Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

dzemil
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la dzemil » 07 jun 2025, 21:53

Koliko su bitni igrači, bitan je i trener ako ne i bitniji. Neznalica od Reala može napraviti prosječnu ekipu, a znalac može i od polovne ekipe napraviti da bude bolja. Nisu džaba kvalitetni treneri traženi i skupi. Garantujem da bi od ove naše ekipe, ovakva kakva je jedan Jakirović napravio da to na nešto liči, da ekipa ima glavu i rep. Ovo što imamo je bolno gledati bez obzira na 9 bodova. 9 bodova protiv San Marina, Kipra i Rumunije - sve fudbalske velesile....

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 07 jun 2025, 21:54

dzemil je napisao/la:
07 jun 2025, 21:53
Koliko su bitni igrači, bitan je i trener ako ne i bitniji. Neznalica od Reala može napraviti prosječnu ekipu, a znalac može i od polovne ekipe napraviti da bude bolja. Nisu džaba kvalitetni treneri traženi i skupi. Garantujem da bi od ove naše ekipe, ovakva kakva je jedan Jakirović napravio da to na nešto liči, da ekipa ima glavu i rep. Ovo što imamo je bolno gledati bez obzira na 9 bodova. 9 bodova protiv San Marina, Kipra i Rumunije - sve fudbalske velesile....
A i protiv te zadnje 2 selekcije smo debelo visili da ne popusimo.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 jun 2025, 22:03

To je to, Austrija na kraju rutinski.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 07 jun 2025, 22:05

Virtu4l je napisao/la:
07 jun 2025, 22:03
Nerealno je bilo ocekivati x, Austrija je vrh europskog fudbala. Ja se jedino uzdam u nase navijace u Becu i hajp u zadnjem kolu. Ostalo nam nista ne ide u prilog. Njihov vezni protiv naseg znaci da ce imati posjed 80%.
Sve u svemu imaju dobar potencijal da nas dobro nakantaju.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 jun 2025, 22:07

Madal je napisao/la:
07 jun 2025, 22:05
Nerealno je bilo ocekivati x, Austrija je vrh europskog fudbala. Ja se jedino uzdam u nase navijace u Becu i hajp u zadnjem kolu. Ostalo nam nista ne ide u prilog. Njihov vezni protiv naseg znaci da ce imati posjed 80%.
A nadao sam se onako potajno, Rumuni se nafurali, kontam prva utakmica Austriji pa možda malo zakažu, ali ništa od toga ipak su sila.

Teško će biti sa njima, preteško.
Voli te tvoje Sarajevo.

JEDRILICA
Kontakt:

Post Postao/la JEDRILICA » 07 jun 2025, 22:07

Nadam se da će Hasića zvati. Izmislio fudbal za kompletnu sredinu.

dzemil
Kontakt:

Post Postao/la dzemil » 07 jun 2025, 22:08

I nije dovoljno što je netko naša fudbalska legenda, što voli Bosnu, što je patriota - nama treba profesionalac koji zna raditi i odraditi posao za koji je plačen. Tu je problem u Savezu, raznim lobijima, talovima i politikama. Da postoji zajedništvo, profesionalizam i vizija kao što ne postoji, mnogo bi se bolje rješavala mjesta selektora a ne da se promjeni nekoliko njih u dvije godine - sve gori od goreg. I naravno treba platiti i odriješiti kesu za kvalitetnog selektora pored što se odradi kvalitetan skauting i izbor.

Amarinho
Kontakt:

Post Postao/la Amarinho » 07 jun 2025, 22:20

Madal je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
To si se mogao nadati da smo dobili danas 6-0 ko ljudi. Da nam gol razlika inekako bude blizu Austrij. Mi smo danas ustvari uzeli samo 2 boda, zvuci apsurdno ali je istina. Ovaj sistem takmicenja gdje je gol razlike tie breaker znaci da mi (uz idealni scenario da uzmemo do kraja sve) ne smijemo ni jednu izgubit od Austrije zapravo moramo ih dobit jednom bar. Ako odigras egal idu ti na gol razliku.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 07 jun 2025, 22:22

Valjda srede Janelta i Jankovica do septembra.
Dedic treba naci klub, steta za Kolasinaca.
Protiv Austrije samo sa jednim napadacem, samo treba bolje poslozit ovu sredinu malo ofanizve i krila. Bolje Memic, Nail pa cak i Dedic desno neg Gigovic i Haris H.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 07 jun 2025, 22:23

fanatik19 je napisao/la:
07 jun 2025, 21:29
Rumunija ne moze disat od pritiska protiv Austrije a mi se grcevito branili s ciganima. Realnost je 2. Mjesto, ako i nkega uopste izborimo. Sve preko je senzacija a ispod teski debakl.
Austrija igra presing sa 7,8 igraca na 30 metara od gola Rumunije. Dva stopera i dva defanzivna vezna organizuju igru
Svjesno idu da natrpaju ali ima prostora za kontre.
Valjda neko od stafa kako ih Barbarez zove gleda ovo i skonta nesto.
Imat cemo mi i 4-0-0 ali poslije daj Boze da bod uzmemo.
@virtual ne očekujem nista od Barbareza jer je kao sto neko napisa glup i tvrdoglav a Mostarac, ali očekujem od ostatka stafa, koji su ocito tu za slikanje.
Hrgovic, Bajramovic, Milenkovic.
Evo prekp godinu su tu a mi nikakav napredak u igri nemamo.
To je ono sto boli i sto bi Husref Musemic napravio, Zizovic ili bilo koji trener koji je vodio neku ekipu.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 07 jun 2025, 22:23

