Meni je najbolnija cinjenica da je Barbarez od potpuno amaterske reprezentacije San Marina napravio ekipu koja naizgled ima kvalitet i igra superdisciplinovano. Smio bih se zakleti da bi Sloboda odigrala s njima u najgorem slucaju egal utakmicu, a ne sjecam se da su ikog dobili u 33 odigrana kola domace lige.
Covjek jednostavno ne razumije danasnji fudbal. Ocigledno misli ako je on kao napadac znao odigrati stopera kod Sliskovica, da ce i Dedic i Gigovic preko noci postati krila, Mujakic i Malic bekovi itd.

Mi njegovim dolaskom jesmo dobili dosta novih reprezentativaca, za koje neko drugi u strucnom stabu mozda ne bi ni cuo, a kamoli pomislio da ih dovede pod nasu zastavu. Medjutim, bojim se da smo gotovo isto toliko i izgubili. Zlomislic dosao, Piric otisao, Katic dosao, Hadzikadunic otisao (valjda se vrati), Malic dosao, Ahmedhodzic otisao, Gigovic dosao, Krunic otisao, Burnic dosao, Hadziahmetovic otisao, Kulenovic dosao, Tabakovic otisao, Jankovic ce vjerovatno doci, a Huseinbasic vjerovatno otici, vidjet cemo sta ce biti s Gazibegovicem itd, itd. Naravno, ima tu igraca koje vjerovatno nikad ne bismo dobili da on i Spahic nisu tu (Bazdar i Bajraktarevic prvenstveno, a zatim i ovi mladi momci za koje se pise da su nasi: Pejcinovic i Kospo), plus zlatna koka Janelt (ako na kraju dobije papire). Sve bi to bilo prihvatljivo da on pocne uciti na greskama i da konacno poslozi pozicije igracima kako treba. Frajer je Dedicu unistio karijeru s forsiranjem lijevog krila i jos uvijek ne odstupa od toga. Nakon utakmice je toliko uvjerljivo pricao kako mu je on nasao pravu poziciju, da sam pozelio da sanjam sve to.