i Kapetanovic ako dodju 2 od 4 kod nas uz jos 2 3 pojacanja i neki normalan trener koji poznaje ligu umjesto ovogodisnjih ublehasa garantujem ti zivotom da bodovna razlika sljedece sezone izmedju nas i Sarajeva nece biti veca od +-5..![]()
Trenutno korisnika/ca: BeYaZ, Giuseppe1, GradKamena2, jurisicduska, mosarajvosa83, Vanja8 i 26 gostiju.