Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

signalidunapark
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la signalidunapark » 07 jun 2025, 17:50

dzemil je napisao/la:
07 jun 2025, 17:41
Sramota je što se nakon svih ovih utakmica ova ekipa nema ni glavu ni rep, a niti se zna ko igra, ko ne igra, svaka utakmica neko novo selektorovo autokratsko ponašanje i izbor igrača po nekom njegovom mind setu. Koliko treba da prođe utakmica da se nekih prvih 11 iskristališe i neka formacija odredi. Igralo se protiv jakih, protiv slabih, protiv srednjih...šta?

Ovaj lik je bukvalno kockarsko iskustvo i energiju prenio na repku pa eksperimentiše, blefira ...
Imali smo prvih 11, pa smo primali 4-5 golova po utakmici, pa se tražila promjena.
Barbarez nije trenerski mag, i to svi mi vidimo, ali bar se donekle trudi napravit pitu od g., i za razliku od mnogih prethodnika ne boji se mijenjat igrače u toku utakmice.
Kao što sam napisao na drugoj temi, ovo je klasična naša junska utakmica kakvih sam se nagledao u zadnjih 25 godina. Stvarali smo šanse čitavu utakmicu, nismo mogli zabit jer je Baždar limitiran, na kraju smo zabili i pobijedili...i u čemu je problem? U umjetničkom dojmu i glasovima publike možda?

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 07 jun 2025, 17:50

ASD je napisao/la:
07 jun 2025, 17:46
Objektivno govoreći, da sve ove igrače isprobaš u našoj ligi, teško bi našao četvoricu da kažeš, wow, ovaj je nivo više.

“Bolje ce proci copor ovaca kojima je vođa Vuk, nego copor Vukova kojima je vodja ovca”

Momke je trebalo samo malo bolje postrojit i reci im sta da rade na terenu, to je posao trenera. Ja sam siguran da pola igraca u nekim momentima nije ni znalo koja su pozicija i sta da rade, i to sve protiv mrtvog San Marina.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 jun 2025, 17:51

Neutral je napisao/la:
07 jun 2025, 17:49
Bazdar i pored zicera bolji od demirovica a izbacio sameda a ostavio demirovica koji nista nije pokazao.
Ovo je ključno. :thumbup:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

IMResurrected
Kontakt:

Post Postao/la IMResurrected » 07 jun 2025, 17:52

bhfanatic14 je napisao/la:
07 jun 2025, 17:44
Gubi svlacionicu! Mladi momci nisu glupi vide sta se desava da ne igraju najbolji ,da neki igraci ne spavaju u Timskom hotelu itd...on je jedan obicni prevarant muljator demagog gledajte samo njegove izjave pune lazi ,jer nije iskren i nezna vise sta prica gdje ce smutit i slagat. Pljuje dedica muharema anela dennisa gazibega, a vamo zasticeni njegove menadzerske ojebine
.nece moci slijedi debakl raspad sistema.
Barbareza svi volimo i cijenimo, ali on ocigledno ima ogroman, ogroman ego.

Ne moze selektor javno prozivati igrace nakon svake utakmice. Ne moze traziti izgovore i opravdanja nakon sto jedva dobije najlosiju reprezentaciju svijeta, ljude koji fudbal igraju iz hobija. Jedan Dzeko sa bolesnim ledjima i 40 godina mu ulazi s klupe da rijesi tekmu.

Kad sam kod Dzeke. Neki dan gledam neki interview Barbareza, pita ga novinar za Edina, Barbarez kaze, parafraziram: "najvece ime u istoriji reprezentacije, nakon mene."

Mislim da i to govori nesto.

Sto se znanja tice, znamo da ga nema, ali barem ja sam od njega ocekivao da ce uspjeti da napravi dobru atmosferu, da sastavi borbenu ekipu. Nadao sam se da ce strucni stab uskakati oko nekih stvari, ali eto on dodje nakon utakmice i prica da je Dedic bolji lijevo. I sta onda mi tu da radimo?

Super je sto smo skupili ove bodove, privolili neke igrace da igraju za nas, guramo nekako, ali ovo je jako lose. Desice nam se da nas Austrija ili neko razguli 5-0 pa ce onda biti plac zasto ne idemo na svjetsko u najlaksoj grupi ikad.

