KK Bosna Visit Sarajevo

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

TETRAPAK
Kontakt:

Re: KK Bosna Visit Sarajevo

Post Postao/la TETRAPAK » 04 jun 2025, 18:09

Na kraju ce to biti budzet oko kojeg se Igokea vrti. Not great not terrible.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 04 jun 2025, 18:16

Adnan33 je napisao/la:
04 jun 2025, 17:30
Informacije kojim baratam je da će finansijska sredstva gradskih općina i Grada Sarajevo biti cca 300.000KM a Kanton Sarajevo 1M. Dakle dolazimo do nekih cca 1,7M javnog novca, uz sponzore i KK Bosna koja može generisati solidan novac na ulaznice, fan shop, članarine i sl., vjerujem da je to solidna baza za prvu sezonu u ABA1 ligi nakon dugo vremena.
Kanton komotno moze dati vise, buduci da su Sparsi i Bosna (rukomet) ispali u drugi rang. Za ovu sezonu su dali skoro milion (ako je vjerovati Magodi), a samo da dio novca od ovih sto su ispali prebace KK Bosni (spominje se da je cifra od 800k pripala spomenutim klubovima) - to moze izaci i na milion i po. U svakom slucaju, ako sve i bude tako kako si ti napisao, to je 1.7M + 500K od Barbarica + 800K od ulaznica, clanarina itd (a moze se uzeti i vise), to su 3 miliona maraka bez ijednog novog sponzora.

Za 3M maraka mozes platiti 10 igraca po 12K eura za godinu dana (tj. 10 mjeseci), i opet da ti ostane oko pola miliona za ostale troskove (tu vjerovatno treba i vise para, ali bice valjda jos i sponzora). Glavu dajem da ovi nasi reprezentativci (Atic, Gegic, Lazic, pa mozda i Kamenjas) nisu imali veca primanja od 12K eura u aba ligi.

Cwirek
Kontakt:

Post Postao/la Cwirek » 04 jun 2025, 18:33

Adnan33 je napisao/la:
Informacije kojim baratam je da će finansijska sredstva gradskih općina i Grada Sarajevo biti cca 300.000KM a Kanton Sarajevo 1M. Dakle dolazimo do nekih cca 1,7M javnog novca, uz sponzore i KK Bosna koja može generisati solidan novac na ulaznice, fan shop, članarine i sl., vjerujem da je to solidna baza za prvu sezonu u ABA1 ligi nakon dugo vremena.
Ne barataš dobrim informacijama.
Kanton je obećao 1.5 milion. Sto se tiče Općina i grada još nije razmatrano uopće. Ono sto je sigurno je da će odredjena sredstva dati Općina Centar, Općina Stari grad i Grad Sarajevo.

Adnan33
Kontakt:

Post Postao/la Adnan33 » 04 jun 2025, 18:43

Cwirek je napisao/la:
04 jun 2025, 18:33
Adnan33 je napisao/la:
Kanton je obećao 1.5 milion. Sto se tiče Općina i grada još nije razmatrano uopće. Ono sto je sigurno je da će odredjena sredstva dati Općina Centar, Općina Stari grad i Grad Sarajevo.
Amin brate moj, ako bude kao što kažeš dužan sam ti ulaznicu za parter protiv Partizana :mrgreen: Malo sam se bavio istraživačkim radom proteklih nekoliko dana, ovo je otprilike iznos prema mojim informacija. Govorim o iznosu iz budžeta kroz Projekte, moguće je dodatan iznos kroz javne kompanije.

Cwirek
Kontakt:

Post Postao/la Cwirek » 04 jun 2025, 18:56

Adnan33 je napisao/la:
04 jun 2025, 18:43
Cwirek je napisao/la:
Adnan33 je napisao/la:
Amin brate moj, ako bude kao što kažeš dužan sam ti ulaznicu za parter protiv Partizana :mrgreen: Malo sam se bavio istraživačkim radom proteklih nekoliko dana, ovo je otprilike iznos prema mojim informacija. Govorim o iznosu iz budžeta kroz Projekte, moguće je dodatan iznos kroz javne kompanije.
Brate, častim ja. Najiskrenije.
Sto se tiče javnih kompanija od toga nema ništa, osim ovog današnjeg iznosa iz dobiti/dividende bh telekoma. Vidio sam nešto preko 300 milja. Naravno da postoje i rebalansi budžeta ali znate svi da to zavisi od prihoda općina, gradova i Kantona..
Koliko sam čuo postoji mogućnost i jedna privatna kompanija da bude Generalni sponzor kluba uz Barbariceve dvije kompanije…

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 04 jun 2025, 20:50

Eto i Ilirija udje u aba ligu...

