Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Djedo
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la Djedo » 09 jun 2025, 19:46

Uskoro ce Dzeko biti golman jer ima visinu.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 09 jun 2025, 19:47

slika

slika

slika

slika

slika

slika

[
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Amarinho
Kontakt:

Post Postao/la Amarinho » 09 jun 2025, 19:54

Arnelv52 je napisao/la:
09 jun 2025, 19:26
Kod nas narod kad se zalijepi za nešto ne popušta. To gdje ko igra u klubu ima malo veze sa formacijom i kako se stoji na terenu. Barabreza treba kritikovati za nepostojeću igru, iako ja mislim da treba još malo vremena da prodje, a ne za neke formacije.

Pratim Arsenal pa znam recimo da je Bukayo Saka kod Emerya pa možda čak i kod Artete u samim svojim počecima igrao lijevog beka. Evo sada najnoviji primjer je Lewis Skelly u Arsenalu koji je veznjak a igra lijevog beka. Timber, Tomiyasu, White su sve štoperi koji su postali bekovi. Toga je jako mnogo.

Radi se o balansu i igranju onako kako ekipa može da igra. Malić sa svojih 19 godina može da odigra rolu na desnom beku. Vjerovatno će kada bude 27 izgubiti eksplozivnost i postati klasični centralni štoper ali do tada je dug put. Izmedju ostalog igranje na beku je i za njega dobra stvar jer štoperi koji su u mladosti igrali beka imaju prednost u igri sa loptom u odnosu na one koji nisu.

Kada bi stavili Dedića ili Gazibegovića na beka dobili bi ofanzivno ali bi izgubili defanzivno. A defanziva je nešto što peče ovu generaciju. Pogledajte statistiku. Imamo mi problem i ofanzivno ali sve kreće od odbrane ako je odbrana čvrsta napadački dio može da igra rasterećenije, dobija se na samopouzdanju i stvari se kreću naprijed.

Kada imaš nekoga kao što je Malić na desnom beku ti gore onda možeš da staviš različite tipove igrača na desnoj strani. Možeš staviti krilnog pleja poput Hajradinovića ili krilo poput Kulašina itd.

Kada imaš tu trojcu štopera i Burnića na lijevom beku koji može igrati kao Zinchenko, da ulazi u sredinu, onda imaš blok igrača od 5 njih, uključujući Šunjića koji bi mogli donijeti defanzivnu stabilnost kroz razne faze igre. A odatle onda možeš praviti napadačke opcije. I s vremenom možeš dodavati i oduzimati iz odbrane ili napada. Recimo Burnića zamijeniš Kolašincem i imaš malo ofanzivniju varijantu ili Malića Dedićem i imaš još ofanzivniju i tako dalje.
Jarane, babe zabe... ne samo sto je ovo reprezentativni fudbal, gdje se igraci nadju 3 dana prije utakmice i pici. Emery ima sezonu od 50 utakmica, ima vremena uigrati Zinchenka na golu ako treba.

A prije svega su to igraci na samom vrhu svjetske klase. Fabregas je mogao igrat laznu devetku zato sto je Fabregas. Burnic jedva igra i tu svoju prirodnu poziciju.

sagitarius
Kontakt:

Post Postao/la sagitarius » 09 jun 2025, 19:56

Sto jest jest, arogantan je do bola, ne smijes mu nista reci!
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 09 jun 2025, 20:05

Arnelv52 je napisao/la:
09 jun 2025, 19:26
Kod nas narod kad se zalijepi za nešto ne popušta. To gdje ko igra u klubu ima malo veze sa formacijom i kako se stoji na terenu. Barabreza treba kritikovati za nepostojeću igru, iako ja mislim da treba još malo vremena da prodje, a ne za neke formacije.

Pratim Arsenal pa znam recimo da je Bukayo Saka kod Emerya pa možda čak i kod Artete u samim svojim počecima igrao lijevog beka. Evo sada najnoviji primjer je Lewis Skelly u Arsenalu koji je veznjak a igra lijevog beka. Timber, Tomiyasu, White su sve štoperi koji su postali bekovi. Toga je jako mnogo.

