U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

DamirT
Kontakt:

Re: U-21, U-19, U-17

Post Postao/la DamirT » 05 jun 2025, 13:10

Moguce da ga planiraju za u19. Svakako imamo kvalifikacije u novembru.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 05 jun 2025, 14:31

Sa Deketovom porodicom se već sad treba obaviti razgovor da znamo na čemu smo.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

perun
Kontakt:

Post Postao/la perun » 05 jun 2025, 14:38

Virtu4l je napisao/la:
05 jun 2025, 14:31
Upravo to, javno očitovanje za koga želi nastupati u budućnosti da se ne troši vrijeme i energija na njega već na nekog drugog koji je manje talentiran ali koji želi srcem.
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 05 jun 2025, 14:40

Tracy3McGrady je napisao/la:
05 jun 2025, 04:54
Velizar je napisao/la:
04 jun 2025, 20:25

O ovom malom iz Francuske da ne govorim....Konacno se pojavi ocigledno (super) talentovan igrac na deficitarnoj poziciji i hajde da ga ignorisemo
Prijatelju moj, ja za sebe mogu reci da sam bas srcem vezan za BiH, da u srcu ne postoji druga država odnosno reprezentacija. Sličan slučaj je i sa ocem od ovog malog, dakle nema potrebe da ga se moli, da vaga, ovo ono... Zna od početka gdje želi...

E sad vidi ovu situaciju sa kojom ste većina manje više upoznati. Ja sam za Ajdina ovdje pisao ima skoro 3 godine, već tad se vidjelo da odskače od svojih vršnjaka. Kad je bio u priči da ide u AS Monaco, tad sam i ja počeo da tražim načine da se mali pogleda odnosno da se obrati pažnja na njega. Od tada je je bilo raznih kontakata, nekoliko njih mi je i reklo da je njegovo ime stiglo do saveza, da znaju za njega itd... Nebitno, da skratimo priču.
Dijete je samo svojim radom i trudom došlo do Olympique Lyona, sad kad dođe tamo aBd. I nastavi zabijati kao na traci, kreće naravno priča o FRA reprezentaciji, to je logičan slijed događaja, plus pritisak iz kluba. I sta sad on treba to odbiti jer mu je babo patriota, a ti isti ljudi ne žele do tada da čuju za njega, prednost se daje nekim igračima iz Loznice I sličnim a ovakvim igračima niti prilika za okupljanje.

Kao što rekoh, ovo je skraćena priča, ima ovdje svega ali očigledno samo nema sluha za ovakvu djecu po svijetu gdje se uvijek mora nesto syebati I mi navijači moramo čekati da sa 22/3 srede Pasoš I da se čeka odobrenje Iz Fife Kako bi mogli zaigrati za BiH, umjesto da se iz korijena radi na tome i da se brine o djeci. Rijetki su ovakvi slučajevi da se od početka zna da mu je BiH broj jedan. Iz trenutnog sastava ja znam samo Dedica I Gazibegovica da su od početka za nas igrali a da su mogli igrati za druge reprezentacije.

U svakom slučaju kako god da bude, ja više neću niti jednom igraču zamjeriti što je izabrao drugu odnosno reprezentaciju gdje je rođen. Jer kad vidim kako se radi počinjem da shvatam način razmišljanja pojedinih koji su se odlučili za druge repke. Kako god da bude, Ajdinu sretno i do Reala da dođe.
Za malog je svakako bolje da igra za mlade repke Francuske ako stvarno ima kvalitet. Kaparisat cemo ga kad bude trebalo za A tim. Ako sad ispadne novi Mbappe i mogne igrati za njih onda jbg. :yawn:

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 05 jun 2025, 18:08

TracymcGrady

Ma kakoo stiglo do Saveza, pa ne moze svaka fukara doci do Saveza i naturati imena, pusti price neispunjenih likova za naivne., pa nije to vrijeme Troclanog presjednistva kada su i konobari mogli preporucit igrace ako dobro plate.