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 05 jun 2025, 12:26

Cwirek je napisao/la:
04 jun 2025, 18:56
Adnan33 je napisao/la:
04 jun 2025, 18:43
Cwirek je napisao/la:

Brate, častim ja. Najiskrenije.
Sto se tiče javnih kompanija od toga nema ništa, osim ovog današnjeg iznosa iz dobiti/dividende bh telekoma. Vidio sam nešto preko 300 milja. Naravno da postoje i rebalansi budžeta ali znate svi da to zavisi od prihoda općina, gradova i Kantona..
Koliko sam čuo postoji mogućnost i jedna privatna kompanija da bude Generalni sponzor kluba uz Barbariceve dvije kompanije…
I ja sam isto cuo to zadnje sto si napisao, daj napisi samo incijale ako ne zelis djeliti informaciju ili sibni u privatno.

Zanima me jesmo li ja istom tragu, jel je ta privatna kompanija za koju sam ja cuo jako mocna.
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

kovacic
Kontakt:

Post Postao/la kovacic » 05 jun 2025, 12:33

Ghuraba je napisao/la:
04 jun 2025, 18:16
Adnan33 je napisao/la:
Kanton komotno moze dati vise, buduci da su Sparsi i Bosna (rukomet) ispali u drugi rang. Za ovu sezonu su dali skoro milion (ako je vjerovati Magodi), a samo da dio novca od ovih sto su ispali prebace KK Bosni (spominje se da je cifra od 800k pripala spomenutim klubovima) - to moze izaci i na milion i po. U svakom slucaju, ako sve i bude tako kako si ti napisao, to je 1.7M + 500K od Barbarica + 800K od ulaznica, clanarina itd (a moze se uzeti i vise), to su 3 miliona maraka bez ijednog novog sponzora.

Za 3M maraka mozes platiti 10 igraca po 12K eura za godinu dana (tj. 10 mjeseci), i opet da ti ostane oko pola miliona za ostale troskove (tu vjerovatno treba i vise para, ali bice valjda jos i sponzora). Glavu dajem da ovi nasi reprezentativci (Atic, Gegic, Lazic, pa mozda i Kamenjas) nisu imali veca primanja od 12K eura u aba ligi.
Sve i jedan je imao veća primanja :)
Atić ti sad ima daleko više. Lazić više zaradi od 3x3, a i u Budućnosti je imao prvo 8 pa 14k.
Kamenjaš je 3 od 4 posljednje sezone bio u prvom timu ABA lige, ne znam koliko zarađuje sada, ali ako je Gega imao 20 hiljada u Zadru, sigurno je to tu negdje.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 05 jun 2025, 15:46

kovacic je napisao/la:
05 jun 2025, 12:33
Atić ti sad ima daleko više. Lazić više zaradi od 3x3, a i u Budućnosti je imao prvo 8 pa 14k.
Kamenjaš je 3 od 4 posljednje sezone bio u prvom timu ABA lige, ne znam koliko zarađuje sada, ali ako je Gega imao 20 hiljada u Zadru, sigurno je to tu negdje.
Cinjenica da je Lazic odigrao samo jednu sezonu za Buducnost je dovoljan dokaz koliko su tvoje informacije "tacne". Ispade da mu je Bokan gotovo poduplao primanja na polusezoni, bez obzira sto je ovaj tad bio neki deveti igrac u rotaciji.

Vjerujem da i za primanja Atica i Gegica samo nagadjas, jer nema sanse da je Gegic dobio 20k eura, a ni da mali Breogan toliko placa jednog prosjecnog igraca (koliko tek onda placaju Amerikance, koji su im donijeli opstanak?!). I za Lazicevo igranje 3x3 je cisto nagadjanja. Prvo, vjerujem da njegova primanja zavise i od plasmana na turnirima, tj. od nagrade koju osvoje. Recimo na zadnjem turniru su razbijeni od Uba u 1/4 finalu i nisu zaradili (gotovo) nista. A, nema sanse da ce mu Kinezi dati 15 ili 20 hiljada eura mjesecno da odigra 2 ili 3 turnira u prosjeku. To bi znacilo da ce se profesionalna kosarka za 2-3 godine ugasiti, jer bi se svi kosarkasi prebacili na basket. Jedino za Kamenjasa mislim da je imao vecu cifru, ali i to tek nakon produzenja ugovora prosle sezone. Vjerujem da prije toga ni on nije imao (puno) vise od tih 12k eura.

