Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Derdiyok
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la Derdiyok » 11 jun 2025, 00:31

PikachuSA je napisao/la:
10 jun 2025, 22:19
I na sve navedeno uzmite u obzir da ne postoje studentske menze, niti studenti imaju popust na hranu bilo gdje. Dosad nisam upoznao odgovornog studenta sa strane koji mi se nije žalio na cijene svega u Sarajevu, bez obzira na finansijsku solventnost roditelja. Usput, kategorija vječiti student sa misijom mi nije relevantna...

Al nek one fekalije imaju menzu sa cijenama iz 2006. godine... Prioriteti, rekao bih :mrgreen:
Ako ima neka studentkinja da je gladna mogu je nahraniti proteinima i dati joj cvaju, halal joj bilo :mrgreen:
® GONGASHI POWERHOUSE ®

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 11 jun 2025, 08:36

MaroonBjelave je napisao/la:
10 jun 2025, 20:40
armando je napisao/la:
10 jun 2025, 20:34
Meni su ćevapi u rangu hrenovki, donekle i pilećih filea.
Mogu se maznuti ponekad dok su vrući, piletina bar ima nekih nutricionih vrijednosti.
Domaće koke, dobra riba, mlada junetina, kao i janjetina/ jaretina ( par puta godišnje) i tako u krug.
Dok giht zvana kraljevska bolest ne zakuca na vrata :damn:
Ma nije poenta bolan ćevap ili pita. Problem je što se od čarsije pravi Stradun, a od Sarajeva Cirih. Joj Eugene, ustani i kresni je još jednom.
Pa cilj nam je da čaršija bude kao Stradun. Na žalost, daleko smo. Ali to bi značilo da svi ugostitelji mlate odličnu lovu, hoteli, apartmani, pa možda bi krenuli i zanati, trgovina… taj novac ulazi iz inostranstva i nastavlja da kruži ovdje. Daj boze da cevapi u Želji budu 50 maraka.

Normalno da to nije za nas koji živimo tu, ni u jednom gradu lokalci ne jedu u turističkom centru, to je besmisleno, po pravilu ni hrana nije najbolja, atmosfera je užas (ko želi ručati u frci sa turistima, a ne mora), a o cijeni da ne govorimo.

Nas problem nije sto su cevapi i pita skupi, već bas obrnuto. Problem je sto smo mi brend napravili od fast fooda koji vrijedi 2 eura, pa kad udariš cijenu deset puta veću, opet ne možeš prodati dovoljno toga da nešto ozbiljnije zaradiš.

To je nešto na čemu strateški moramo raditi, da imamo ponudi koja je ozbiljno skupa, a ne samo ćevape i pitu.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 11 jun 2025, 08:57

Poskupljenje na carsiji gledam kao znak daljeg poskupljenja svugdje u gradu. Vjerujem i da drugi tako. Licno radi cavapa zaboli me, nek bude 100 KM. Ne kukam sto je pita na carsiji 25KM, vec sto ce i onaj na malti podici na 20. Pa ce onda pekara. Pa ce kafa na carsiji bit 5, pa ce onda 3.5 na malti....Jedno drugo prati, to mislim u sarajevu ne moze bit izolovano. To da ce svima bit bolje sto je skuplje okaci macku o rep, kad ti neko da racun na carsiji ti se shebes, jedino ce biti dobro vlasnicima.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 11 jun 2025, 09:04

admin je napisao/la:
11 jun 2025, 08:36
armando je napisao/la:
10 jun 2025, 20:34
Meni su ćevapi u rangu hrenovki, donekle i pilećih filea.
Mogu se maznuti ponekad dok su vrući, piletina bar ima nekih nutricionih vrijednosti.
Domaće koke, dobra riba, mlada junetina, kao i janjetina/ jaretina ( par puta godišnje) i tako u krug.
Dok giht zvana kraljevska bolest ne zakuca na vrata :damn:
Ma nije poenta bolan ćevap ili pita. Problem je što se od čarsije pravi Stradun, a od Sarajeva Cirih. Joj Eugene, ustani i kresni je još jednom.
Pa cilj nam je da čaršija bude kao Stradun. Na žalost, daleko smo. Ali to bi značilo da svi ugostitelji mlate odličnu lovu, hoteli, apartmani, pa možda bi krenuli i zanati, trgovina… taj novac ulazi iz inostranstva i nastavlja da kruži ovdje. Daj boze da cevapi u Želji budu 50 maraka.

