BiH - San Marino 07.06.25 | Slovenija - BiH 10.06.25
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
- RollingPaper
- Kontakt:
Re: BiH - San Marino 07.06.25 | Slovenija - BiH 10.06.25
Ovo je dobro sto se desilo. Cisto da vidimo da smo i dalje RUNJE, pogotov sto se tice takticke spreme, i da ne ocekujemo nista pretjerano.
Malić je nedorastao ovom nivou na bekovskoj poziciji. Vidjelo se to i na prošloj utakmici, valjda je ona izmjena na poluvremenu znak da i Barbarez odustaje od te ideje. A ni Memiću ne bih povjerio da nam drži desnu stranu u odbrani, on može samo naprijed.
Onda, ni Hajradinović ne treba igrati po strani nego iza napadača. Gigović s ovim zadacima bio nevidljiv.
Uvjeren sam da bi formacija koju je dosta nas priželjkivalo ovdje, Omerović i Memić na krilima, Haris iza napadača, odradilo posao s puno manje muke od ovog.
Onda, ni Hajradinović ne treba igrati po strani nego iza napadača. Gigović s ovim zadacima bio nevidljiv.
Uvjeren sam da bi formacija koju je dosta nas priželjkivalo ovdje, Omerović i Memić na krilima, Haris iza napadača, odradilo posao s puno manje muke od ovog.
Zadnja izmjena: Zglavkar, dana/u 07 jun 2025, 17:55, ukupno mijenjano 2 puta.
Ma bit ce u septembru 5-0, nasi na ljetnom odmoru, mahmurni
Ne moze se trcati kad si mahmuran 

- RollingPaper
- Kontakt:
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Nije im legla shisha kako treba. Neka promijene okus ili vrstu žara idući put pa da vidimo.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Nisam iz Zenice ali marš đukelo.
I don't believe in God, but I'm afraid of him.
NA STRANU SVE, ALI SVJETSKA, ALI BAS SVJETSKA BRUKA JE DA POKERAS IZJAVI "Pametno smo odigrali kad smo dali gol, imamo 1:0, sad polako, imamo 3 boda..."
PA MAAAAJKUUUU VAAAAAM JEEEEEBEEEEEM !!!!!!!!!
PA MAAAAJKUUUU VAAAAAM JEEEEEBEEEEEM !!!!!!!!!
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
- MokraKifla
- Kontakt:
Vruce bilo pogino sam od vrucine na tribinama, kako je tek ovima na terenu bilo...
A nas iz Zenice najmanje ima na stadionu