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 07 jun 2025, 17:53

Virtu4l je napisao/la:
07 jun 2025, 17:49
bhsport je napisao/la:
07 jun 2025, 17:35
Sreca nas mazi ali do kada?

Da sačekamo da vidimo do kada pa ćemo onda oplesti po svemu.

Znaš isto kao i ja da je ovo vjerovatno najslabiji tim otkako ti i ja pratimo reprezentaciju. Ja sam u ove kvalifikacije ušao bez ikakvih očekivanja, borba sa Kiprom za treće mjesto je bila realnost. Sad možda možemo i malo više. Od Sergeja ne očekujem apsolutno ništa, zato mu ništa i ne zamjeram.
Čuj ništa mu ne zamjeraš. Pa istina je, on ne zna ovaj posao. Ali mu ja itekako zamjeram. Što je uzeo raditi posao koji ne zna? Što 15 godina plače kako ga savez ne zove da bude trener, a u to vrijeme odbija da vodi mlađe kategorije nego eto, on bi da mu prvi posao budu seniori. Itekako mu zamjeram. Nije njega niko natjerao da sjedne na klupu.
Grupa iznad svakog pojedinca.

jelle
Kontakt:

Post Postao/la jelle » 07 jun 2025, 17:53

zaostrog je napisao/la:
07 jun 2025, 17:48
jelle je napisao/la:
Ma ljudi ne kontaju da je Sergej najmanji problem ovde ...otice Barbarez doce neko drugi al i dalje ce tu biti ovi amateri na terenu ...njih ne mozes zamjenuti ...nasi klubovi nisu deceniju izbacili poluamaterskog fudbalera ...
Možeš. Ne zoveš igrače Karsruhea, Braunschweiga, Cesene, Kasimpase i sl. I ne narušavas medjuljudske odnose.

I ne stavljas 3 stopera i 4 defanzivna vezna kontra San Marina.
A koga je trebao zvati da cujem ...sta to mi imamo kvalitetnije ...onog malog iz Psva sto nije 7 min odigrao?

Diadora
Kontakt:

Post Postao/la Diadora » 07 jun 2025, 17:56

Barba bukvalno radi isto kao I debili od selektora prije njega. Igrace na neprirodne pozicije, previse igraca za jednu a premalo za druge pozicije tim praveci disbalans u ekipi. Namjerno ostri kitu na pojedinim igracima, dupli arsini, egomanijak. Pozove kulasina I omerovica a nepada mu na pamet da ih stavi cak Ni na klupu protiv hebenog San Marina.. kako ces ih onda stavit protiv austrije. Znaci nemogu ti pomoci, vidis daxnekogu pomoci, Koji ih **** pozivas onda

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 07 jun 2025, 17:58

19vendetta87 je napisao/la:
07 jun 2025, 17:42
Balorda je napisao/la:
07 jun 2025, 17:29

Nezadovoljni yebiga, očekivanja ko da navijaju za Beazilu u prajmu, a stvarnost je više Kipar u prajmu.
Ocekivanja su da najslabiju reprezentaciju na svijetu dobijes s bar 2 gola razlike, ali ocigledno previse trazimo.
Prednost domaceg terena nas je spasio danas, valjda u San Marinu uspijemo izvuci neki x ili bar sacuvati obraz nekim minimalnim porazom, jer ipak nismo Brazil u prajmu...
I šta, ti pljuješ po njemu jer smo pobijedili jedan, a ne dva razlike? :rol:

Pa koga boli krasan qrac je li bilo 1 ili 2-0.

Za utakmicu u San Marinu ćemo vidjeti, možda sačuvamo obraz minimalnim porazom :plac:
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

Diadora
Kontakt:

Post Postao/la Diadora » 07 jun 2025, 17:59

jelle je napisao/la:
07 jun 2025, 17:53
zaostrog je napisao/la:
07 jun 2025, 17:48
jelle je napisao/la:
Ma ljudi ne kontaju da je Sergej najmanji problem ovde ...otice Barbarez doce neko drugi al i dalje ce tu biti ovi amateri na terenu ...njih ne mozes zamjenuti ...nasi klubovi nisu deceniju izbacili poluamaterskog fudbalera ...
Možeš. Ne zoveš igrače Karsruhea, Braunschweiga, Cesene, Kasimpase i sl. I ne narušavas medjuljudske odnose.