Normalno da to nije za nas koji živimo tu, ni u jednom gradu lokalci ne jedu u turističkom centru, to je besmisleno, po pravilu ni hrana nije najbolja, atmosfera je užas (ko želi ručati u frci sa turistima, a ne mora), a o cijeni da ne govorimo.

Nas problem nije sto su cevapi i pita skupi, već bas obrnuto. Problem je sto smo mi brend napravili od fast fooda koji vrijedi 2 eura, pa kad udariš cijenu deset puta veću, opet ne možeš prodati dovoljno toga da nešto ozbiljnije zaradiš.

To je nešto na čemu strateški moramo raditi, da imamo ponudi koja je ozbiljno skupa, a ne samo ćevape i pitu.
U Konjicu napravili ćupriju i odmah upali na listu gdje turisti svraćaju. Autobusi dolaze, bruku turista dodje, a zaradis nula maraka.

Sve što imamo od turista je da dodju, gledaju gdje ima dzaba vc da obave nuždu, uslikaju se par puta i nastave dalje. Kiflu od 25 feninga ne kupe, a kamoli suvenir.

Na slično se svede i rafting. Vlasnici raftinga uzmu lovu, grad ne zaradi ništa.

Kad im je prije 15-ak godina jedan privatnik govorio da naprave ponudu gdje će turisti ostajati po 5-6 dana (jedan dan rafting, jedan dan kupanje na Neretvi i obilazak Titovog bunkera, jedan dan kupanje na Borackom jezeru, jedan dan odlazak u Lukomir, jedan dan planinarenje na Borašnicu) i da gosti budu u gradu 5 noći, ovi iz gradske uprave nisu imali pameti da to prihvate.

Zato smo sad prolazna stanica, gdje ti od turista ostane samo smeće da pokupis iza njih...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 11 jun 2025, 09:08

The WBIF has supported estimated investments of €7.2 billion in the public sector in Bosnia and Herzegovina.

Bosnia and Herzegovina received over €1.1 billion in grants in 2008-2025: €1,047.7 million in investment grants and €79.6 in technical assistance. The grants support estimated investments of €7.2 billion in road, rail and water transport, renewable energy and gas interconnections, broadband connectivity, water supply and sanitation, flood protection, health and medical education facilities, social housing for internally displaced people, and prison facilities.

From 2020 to 2024, the country benefited from thirteen EIP flagship investments, channelling a substantial €2.4 billion towards sustainable transport, clean energy, and water supply. The WBIF contributed €824 million in grants to these investments, of which €821.4 million was EU IPA funding and €2.6 million was Bilateral Donor funding.
In the midst of chaos, there is also opportunity.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 11 jun 2025, 10:28

slika
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 11 jun 2025, 10:39

kraljttbvb je napisao/la:
11 jun 2025, 09:04
admin je napisao/la:
11 jun 2025, 08:36

U Konjicu napravili ćupriju i odmah upali na listu gdje turisti svraćaju. Autobusi dolaze, bruku turista dodje, a zaradis nula maraka.

Sve što imamo od turista je da dodju, gledaju gdje ima dzaba vc da obave nuždu, uslikaju se par puta i nastave dalje. Kiflu od 25 feninga ne kupe, a kamoli suvenir.

Na slično se svede i rafting. Vlasnici raftinga uzmu lovu, grad ne zaradi ništa.