Druga stvar, mogu i Gegic i Atic traziti i 50k eura mjesecno, ali je pitanje ko ce im dati i 10. Jedan izlazi iz prilicno zeznute povrede, a drugi iz kilavo odigrane sezone. Ako se ne pokazu na Eurobasketu (a nije daleko od toga da ce imati 10-15 min u prosjeku), onda tek nece biti na cijeni.

kovacic
Kontakt:

Post Postao/la kovacic » 05 jun 2025, 15:55

Ghuraba je napisao/la:
05 jun 2025, 15:46
kovacic je napisao/la:
05 jun 2025, 12:33
Cinjenica da je Lazic odigrao samo jednu sezonu za Buducnost je dovoljan dokaz koliko su tvoje informacije "tacne". Ispade da mu je Bokan gotovo poduplao primanja na polusezoni, bez obzira sto je ovaj tad bio neki deveti igrac u rotaciji.

Vjerujem da i za primanja Atica i Gegica samo nagadjas, jer nema sanse da je Gegic dobio 20k eura, a ni da mali Breogan toliko placa jednog prosjecnog igraca (koliko tek onda placaju Amerikance, koji su im donijeli opstanak?!). I za Lazicevo igranje 3x3 je cisto nagadjanja. Prvo, vjerujem da njegova primanja zavise i od plasmana na turnirima, tj. od nagrade koju osvoje. Recimo na zadnjem turniru su razbijeni od Uba u 1/4 finalu i nisu zaradili (gotovo) nista. A, nema sanse da ce mu Kinezi dati 15 ili 20 hiljada eura mjesecno da odigra 2 ili 3 turnira u prosjeku. To bi znacilo da ce se profesionalna kosarka za 2-3 godine ugasiti, jer bi se svi kosarkasi prebacili na basket. Jedino za Kamenjasa mislim da je imao vecu cifru, ali i to tek nakon produzenja ugovora prosle sezone. Vjerujem da prije toga ni on nije imao (puno) vise od tih 12k eura.

Druga stvar, mogu i Gegic i Atic traziti i 50k eura mjesecno, ali je pitanje ko ce im dati i 10. Jedan izlazi iz prilicno zeznute povrede, a drugi iz kilavo odigrane sezone. Ako se ne pokazu na Eurobasketu (a nije daleko od toga da ce imati 10-15 min u prosjeku), onda tek nece biti na cijeni.
Apsolutno stojim iza ovih informacija, ti se lako možeš raspitati za Gegića u Ciboni, Parizu, M92, Canariji i Zadru, sličnu je lovu od Bosne tražio. Tačno je da izlazi iz nezgodne povrede i prvi sam napisao da je realna opcija za Bosnu baš zbog toga, pa onda ako proigra neka ide u januaru.

Lazić igra apsolutno najviši nivo basketa na svijetu, svaki mogući masters i challengere za kvalifikaciju na iste (uporedo i 3x3 Premier sa Kinezima). Daleko je najbolji igrač Hangzhoua. Momak je 79. na svijetu iako je propustio ogroman broj turnira od augusta 2024. do marta ove godine. Do Eurobasketa će vrlo lako biti u top 20 na svijetu. Ekipa mu samo od nagrada generiše pedesetak hiljada eura mjesečno, gdje su tu sponzori i ostalo.
Kad smo imali tri igrača u Budućnosti Laza je jedini bio pouzdan dok je Atić sam prosuo 2-3 eurokup utakmice.

Ako igrači Bosne sada (a znate svi dobro koji) primaju po 8-10 hiljada eura, zašto vam je nerealno da toliko imaju igrači u top klubovima lige ili nosioci slabijih timova?

