On je trebao biti glavni kotacic u vezi, valjda mu je to uloga, momak ima 3 poteza u igri, pokusaj gradjenja, vracanje lopte nazad i na strane i pokusaj duge lopte naprijed bez gledanja, ne mozes na osnovu toga niti protiv San Marina napraviti razliku.
Benjamin Tahirović
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Benjamin Tahirović
Stavicemo kempesa da bude kotacic u vezi
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 08 jun 2025, 00:37, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Ne vide oni odličnu predasistenciju za Burnica kod nevjerovatnog promašaja Bazdara s 3 metra.
Ne vide oni fantastičnu predasistenciju ili ti ga dubinsku loptu za Memica kod poništenog gola Demirovica.
Evo to je sto mi je na prvu naumpalo.
U ovoj lošoj predstavi, ako bi se jedan igrač od startera i mogao izdvojiti, bio bi to Tahirovic. Mada svi su podbacili, pogotovo prvo poluvrijeme.
Nažalost, mi nemamo boljeg veznjaka od Tahirovica. To je činjenica, možda i bolna činjenica. Bar u ovom trenutku.
"Gledam te nekim drugim očima / Upravo onako kako ne treba."
Nakon Modrić, imamo još jednog kralja predasistencija.
Umalo fatalno je bilo pristupiti utakmici na sličan način kao protiv Rumunije u gostima, kada je riječ o izboru igrača. Nije nam trebao igrač poput Šunjića koji hapsi u veznom redu kod kuće protiv yebenog San Marina.hurem je napisao/la: ↑08 jun 2025, 00:37Ne vide oni odličnu predasistenciju za Burnica kod nevjerovatnog promašaja Bazdara s 3 metra.
Ne vide oni fantastičnu predasistenciju ili ti ga dubinsku loptu za Memica kod poništenog gola Demirovica.
Evo to je sto mi je na prvu naumpalo.
U ovoj lošoj predstavi, ako bi se jedan igrač od startera i mogao izdvojiti, bio bi to Tahirovic. Mada svi su podbacili, pogotovo prvo poluvrijeme.
Nažalost, mi nemamo boljeg veznjaka od Tahirovica. To je činjenica, možda i bolna činjenica. Bar u ovom trenutku.
Mogli smo staviti nekoga ko ulazi iz dubine (Huseinbašić) umjesto što smo imali još jednog igrača koji igra u istoj liniji kao Tahirović i tako guši nominalno najkreativnijeg igrača kojeg imamo na terenu.
I kao takav, Benjamin je imao dosta pasova koji sijeku prostor i otvaraju dubinu, tako da je u mojim očima ovo bila ok partija s njegove strane. Ništa specijalno, ali nije ni za pljuvanja.
92:48 - La Decima
"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim
"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim
-
- Kontakt:
Nije "predasistencija" kad Tahirovic posalje upotrebljivu dugu loptu. Valjda mu je i posao na terenu da to radi, da kreira iz dubine. Znaci danas, protiv najgore selekcije na svijetu, je to uradio u par navrata, ali ne mogu zbog toga pljustati pohvale.
Ja bih najsretniji bio da Tahirovic postane novi Pirlo, ali on treba za pocetak da se nametne u nekom klubu, da konacno odigra dobru sezonu na normalnom nivou, da ima nekakav kontinuitet. Dok se to ne desi, ne moze se nazor od njega praviti prva violina reprezentacije, kao sto to Barbarez pokusava.
Malo ruzno zvuci ovo reci o nekom nasem igracu, ali u sustini i nije kritika njega kao njega, nego jednostavno trenutno ne moze isporuciti u reprezentaciji ono sto Barbarez hoce od njega. Naravno da se svi nadamo da ce nekad moci.
Ja bih najsretniji bio da Tahirovic postane novi Pirlo, ali on treba za pocetak da se nametne u nekom klubu, da konacno odigra dobru sezonu na normalnom nivou, da ima nekakav kontinuitet. Dok se to ne desi, ne moze se nazor od njega praviti prva violina reprezentacije, kao sto to Barbarez pokusava.
Malo ruzno zvuci ovo reci o nekom nasem igracu, ali u sustini i nije kritika njega kao njega, nego jednostavno trenutno ne moze isporuciti u reprezentaciji ono sto Barbarez hoce od njega. Naravno da se svi nadamo da ce nekad moci.