Kad im je prije 15-ak godina jedan privatnik govorio da naprave ponudu gdje će turisti ostajati po 5-6 dana (jedan dan rafting, jedan dan kupanje na Neretvi i obilazak Titovog bunkera, jedan dan kupanje na Borackom jezeru, jedan dan odlazak u Lukomir, jedan dan planinarenje na Borašnicu) i da gosti budu u gradu 5 noći, ovi iz gradske uprave nisu imali pameti da to prihvate.

Zato smo sad prolazna stanica, gdje ti od turista ostane samo smeće da pokupis iza njih...
Konjic je meni stvarno prelijep grad, žalosno je mada je to naša priča što se ne iskoristi turistički više. Dugo sam imao želju da ga obiđem fino, uvijek u prolazu samo budem i eto prošli put upadnem u gužvu na putu i razgledam ga u prvoj brzini za sve pare :mrgreen:
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

ArtemisFowl
Kontakt:

Post Postao/la ArtemisFowl » 11 jun 2025, 11:41

avenija je napisao/la:
11 jun 2025, 10:28
slika
U Hrvatskoj Argeta skoro duplo skuplja nego kod nas. Čak i u Švedskoj sam vidio jeftiniju Argetu nego u Hrvatskoj.

Mocvara1991
Kontakt:

Post Postao/la Mocvara1991 » 11 jun 2025, 12:24

Slusam nesto podcast s Djedovicem. Ko je ta bagra i na koji nacin je Alec Peters iz Oly dobio bh pasos 2022.? 🤣🤣🤣 Ko je tu omastio brkove i zbog cega? Smijesna,draga BiH🤣

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 11 jun 2025, 13:01

Mocvara1991 je napisao/la:
11 jun 2025, 12:24
Slusam nesto podcast s Djedovicem. Ko je ta bagra i na koji nacin je Alec Peters iz Oly dobio bh pasos 2022.? 🤣🤣🤣 Ko je tu omastio brkove i zbog cega? Smijesna,draga BiH🤣
Mislim da je Alec Peteres tad bio u Baskoniji i Mirza Teletovic je to odradio kao uslugu svom klubu

leo1946
Kontakt:

Post Postao/la leo1946 » 11 jun 2025, 13:17

avenija je napisao/la:
11 jun 2025, 10:28
slika
Smijali se bosnjama, zvali ih paradajz turistima, a sad ce i sami biti paradajz turisti, u svojoj zemlji :D
1946-1987

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 11 jun 2025, 16:29

Cvijanović se nije usprotivila da Predsjedništvo BiH osudi protjerivanje njemačke ministrice iz RS-a
nesto se smirili ovi iz RS, garant imaju informacije da ce Dodo biti oslobodjen na drugostepenoj
Don't believe the hype.

sirBobbyMoore
Kontakt:

Post Postao/la sirBobbyMoore » 11 jun 2025, 16:43

https://www.klix.ba/sport/kosarka/nekad ... /250610147

Otvorih vijest cisto iz znatizelje i kakva nostalgija. Ko da je jucer bilo, sjecam se da sam dobio iPhone 5s i jaran mi ga jailbreak-o. Instalirao NBA 2K14 i ubijao sa Heatom. Gurnem LeBrona na keca i Shane-a na cetvorku. I od 4 zvijezde na terenu sam najvise volio s njim dizat trice.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 11 jun 2025, 17:16

sirBobbyMoore je napisao/la:
11 jun 2025, 16:43

Otvorih vijest cisto iz znatizelje i kakva nostalgija. Ko da je jucer bilo, sjecam se da sam dobio iPhone 5s i jaran mi ga jailbreak-o. Instalirao NBA 2K14 i ubijao sa Heatom. Gurnem LeBrona na keca i Shane-a na cetvorku. I od 4 zvijezde na terenu sam najvise volio s njim dizat trice.
S njim sam cugo jednu noc dok je igrao u Raketama. Rega lik

2K14 park se suto, nista to ekipe.

