F1921B je napisao/la: ↑06 jun 2025, 00:09
Alipasino je napisao/la: ↑05 jun 2025, 21:53
Pitanje na koje niko nece da odgovori.Zasto klub koji ima bogatu istoriju,najvise navijaca,dolazi iz glavnog grada nema para i radi toga navijaci trpe da gledaju pojačanja iz Goska i slicnih buranija.Zasto nemamo para.Klub nije vise ni medju prva 3 u drzavi.Halo mi smo trenutno tek 4 klub u zadnjoj ligi Evrope.Zasto nemamo para.Ko neda da se pare ulože.Jeb…vas pojačanja ovakva i igraci koji nemogu nigdje pa dodju kod nas.
Brate isto pitanje sam postavio, i onda su me pojedini papci ovdje napali kako sam pesimista, negativac pa sam digao ruke i jednostavno shvatio da je nas Zeljeznicar postao jedna sirotinjska prica sredine tabele koju guli i pljacka ko hoce i bukvalno stopira razvoj vec skoro deceniju. Nazalost.
Eh pa eto objasnit ću vam ja ako vam već nije jasno.
Željo je kroz cijelu historiju udruženje građana dakle nikada nije imao vlasnika. Kroz posljednje desetljeće u klubu se desio niz stvari koje su doprinijeli tome da je klub praktički 2021. bio na rubu puta kakvim je Čelik išao. Ako vam treba napisati detaljno javite se objasnit ću vam i to. U to vrijeme, kod naših rivala je priča bila malo drugačija.
FK Sarajevo ima vlasnika već 10 godina. Prvo Tan, pa Nam, pa sada Mirvić. Mirvić recimo pravi cijelu državu budalama, pere pare preko Sarajeva, dobija milione za transfere a ti igrači nikad ne zaigraju za klub u koji su prešli, na izvještaju objave da je prosječna plata 4 hiljade itd., Sarajevo može imati vlasnika jer im nema šta uzeti, niti imaju svoj stadion niti išta.
HŠK Zrinjski drže oni ći.futi koji imaju veze sa Aluminijem i šta sve ne, naravno uz HDZ, imaju novca, dobro rade a protektovani su u savezu zahvaljujući Beusu. Vlasnik im je ozbiljna priča, slao Benjamini Karić prijetnje smrću. Dakle praktički klub ispred jedne političke partije.
FK Borac ima podršku Dodika, stranke i kompletne Republike Srpske. Jedini klub u koji se ulaže novac. Uz to, ima Vicu Zeljkovića koji ih protektuje toliko da je već počeo vrijeđati našu inteligenciju. Dakle praktički klub ispred jednog entiteta.
I sada tu dolazimo mi, koji već godinama imamo probleme sa dugovima, koji i dan danas vraćamo dugove iz prošlih dana dok ostali peru pare preko države i prave ih budalama, dok rade po savezu šta hoće. Mi to ne možemo! Zbog dugova moramo objavljivati čiste finansijske izvještaje za razliku od Borca i Sarajeva i ne smijemo se s tim igrati. Vlasnika koji će nam dati pare nemamo jer smo udruženje građana i jer nema zakona o sportu u Bosni i Hercegovini dakle ne možemo zaštiti imovinu, ne smijemo na nekog prepisati sve nismo toliko glupi. Pored toga, imamo i previše domaćih dušmana koji opstruišu klub. Imamo i puno navijača FK Amara i NK Misketa, što je dokaz koliko ima bolesnih ljudi u našoj čaršiji.
Treba li još neko objašnjenje?
Grupa iznad svakog pojedinca.