FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Ima li sta od Kacunka?
Za cetvrto mjesto dovoljno. Za bilo sta vise nema sanse.
-
- Kontakt:
Ma nama treba ozbiljan spic ako Dangunic ode nijedan od ove trojice to nije
Kakve veze ima Dangubić sa špicom? Igrao je špica u 2 ili 3 utakmice.zeljovac21 je napisao/la: ↑11 jun 2025, 19:17Ma nama treba ozbiljan spic ako Dangunic ode nijedan od ove trojice to nije
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
Gurao bi ga ja gore, Krpica maknuti ili nek ulazi 20ak minuta(sto je nemoguce) pustiti Dangubica da se razigra.Levin je napisao/la: ↑11 jun 2025, 19:28Kakve veze ima Dangubić sa špicom? Igrao je špica u 2 ili 3 utakmice.zeljovac21 je napisao/la: ↑11 jun 2025, 19:17Ma nama treba ozbiljan spic ako Dangunic ode nijedan od ove trojice to nije
Fk Željezničar.
Sto da ne uz pravilan rad, ako se nametnu Adzemu sigurno ce igratAzzuri je napisao/la: ↑11 jun 2025, 17:21Je li realno da ti mislis da se Jaganjac i Lausevic trebaju biti prve opcije?NoDi80 je napisao/la: ↑11 jun 2025, 16:46Iskreno brate nadam se da ce Lausevic i Jaganjac biti prve opcije
Sad je do njih koliko mogu zadovoljiti Adzema
Sto se tice Jagnjaca samaa cinjenica da je samo na posudbi i da ga nisu pustili, govori da on znaci nesto toj Istri
Da je neki lijevi igrac rijesili bi se oni njega
Siguran sam da zdrav moze biti jako dobar u nasoj ligi i da ce valjati Zelji
Za dvije ipo sedmice igramo s Posusjem i Zrinjskim
Vidjet cemo
Pa ko ce biti ne kontam vas ?
Imamo Krpica, Jaganjca i Lausevica
Osim juniora napadaca vise nemamo
Sta mislis sto je Jaganjac doveden?
Doveden je da Lausevicu pojaca konkurenciju
Njih dvojica ce se boriti za prvo mjesto nakon Krpica koji je trenutno broj jedan
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
-
- Kontakt:
Ocito je da ce Adzem imati manji budzet nego prethodni trener.
Da li je to fijasko ove uprave? Cekaju novce da namire posudbe i idu iz klubaa?
-
- Kontakt:
Nigerijac je završen trebo bi uskoro potpisat, najvjerovatnije bit će na dvojojZeljeznicarUberAlles je napisao/la: ↑11 jun 2025, 18:36Ovaj iz Zvijezde 09 Nigerijac je tu u Sarajevu, viðen, sta ce bit Bog zna, mada milion imena je trenutno u opticaju..Levin je napisao/la: ↑10 jun 2025, 18:55Nadam se da ne smeta ali kako se ovo ne bi otelo kontroli da ažuriramo listu igrača o kojima se piše do sada za sezonu 2025/2026 :
Golmani
Golman - Ibrahim Šehić (36) - Al Khaleej
Golman - Aldin Ćeman (30) - Igman
Golman - Alen Kenjar (20) - FC Augsburg II
Golman - Luka Pršlja (21) - GOŠK
Odbrana
Štoper - Daniel Graovac (31) - CFR Cluj![]()
Štoper - Riad Šuta (22) - NK GOŠK Gabela
Štoper - Nemanja Jakšić (29) - NK Bravo
Lijevi bek - Enes Alić (25) - NK Varaždin
Desni bek - Giovanni Troupée (27) - TOP OSS
Desni bek - Vedad Radonja (23) - AEK
Vezni red
Defanzivni vezni - Mato Stanić (27) - Široki
Centralni vezni - Juana Fontemachi (28) - NK Jedinstvo Bihać
Ofanzivni vezni - Riad Mašala (21) - NK Rudeš Zagreb