I ne stavljas 3 stopera i 4 defanzivna vezna kontra San Marina.
A koga je trebao zvati da cujem ...sta to mi imamo kvalitetnije ...onog malog iz Psva sto nije 7 min odigrao?
Eman markovic
Ajdin hasic
Vinko rozic
Amir hadziahmetovic
Emir karic
Esmir bajraktarevic igrao je u holandskoj cvajti koja je jaca of nase lige

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 jun 2025, 17:59

IMResurrected je napisao/la:
07 jun 2025, 17:52
Kad sam kod Dzeke. Neki dan gledam neki interview Barbareza, pita ga novinar za Edina, Barbarez kaze, parafraziram: "najvece ime u istoriji reprezentacije, nakon mene."

Navijači su ga stavili na pijedestal, nije se sam stavio. Po meni, potpuno zasluženo.

Njegovo ponašanje na Marakani ga je upisalo u istoriju i nisam siguran da bi se Džeko ili recimo Spahić ponijeli isto u onoj situaciji. Igračke kvalitete na jednu stranu, ponašanje i muda na drugu. Ljudi kao Barbarez su rođeni lideri, to se ne postaje, takav se jednostavo rodiš.

Džeko je najveći igrač i tu nema dileme, ali kad bih krenuo u bitku izabrao bih Sergeja da mi čuva leđa.
Voli te tvoje Sarajevo.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 07 jun 2025, 18:00

Virtu4l je napisao/la:
07 jun 2025, 17:43
Balorda je napisao/la:
07 jun 2025, 17:29

Nezadovoljni yebiga, očekivanja ko da navijaju za Beazilu u prajmu, a stvarnost je više Kipar u prajmu.
Ma nebitna utakmica, odradiš, pobijediš i spremaš se za narednu. Nije vrijedno komentara.
Ti kontriras samom sebi...zbog ove utakmice hladno mozemo ostati bez baraza ako budemo imali isto bodova kao Rumunija, jer su im oni utrpali 5 komada...
Virtu4l je napisao/la:
07 jun 2025, 12:53
Gol razlika je apsolutno nebitna u pogledu tabele, treba zabiti što više golova i poslati jasnu poruku ovima večeras, to je jedini razlog zašto treba pun gas svih 90 minuta.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Brazzzoo123
Kontakt:

Post Postao/la Brazzzoo123 » 07 jun 2025, 18:01

Zelje su nase jedno, a realno stanje nesto drugo. Osim Kolasinca i Dzeke mi nemamo igraca, koji ima kvalitet. Imamo najvise prosjecne igrace, koji nisu prevaga ni u svojim klubovima.Ocekujemo plasman neki, a deset godina igraca nismo izbacili. Iskreno od Barbareza da ni sa jednim igracem nije bio zadovoljan i da nisu igrali ono sto su dogovorili.Nasi igraci posle dvije pobjede umislili da su igracine.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 07 jun 2025, 18:01

jelle je napisao/la:
Nikako najmanji problem. Lik pogrešnu formaciju iz meča u meč izvodi, tjera igrače iz repke... Postavi Malića na beka a on to nije - igrač manje; Memića na beka - igrač manje; Dedića na krilo - igrač manje; Hajradinovića na krilo - igrač manje; Burnića na beka - igrač manje. Ne pozoveš Bajrakterića koji je krilo i koji zna nešto i kreirat; ne pozoveš Gazibegovića koji je bek; ne pozoveš Hadžiahmetovića koji naš, trenutno, najbolji veznjak. Imaš krilo u ekipi i ti ga na tribine pošalješ. Samo da pozove koje treba i da postavi igrače na prave pozicije i igrat ćemo za 40% bolje. I do koga je? Koliko god smo limitirani Barbarez nas limitira još više svojim glupostima.