Radi se o balansu i igranju onako kako ekipa može da igra. Malić sa svojih 19 godina može da odigra rolu na desnom beku. Vjerovatno će kada bude 27 izgubiti eksplozivnost i postati klasični centralni štoper ali do tada je dug put. Izmedju ostalog igranje na beku je i za njega dobra stvar jer štoperi koji su u mladosti igrali beka imaju prednost u igri sa loptom u odnosu na one koji nisu.

Kada bi stavili Dedića ili Gazibegovića na beka dobili bi ofanzivno ali bi izgubili defanzivno. A defanziva je nešto što peče ovu generaciju. Pogledajte statistiku. Imamo mi problem i ofanzivno ali sve kreće od odbrane ako je odbrana čvrsta napadački dio može da igra rasterećenije, dobija se na samopouzdanju i stvari se kreću naprijed.

Kada imaš nekoga kao što je Malić na desnom beku ti gore onda možeš da staviš različite tipove igrača na desnoj strani. Možeš staviti krilnog pleja poput Hajradinovića ili krilo poput Kulašina itd.

Kada imaš tu trojcu štopera i Burnića na lijevom beku koji može igrati kao Zinchenko, da ulazi u sredinu, onda imaš blok igrača od 5 njih, uključujući Šunjića koji bi mogli donijeti defanzivnu stabilnost kroz razne faze igre. A odatle onda možeš praviti napadačke opcije. I s vremenom možeš dodavati i oduzimati iz odbrane ili napada. Recimo Burnića zamijeniš Kolašincem i imaš malo ofanzivniju varijantu ili Malića Dedićem i imaš još ofanzivniju i tako dalje.
Upravo ga i kritikujemo zbog igre. Da je funkcionislo kako treba ne bi mi ni govorili ništa ali nije i traže se uzroci toga. Svi ti treneri u Arsenalu imaju daleko više iskustva od Barbareza i imaju daleko više vremena da uigraju tog igrača na toj poziciji i vide da li on to može.

Burnić ne može beka igrat, Gigović ne možd krilo igrat, Dedić ne može krill igrat (može ali bit će za 30% slabiji igrač). I Barbarez to ne vidi ili vidi ali zbog ega neće da prizna.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Diadora
Kontakt:

Post Postao/la Diadora » 09 jun 2025, 20:23

Mogli je napisao/la:
09 jun 2025, 17:52
Coolpanda24 je napisao/la:
09 jun 2025, 17:29
Mogli je napisao/la:
09 jun 2025, 14:45

Pokeras bezobrazan po obicaju. A Eldar mora malo hrabrije uci u okrsaj. Al mlad je i ima vremena da se popravi. :yawn:

Nije čovjek htio da se nastavlja, na vrijeme zakočio :mrgreen:
Ma prepao se Ganibeg. Nema veze. I ja sam imao osjecaj da ce ga Pokeras udariti ako nastavi. :yawn:
Ja fakat ne mogu da vjerujem da ga ganibegovic Nije ispreskakao kad se poceo prosipati sa pozicijama igraca. Prepao SE ili Nije imao muda. Ganibegovicu gdje si pitanja o hadziahmetovicu I gazibegovicu? Sta je SA cinjenicom da nema nijednog lijevog beka na spisku?

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 09 jun 2025, 20:34

Thrilla in Manila, bosanska verzija.

prvi zajednicka slika nakon 10 rundi u medijskom ringu.

slika

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 09 jun 2025, 20:54

:rol: :rol: umro sam
SAVEZ NAPOLJE ! ! !

MostarNeretva
Kontakt:

Post Postao/la MostarNeretva » 09 jun 2025, 21:13

Barba samo jako protiv mentalitea kasabe.

A ovi strucnjaci sto barataju imenima i formacijama samo pokucajete na vrata svojih "propalih" klubova, Celik Zenica, Sloboda Tuzla, Jedinstvo Bihac i tako dalje i primijeniti to teoretsko znanje fudbala. Od formacija na terenu, psihologije igracha, ponasanja an presicama. Lansirajte svoje klubove u Evropsku elitu.
A isto vazi i za Velez, Zeljo, Sarajevo koji nisu u stanju napravit igracha koji je zaista vrijedan poziva u repku.

Drago mi je sto veciom ne razumijete sta Barba radi, jer bi se tek zabriuo da ga razumijete.