Ja bas vjerujem da moramo igrati sa defanzivnim veznim cak i protiv San Marina. Ostali osim Sunjica su slabi u defanzivi, nedovoljno dobri tehnicki da nekome sakriju loptu makar to neko bio i San Marino a uz to sve i poprilicno nesigurni. Defanzivni vezni je pod moranje. I ne znam sto bi on gusio Tahirovica.
A u sustini i jedni i drugi ste upravu, imao je par finih poteza, ja licno smatram da je to nedovoljno u odnosu na sve sto pruza izmedju tih poteza.
A u sustini i jedni i drugi ste upravu, imao je par finih poteza, ja licno smatram da je to nedovoljno u odnosu na sve sto pruza izmedju tih poteza.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
Ti vječito nastavljaš da se provaljuješ.
Realno, Gigovic nije kapacitet za onakav pas osim nekom srećom.
Naravno da je Tahirovic odigrao onaj pas jer je on bio jedini igrač koji onakav pas moze odigrati.
I ovim forumasima iznad, niko ne hvali Tahirovica, nego se odgovara na konstantno blaćenje istog a zapravo je momak u lošoj predstavi cijelog startnog tima donekle bio jedini koji se mogao izdvojiti s par dobrih poteza. Dakle, bio je manje los od ostalih.
Vazi doktore foruma, ipak ja gonim svoje protiv 90% foruma. Nego, i ovi tvoji ozbiljni forumasi okrenuli pricu protiv Barbareza, do kad ces gonit sam?
Bazdar doprinosi i zato je na spisku bez obzira sto ne igra u klubu ako se ne varam?

Sad nam pokusaj objasnit kako je ovo jucer bilo sjajno.
P.S.- da jednom kazem kako si u pravu jer sam sjedio na malo losijem mjestu pa mi se ucinilo da je Gigovic bez da sam upalio TV da provjerim.
Pa nemoj da samouvjereno pišeš da je Gigovic poslao pas kad nije. To je dovoljno za početak. Citiraš samo taj dio posta i očekuješ da te neko miluje. Još se kao uvrijeđen nadjes.
Nemam potrebe braniti bilo sta za jučer. Vec sam kazao da je bila losa predstava i loša taktika, kao i dobra lekcija za sve. Važnije od toga jeste da pouku uzmu.
Reprezentacija nema kvaliteta za bolju igru još uvijek, pogotovo kada tj fale ključni igrači, a igra nije ništa lošija od one koju uglavnom gledamo vec 10+ godina, a imali smo mnogo bolje reprezentativce.
Bitniji od te igre su bodovi.
Nemam potrebe braniti bilo sta za jučer. Vec sam kazao da je bila losa predstava i loša taktika, kao i dobra lekcija za sve. Važnije od toga jeste da pouku uzmu.
Reprezentacija nema kvaliteta za bolju igru još uvijek, pogotovo kada tj fale ključni igrači, a igra nije ništa lošija od one koju uglavnom gledamo vec 10+ godina, a imali smo mnogo bolje reprezentativce.
Svjestan sam ja da je reprezentacija 80% slabija kada nema Dzeke u 40toj godini i Kolasinca ali ovo jucer je bio odron. Ovoj ekipi San Marina bi ovogodisnji Siroki kod kuce bez problema uvalio 3 komada. Napisao sam i ja vec par puta od jucer, da mi bogdo svaku tekmu ovako igrali i dobili je 1 0 i isli na velika takmicenja, niko sretniji od mene.hurem je napisao/la: ↑08 jun 2025, 10:51Pa nemoj da samouvjereno pišeš da je Gigovic poslao pas kad nije. To je dovoljno za početak.
Normalno mi je da igramo antifudbale protiv ravnopravnih i boljih reprezentacija ali protiv ovih invalida igraci Stutgarta i sl. Moraju pokazat zasto tu igraju a zasto ovi nosaju tacnu.
Naravno da je bilo loše jucer i da su poređenja s utakmicom Andore i Engleske besmislena (primjetio sam da su neki to spominjali).
Kao sto rekoh, najvažnije da stručni štab uzme pouku. Da li ce, to je drugo pitanje.
Nije niko bio zadovoljan sa postavkom utakmice jučer i izborom početnih 11 protiv jednog San Marina. Bar 3 pogrešna izbora su bila i totalno nerezonska.