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 11 jun 2025, 17:20

alemsa je napisao/la:
11 jun 2025, 17:16
sirBobbyMoore je napisao/la:
11 jun 2025, 16:43

S njim sam cugo jednu noc dok je igrao u Raketama. Rega lik

2K14 park se suto, nista to ekipe.
Ma sad je postalo kul reci da imas problem sa depresijom. Pa ono bio neraspolozen dva dana i odmah je to. :yawn:

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 11 jun 2025, 17:27

Mogli je napisao/la:
11 jun 2025, 17:20

Ma sad je postalo kul reci da imas problem sa depresijom. Pa ono bio neraspolozen dva dana i odmah je to. :yawn:
Ma dobro govorio je i Arenas o tome (zivotu nakon kosarke), od 8e godine igrao, i onda kad se penzioniso nije znao sta ce sa sobom, jer ono pred pocetak sezone priorodnu mu tijelo govori da se treba pripremati za sezonu a ono zna da ne mora. Tranzicija

Mi usli u bar kad Shane i Chase Budinger, pola ljudi nisu ni znali ko su, i ja tamo djeste Rakete, pocnemo o koshi, pa po shotu, onda izasli napolje bio onaj beer pong u basti, igrali, ponapijali se.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 11 jun 2025, 19:13

Divljanje cijena se nece smirit dok ne krene ozbiljniji bojkot, a ne ona smijurija kao u februaru. Jedan restorancic u blizini mjesta gdje radim (van Sarajeva) je za 15ak mjeseci podigao cijenu pohovane piletine sa 7 na 12 KM. Mi s posla vise ne idemo, nit ja sa svojim drustvom ikad vise odem tu. I prolazim cesto pored, maksimalno dva stola zauzeta, a nekad si morao mjesto rezervisat tu da dodjes jest. Pa nek propadne, vracat ce on nju ako Bog da na 7 opet.

A nas yebu influenseri i te internetske pizzde materine. Kad prosjecna bosanska hamsa vidi neku od svojih idola da pije kafu od 8 maraka, mora je i ona tu popit i story objavit kad ne bi tu noc hljeba imala jest.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

TommyHilfiger
Kontakt:

Post Postao/la TommyHilfiger » 11 jun 2025, 19:24

napoleon72 je napisao/la:
11 jun 2025, 19:13
Divljanje cijena se nece smirit dok ne krene ozbiljniji bojkot, a ne ona smijurija kao u februaru. Jedan restorancic u blizini mjesta gdje radim (van Sarajeva) je za 15ak mjeseci podigao cijenu pohovane piletine sa 7 na 12 KM. Mi s posla vise ne idemo, nit ja sa svojim drustvom ikad vise odem tu. I prolazim cesto pored, maksimalno dva stola zauzeta, a nekad si morao mjesto rezervisat tu da dodjes jest. Pa nek propadne, vracat ce on nju ako Bog da na 7 opet.

A nas yebu influenseri i te internetske pizzde materine. Kad prosjecna bosanska hamsa vidi neku od svojih idola da pije kafu od 8 maraka, mora je i ona tu popit i story objavit kad ne bi tu noc hljeba imala jest.
Svidja mi se drugi dio posta. Pacenice i guzice daju da budu vidjene u raznoraznim gotivnim kaficima i restoranima. Naravno da neke idu dalje te dolaze do Dubaia, Maldiva itd. Sto je najgore, te destinacije posjete samo da bi objavile na IG. :yawn:

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 11 jun 2025, 20:23

alemsa je napisao/la:
11 jun 2025, 17:27

Mi usli u bar kad Shane i Chase Budinger, pola ljudi nisu ni znali ko su, i ja tamo djeste Rakete, pocnemo o koshi, pa po shotu, onda izasli napolje bio onaj beer pong u basti, igrali, ponapijali se.
Jel bilo kakvih pichoki tu? :mrgreen:
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.