Nekako mi i sumnjiva ta prica oko tog malog, ni gugl ga ne moze pronaci, a vala ako je prešao u Lyon(a čak ni o tome nema nikakvih info za sada, a trebalo bi da ima) ako je stvarno toliko dobar.

Kako god, ako želis stvarno da preporučiš malog najbolje kontaktiraj onog Belog, sa nekim osnovnim podacima bar ako ga ima na drustvenim mrezama da se čuju, jer on moze do Milenkovića preporucit vjerovatno, pošto je Nino za taj segment selwkcije mlađih kategorija.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 05 jun 2025, 18:17

Ovaj Mehicic iz Kopenhagena bas obecava

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 05 jun 2025, 22:30

Imajednabrigada je napisao/la:
05 jun 2025, 18:08
TracymcGrady

Ma kakoo stiglo do Saveza, pa ne moze svaka fukara doci do Saveza i naturati imena, pusti price neispunjenih likova za naivne., pa nije to vrijeme Troclanog presjednistva kada su i konobari mogli preporucit igrace ako dobro plate.

Nekako mi i sumnjiva ta prica oko tog malog, ni gugl ga ne moze pronaci, a vala ako je prešao u Lyon(a čak ni o tome nema nikakvih info za sada, a trebalo bi da ima) ako je stvarno toliko dobar.

Kako god, ako želis stvarno da preporučiš malog najbolje kontaktiraj onog Belog, sa nekim osnovnim podacima bar ako ga ima na drustvenim mrezama da se čuju, jer on moze do Milenkovića preporucit vjerovatno, pošto je Nino za taj segment selwkcije mlađih kategorija.
Sta znaci mali ako je dobar culo bi se za njega?
Znaci treba se za nekoga cuti (da babuka plati članak) pa da se pozove? Ada npr neko prati tu djecu? Ne pricam o ovom slucaju, nego inače, jel bolje zvati nekoga od U15 do u21 ili ga zvati za u21 iili A repku pa kukati kako nece nego igra za "švabe" ili austrijance...

A sto se malog tice, gledao sam ga lično, dva puta, i vec sam znao da je samo pitanje u koji ce klub preci. Iz tog kluba je vec jedan malac u Bayern otisao. Jako dobro rade.

I da se pohvali dzakmic koji ocito ima volje za radom, pravi ove kampove, poziva djecu da vidi s cime raspolaze...
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 06 jun 2025, 16:16

Pantelija je napisao/la:
05 jun 2025, 22:30
05 jun 2025, 18:08
TracymcGrady

Sta znaci mali ako je dobar culo bi se za njega?
Znaci treba se za nekoga cuti (da babuka plati članak) pa da se pozove? Ada npr neko prati tu djecu? Ne pricam o ovom slucaju, nego inače, jel bolje zvati nekoga od U15 do u21 ili ga zvati za u21 iili A repku pa kukati kako nece nego igra za "švabe" ili austrijance...

A sto se malog tice, gledao sam ga lično, dva puta, i vec sam znao da je samo pitanje u koji ce klub preci. Iz tog kluba je vec jedan malac u Bayern otisao. Jako dobro rade.

I da se pohvali dzakmic koji ocito ima volje za radom, pravi ove kampove, poziva djecu da vidi s cime raspolaze...

Ne mozes ti pratiti svaku ligu u svakoj drzavi svako dijete svaki klub. Posebno u drzavma gdje kao dijaspora i nismo toliko zastupljeni pa je teže upratiti te djecake.

Puno toga ide i mora ici preporukom, nekog skauta, obicnog našeg covjeka kako god, samo je bitno da se skrene paznja da postoji talentovano dijete.

