FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

domineysn
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la domineysn » 16 apr 2011, 20:52

Moram dati i svoj skromni komentar pošto sam prisustvovao utakmici. :D

U prvom poluvremenu osjetna je bila dominacija Slobode na terenu, Budućnost preloša, najgora u ligi rekao bih. Nisu mogli sklopiti 3 pasa a da ne izgube loptu. Golman im je skroz nesiguran bio u prvom dijelu.
Prvu priliku je napravio Almir Bekić koji je pogodio stativu iz kontranapada sa lijeve strane. Prethodno je loše zahvatio jedan volej. Nedugo zatim, slobodnjak s lijeve strane. Bekić opet uzima loptu i ovaj pokušaj centaršuta završava u mreži na veliko slavlje svih. Poslije toga Sloboda ponovo napada, ali sreća je bila na strani Banovićana.
Što se tiče drugog dijela, prava uspavanka. Tuzlaci jalovo napadali, dok je Budućnost tek na kraju propustila dvije dobre prilike, jednu preko Šlomića a drugu nakon gužve u kaznenom. Primjetilo se da je Slobodi nedostajalo iskustvo i rutiner u napadu - Alen Mešanović za kojeg sam siguran da bi zatresao mrežu iz jedne kontre.
Sve u svemu, Sloboda je zasluženo pobjedila i sada je na 4. mjestu Premijer lige Bosne i Hercegovina. Ukoliko suspenzija bude ukinuta, mogla bi Sloboda u kvalifikacije/pretkola za Europa Ligu.

@neutralan__: Svi ste bili jako loši, jedino Slomić može dobiti prolaznu ocjenu (ušao u drugom dijelu).
Still learning...

neutralan__
Kontakt:

Post Postao/la neutralan__ » 16 apr 2011, 21:18

domineysn je napisao/la:Moram dati i svoj skromni komentar pošto sam prisustvovao utakmici. :D

U prvom poluvremenu osjetna je bila dominacija Slobode na terenu, Budućnost preloša, najgora u ligi rekao bih. Nisu mogli sklopiti 3 pasa a da ne izgube loptu. Golman im je skroz nesiguran bio u prvom dijelu.
Prvu priliku je napravio Almir Bekić koji je pogodio stativu iz kontranapada sa lijeve strane. Prethodno je loše zahvatio jedan volej. Nedugo zatim, slobodnjak s lijeve strane. Bekić opet uzima loptu i ovaj pokušaj centaršuta završava u mreži na veliko slavlje svih. Poslije toga Sloboda ponovo napada, ali sreća je bila na strani Banovićana.
Što se tiče drugog dijela, prava uspavanka. Tuzlaci jalovo napadali, dok je Budućnost tek na kraju propustila dvije dobre prilike, jednu preko Šlomića a drugu nakon gužve u kaznenom. Primjetilo se da je Slobodi nedostajalo iskustvo i rutiner u napadu - Alen Mešanović za kojeg sam siguran da bi zatresao mrežu iz jedne kontre.
Sve u svemu, Sloboda je zasluženo pobjedila i sada je na 4. mjestu Premijer lige Bosne i Hercegovina. Ukoliko suspenzija bude ukinuta, mogla bi Sloboda u kvalifikacije/pretkola za Europa Ligu.

@neutralan__: Svi ste bili jako loši, jedino Slomić može dobiti prolaznu ocjenu (ušao u drugom dijelu).
Aha,kolika je posjeta bila??
FK Budućnost Banovići 1947 Ljumani 1988

domineysn
Kontakt:

Post Postao/la domineysn » 16 apr 2011, 21:19

neutralan__ je napisao/la:
domineysn je napisao/la:Moram dati i svoj skromni komentar pošto sam prisustvovao utakmici. :D

Aha,kolika je posjeta bila??
Slabo, jako slabo za kantonalni derby. Fukare su nastavile bojkot a na tribinama je bilo oko 500 - 800 gledalaca. ;)
Still learning...

deset
Kontakt:

Post Postao/la deset » 16 apr 2011, 21:20

Ma hajde utakmica bez nekog značaja,ono komšijska.Mi znamo da Banovići ispadaju i onako bez nekog motiva,a i ekipa mi izgleda kao neuigrana.Mom Beki sve čestitke i nije bez razloga naš najbolji igrač.
Banovići željni da se dokazuju (Šmigalović,Slomić ali bez nekog učinka ).
Ipak na kraju bitna su tri boda i možda izlazak u evropu.Moje mišljenje je da svi oni koji mogu pomoć našoj Slobodi ,trebju da se uključe u ovaj problem i da pomognu da se što prije izađe iz ove krize.

neutralan__
Kontakt:

Post Postao/la neutralan__ » 16 apr 2011, 21:35

@domineysn Pa dobro u jednu ruku losa posjeta,a u drugu dobra s obzirom da smo mi neatraktivna ekipa i da smo vec ispali.
@deset Znaci ovi zeljni dokazivanja,vjerovatno zato sto je vecina njih izasla iz Slobodine skole pa su imali veci motiv od ostalih.Ne znam samo sto Slomic nije igrao od prve minute jer je jedan od najboljih.
FK Budućnost Banovići 1947 Ljumani 1988

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 16 apr 2011, 21:40

Almir Bekic nam je veliko pojacanja ove polusezone,da njega nije bilo,ovih 6 bodova sa strane ne bi donijeli nikako.Svaka mu cast na dobrim igrama,volio bih kada bi naredne sezone opet bio na pozajmici u Slobodi,ali tesko,vratit ce ga Dinamo sebi,cim ovako dobro igra.
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

SaLL/ihovic
Kontakt:

Post Postao/la SaLL/ihovic » 16 apr 2011, 22:48

cestitke momcima igrali su odlicno i borbeno zasluzili smo 4 mjesto...i ja bi volio da Almir ostane radi Slobode al radi njega ne ...bolje je da momak ide u neki veci bolji klub gdje ce se otkrit njegov talenat i on i Amer Bekic imaju nos za go tako da momcima zelim da sto prije se prodaju u sto bolji klub
SLOBODA do groba .
Iz pepela se dižemo, historiju pišemo.❶❾❽❼

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 16 apr 2011, 23:00

Naravno da i ja zelim da uspije,da ode u sto bolji klub,dobro bi nam dosao narednu sezonu,pogotov ako izborimo nastup u evropskim takmicenjima,i usput zaradimo sta para.O tome kad se zavrsi sezona,vidjecemo da li ce momci uspjeti izboriti euro nastupe,naravno ako izbore bice dobro,ali ima jos jedan problem,suspenzija NS BIH,valjda se rijesi i usvoji statut.Bas me zanima sta ce se desavati na skupstini kluba,da li cemo imati upravu ili ne :?:

slani grad
Kontakt:

Post Postao/la slani grad » 17 apr 2011, 01:09

sad lagano i rastereceno u listicu po bod da blokiramo to famozno 4. mjesto...Sloboda danas prelosa i osim gola i pritiska u prvih recimo pola sata nista za ispricat...banovicani se vec spakovali za cvajtu i gledaju samo da odigraju jos ovo sto im je ostalo..igrali rastereceno,oslobodili se pritiska i umalo Slomic da nam zivot opet zakomplikuje...kod nas BEKIC,BOSNJAK,JOGE I MUJKA najboli..ostali losi izmedzu ostalog jer se po starom i oprobanom balkanskom mentalitetu uslo u tekmu sa LAKO CEMO.. :roll: :roll: ....sve u svemu 3 bobe su tu pa sad pokusat napast tu poziciju za evropu
UZ TEBE KROZ ZIVOT CIJELI-FKR 1987

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 17 apr 2011, 11:23

Ako neko nadje video izvjestaj sa tekme neka postavi :D

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 17 apr 2011, 13:32

Izjava Crnkica nakon meca : Kako smo igrali, dobro smo prošli!

