FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
34
23%
2. Borbu za Evropu
72
50%
3. Sredinu tabele
24
17%
4. Borbu za opstanak
15
10%

Ukupno glasova: 145

bhsport
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la bhsport » 10 jun 2025, 18:02

Virtu4l je napisao/la:
10 jun 2025, 16:45
Lokomotifa je napisao/la:
10 jun 2025, 16:15
Pregledao sam intervju Adžema na Youtube. Drago mi je što je rekao nešto slično što sam ja ovdje pisao prije par mjeseci, a ljudi govorili ma dobro je 4. mjesto, Denis najbolji trener ikad igdje.

I ja sam se tada isto kao Adžem pitao kako smo se doveli u situaciju da smo se navikli na prosječnost. Zadovoljavamo se 4. mjestom, a Zrinjski nam pobjegao 17 bodova. Pitari su nebitni u ovoj priči. Mi smo ba Željo, vazda ciljamo na vrh pa dokle doguramo.

Citiraću ja i tebe i Adžema tamo nekad sljedeće sezone. Nekako si uspio ugurati Denisa u prvu rečenicu, mada ja ne vidim poveznicu.

Ta priča "mi smo Željo" više ne pije vodu. Ne treba niko Željovcu objašnjavati gdje ovaj klub zaslužuje da bude, odnosno gdje mu je mjesto. Ljudi koji govore da je četvrto mjesto dobro su realni ljudi koji shvataju domet ekipe kojom raspolažemo. Sve ostalo je zavaravanje samog sebe pa u neku ruku i pitarluk.

Mnogo veći klubovi od našeg su preživljavali teške trenutke širom Evrope i svijeta. Šta su trebali navijači Notingema, priželjkivati titulu prvaka Engleske dok su bili u trećoj ligi?

Adžem treba malo zakočiti sa hajcanjem, jer sve lijepo zvuči u teoriji, ali onda tamo negdje u avgustu će Njegomirović označiti da se krene sa centra, e tu sve prestaje.

Kad napravimo konkurentan tim, onda ćemo mi lako podići letvicu. ;)
Djaba se trudis ne mozes objasniti. Pitari uloze 10+ miliona km i opet im nedaju blizu prici sa sudijama.
Tek sta ce raditi ove godine kada Borac slavi stoju je za poezije.
Trece mjesto i finale kupa je ravno tituli.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 10 jun 2025, 18:04

Mislim da se ovdje Adžem pljuje bez ikakvog razloga i zaboravlja da je on jedan od nas. Stoga bih zamolio sve one koji imaju nešto za reći protiv njega da biraju riječi i odnose se sa poštovanjem prema jednoj od legendi ovog kluba.

Što se tiče njegovih nedavnih izjava stvarno moram reći "kapa do poda". Vrlo hrabro je sve preuzeo na sebe. Upravo ono što bih i očekivao od jedne naše legende. Svaka čast.

Mislim da je red da mu damo podršku pa makar do prvih utakmica i dok ne vidimo kako će to izgledati.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 10 jun 2025, 18:09

Levin je napisao/la:
10 jun 2025, 18:04
Mislim da se ovdje Adžem pljuje bez ikakvog razloga i zaboravlja da je on jedan od nas. Stoga bih zamolio sve one koji imaju nešto za reći protiv njega da biraju riječi i odnose se sa poštovanjem prema jednoj od legendi ovog kluba.

Što se tiče njegovih nedavnih izjava stvarno moram reći "kapa do poda". Vrlo hrabro je sve preuzeo na sebe. Upravo ono što bih i očekivao od jedne naše legende. Svaka čast.

Mislim da je red da mu damo podršku pa makar do prvih utakmica i dok ne vidimo kako će to izgledati.
Bravo Levin, konačno neko ko je shvatio suštinu priče. Raja ga popljuvala jer je rekao da je puno što nam je Zrinjski pobjegao 17 bodova i da mu je cilj poređenje sa prvim na tabeli, a ne sa 3. ili 4. na tabeli. Ne znam šta bi raju zadovoljilo, da je rekao cilj je borba za opstanak u teškoj Ligi 10. Adžem je pokazao muda i preuzeo veliki teret na sebe, mogao je ići i lakšim putem ali nije, jer on je vojnik našeg kluba.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

b00t
Kontakt:

Post Postao/la b00t » 10 jun 2025, 18:11

bhsport je napisao/la:
10 jun 2025, 18:02
Virtu4l je napisao/la:
Pregledao sam intervju Adžema na Youtube. Drago mi je što je rekao nešto slično što sam ja ovdje pisao prije par mjeseci, a ljudi govorili ma dobro je 4. mjesto, Denis najbolji trener ikad igdje.