On ako se odluci nadigravat s Austrijom, 3-4 cemo komada glat primit. Ovi ljudi kontinuirano napadaju dubinu da ce mi tacno doci zlo kada vidim Barisica, Katica, Radeljica i ove nase usporene snimke kako to pokusavaju stizat. Čak i Ahmedhodžić koji je znatno kvalitetniji igrač od njih ne bi mogao pratiti ovo na otvorenom prostoru. Doslovno su na svakoj poziciji od nas toliko fizički moćniji da je to zapanjujuće.
Potajno se nadam - 70:30 posjed lopte za njih, potpuna dominacija , 2 nasa suta u okvir gola i Dzekson za laganih 1:0 na krcatom Bilinom Polju ;) :bih:

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 07 jun 2025, 22:31

Amarinho je napisao/la:
07 jun 2025, 22:20
Madal je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
To si se mogao nadati da smo dobili danas 6-0 ko ljudi. Da nam gol razlika inekako bude blizu Austrij. Mi smo danas ustvari uzeli samo 2 boda, zvuci apsurdno ali je istina. Ovaj sistem takmicenja gdje je gol razlike tie breaker znaci da mi (uz idealni scenario da uzmemo do kraja sve) ne smijemo ni jednu izgubit od Austrije zapravo moramo ih dobit jednom bar. Ako odigras egal idu ti na gol razliku.
Ja mislim da mozemo imati sanse u Austriji. Izgleda da bi se Seo trebao vratiti do Oktobra.
Znacemo stanje kad pocne nova sezona. Za ove mladje momke
Seo, Tarik, Barisic, Dedic, Janelt, Sunjic, Memic, Dzeko . Vidjecemo sta ce biti sa Jankovicem i jos neko da igra lijevo krilo

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 07 jun 2025, 22:31

Amarinho je napisao/la:
07 jun 2025, 22:20
Mi se s njima ne mozemo takmiciti u gol razlici kao sto nije ni Grcka mogla 2014 s nama. Nije to do mentaliteta, pristupa, selektora vec je stvar kvaliteta.
A njih jos ceka gostovanje Rumuniji.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

zastitaIdentiteta
Kontakt:

Post Postao/la zastitaIdentiteta » 07 jun 2025, 22:33

Priča se da je i Janlet par puta pokrivao na lijevom beku, taman da ga proba tamo protiv Wimmera. :kafa:
Pošteno, pa kako bude.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 jun 2025, 22:34

Hoće li Alaba biti spreman do meča sa nama? Kakvu uopšte vuče povredu?
Voli te tvoje Sarajevo.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 07 jun 2025, 22:38

Nadao sam se i ja nekom remiju jer bi nas to stavilo realno u pole poziciju.. Sad kad vidim da je tiebreaker gol razlike, sve miriše da smo puno dalje direktnom plasmanu danas nego jučer (gledajući samo bodove, igra je posebna stvar).

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 07 jun 2025, 22:39

Amir Hadžiahmetović odigrao zadnjih 7 utakmica po 90 minuta za Bešiktaš, za ove naše muflone je Pirlo

dzemil
Kontakt:

Post Postao/la dzemil » 07 jun 2025, 22:40

Najsmješniji su mi ovi likovi koji prave neku računicu i analizu za plasman..ja ne znam šta oni gledaju i vide. Mi nemamo ni igre ni kvalitet, niti će je biti sa Barbarezom ni nakon ovog ciklusa niti ikada. Ako do sada nije skontao i napravio okvir ekipe, neće ni poslije, neće se ništa promjeniti. Ista priča će biti i nakon kvalifikacija. 'Vrijeme' i utakmice u nogama neće donijeti nikakav pomak. Jedino ako sam barbarez ne doživi neko fudbalsko prosvjetljenje ali teško sa ovakvom glavom i 'vizijama' koje ima. Najveći problem ove ograničene repke je Barbarez himself.

Zglavkar
Kontakt:

Post Postao/la Zglavkar » 07 jun 2025, 22:41

KarlMarx je napisao/la:
07 jun 2025, 21:50
Uglavnom, jedino za pohvalu večeras je izdanje Džeke i priznanje Barbareza da je ovo loše. ]Nikad nismo imali selektora koji je ovako direktno rekao za partiju nakon pobijede i 3/3 da nije to dobro, plus da je riješio sukob
Meni je ponajviše zabrinjavajuće što ne vidim po izjavama da je uvidio koliki je haos je napravljen na vanjskim pozicijama, a pritom i na sredini terena. Od četvorke Malić, Burnić, Hajradinović, Gigović, samo za Burnića prihvatam da se dobro snalazi na dodijeljenoj poziciji.

Dakle nakon čitavog odrađenog skautinga i praćenja, odluči se Gigović staviti da drži lijevu stranu a Omerović koji igra lijevo krilo ne da nije igrao nego nije razmatran ni za ulazak s klupe, na tribinama čovjek. Hajradinović je fantastično odigrao protiv Kipra, ali čovjek zna podvaliti loptu, kreirati, nema prodornost, i umjesto da nam bude desetka on biva gurnut na desno krilo. Gazibegović nije dobio ni poziv.

Ovaj stručni štab zna naučiti iz svojih grešaka, ali nisam siguran je li to dovoljno brzo da se ovo ispegla do septembra.

Nadam se, pošto će protiv Slovenije ići kombinovani sastav, da će izaći na teren dva prava krila pa da vidimo kako to izgleda u odnosu na ovo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 jun 2025, 22:43

dzemil je napisao/la:
07 jun 2025, 22:40
Najsmješniji su mi ovi likovi koji prave neku računicu i analizu za plasman..ja ne znam šta oni gledaju i vide.

Pa šta predlažeš? Da se već sad fokusiramo na kvalifikacije za EURO 2028?
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: denza i 6 gostiju.