Čulo bi se za njwga u smislu bar da neki lokalni portak blizak tom klubu gdje je bio ili novine objave nešto o njemu bar da je prešao u veci klub, da je talentiran, da je zabio dosta golova...međjutim nema ništa koliko sam ja upratio za sad i to je malo čudno u danasnjem svijetu gdje je sve dostpuno.

Eto gledao si ga mozda ti ali nismo mi ostali gledali pa stoga to kazem jer ne znamo nista o njemu.

Eto rekao sam tom Tracyju kako da preporuci malog ako je stvarno toliko dobar ili ovdje ostavite ppdatke o njemuu pa vidjecemo.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 06 jun 2025, 16:30

Za Dansku rade dobar scouting, kako sam upratio u ovom zadnjem periodu su 3 igraca bila na okupljanju ili dobila poziv: Daris Catak (Fc Midtjylland), Eman Subasic (Vejle BK), i Elvin Mehicic (Fc Copenhagen). To je stvarno dobar pomak, jer ovo ranije nije ni postojalo.

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 06 jun 2025, 16:44

Hansestadt je napisao/la:
06 jun 2025, 16:30
Za Dansku rade dobar scouting, kako sam upratio u ovom zadnjem periodu su 3 igraca bila na okupljanju ili dobila poziv: Daris Catak (Fc Midtjylland), Eman Subasic (Vejle BK), i Elvin Mehicic (Fc Copenhagen). To je stvarno dobar pomak, jer ovo ranije nije ni postojalo.

U Danskoj koliko znam ima puno vise dijaspore nego npr Francuska čak ima ljudi koji rade kao treneri s toga je lakse puno upratiti i preporučiti.

Trenutno gore što ima Mehicic obecava stvarno ako ne pogrijesi gdje u fudbalskom razvoju trebao bi biti top napadač za koju godinu ostalo ništa posebno.

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 06 jun 2025, 16:47

06 jun 2025, 16:44
Hansestadt je napisao/la:
06 jun 2025, 16:30

U Danskoj koliko znam ima puno vise dijaspore nego npr Francuska čak ima ljudi koji rade kao treneri s toga je lakse puno upratiti i preporučiti.

Trenutno gore što ima Mehicic obecava stvarno ako ne pogrijesi gdje u fudbalskom razvoju trebao bi biti top napadač za koju godinu ostalo ništa posebno.
Nema potrebe da se stavis u poziciju kao neki strucnjak. Radi se o tome kad barem malo vise radis sa nekim sistemom onda mozes i nekog igraca ocekivati da dobije poziv.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 06 jun 2025, 17:48

BiH - Makedonija 1:0 45 minuta
Aldian Korora (16) strijelac gola
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 06 jun 2025, 18:45

Velizar je napisao/la:

O ovom malom iz Francuske da ne govorim....Konacno se pojavi ocigledno (super) talentovan igrac na deficitarnoj poziciji i hajde da ga ignorisemo
Prijatelju moj, ja za sebe mogu reci da sam bas srcem vezan za BiH, da u srcu ne postoji druga država odnosno reprezentacija. Sličan slučaj je i sa ocem od ovog malog, dakle nema potrebe da ga se moli, da vaga, ovo ono... Zna od početka gdje želi...

E sad vidi ovu situaciju sa kojom ste većina manje više upoznati. Ja sam za Ajdina ovdje pisao ima skoro 3 godine, već tad se vidjelo da odskače od svojih vršnjaka.
Istina je da ga vec 3 godine pominjes ali iskreno Ajdin treba prvo igrat' za Francusku i profitirat' od njihovog sistema sve do 21e ... nece on nista naucit' na kampu od Dzakmica i inih strucnjaka tako da nista propustit' nece ... a shisha na Ilidzi ce ga cekat' i 2030te ... :zviz:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 06 jun 2025, 18:47

DaVinci je napisao/la:
06 jun 2025, 18:45
Velizar je napisao/la:

E sad vidi ovu situaciju sa kojom ste većina manje više upoznati. Ja sam za Ajdina ovdje pisao ima skoro 3 godine, već tad se vidjelo da odskače od svojih vršnjaka.
Istina je da ga vec 3 godine pominjes ali iskreno Ajdin treba prvo igrat' za Francusku i profitirat' od njihovog sistema sve do 21e ... nece on nista naucit' na kampu od Dzakmica i inih strucnjaka tako da nista propustit' nece ... a shisha na Ilidzi ce ga cekat' i 2030te ... :zviz:
:salut:

Lako je nama maznuti njega za par godina. Bitno je "samo" da Spaha ostane na mjestu direktora :yawn:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 06 jun 2025, 22:47

DaVinci je napisao/la:
Velizar je napisao/la:

Ma ne uci se u reprezentaciji već u klubu po mom mišljenju. U reprezentaciji se zadržiš par dana I tjt dok u klubu radiš svaki dan, i svakih 7 dana imaš utakmice.

I zašto ne bi odma djecu pokupili pa da nesto pokušamo I u omladinskim kategorijama? To daje svakom djetetu priliku da se pokaže pred skautima, tako bi i igrači iz PL mogli doći do Evropi i samim tim bi klubovi zaradili.

@Brigada, bilo kako bilo, mali se treba sredinom jula pojaviti na prozivci u Lyonu, dobio je ugovor na dvije godine i kad se to desi postavit ću sliku ovdje.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

denza
Kontakt:

Post Postao/la denza » 07 jun 2025, 02:25

perun je napisao/la:
05 jun 2025, 14:38
Virtu4l je napisao/la:
Upravo to, javno očitovanje za koga želi nastupati u budućnosti da se ne troši vrijeme i energija na njega već na nekog drugog koji je manje talentiran ali koji želi srcem.
Profil koji se zove “Selekcija” na X što dijeli vijesti o BiH fudbalu su uradili intervju s njim. Ono što je jedino trebalo ili bilo bitno ga pitati oni nisu pitali, tj. o izboru A repke da se vidi razmišlja li o tome i kakva je situacija.

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 07 jun 2025, 09:07

Sve do U21 treba pozivat samo momke iz domaćih klubova. Tek u U21 ubaciti i dijasporu.

Ono što mi možemo uraditi do U21 je praviti kampove al' koji bi trebali da imaju cilj prije svega da mjere i porede napredak djece vani i ovde i da se odatle izvlače zaključci.

Puno je razloga zašto to govorim.

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 07 jun 2025, 10:21

denza je napisao/la:
07 jun 2025, 02:25
perun je napisao/la:
05 jun 2025, 14:38
Virtu4l je napisao/la:
Profil koji se zove “Selekcija” na X što dijeli vijesti o BiH fudbalu su uradili intervju s njim. Ono što je jedino trebalo ili bilo bitno ga pitati oni nisu pitali, tj. o izboru A repke da se vidi razmišlja li o tome i kakva je situacija.
Ne postoji cetalj koji ce odabrat BiH kao prvu opciju. :yawn:

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 07 jun 2025, 12:58

06 jun 2025, 22:47
DaVinci je napisao/la:

I zašto ne bi odma djecu pokupili pa da nesto pokušamo I u omladinskim kategorijama?
To jest al' sad ionako stalno strahujemo koje ce igrace selektori shikanirat', koji ce se naljutit', koji se uvrijedit', koji se vise nikad nece odazvat' ... vec smo dovoljno talenata tako izgubili ... a uspjesi u oml. kategorijama nama nista ne znace kad nema sistema ... isla je kadetska repka par puta na EP pa k'o da i nije ... i sad u tako neozbiljnu pricu gurat' momka kome je stalo da igra za nas ... nema potrebe, doce njegova reda kad tad ... :bih:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 07 jun 2025, 15:19

Tahirovic zadužio repku ko da je Dzeko.
Samo rukama pokazuje nešto. Ne smije loptu primit.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.