Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine
Koliko su bitni igrači, bitan je i trener ako ne i bitniji. Neznalica od Reala može napraviti prosječnu ekipu, a znalac može i od polovne ekipe napraviti da bude bolja. Nisu džaba kvalitetni treneri traženi i skupi. Garantujem da bi od ove naše ekipe, ovakva kakva je jedan Jakirović napravio da to na nešto liči, da ekipa ima glavu i rep. Ovo što imamo je bolno gledati bez obzira na 9 bodova. 9 bodova protiv San Marina, Kipra i Rumunije - sve fudbalske velesile....
A i protiv te zadnje 2 selekcije smo debelo visili da ne popusimo.dzemil je napisao/la: ↑07 jun 2025, 21:53Koliko su bitni igrači, bitan je i trener ako ne i bitniji. Neznalica od Reala može napraviti prosječnu ekipu, a znalac može i od polovne ekipe napraviti da bude bolja. Nisu džaba kvalitetni treneri traženi i skupi. Garantujem da bi od ove naše ekipe, ovakva kakva je jedan Jakirović napravio da to na nešto liči, da ekipa ima glavu i rep. Ovo što imamo je bolno gledati bez obzira na 9 bodova. 9 bodova protiv San Marina, Kipra i Rumunije - sve fudbalske velesile....
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
To je to, Austrija na kraju rutinski.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Nerealno je bilo ocekivati x, Austrija je vrh europskog fudbala. Ja se jedino uzdam u nase navijace u Becu i hajp u zadnjem kolu. Ostalo nam nista ne ide u prilog. Njihov vezni protiv naseg znaci da ce imati posjed 80%.
Sve u svemu imaju dobar potencijal da nas dobro nakantaju.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
A nadao sam se onako potajno, Rumuni se nafurali, kontam prva utakmica Austriji pa možda malo zakažu, ali ništa od toga ipak su sila.Madal je napisao/la: ↑07 jun 2025, 22:05Nerealno je bilo ocekivati x, Austrija je vrh europskog fudbala. Ja se jedino uzdam u nase navijace u Becu i hajp u zadnjem kolu. Ostalo nam nista ne ide u prilog. Njihov vezni protiv naseg znaci da ce imati posjed 80%.
Teško će biti sa njima, preteško.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Nadam se da će Hasića zvati. Izmislio fudbal za kompletnu sredinu.
I nije dovoljno što je netko naša fudbalska legenda, što voli Bosnu, što je patriota - nama treba profesionalac koji zna raditi i odraditi posao za koji je plačen. Tu je problem u Savezu, raznim lobijima, talovima i politikama. Da postoji zajedništvo, profesionalizam i vizija kao što ne postoji, mnogo bi se bolje rješavala mjesta selektora a ne da se promjeni nekoliko njih u dvije godine - sve gori od goreg. I naravno treba platiti i odriješiti kesu za kvalitetnog selektora pored što se odradi kvalitetan skauting i izbor.
To si se mogao nadati da smo dobili danas 6-0 ko ljudi. Da nam gol razlika inekako bude blizu Austrij. Mi smo danas ustvari uzeli samo 2 boda, zvuci apsurdno ali je istina. Ovaj sistem takmicenja gdje je gol razlike tie breaker znaci da mi (uz idealni scenario da uzmemo do kraja sve) ne smijemo ni jednu izgubit od Austrije zapravo moramo ih dobit jednom bar. Ako odigras egal idu ti na gol razliku.Madal je napisao/la: ↑07 jun 2025, 22:05Nerealno je bilo ocekivati x, Austrija je vrh europskog fudbala. Ja se jedino uzdam u nase navijace u Becu i hajp u zadnjem kolu. Ostalo nam nista ne ide u prilog. Njihov vezni protiv naseg znaci da ce imati posjed 80%.
Valjda srede Janelta i Jankovica do septembra.
Dedic treba naci klub, steta za Kolasinaca.
Protiv Austrije samo sa jednim napadacem, samo treba bolje poslozit ovu sredinu malo ofanizve i krila. Bolje Memic, Nail pa cak i Dedic desno neg Gigovic i Haris H.
Dedic treba naci klub, steta za Kolasinaca.
Protiv Austrije samo sa jednim napadacem, samo treba bolje poslozit ovu sredinu malo ofanizve i krila. Bolje Memic, Nail pa cak i Dedic desno neg Gigovic i Haris H.
Austrija igra presing sa 7,8 igraca na 30 metara od gola Rumunije. Dva stopera i dva defanzivna vezna organizuju igru
Svjesno idu da natrpaju ali ima prostora za kontre.
Valjda neko od stafa kako ih Barbarez zove gleda ovo i skonta nesto.
Imat cemo mi i 4-0-0 ali poslije daj Boze da bod uzmemo.
@virtual ne očekujem nista od Barbareza jer je kao sto neko napisa glup i tvrdoglav a Mostarac, ali očekujem od ostatka stafa, koji su ocito tu za slikanje.
Hrgovic, Bajramovic, Milenkovic.
Evo prekp godinu su tu a mi nikakav napredak u igri nemamo.
To je ono sto boli i sto bi Husref Musemic napravio, Zizovic ili bilo koji trener koji je vodio neku ekipu.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
On ako se odluci nadigravat s Austrijom, 3-4 cemo komada glat primit. Ovi ljudi kontinuirano napadaju dubinu da ce mi tacno doci zlo kada vidim Barisica, Katica, Radeljica i ove nase usporene snimke kako to pokusavaju stizat. Čak i Ahmedhodžić koji je znatno kvalitetniji igrač od njih ne bi mogao pratiti ovo na otvorenom prostoru. Doslovno su na svakoj poziciji od nas toliko fizički moćniji da je to zapanjujuće.
Potajno se nadam - 70:30 posjed lopte za njih, potpuna dominacija , 2 nasa suta u okvir gola i Dzekson za laganih 1:0 na krcatom Bilinom Polju