Upozoravao sam igrače da Budućnost ne smijemo podcijeniti niti u jednom trenutku. Bez obzira na njihov plasman, niko ih ovog proljeća nije u potpunosti nadigrao, ko ni mi jučer. Sva sreća pa je utakmica okonačana u našu korist, jer kako smo igrali, dobro smo prošli.

TZ_BoY
Kontakt:

Post Postao/la TZ_BoY » 17 apr 2011, 13:37

Ma super je 4 mjesto :D sad jos kako da ostanemo tu pa slijedece godine abd u europu ... vadite pasose :D
Live for nothing or die for something

<3 FC Barcelona | mes que club <3
<3 FK Sloboda <3
<3 Mercedes Mclaren <3

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 17 apr 2011, 13:39

TZ_BoY je napisao/la:Ma super je 4 mjesto :D sad jos kako da ostanemo tu pa slijedece godine abd u europu ... vadite pasose :D
Ne treba pasos :D

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 17 apr 2011, 16:11

NYKnicks Fan je napisao/la:
TZ_BoY je napisao/la:Ma super je 4 mjesto :D sad jos kako da ostanemo tu pa slijedece godine abd u europu ... vadite pasose :D
Ne treba pasos :D
valjda ne treba viza, a treba ti pasos?
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

padobranac1978
Kontakt:

Post Postao/la padobranac1978 » 17 apr 2011, 17:56

pa zar nije onaj vas izjavio da Sloboda nece ganjati Evropu iz nekakvih razloga kao da ne mozete ispuniti uslove koji se traze ili nesto sl.
Zadnja izmjena: padobranac1978, dana/u 17 apr 2011, 17:58, ukupno mijenjano 1 put.
MI SLAVIMO TITULE NA GLAVNOM SKVERU
I IMAMO ULICU PO FUDBALERU!

slani grad
Kontakt:

Post Postao/la slani grad » 17 apr 2011, 17:57

padobranac1978 je napisao/la:pa zar nije onaj vas izjavio da Sloboda nece ganjati Evropu iz nekakvih razloga kao da ne mozete ispuniti uslove kojise traze ili nesto sl.
jest...kloc je bas to izvalio :roll:
UZ TEBE KROZ ZIVOT CIJELI-FKR 1987

Ljumani_Banovici
Kontakt:

Post Postao/la Ljumani_Banovici » 17 apr 2011, 18:00

ako ce te u evropu, evo 9imamo mi evropski stadion, igrali smo nekada, dobrodosli :D ;)
1947!

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 17 apr 2011, 18:25

Ljumani_Banovici je napisao/la:ako ce te u evropu, evo 9imamo mi evropski stadion, igrali smo nekada, dobrodosli :D ;)
treba prvo sačekati da se ukine suspenzija a onda još čekati da se obezbijedi europa a ako sve bude kako treba moglo bi se i to desiti to nam je i najbolja opcija ili Banovići ili Zenica ;)
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

domineysn
Kontakt:

Post Postao/la domineysn » 17 apr 2011, 18:32

brazzo je napisao/la:
Ljumani_Banovici je napisao/la:ako ce te u evropu, evo 9imamo mi evropski stadion, igrali smo nekada, dobrodosli :D ;)
treba prvo sačekati da se ukine suspenzija a onda još čekati da se obezbijedi europa a ako sve bude kako treba moglo bi se i to desiti to nam je i najbolja opcija ili Banovići ili Zenica ;)
Mislim da više ni stadion u Banovićima ne ispunjava kriterije za igranje Europskih utakmica. Jedina realna solucija, ukoliko Sloboda obezbjedi Europu i ne bude suspenzije, je stadio Bilino Polje. Naravno, ima tu još i Koševo, ali sumnjam da bi se iz Slobode opredjelili za Sarajevo. ;)
Still learning...

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 17 apr 2011, 19:00

Treba sacekat kraj prvenstva pa cemo vidjet dal cemo nastupat u euro takmicenjima ili ne ? Sliskovic 3/3 dosad na klupi Sirokog,red je da mu Crnkic i momci pokvare taj skor,makar nerijesenim rezultatom.

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.