Cwirek
Kontakt:

Post Postao/la Cwirek » 05 jun 2025, 16:38

Gegic je imao 180.000 EUR po ugovoru za sezonu u Zadru. S obzirom da je ranije završio sezonu te da je raskinut ugovor ranije ne znam koliko je na kraju i dobio.
Ne vjerujem da će tražiti manja primanja u KK Bosna..
O Aticu, Lazicu i Kamenjasu ne maštajte bezveze. Eventualno možeš dobiti Penavu, mada je i to mala šansa…

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 05 jun 2025, 17:10

Rekoh vec, bacio si bombu za Lazica i Buducnost, tako da sam i ostale cifre koje si naveo automatski prekrizio. Dosta djecurlije na forumu zeli glumiti nekakve insajdere, kao dobri s igracima, imate informacije, ovako, onako...

Sto se tice 3x3, pratim taj sport od njegovog zacetka (puno prije nego sto se recimo Ecos Romari iz Viteza s Palavrom na celu pojavio na sceni), kad mozda ni sam Lazic nije znao da to postoji. Upucen sam u apsolutno sve u vezi toga (od nagradnih fondova na turnirima, preko nacina kvalificiranja na masterse, do toga kako neko napreduje na rang listi basketasa itd), tako da nema potrebe da mi tu objasnjavas abacedu i poprilicno lupas gluposti. Opet kazem, da je to tako kako ti zamisljas, pola aba lige bi sad preslo tamo. Neuporedivo su kvalitetniji kosarkasi, za par mjeseci bi usli u fazon 3x3 i lagano bi se borili za prva mjesta na najjacim turnirima.

Ma kakav Gegic i 180k eura, nema teorije da je imao toliko. Znam da su Zadrani javno izasli s cifrom od 600 i nesto hiljada eura kao ukupnim budzetom za igrace, tako da je suludu da na Gegica daju gotovo trecinu. Od svih spomenutih igraca, jedino je Kamenjas nerealan. Svi ostali ni ne mogu 'dobaciti' puno dalje od Bosne i igranja aba lige. Druga je stvar da li zele igrati u Bosni i da li se zele vratiti u aba ligu, ali je dokazano da kvalitet za nesto iznad toga bas i nemaju.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 06 jun 2025, 14:20

Imal kakvih mahalskih o igracima il je jos rano

2sb1996
Kontakt:

Post Postao/la 2sb1996 » 07 jun 2025, 10:22

MElloo je napisao/la:
06 jun 2025, 14:20
Sto je najgore kruze price da se odustaje od ABA Lige? Nadam se da nije istina

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 07 jun 2025, 10:26

2sb1996 je napisao/la:
07 jun 2025, 10:22
MElloo je napisao/la:
Ako se odustalo od ABA lige, ključ u bravu - doviđenja. Imaš ovaj trenutak sad, sigurno neće ljudi opet ići da gledaju utakmice ABA 2 lige i (polu)igrače, Bosna jeste veliki klub, ali ne u toj mjeri da - ili ćemo biti jako konkurentni ili nećemo ni igrati, nekako mi je to baš glupo razmišljanje.

Ne bih o politici, ali sve nekakve promjene, sve drugačije, nisi u stanju da poguraš jedini klub kojeg doslovno podržavaju svi u Bosni i Hercegovini, ali eto. Jadno.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 07 jun 2025, 10:40

2sb1996 je napisao/la:
07 jun 2025, 10:22
MElloo je napisao/la:
E **** ali i to znaci da bas nisu nasli dovoljno novca.To i ne cudi bosnjaci bas i ne vole ulaganje u sport ni politicari a ni privrednici

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 07 jun 2025, 10:46

Yebeni Dino Konaković ima priliku da makar malo popravi sliku o sebi i podrži svoj klub, ali džabe kad je neko pakaš.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

TETRAPAK
Kontakt:

Post Postao/la TETRAPAK » 07 jun 2025, 10:47

Ako odustanu mogu bataliti projekat, pustite gluposti i mahalanje. Kakvo odustajanje od ABA, neki preozbiljno shvataju taktiku kako Bosna pokusava doci do budzetskih para.

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 07 jun 2025, 12:04

Legendarni Igor Stojanović se ukljucio u rad kluba, zahvaljujući svojim vezama zavrsio je 350 h KM za Bosnu sa federalnog nivoa, KS ce dati milion i 500 h ove godine....
U planu je broj na koji ce navijači moći pozvati i donirati novac za Bosnu u ABA ligi...

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 07 jun 2025, 13:11

Barbarić treba malo spustiti loptu. Bosna treba rasti stepenicu po stepenicu, a ne odmah tražiti pare kako bi se napao play off. Takvi instant uspjesi su se uvijek pokazivali neuspješnim.

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.