I ja sam se tada isto kao Adžem pitao kako smo se doveli u situaciju da smo se navikli na prosječnost. Zadovoljavamo se 4. mjestom, a Zrinjski nam pobjegao 17 bodova. Pitari su nebitni u ovoj priči. Mi smo ba Željo, vazda ciljamo na vrh pa dokle doguramo.

Citiraću ja i tebe i Adžema tamo nekad sljedeće sezone. Nekako si uspio ugurati Denisa u prvu rečenicu, mada ja ne vidim poveznicu.

Ta priča "mi smo Željo" više ne pije vodu. Ne treba niko Željovcu objašnjavati gdje ovaj klub zaslužuje da bude, odnosno gdje mu je mjesto. Ljudi koji govore da je četvrto mjesto dobro su realni ljudi koji shvataju domet ekipe kojom raspolažemo. Sve ostalo je zavaravanje samog sebe pa u neku ruku i pitarluk.

Mnogo veći klubovi od našeg su preživljavali teške trenutke širom Evrope i svijeta. Šta su trebali navijači Notingema, priželjkivati titulu prvaka Engleske dok su bili u trećoj ligi?

Adžem treba malo zakočiti sa hajcanjem, jer sve lijepo zvuči u teoriji, ali onda tamo negdje u avgustu će Njegomirović označiti da se krene sa centra, e tu sve prestaje.

Djaba se trudis ne mozes objasniti. Pitari uloze 10+ miliona km i opet im nedaju blizu prici sa sudijama.
Glas razuma... Hajde ti objasni ljudima da djabe ti Mbape,Leao,bog otac, kada Vico kroji sve...

tiagofaria25
Kontakt:

Post Postao/la tiagofaria25 » 10 jun 2025, 18:13

slika
Ne bi bilo lose.

GrbavicaHram1921
Kontakt:

Post Postao/la GrbavicaHram1921 » 10 jun 2025, 18:21

jointunija je napisao/la:
10 jun 2025, 17:37
GrbavicaHram1921 je napisao/la:
10 jun 2025, 17:08
Kakva izjava Adzema tiktokera, njemu je dovoljno 1-2 pojacanja hahahahaha, e moj Zeljo
Operi uši botino!

Sagni se Adzemu mozda ti Lava posalje, ako budes botina ko ja poslace ti samo ruzu

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 10 jun 2025, 18:23

10 jun 2025, 18:09
Levin je napisao/la:

Bravo Levin, konačno neko ko je shvatio suštinu priče. Raja ga popljuvala jer je rekao da je puno što nam je Zrinjski pobjegao 17 bodova i da mu je cilj poređenje sa prvim na tabeli, a ne sa 3. ili 4. na tabeli. Ne znam šta bi raju zadovoljilo, da je rekao cilj je borba za opstanak u teškoj Ligi 10. Adžem je pokazao muda i preuzeo veliki teret na sebe, mogao je ići i lakšim putem ali nije, jer on je vojnik našeg kluba.
Kao što raju nije moglo zadovoljiti osvajanje kupa i mrtva trka za titulu koju smo vrlo nesretno izgubili prije sedam godina ili što smo 2014/2015 preživjeli zahvaljujući djeci koju je dotični gurnuo u vatru i u čijem je razvoju itekako imao udjela tako raju neće zadovoljiti bilo šta da sad kaže.

Ja samo pozivam da se čovjeku da poštovanje koje itekako zaslužuje.
tiagofaria25 je napisao/la:
10 jun 2025, 18:13
slika
Ne bi bilo lose.
Mato Stanić ima ugovor do ljeta 2026. godine u Širokom. Teško da će se tu bilo šta promijeniti.

zeljooo13
Kontakt:

Post Postao/la zeljooo13 » 10 jun 2025, 18:23

Ognjen Obradov,Sergej Bjelica i Kenan Salkanovic na probi.

