FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
36
23%
2. Borbu za Evropu
79
49%
3. Sredinu tabele
26
16%
4. Borbu za opstanak
19
12%

Ukupno glasova: 160

NoDi80
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la NoDi80 » 03 jun 2025, 22:44

NerminFatic je napisao/la:
03 jun 2025, 21:23
Eto Jaganjac zavrsen. ;)
Ozbiljno?
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

NerminFatic
Kontakt:

Post Postao/la NerminFatic » 03 jun 2025, 22:49

NoDi80 je napisao/la:
03 jun 2025, 22:44
Eto Jaganjac zavrsen. ;)
Ozbiljno?
Da. I jos jedan dobar stoper.

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 03 jun 2025, 22:49

Za Hamzu Jaganjca je dobro što je U-21 i sljedeće sezone.

Što se tiče ostalih pojačanja posebno u odbrani nadam se da je sportski segment kluba svjestan da ne možemo igrače dovoditi 10 dana pred evropske utakmice, to bi bio suicid, posebno za uigravanje stopera i bekova.

Ne kritikujem, mislim da čak ljudi i vode računa o ovome, ali moram to reći. Ozbiljne ekipe već u maju sklapaju ekipu za narednu sezonu.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

tiagofaria25
Kontakt:

Post Postao/la tiagofaria25 » 03 jun 2025, 22:51

Meni nikad neće biti jasno da smo mi pustili Tarika Karića da ode, ima li neko normalno objašnjenje za taj potez?

Husu mnogo volim, ali mislim da nije neki kvalitet, volio bih Kolić da dobije njegove minute iskreno.

Isto tako mislim da nemamo kvalitetnog golmana u klubu koji može igrati ako Mufta ode.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 03 jun 2025, 22:59

03 jun 2025, 22:49
NoDi80 je napisao/la:
Eto Jaganjac zavrsen. ;)
Ozbiljno?
Hvala brate, samo pisi

tiagofaria25 je napisao/la:
03 jun 2025, 22:51
Meni nikad neće biti jasno da smo mi pustili Tarika Karića da ode, ima li neko normalno objašnjenje za taj potez?

Husu mnogo volim, ali mislim da nije neki kvalitet, volio bih Kolić da dobije njegove minute iskreno.

Isto tako mislim da nemamo kvalitetnog golmana u klubu koji može igrati ako Mufta ode.
Meni jasno sto smo ga pustili u Austriju
Nije mi jasno sto ga nismo vratili kad se je vratio u BiH
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 03 jun 2025, 23:07

Virtu4l je napisao/la:
03 jun 2025, 15:52
muharemovicdzelo je napisao/la:
03 jun 2025, 11:14
Sumnjam da će lagano preći preko činjenice da zbog nas nisu šampioni. Volio bih da griješim ali biće jako teško boriti se i sa njima.

Nisu baš toliko moćni da sebe guraju i da usput još nekome podmeću klipove, sve dok ne budemo konkurentni za titulu mi ih nećemo zanimati. Njima je mnogo važnije da Sarajevu otkinu poneki bod, jer su sezone takve da se kiksevi teško nadoknađuju.

Šampion je ove sezone imao četiri remija i tri poraza, odnosno od mogućih 99 bodova su osvojili čak 82, a drugoplasirani jedan bod manje. I to je Zrinjski prosuo tri boda u posljednjem kolu, da im je trebalo zabili bi im pet komada.

Mi se ne smijemo zalijetati sa troškovima i dovođenjem skupih igrača jer ne možemo mnogo napredovati, drugi će ponovo uložiti više od nas. Mnogo je pametnije naredne tri godine provesti u popravljanju klupske infrastrukture, mislim na kamp, i samog sistema, pripremati teren za odlazak Vice Zeljkovića jer ćemo tek tada moći biti konkurentni. Nama ne znači apsolutno ništa da sad sve pare od Jabera i transfera upumpamo u roster, osvojićemo 7-10 bodova više u odnosu na prošlu sezonu, što u konačnici neće promijeniti apsolutno ništa.