Bit ce padova to je sigurno jer smo totalno igrachki tanki nadam se da ce Barba i strucni to podnijeti na najbolji nacin. Jer ako ova garnitura ode lose nam se pishe reprezentaciji, tek onda je raspad sistema.

osam
Kontakt:

Post Postao/la osam » 09 jun 2025, 21:15

Žutobradi krmak!

dzemil
Kontakt:

Post Postao/la dzemil » 09 jun 2025, 21:16

Treba banovati ove koji brane Barbareza

dzemil
Kontakt:

Post Postao/la dzemil » 09 jun 2025, 21:19

Djedo je napisao/la:
09 jun 2025, 19:46
Uskoro ce Dzeko biti golman jer ima visinu.
:thumbup:

Barbarez zna, nama je koprena preko očiju pa ne vidimo najbolje. Kako nas nije stid da kritikujemo njegove revolucionarne ideje u fudbalu. Vjerujem da će on nakon repke preuzeti poziciju Pepa u Citiju.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 09 jun 2025, 21:21

MostarNeretva je napisao/la:
09 jun 2025, 21:13

A ovi strucnjaci sto barataju imenima i formacijama samo pokucajete na vrata svojih "propalih" klubova, Celik Zenica, Sloboda Tuzla, Jedinstvo Bihac i tako dalje i primijeniti to teoretsko znanje fudbala. Od formacija na terenu, psihologije igracha, ponasanja an presicama. Lansirajte svoje klubove u Evropsku elitu.
A isto vazi i za Velez, Zeljo, Sarajevo koji nisu u stanju napravit igracha koji je zaista vrijedan poziva u repku.

Drago mi je sto veciom ne razumijete sta Barba radi, jer bi se tek zabriuo da ga razumijete.

Bit ce padova to je sigurno jer smo totalno igrachki tanki nadam se da ce Barba i strucni to podnijeti na najbolji nacin. Jer ako ova garnitura ode lose nam se pishe reprezentaciji, tek onda je raspad sistema.
Ma covjek je shvatio da od pokusaja neke leprsave nekonkretne igre nema hljeba, i okrenuo se jedinom nacinu na kojem mozemo da kompenzujemo manjak kvaliteta u igri s loptom, trci. Zato su neki igraci ispali iz opticaja koji bi kod nekih drugih selektora bili na spisku, covjek hoce da se daje 110% od prve do zadnje sekunde, i oni koji ne isporucuju na treninzima ono sto strucni stab zamislja, vrlo brzo bez ikakvog kompromisa bivaju zamijenjeni.

Da li ima gresaka? Naravno. Da li ce ih biti? Naravno. Ali studioznost i rad s jasnim planom ovog strucnog staba je jedan od razloga zasto cemo ljeto provesti na prvom mjestu grupe sa maksimalnim ucinkom
naprijed rejal

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 09 jun 2025, 21:41

Kakav je pileći mozak ovih debila koji pljuju po velikom Barbi najbolje govori činjenica da smo svi godinama ismijavali nedisiciplinu, nonšalantnost i neozbiljnost u reprezentaciji, da bi sada ovi balvani krmečali jer čovjek hoće da uvede red i odyebe sve ublehaše.

Balvani najobičniji.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

kempes
Kontakt:

Post Postao/la kempes » 09 jun 2025, 21:44

zamisli, realnost je 4/4, zamisli! stvarno je na dobrom putu da postane najveci, ali mora nadmudriti ragnicka!

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 09 jun 2025, 21:47

Balorda je napisao/la:
09 jun 2025, 21:41
Kakav je pileći mozak ovih debila koji pljuju po velikom Barbi najbolje govori činjenica da smo svi godinama ismijavali nedisiciplinu, nonšalantnost i neozbiljnost u reprezentaciji, da bi sada ovi balvani krmečali jer čovjek hoće da uvede red i odyebe sve ublehaše.