Potajno se nadam - 70:30 posjed lopte za njih, potpuna dominacija , 2 nasa suta u okvir gola i Dzekson za laganih 1:0 na krcatom Bilinom Polju

Ja mislim da mozemo imati sanse u Austriji. Izgleda da bi se Seo trebao vratiti do Oktobra.Amarinho je napisao/la: ↑07 jun 2025, 22:20To si se mogao nadati da smo dobili danas 6-0 ko ljudi. Da nam gol razlika inekako bude blizu Austrij. Mi smo danas ustvari uzeli samo 2 boda, zvuci apsurdno ali je istina. Ovaj sistem takmicenja gdje je gol razlike tie breaker znaci da mi (uz idealni scenario da uzmemo do kraja sve) ne smijemo ni jednu izgubit od Austrije zapravo moramo ih dobit jednom bar. Ako odigras egal idu ti na gol razliku.Madal je napisao/la: ↑07 jun 2025, 22:05Nerealno je bilo ocekivati x, Austrija je vrh europskog fudbala. Ja se jedino uzdam u nase navijace u Becu i hajp u zadnjem kolu. Ostalo nam nista ne ide u prilog. Njihov vezni protiv naseg znaci da ce imati posjed 80%.
Znacemo stanje kad pocne nova sezona. Za ove mladje momke
Seo, Tarik, Barisic, Dedic, Janelt, Sunjic, Memic, Dzeko . Vidjecemo sta ce biti sa Jankovicem i jos neko da igra lijevo krilo
Mi se s njima ne mozemo takmiciti u gol razlici kao sto nije ni Grcka mogla 2014 s nama. Nije to do mentaliteta, pristupa, selektora vec je stvar kvaliteta.Amarinho je napisao/la: ↑07 jun 2025, 22:20To si se mogao nadati da smo dobili danas 6-0 ko ljudi. Da nam gol razlika inekako bude blizu Austrij. Mi smo danas ustvari uzeli samo 2 boda, zvuci apsurdno ali je istina. Ovaj sistem takmicenja gdje je gol razlike tie breaker znaci da mi (uz idealni scenario da uzmemo do kraja sve) ne smijemo ni jednu izgubit od Austrije zapravo moramo ih dobit jednom bar. Ako odigras egal idu ti na gol razliku.
A njih jos ceka gostovanje Rumuniji.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
- zastitaIdentiteta
- Kontakt:
Priča se da je i Janlet par puta pokrivao na lijevom beku, taman da ga proba tamo protiv Wimmera. 

Pošteno, pa kako bude.
Hoće li Alaba biti spreman do meča sa nama? Kakvu uopšte vuče povredu?
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Nadao sam se i ja nekom remiju jer bi nas to stavilo realno u pole poziciju.. Sad kad vidim da je tiebreaker gol razlike, sve miriše da smo puno dalje direktnom plasmanu danas nego jučer (gledajući samo bodove, igra je posebna stvar).
Amir Hadžiahmetović odigrao zadnjih 7 utakmica po 90 minuta za Bešiktaš, za ove naše muflone je Pirlo
Najsmješniji su mi ovi likovi koji prave neku računicu i analizu za plasman..ja ne znam šta oni gledaju i vide. Mi nemamo ni igre ni kvalitet, niti će je biti sa Barbarezom ni nakon ovog ciklusa niti ikada. Ako do sada nije skontao i napravio okvir ekipe, neće ni poslije, neće se ništa promjeniti. Ista priča će biti i nakon kvalifikacija. 'Vrijeme' i utakmice u nogama neće donijeti nikakav pomak. Jedino ako sam barbarez ne doživi neko fudbalsko prosvjetljenje ali teško sa ovakvom glavom i 'vizijama' koje ima. Najveći problem ove ograničene repke je Barbarez himself.
Meni je ponajviše zabrinjavajuće što ne vidim po izjavama da je uvidio koliki je haos je napravljen na vanjskim pozicijama, a pritom i na sredini terena. Od četvorke Malić, Burnić, Hajradinović, Gigović, samo za Burnića prihvatam da se dobro snalazi na dodijeljenoj poziciji.
Dakle nakon čitavog odrađenog skautinga i praćenja, odluči se Gigović staviti da drži lijevu stranu a Omerović koji igra lijevo krilo ne da nije igrao nego nije razmatran ni za ulazak s klupe, na tribinama čovjek. Hajradinović je fantastično odigrao protiv Kipra, ali čovjek zna podvaliti loptu, kreirati, nema prodornost, i umjesto da nam bude desetka on biva gurnut na desno krilo. Gazibegović nije dobio ni poziv.
Ovaj stručni štab zna naučiti iz svojih grešaka, ali nisam siguran je li to dovoljno brzo da se ovo ispegla do septembra.
Nadam se, pošto će protiv Slovenije ići kombinovani sastav, da će izaći na teren dva prava krila pa da vidimo kako to izgleda u odnosu na ovo.
Pa šta predlažeš? Da se već sad fokusiramo na kvalifikacije za EURO 2028?
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.