Problem jeste pobjeda od 1-0 nad amaterima jer to pokazuje kako igramo, kakvu taktiku i formaciju imamo. Da smo ih 3-0 dobili pa hajd i to da smo dali 3 gola u prvom i onda lagano.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

IMResurrected
Kontakt:

Post Postao/la IMResurrected » 07 jun 2025, 18:01

Virtu4l je napisao/la:
07 jun 2025, 17:59
IMResurrected je napisao/la:
07 jun 2025, 17:52

Navijači su ga stavili na pijedestal, nije se sam stavio. Po meni, potpuno zasluženo.

Njegovo ponašanje na Marakani ga je upisalo u istoriju i nisam siguran da bi se Džeko ili recimo Spahić ponijeli isto u onoj situaciji. Igračke kvalitete na jednu stranu, ponašanje i muda na drugu. Ljudi kao Barbarez su rođeni lideri, to se ne postaje, takav se jednostavo rodiš.

Džeko je najveći igrač i tu nema dileme, ali kad bih krenuo u bitku izabrao bih Sergeja da mi čuva leđa.
Znas sta, ja se cak i slazem s tobom, ali ko ce tako govoriti o sebi? Je li normalno da o sebi tako pricas kad te neko upita za najboljeg igraca, kapitena, ikonu? To moze izjaviti samo neko sa ogromnim egom.

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 07 jun 2025, 18:03

Brazzzoo123 je napisao/la:
07 jun 2025, 18:01
Zelje su nase jedno, a realno stanje nesto drugo. Osim Kolasinca i Dzeke mi nemamo igraca, koji ima kvalitet. Imamo najvise prosjecne igrace, koji nisu prevaga ni u svojim klubovima.Ocekujemo plasman neki, a deset godina igraca nismo izbacili. Iskreno od Barbareza da ni sa jednim igracem nije bio zadovoljan i da nisu igrali ono sto su dogovorili.Nasi igraci posle dvije pobjede umislili da su igracine.
Druže ba, o čemu vi pričate? Svi naši fudbaleri su profesionalci koji igraju fudbal na najvećem mogućem nivou, ovi ljudi danas kontra njih su amateri koji igraju fudbal ko mi što igramo termine vikendom pored posla.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 07 jun 2025, 18:03

Jel istina sto se prica da Malic i Tahirovic preko stele igraju? Zaista dosta smrde njihovi pozivi i guranje u prvih 11. :yawn:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 jun 2025, 18:04

19vendetta87 je napisao/la:
07 jun 2025, 18:00
Ti kontriras samom sebi...zbog ove utakmice hladno mozemo ostati bez baraza ako budemo imali isto bodova kao Rumunija, jer su im oni utrpali 5 komada...
Kakvo crno kontriranje i šta vi ljudi uopšte hoćete? Valjalo bi da smo utrpali 10 komada, ali nismo, utakmica je završena rezultatom 1:0 i to je to.

Šta vi konkretno nekome dokazujete? Da smo loši, da loše igramo? Pa to je jasno svakome ko je pogledao jednu fudbalsku utakmicu u životu. I šta sad, da mijenjamo selektora? Neće se desiti.
Voli te tvoje Sarajevo.

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 07 jun 2025, 18:05

3/3, historijski start.

idemo selektore
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 07 jun 2025, 18:06

Mogli je napisao/la:
07 jun 2025, 18:03
Jel istina sto se prica da Malic i Tahirovic preko stele igraju? Zaista dosta smrde njihovi pozivi i guranje u prvih 11. :yawn:
DA !!!!!! 1000%
SAVEZ NAPOLJE ! ! !

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 07 jun 2025, 18:06

Barbarez dok god pobjedjuje ima pravo radit sta god hoce, napravio je sebi luksuz sa martovskim utakmicama da pola godine bude bez pritiska ili pod minimalnim pritiskom i u slucaju ovako lose predstave. Ovo danas je bilo toliko tromo, bezidejno, bezvoljno da je to strahota.
Strasno mi je samo citati da je ovo najgora reprezentacija nakon utakmice protiv reprezentacije ciji najbolji igrac igra za razvojni tim Sassuola, gdje cijela ekipa vrijedi manje nego nasi igraci koji su presjedili tekmu na tribinama. Pa yebem mu majku, ako igraci Basela, Stuttgarta, Fenera nisu u stanju 2 3 razlike dobit ekipu koja kosta manje od milion eura onda stvarno ne znam.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87 i 28 gostiju.