Zvornicka
Kontakt:

Post Postao/la Zvornicka » 10 jun 2025, 18:36

Levin je napisao/la:

Nikakva on legenda nije, ni on ni bilo ko iz poslijeratne historije kluba.

jointunija
Kontakt:

Post Postao/la jointunija » 10 jun 2025, 18:39

10 jun 2025, 18:21
10 jun 2025, 17:37
10 jun 2025, 17:08
Kakva izjava Adzema tiktokera, njemu je dovoljno 1-2 pojacanja hahahahaha, e moj Zeljo
Operi uši botino!

Sagni se Adzemu mozda ti Lava posalje, ako budes botina ko ja poslace ti samo ruzu
Nek ti se mama sagne,kobiljoglavac!
Željovci uvijek treba da znate,da navijači prate klub a ne rezultate!

Napaceni87
Kontakt:

Post Postao/la Napaceni87 » 10 jun 2025, 18:52

Dovoljno je rec da je na treningu bio Benjamin Babic

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 10 jun 2025, 18:55

Nadam se da ne smeta ali kako se ovo ne bi otelo kontroli da ažuriramo listu igrača o kojima se piše do sada za sezonu 2025/2026 :

Golmani
Golman - Ibrahim Šehić (36) - Al Khaleej
Golman - Aldin Ćeman (30) - Igman
Golman - Alen Kenjar (20) - FC Augsburg II
Golman - Luka Pršlja (21) - GOŠK

Odbrana
Štoper - Daniel Graovac (31) - CFR Cluj :thumbdown:
Štoper - Riad Šuta (22) - NK GOŠK Gabela
Štoper - Nemanja Jakšić (29) - NK Bravo
Lijevi bek - Enes Alić (25) - NK Varaždin :thumbup:
Desni bek - Giovanni Troupée (27) - TOP OSS
Desni bek - Vedad Radonja (23) - AEK

Vezni red
Defanzivni vezni - Mato Stanić (27) - Široki
Centralni vezni - Juana Fontemachi (28) - NK Jedinstvo Bihać
Ofanzivni vezni - Riad Mašala (21) - NK Rudeš Zagreb
Ofanzivni vezni - Antonio Kaćunko (24) - NK GOŠK Gabela

Napad
Krilo - Olanrewaju Ibraheem (18) - Zvijezda 09
Krilo - Goran Zakarić (32) - Vardar
Krilo - Alen Dejanović (25) - Sloga
Krilo - Haris Duljević (31) - Stal Rzeszow
Krilo - Matija Malekinušić (26) - Zrinjski
Krilo - Irfan Ramić (21) - NK Istra
Napadač - Riad Bajić (31) - Ankaragücü
Napadač - Hamza Jaganjac (21) - NK Istra
Napadač - Mirsad Ramić (32) - Igman

Na probi
Golman - Sergej Bjelica (21) - Drina Zvornik
Lijevi bek - Ognjen Obradov (23) - Jedinstvo
Lijevi bek - Deni Memišević (18) - Travnik
Desni bek - Benjamin Babić (18) - Igman Ilidža
Desni bek - Amer Bašović (18) - Radnik Hadžići
Defanzivni vezni - Eldar Dragović (17) - FK Goražde
Ofanzivni vezni - Admir Gojak (17) - Türkgücü München
Krilo - Amar Zahirović (19) - NK Jarun
Krilo - Seid Pramenković (19) - Radnik Hadžići
Napadač - Kenan Salkanović (21) - Jedinstvo
Napadač - Ahmed Goletić (18) - Igman Ilidža

Sad će da izlijeću iza svakog čoška.
Zadnja izmjena: Levin, dana/u 10 jun 2025, 19:30, ukupno mijenjano 8 puta.

maldini3
Kontakt:

Post Postao/la maldini3 » 10 jun 2025, 18:56

Kakav tekst o pecetku priprema na portalu
Svaka cast novinaru
Željezničar za život cijeli
Forza Milan
Pivopije

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 10 jun 2025, 18:56

Marin Galić i dalje član kluba :damn:
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

jointunija
Kontakt:

Post Postao/la jointunija » 10 jun 2025, 18:57

Napaceni87 je napisao/la:
10 jun 2025, 18:52
Ja i?
Željovci uvijek treba da znate,da navijači prate klub a ne rezultate!

obagol
Kontakt:

Post Postao/la obagol » 10 jun 2025, 18:58

bhsport je napisao/la:
10 jun 2025, 18:02
Virtu4l je napisao/la:

Ta prica kako neko Sarajevu ne da prici vrhu tabele je najobicnija bajka. To je alibi koji su oni kreirali sa svojim novinarima i zamazali oci navijacima kako bi se opravdali za katastrofalan rad kluba i pitaj boga sta sve sto se desava kod njih.
Dovoljno je samo pogledati naslove kad oni igraju i ako se desi bilo sta sumnjivo, iste minute idu naslovi kako su brutalno pokradeni, kako sudije sprecavaju Sarajevo da osvoji titulu ( a zaostaju po 30 bodova). Kad se protov Zelje svira presmijesan penal kao onaj u Sirokom stidljivo se napise kako je sumnjiva situacija i kako treba to detaljnije analizirati.

Napaceni87
Kontakt:

Post Postao/la Napaceni87 » 10 jun 2025, 19:00

10 jun 2025, 18:57
Napaceni87 je napisao/la:
10 jun 2025, 18:52
Ja i?
Valjo mu je babo Adzemu

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 10 jun 2025, 19:01

Zanimljivo je da je pauza trajala kraće od reprezentativnih pauza.. igrači nisu mogli izgubiti fizičku spremu(ako su je i imali :D), tako da je mjesec dana sasvim dovoljno da se svi uigraju.

WeekendOffender
Kontakt:

Post Postao/la WeekendOffender » 10 jun 2025, 19:02

Ekipa startala sa pripremama prvi dan, nismo jos ni doveli sve igrace. Navijaci se na forumu vec caste asortimanom uvreda sa Facinih pressica, nevjerovatno...

Sefu i ekipi neka je sa srecom, jedva cekam da pocne pa da vidimo kako ce to izgledati
Curva Sud

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 10 jun 2025, 19:22

godrina je napisao/la:
10 jun 2025, 17:28

Slazem se ja sa tobom da je ruzno i tuzno da se zadovoljimo 4. mjestom.
De mi reci sta mislis jel realno da sa nasim trenutnim cjelokupnim stanjem u timu mi mozemo napast titulu tj da nam je neuspjeh ako u maju sledece godine ne budemo bar drugi sa 2 boda zaostatka i osvajaci kupa ?
Nije u pitanju napad na titulu, jer sa ovakvim odnosima u savezu to bas i nije realno. Ono sto je realno da pokusamo jeste da tekme protiv Zrinjskog ne jzgledaju kao da igramo protiv Bayerna i to uz prilicno ( ne mogu reci skroz ok ) nornalno sudjenje. Pa pogledaj nam omjer protiv njih i kako izgledamo na terenu. Da nas Nja ne rasipa ko lego kockice po terenu. Da nam Sloga ne zabije cetiri komada. Da nas Siroki ne izbaci ko vrecu iz kupa. Da se ne provlacimo protiv ekipa koje su ispale ili koje se bore za opstanak i koje su primile 80-al golova sto se nama uredno desavalo.

Jel se trazi puno ? Mislim da ne trazi. Sada, za nas budzet, to su realna ocekivanja. Vidjecemo djela. Ocekujem bolju i organizovaniju odbranu, jasan plan igre i mlade igrace ili mladig igraca koji redovno igra, a to nije poluvrijeme pa pet tekmi po minut pa klupa narednih sedam sto nam se isto uredno desavalo. Ako nema kvalitet za prvi tim bujrum u Jedinstvo, Stupcanicu ili neku trecu ekipu i nek skuplja minute. Da nsma mahanja rukama, da je trener glavni, a ne Krpic i tako te sitnice. Sve su to lako rjesive stvari, ako trener ima autoritet i ako ima znanje koje zna da primjeni.

Gore naveden stvari jedino nas covjek moze da provede u djelo, jer zna relacije i da nije levat kojeg ce svlacionica pojesti. Iskreno se nadam da je to Adzem kojeg sam odavno "prizivao". Stranac, kod nas, sa ovakvim desavanjima, nema apsolutno nikakvu sansu, jer ga pojedu za dorucak od igraca preko navijaca do uprave ili trenera iz OP. Vise puta vidjeno.

Ponavljanje jedne te iste radnje i ocekivanje razlicitog rezultata je definicija gluposti. Vazda bilo i vazda ce biti.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Cwirek, Google Adsense [Bot], Sarun i 46 gostiju.