MaroonBjelave je napisao/la: ↑10 jun 2025, 20:40
armando je napisao/la: ↑10 jun 2025, 20:34
Meni su ćevapi u rangu hrenovki, donekle i pilećih filea.
Mogu se maznuti ponekad dok su vrući, piletina bar ima nekih nutricionih vrijednosti.
Domaće koke, dobra riba, mlada junetina, kao i janjetina/ jaretina ( par puta godišnje) i tako u krug.
Dok giht zvana kraljevska bolest ne zakuca na vrata
Ma nije poenta bolan ćevap ili pita. Problem je što se od čarsije pravi Stradun, a od Sarajeva Cirih. Joj Eugene, ustani i kresni je još jednom.
Pa cilj nam je da čaršija bude kao Stradun. Na žalost, daleko smo. Ali to bi značilo da svi ugostitelji mlate odličnu lovu, hoteli, apartmani, pa možda bi krenuli i zanati, trgovina… taj novac ulazi iz inostranstva i nastavlja da kruži ovdje. Daj boze da cevapi u Želji budu 50 maraka.
Normalno da to nije za nas koji živimo tu, ni u jednom gradu lokalci ne jedu u turističkom centru, to je besmisleno, po pravilu ni hrana nije najbolja, atmosfera je užas (ko želi ručati u frci sa turistima, a ne mora), a o cijeni da ne govorimo.
Nas problem nije sto su cevapi i pita skupi, već bas obrnuto. Problem je sto smo mi brend napravili od fast fooda koji vrijedi 2 eura, pa kad udariš cijenu deset puta veću, opet ne možeš prodati dovoljno toga da nešto ozbiljnije zaradiš.
To je nešto na čemu strateški moramo raditi, da imamo ponudi koja je ozbiljno skupa, a ne samo ćevape i pitu.