Balvani najobičniji.
Ma jes to je nemq sta drugo bit
=\_1921_/=

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 09 jun 2025, 21:49

Sveti je napisao/la:
09 jun 2025, 21:21
MostarNeretva je napisao/la:
09 jun 2025, 21:13

Ma covjek je shvatio da od pokusaja neke leprsave nekonkretne igre nema hljeba, i okrenuo se jedinom nacinu na kojem mozemo da kompenzujemo manjak kvaliteta u igri s loptom, trci. Zato su neki igraci ispali iz opticaja koji bi kod nekih drugih selektora bili na spisku, covjek hoce da se daje 110% od prve do zadnje sekunde, i oni koji ne isporucuju na treninzima ono sto strucni stab zamislja, vrlo brzo bez ikakvog kompromisa bivaju zamijenjeni.

Da li ima gresaka? Naravno. Da li ce ih biti? Naravno. Ali studioznost i rad s jasnim planom ovog strucnog staba je jedan od razloga zasto cemo ljeto provesti na prvom mjestu grupe sa maksimalnim ucinkom
E sta li Tahirovic isporucuje da mi je znati pa je nezamjnjiv...

Uostalom pa jel i protiv san marina se mora ic borbeno bez ilakve kvalitete ili smisla za igru?
=\_1921_/=

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 09 jun 2025, 21:49

Pijačari su rak rana ovog društva i zemlje. Pijačari smrde.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

313
Kontakt:

Post Postao/la 313 » 09 jun 2025, 22:10

Balorda je napisao/la:
09 jun 2025, 21:41

Balvani najobičniji.
Hadziahmetovic kaze :D bio key player dok je igro (zvao bih ga vjerovatno na FMu, samo sto ovo nije FM). Otjero Huseinbasica kaze, kuku sta cemo - covjek imo bar tri diskutabilne scene otkad se povezuje sa reprezentacijom. Otjero kaze Ahmedhodzica, mora ga vratit - psovalo mu se dijete ovdje, zena nema sta joj se nije govorilo. Dzeki i familiji i dan danas sta se sve pise, boli ljude klinac, samo rokaj. Mora nam ponaosob objasnjavat svakog igraca koji padne nekom na pamet sto ga nije zvao. Daj ti nama instant uspjeha.
Walk on

Brazzzoo123
Kontakt:

Post Postao/la Brazzzoo123 » 09 jun 2025, 22:13

Ako je samo Barbarez i sš problem trebaju sutra odmah ici. Bazdarevic ceka da dovrsi posao. Nismo realni ni sekunde, ocekuje se da se pozlati sve za godinu a decenijama se nije radilo nista. Takodzer trazi se dlaka u jajetu gdje igrac igra u metar, a ne i zbog cega nije funkcionisalo i da li bi uopste. Traziti mjesto za Demirovica, Bazdara,Gigovica i Hajradinovica na terenu je legitimno i proces, veci je problem da nisu bili nikakva prevaga protiv San Marina, jer su samo vodonose u svojim klubovima nevazno gdje igraju. Nedovoljno kvaliteta i fudbslskog i mentalnog kao i da svi moraju dati 120% su ovde najveci problem.Mi sa ovim igracima na posjed lopte igrati nemozemo, po utakmici imamo jedva po 3-5 sansi koje moramo iskoristiti. Stvar je da je sš tvrdoglav i drzi se ideje koja se korigirati mora, prije ili kasnije. Pored toga mislim da sš i Barbarez imaju vise posla i problema sa mladjim igracima nego sto su ocekivali.Takozvana generacija Z neda sebi srkleta, niti je saburli vec gleda samo svoje interese ako moze odmah, lojalnost im nije jaca strana. Sve ovo moramo sad pomnoziti sa nerealnim navijacima i sljamom koji skandira protiv istog saveza kad je timu najpotrebnija podrska i novinarima koji traze senzacijske vijesti, a clanci su im zuta stampa na nivou telegrafa i izvori mahalanje zena po brijacnicama. Znam ja zbog cega, hljeb se mora zaraditi, ali barem ponekad treba zapeti i stvoriti clanak i to bez statistike i kilometraznih prevedenih zitata. Kako? Imamo toliko potencijalnih igraca, gdje se nagadja sta kako, uradite intervjuu.Mozda otkrijete tako kojeg igraca.Onda istrazite zbog cega nemozemo stvoriti igraca, zbog cega u najvecim klubovima nema cestitog igraca da moze pomoci repci. I na kraju nemorate vi svi negativci tjerati ni Barbareza niti sš oticice oni sami, jer ce te im ogaditi posao sa vasim pljuvanjem.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 11 gostiju.