Kao sto rekoh, najvažnije da stručni štab uzme pouku. Da li ce, to je drugo pitanje.
Nije niko bio zadovoljan sa postavkom utakmice jučer i izborom početnih 11 protiv jednog San Marina. Bar 3 pogrešna izbora su bila i totalno nerezonska.
- MoodyReboot
- Kontakt:
Nije da se greške ponavljaju, ha? Nije dosad gurao Malića na beka, iako svako vidi da ne ide, ili Dedića na lijevo krilo, iako svako vidi da to ne ide. Također Gigovića na krilo.hurem je napisao/la: ↑08 jun 2025, 10:56Naravno da je bilo loše jucer i da su poređenja s utakmicom Andore i Engleske besmislena (primjetio sam da su neki to spominjali).
Naravno, medju prvima sam pisao da je Dedic najbolji na poziciji desnog beka i da krilne pozicije ne dolaze u obzir (osim kada to isprofilise u klubu kada bi ga se tu forsiralo narednih godina).MoodyReboot je napisao/la: ↑08 jun 2025, 10:59Nije da se greške ponavljaju, ha? Nije dosad gurao Malića na beka, iako svako vidi da ne ide, ili Dedića na lijevo krilo, iako svako vidi da to ne ide. Također Gigovića na krilo.hurem je napisao/la: ↑08 jun 2025, 10:56Naravno da je bilo loše jucer i da su poređenja s utakmicom Andore i Engleske besmislena (primjetio sam da su neki to spominjali).
Malic je u odsustvu bekova dobar izbor na toj poziciji protiv Rumunije i sl. reprezentacija, ali ne i Kipra, San Marina jer nema nikakav ofanzivni arsenal.
Gigovic je nažalost nikakav u reprezentaciji bio u ovih godinu dana na svim pozicijama na kojima je igrao, ne samo na krilu.
I ima tu jos fule, naravno.
Uvijek sam znao istaći pogrešne poteze ali ih nisam prenaglasavao.
Moju podršku su uvijek imali zbog nekih drugih stvari. Tako je i sada. Do kada ce tako biti, vrlo lahko će to biti ocijeniti.
Griz'o bi i Bojan Batar iz Sloge pa jel ga treba pozvati ???
Qrcina obicna i nista vise...
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
Pa I napravili smo prilika da zabijemo 5 komada. Ljudi promasili i tjt, desava se svakoj repki i svim igracima da lopta nece u gol.fanatik19 je napisao/la: ↑08 jun 2025, 10:54Svjestan sam ja da je reprezentacija 80% slabija kada nema Dzeke u 40toj godini i Kolasinca ali ovo jucer je bio odron. Ovoj ekipi San Marina bi ovogodisnji Siroki kod kuce bez problema uvalio 3 komada. Napisao sam i ja vec par puta od jucer, da mi bogdo svaku tekmu ovako igrali i dobili je 1 0 i isli na velika takmicenja, niko sretniji od mene.hurem je napisao/la: ↑08 jun 2025, 10:51Pa nemoj da samouvjereno pišeš da je Gigovic poslao pas kad nije. To je dovoljno za početak.
Normalno mi je da igramo antifudbale protiv ravnopravnih i boljih reprezentacija ali protiv ovih invalida igraci Stutgarta i sl. Moraju pokazat zasto tu igraju a zasto ovi nosaju tacnu.
Gdje sam ja pisao o prilikama?nerkolfc je napisao/la: ↑08 jun 2025, 11:42Pa I napravili smo prilika da zabijemo 5 komada. Ljudi promasili i tjt, desava se svakoj repki i svim igracima da lopta nece u gol.fanatik19 je napisao/la: ↑08 jun 2025, 10:54Svjestan sam ja da je reprezentacija 80% slabija kada nema Dzeke u 40toj godini i Kolasinca ali ovo jucer je bio odron. Ovoj ekipi San Marina bi ovogodisnji Siroki kod kuce bez problema uvalio 3 komada. Napisao sam i ja vec par puta od jucer, da mi bogdo svaku tekmu ovako igrali i dobili je 1 0 i isli na velika takmicenja, niko sretniji od mene.hurem je napisao/la: ↑08 jun 2025, 10:51Pa nemoj da samouvjereno pišeš da je Gigovic poslao pas kad nije. To je dovoljno za početak.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.