BašČelik!
-
- Kontakt:
Ruzno je reci, ali mozda bi bolje bilo da je zavrsilo 0-0. Mozda bi to otvorilo oci pojedincima.
Tesko je uopste docarati koliko je tragicno da se patis protiv amaterske reprezentacije. Ne mislim amaterske samo u smislu da su losi, nego je doslovno amaterska. Posljednja reprezentacija na FIFA-inoj rang listi, sacinjena od ljudi koji se ne bave fudbalom profesionalno. Ima ih nekoliko koji vjerovatno zive od fudbala, ali igraju u trecem, cetvrtom talijanskom rangu.
Znaci ovo nije ekipa da kazes, losi su, ali mogu nekad iznenaditi, ulazu u fudbal ili sta ja znam. Ovo su amateri.
San Marino bi u nasoj federalnoj ligi bio sredina tabele, u najboljem slucaju, dok bi ih svaki premijerligas dobio 4, 5 razlike. Tim ljudima svaka cast na prikazanoj borbi danas, ali oni nisu profesionalni sportisti. Ovo je kao da smo igrali protiv ekipe novinara ili nesto tako.
Tesko je uopste docarati koliko je tragicno da se patis protiv amaterske reprezentacije. Ne mislim amaterske samo u smislu da su losi, nego je doslovno amaterska. Posljednja reprezentacija na FIFA-inoj rang listi, sacinjena od ljudi koji se ne bave fudbalom profesionalno. Ima ih nekoliko koji vjerovatno zive od fudbala, ali igraju u trecem, cetvrtom talijanskom rangu.
Znaci ovo nije ekipa da kazes, losi su, ali mogu nekad iznenaditi, ulazu u fudbal ili sta ja znam. Ovo su amateri.
San Marino bi u nasoj federalnoj ligi bio sredina tabele, u najboljem slucaju, dok bi ih svaki premijerligas dobio 4, 5 razlike. Tim ljudima svaka cast na prikazanoj borbi danas, ali oni nisu profesionalni sportisti. Ovo je kao da smo igrali protiv ekipe novinara ili nesto tako.
- RollingPaper
- Kontakt:
Druze Sloga Doboj bi pobjedila San Marino 3:0.LamineD je napisao/la: ↑07 jun 2025, 17:35Ne potcjenjujmo protivnika, u posljednje vrijeme bilježe značajan napredak zahvaljujući mladim i talentiranim igračima. Izbornik je odradio fantastičan posao neutralizirajući najveće prijetnje.
Nicola Nanni se nije vidio, a u UEFA Ligi nacija 2024. postigao je dva ključna gola, uključujući penal za pobjedu protiv Lihtenštajna, što je San Marinu donijelo povijesnu promociju u Ligu C .
Lazzari i Golinucci nisu uspostavili nadmoć na sredini terena, ponajprije zahvaljujući postavljanju i pravovremenim sitnim faulovima Šunjića.
Filippo Berardi, najbolje krilo u obje reprezentacije i treći najbolji strijelac u povijesti reprezentacije San Marina je konstantnim dupliranjem uškopljen.
Ovo nije bila samo nogometna pobjeda, već taktička simfonija u 90 minuta. Rezultat 1:0 možda na papiru izgleda skromno, ali za one koji razumiju nogomet, bila je to majstorska partija šaha, gdje je Barbarez s par pažljivo odigranih poteza neutralizirao sve opasnosti, a zatim elegantno zabio mat.
-prepoznao je zamke koje je nova generacija San Marina mogla postaviti — brzi kontranapadi, agresivan presing, visoka motivacija nakon pobjede nad Lihtenštajnom,
-neutralizirao glavne prijetnje: Nannija je “zarobio” pažljivim dvostrukim markiranjem, dok je Lazzariju onemogućio prijenos igre kroz sredinu.
Barbarez je povukao nekoliko “nevidljivih” poteza koje obični gledatelji možda ne vide, ali su presudni:
Ubacio veznjaka dublje, čime je kontrolirao ritam i smanjio opasnost “iz drugog plana”,
Rotirao bokove kako bi spriječio Berardijeve izlaske i šuteve s distance,
Strpljivo čuvao zamjene dok San Marino nije izgubio fokus — tada je tempirao udar u vidu Džeke.
va pobjeda je pokazala da Barbarez nije samo izbornik – on je strateg, psiholog i arhitekt igre. Protiv suparnika koji više nije bezopasan, uspio je izvući maksimum i pokazati šampionski mentalitet. Ako ovako nastavi, BiH ima razloga sanjati velike stvari.
Sta je ovo Dedic i Muharemovic se potukli?
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
- UrbyEmanuelson
- Kontakt:
Gori smo mi,na kraju gledam aplauz sa tribina i ne vjerujem. Bruka i sramota
Bitna su 3 boda, znalo se i bolje odigrati pa izgubiš ili odigras remi.
Ovaj Dogan je na kraju sve fino rekao. Kaze covjek, ne smijemo se tek tako odricati Hadzikadunica, Gazibegovica, Bajraktarevica i Hadziahmetovica, posebno apostrofirajuci Amirove kreacijske sposobnosti na kraju. Isto sam pisao 20x ovdje na forumu. Ok, momak jeste dizelas, ali pored Sunjica koji to nije, bio bi 10x korisniji od Tahirovica. Barbarez ga ignorise kao da igra na Malti, a svi ovi ostali u ligama petice. Gazibegovic bi danas bio neuporedivo korisniji od Malica, ali dzaba kad on jos uvijek nije shvatio da ovaj mali ne moze igrati beka.
Dzaba sve kad mi nemamo novinara koji ce ga direktno i bez umotavanja pitati kako je moguce da je Dedic najbolje partije pruzao na desnom beku i kako je moguce da je sutnut iz Marseja upravo jer je bio kriminalan na lijevom krilu (ili vingbeku), a on ga jos uvijek zamislja kao elitnog driblera.
Dzaba sve kad mi nemamo novinara koji ce ga direktno i bez umotavanja pitati kako je moguce da je Dedic najbolje partije pruzao na desnom beku i kako je moguce da je sutnut iz Marseja upravo jer je bio kriminalan na lijevom krilu (ili vingbeku), a on ga jos uvijek zamislja kao elitnog driblera.
-
- Kontakt:
Muharemovic easy win
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
To je najgore. Sto se mene tice, dabogda svaku do kraja dobili 1-0.UrbyEmanuelson je napisao/la: ↑07 jun 2025, 18:08Gori smo mi,na kraju gledam aplauz sa tribina i ne vjerujem. Bruka i sramota