Sad nam treba plan za naredne 3 godine sa jasnim ciljevima, a na sportskom planu samo Evropa mora biti imperativ.
Druga polovina posta, apsolutno isto misljenje imam :bih:
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 03 jun 2025, 23:30

Druze moj ovdje i navijaci ne shvaataju koji su to gubici za klub. Vec sad imas komentare kako je iduce sezone "jaca" liga, ubjedjen sam da teako mozemo biti gori od ovih 6 ekipa koje ce biti iza nas.

Pa vec se masta o autobusu polovnjaka koji i godinama unazad nista nisi donijeli. Ljudima je Muftic amater, a da nije istrpljeb nama bi mrezu cuvao Bender, Nerves Fejzic i co.
Srecom nismo imali novca i nakon sto je proglasen od strane prorivnika najboljim golmanom, on i dalje se nije dokazao.

Mi u sustini da vec imamo spremnu zamjenu za Muftica (Karic), sad cemo se slomiti da je nadjemo ako ode.
Iako mislim da bi i Sehic dosao (ne mora besplatno igrati).

Ako vec ode Muftic, nek dodje Seha ili Ribic iz Veleza. Top je branio protiv nas.

Nase zadnje tri godine igraci koji su nas nosili i bili najbolji su Santos, Hodzic Armin, Amoah, Muftic, Al Jaber, Sosic..

Samo mladi igraci!
Zadnja izmjena: zeljovolimte, dana/u 03 jun 2025, 23:31, ukupno mijenjano 1 put.

Napaceni87
Kontakt:

Post Postao/la Napaceni87 » 03 jun 2025, 23:31

Kolic HAHAHAHAHAHAHAH , jedva u juniorima igra

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 03 jun 2025, 23:34

Hansestadt je napisao/la:
03 jun 2025, 20:37
Bolji je Sosic od Kulasina. Zove Sosica dok je igrao za neki anonimus tim u Sloveniji, a nema poziva kad igra najbolji fudbal do sada u svojoj karijeri.
Zato što na svakom spisku imaš određeni procenat menadžerskih igrača koje mora zvati po naređenju ljudi iz vrha saveza. Varešanović, Čelik, Kulašin, sve su to takozvani projekti gdje se svi na kraju rastaljuju.

Barbarez me tu veoma razočarao.

Mi, na svu sreću, nismo dio tih talova i ne trebaju nam, a ovo što rade - njima na čast i obraz.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

bablaz1
Kontakt:

Post Postao/la bablaz1 » 04 jun 2025, 00:15

Moje neko mišljenje o odbrani, kao najvažnijem dijelu ekipe:
Muftić ako ostane, ne treba nam golman. Ako ode dovesti nekog ko zna nogom koliko toliko. Po mogućnosti mladog.
Desni bek nam treba (Odinaka možda i može uz kontinuitet. Defanzivno je tanak. Lijevog beka nacrtat moraju.
Stoperi trebaju koji znaju igrati (vjerovatno ostajemo na Karamarku samo) Šukilović i Mahimić nisu za nas, al nikako. Mahmić očajno postavljanje, Šukilović još gori. Igrali su samo jer su bili U21. Isprepadani, bez ikakve tehnike.
Znači trebaju nam 2 stopera bolja od Karamarka. Sve u svemu nekih 5 novih igrača koje treba uigrati. Alić mi ne izgleda loše kao opcija. Za stopere ne znam, ne vraćati neke naše bivše igrače. Iskreno bih volio onog Hrkača iz Veleža (slobodan je), ali će vjerovatno u Posušje ili Široki. Što se tiče Šute, ni tu nisam načisto. Slabo samga zapazio. Uglavnom jako puno posla će imati oko dovođenja odbrambenih igrača.
VTŽ

tiagofaria25
Kontakt:

Post Postao/la tiagofaria25 » 04 jun 2025, 00:23

Napaceni87 je napisao/la:
03 jun 2025, 23:31

slika

Nije mi ovo baš statistika kako ti kažeš jedva, opet, da budem iskren, nisam ga previše gledao, osim Kruševa gdje je igrao punih 90’ ulazio je po minut do tri. Nekako mi je simpa profil igrača, nizak, zadnji vezni, nezgodan, mislim da može biti koristan, opet možda si ti više pratio juniore pa znaš bolje.

tiagofaria25
Kontakt:

Post Postao/la tiagofaria25 » 04 jun 2025, 00:34

slika

Željo ili Real!?

bojamora
Kontakt:

Post Postao/la bojamora » 04 jun 2025, 00:38

....................Muftić............................