Ali ovaj aplauz, daj bjezi. Teski ocaj od igre. Mi ganjamo gol da povedemo, nasi stoperi se dodaju kao da je 7-0. Nepovezano do bola. Da ne govorim izmisljanje pozicija. Hocemo li ikad doziviti da bilo koji selektor stavi igrace na njihove prirodne pozicije, taman da je Amar Osim...
Treba biti realan da su nas vile dobrano pronosale u ove 3 utakmice. Da se gleda pravedno, imali bi mozda 3, eventualno 4 boda dosad.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Posvadjali se koji je koga kopirao sto se tice frizure.

I to je Sergej kriv

A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
tesko mi povjerovati da Dogan vidi neke stvari koje cijeli 'kofol' SŠ ne vidi...doduse, prosjecan forumas bi bolje postavio igrace:-)Ghuraba je napisao/la: ↑07 jun 2025, 18:14Ovaj Dogan je na kraju sve fino rekao. Kaze covjek, ne smijemo se tek tako odricati Hadzikadunica, Gazibegovica, Bajraktarevica i Hadziahmetovica, posebno apostrofirajuci Amirove kreacijske sposobnosti na kraju. Isto sam pisao 20x ovdje na forumu. Ok, momak jeste dizelas, ali pored Sunjica koji to nije, bio bi 10x korisniji od Tahirovica. Barbarez ga ignorise kao da igra na Malti, a svi ovi ostali u ligama petice. Gazibegovic bi danas bio neuporedivo korisniji od Malica, ali dzaba kad on jos uvijek nije shvatio da ovaj mali ne moze igrati beka.
Prije toga sto spominjes rekao je i za Dedica, Memica i Hajradinovica.
Ovo je bas lose bilo, ali mozda nam je i trebalo. Da smo lakse dobili, Barba bi poletio kao sto i dan danas spominje jedno poluvrijeme protiv lala, a odmah sam pisao da mu to poluvrijeme moze vise loseg donijeti, nego dobrog.
Mene je stvarno strah jeseni, bas mi ne djeluje da u ovom SŠ ima dovoljno mozga za nesto vise.
Cak mi se cini da i igraci polahko uvidjaju da ovo ne valja i da postoje zasticeni igraci, a koplja se lome na nekim drugim.
Ovo sa dedicem i muharemovicem je bas enigma, ako vec spominjes i iznosis prljavi ves, reci sta je i bilo da se ne nagadja. Mada, sta god da je, znaci nije vise ta atmosfera na nivou, a SŠ se kune u to i to im je osnov svega.
Kako god, nikad losija ekipa nije bila na vrhu neke grupe nakon 4 kola kvalifikacija:-)
Ako odemo na svjetsko, to ce bas biti iznenadjenje u koje nikako da povjerujem:-)
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.