....Galić........Šukilović.......Karamarko.........Šabić.......

........Lagumdžija.......Šošić........Radovac...............

.......Cvetanovski.......Krpić..........Boljević................

Napaceni87
Kontakt:

Post Postao/la Napaceni87 » 04 jun 2025, 01:03

04 jun 2025, 00:23

slika

Nije mi ovo baš statistika kako ti kažeš jedva, opet, da budem iskren, nisam ga previše gledao, osim Kruševa gdje je igrao punih 90’ ulazio je po minut do tri. Nekako mi je simpa profil igrača, nizak, zadnji vezni, nezgodan, mislim da može biti koristan, opet možda si ti više pratio juniore pa znaš bolje.
Ne mislim u smislu minuta i nastupa, ako si ikad pogledao utakmicu ove sezone u juniorima vidio bi da rijetko koji duel dobija sa juniorima, a sta da mu dodje u seniorskom fudbalu Surdanovic + trkacki ne moze pratit seniore po meni nema sanse al eto

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 04 jun 2025, 07:35

03 jun 2025, 22:49
NoDi80 je napisao/la:
Eto Jaganjac zavrsen. ;)
Ozbiljno?
Prema nekim pisanjima Jaganjac dolazi na posudbu a kako mu je tamo ugovor do juna 2027. godine ne bi me to uopšte iznenadilo.

Nadam se da to nije slučaj jer nama treba prvi napadač a on ako kod nas proradi sva dobit ide klubu iz kojeg dolazi na posudbu. Nisam protiv posudbe ali ne vidim svrhu u ovom slučaju, posebno što imamo Laušavića pod ugovorom a Jaganjac je rješenje za rotacije a ne za prvog napadača. Nadam se da je riječ o šemi kao sa Šošićem gdje klub uzima udio u vlasništvu igrača. U tom slučaju ti se isplati ga dovesti i gurati iako je prilično nedokazan igrač.

Mslm, nema mi mnogo logike dovesti ga na posudbu i staviti za prvog napadača.

Edit : Na toj poziciji smo svakako vrlo tanki. Laušević nije dobio dovoljno prilike da vidimo može li on to. Krpiću je ovo vjerovatno posljednja sezona jer vidno je da ne može dalje od 70te minute. Zeničanin se nadavao nekih golova u OP a ovi je potpuno drugi nivo i tek treba da se pokaže. Dovođenje Jaganjca na posudbu to neće uopšte popraviti.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 04 jun 2025, 07:50

04 jun 2025, 01:03
04 jun 2025, 00:23

slika

Ne mislim u smislu minuta i nastupa, ako si ikad pogledao utakmicu ove sezone u juniorima vidio bi da rijetko koji duel dobija sa juniorima, a sta da mu dodje u seniorskom fudbalu Surdanovic + trkacki ne moze pratit seniore po meni nema sanse al eto
Gledao sam Malika par puta i ima on dobrih elemenata u igri ali kao slšto @Napaceni87 kaže vrlo je tanak u duelu i kao i svim juniorima fizička sprema je vrlo upitna.

O visini namjerno ne govorim jer ima odličnih veznjaka koji subtu negdje sa visinom (Modrić, Vitinha) ali su vrhunski u nekim drugim drugim segmentima (Pas igra, šut, mobilnost). Malik ima dobre neke segmente u igri i najbolje bi bilo poslati ga u Federalnu da vidimo kako će se nositi sa kostolomcima i može li se tamo nametnuti.

Da budem iskren , meni Bakir Karić djeluje bolje od njega na terenu ali možda griješim. Mada generalno mislim da se nivo rada u OP mora podići pet stepenica više. Klub bi definitvno trebao razmisliti da obezbijedi snimke utakmica OP jer ovako je teško donijeti neki zaključak.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 jun 2025, 09:06

Još jedna pljuska stručnjacima sa foruma. :kafa:

Tim sezone predstavlja najbolje ocijenjene igrače na određenim pozicijama te sezone. Temeljeno je na prosjeku ocjena igrača u sezoni Premijer ligi BiH.

Prema Sofascoreu, idealni tim Premijer lige BiH za sezonu 2024/25 izgleda ovako:

Golman: Lovre Rogić (FK Sarajevo)
Odbrana: Hrvoje Barišić (HŠK Zrinjski), Ante Hrkač (FK Velež), Bert Maijers (FK Borac)
Vezni red: Omar Pršeš (FK Velež), Damjan Krajišnik (FK Radnik), Mario Tičinović (HŠK Zrinjski), Fran Topić (HŠK Zrinjski)
Napad: Aleksandar Boljević (FK Željezničar), Giorgi Guliashvili (FK Sarajevo), Đorđe Despotović (FK Borac).

slika
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 04 jun 2025, 09:23

U okviru 27. kola WWin lige Bosne i Hercegovine, Posušje je minimalno savladalo “Plave”, a jedini pogodak na susretu postignut je u 14. minuti kada je Rozić, danas fudbaler Istre, zatresao mrežu za domaći tim.

Iako su domaćini igrali s igračem manje već od 16. minute, uspjeli su sačuvati prednost i doći do vrijedne pobjede. Nakon susreta, na konferenciji za medije, jedan od novinara našeg portala postavio je Akrapoviću pitanje da li je Abdulmalik Al Jaber mogao dobiti priliku za igru. Tadašnji trener “Plavih” odgovorio je:

“Vi biste trebali bolje od mene znati da su Štilić, Mekić i Radovac igrači bolje kvalitete, i tu priča prestaje.”

Svaki komentar je suvišan.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

F1921B
Kontakt:

Post Postao/la F1921B » 04 jun 2025, 10:25

Morel se koji dinar ulozit da se malo ovaj sjeverni dio do ceste sredi, bar da se stubovi ofarbaju i skloni visak zice i kojekakvih armatura, ipak ide evropsko ljeto

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 04 jun 2025, 11:00

Višća je u Tursku stigao još na ljeto 2011. godine iz sarajevskog Željezničara u kojem je proveo dvije jako dobre sezone.

Tada je potpisao za Basaksehir u kojem je Višća stekao status legende. Za klub iz Istanbula igrao je skoro 11 godina i uspio je čak postati prvak Turske, ali igrati i Evropu s Basaksehirom.

Ipak, nakon skoro 11 godina odlučio je u januaru 2022. godine da napusti klub i potpiše za Trabzonspor što je bio odličan potez jer je već u toj sezoni Višća uspio da osvoji novu titulu prvaka Turske.

I u Trabzonu je Višća nastavio s odličnim igrama, a iako je imao problema s povredama ostavio je sjajan utisak. U ovoj sezoni je na 40 mečeva dao šest golova i dodao devet asistencija, ali čini se da bi mogao da napusti klub.

Turski mediji navode da Višća neće ostati u Trabzonsporu do kraja ugovora koji ističe za godinu dana i da je dobio veoma primamljivu ponudu.

Višću u svoje redove svim silama pokušavaju dovesti čelnici Kocaelispora koji se uspio vratiti u najjači rang turskog fudbala nakon 16 godina.

U Koacelisporu imaju ogromne ambicije za iduću sezonu i cilj im je da budu stabilan superligaš, ali i da se bore za gornji dio tabele.

Smatraju da im je za to potrebna ekipa u kojoj će spojiti iskustvo i mladost, te upravo Višću vide kao jednog od lidera ovog tima, te su navodno bh. fudbaleru već ponudili dolazak u ovaj tim.

Navodno, u Trabzonu su voljni pustiti Višću i sada je sve u rukama bh. igrača koji je dobio dozvolu da pregovara s Koacelijem.

Pregovori su već počeli i u narednim sedmicama će sigurno biti jasno da li Višća napušta Trabzonspor i ide u Koacelispor ili će odbiti ponudu i ostati u trenutnom klubu do kraja ugovora.

imamo li mi ai Buducnost Banovici kakvih procenata od ovog eventualnog transfera

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Alipasino, Argentina, drzgemboadislic, Levin, voltron30 i 50 gostiju.