Ofanzivni vezni - Antonio Kaćunko (24) - NK GOŠK Gabela
Napad
Krilo - Olanrewaju Ibraheem (18) - Zvijezda 09
Krilo - Goran Zakarić (32) - Vardar
Krilo - Alen Dejanović (25) - Sloga
Krilo - Haris Duljević (31) - Stal Rzeszow
Krilo - Matija Malekinušić (26) - Zrinjski
Krilo - Irfan Ramić (21) - NK Istra
Napadač - Riad Bajić (31) - Ankaragücü
Napadač - Hamza Jaganjac (21) - NK Istra
Napadač - Mirsad Ramić (32) - Igman
Na probi
Golman - Sergej Bjelica (21) - Drina Zvornik
Lijevi bek - Ognjen Obradov (23) - Jedinstvo
Lijevi bek - Deni Memišević (18) - Travnik
Desni bek - Benjamin Babić (18) - Igman Ilidža
Desni bek - Amer Bašović (18) - Radnik Hadžići
Defanzivni vezni - Eldar Dragović (17) - FK Goražde
Ofanzivni vezni - Admir Gojak (17) - Türkgücü München
Krilo - Amar Zahirović (19) - NK Jarun
Krilo - Seid Pramenković (19) - Radnik Hadžići
Napadač - Kenan Salkanović (21) - Jedinstvo
Napadač - Ahmed Goletić (18) - Igman Ilidža
Sad će da izlijeću iza svakog čoška.
Mislim da je Dangubić preskup i tu priča počinje i završava. Da li bi on bio dobar kao klasični špic to je sad potpuno nebitno. Za poziciju koju je igrao prethodne sezone meni je Madžid mnogo bolje rješenje i ptodaja Madžida bi bila velika greška u ovom trenutku.Pablo11 je napisao/la: ↑11 jun 2025, 19:43Gurao bi ga ja gore, Krpica maknuti ili nek ulazi 20ak minuta(sto je nemoguce) pustiti Dangubica da se razigra.Levin je napisao/la: ↑11 jun 2025, 19:28Kakve veze ima Dangubić sa špicom? Igrao je špica u 2 ili 3 utakmice.zeljovac21 je napisao/la: ↑11 jun 2025, 19:17Ma nama treba ozbiljan spic ako Dangunic ode nijedan od ove trojice to nije
Mi smo jedino izgubili prodajom Jabera. To ne znam kako nadomjestiti sa malo para. Sve ostalo, pa i Dangubić su zamjenjivi.
Koliko god Alić imao defanzivno nedostataka (vidjet ćemo ima li ih uopšte) mislim da će biti bolji od Markovića. Jaškić, siguran sam da će biti bolji od Cavnića. Odinaki mislim da malo fali i da bi ovu sezonu mogao da sazri. Mirčevski, šta reći. Opet ću reći, na onoj poziciji na koji se gurao Danga Šošić mi je bolji.
Je li zaista misliš da Klub može servisirati budžet za plate od 4.1 miliona u ovom trenutku? Volio bih samo da sam vidio čiji je to bio prijedlog i kako ga je mislio pokriti?!zeljovolimte je napisao/la: ↑11 jun 2025, 20:09Ocito je da ce Adzem imati manji budzet nego prethodni trener.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
kako si ti zlonamjerna i hinjava osoba, to je strasno.zeljovolimte je napisao/la: ↑11 jun 2025, 20:09Ocito je da ce Adzem imati manji budzet nego prethodni trener.
Na ovaj klub su neke sihre bacene
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
- gegenpressing
- Kontakt:
Očito je da ti nisi dobre glavezeljovolimte je napisao/la: ↑11 jun 2025, 20:09Ocito je da ce Adzem imati manji budzet nego prethodni trener.
Brohra ribo se...
- Lokomotifa
- Kontakt:
Je li Dangubić definitivno neće produžiti ugovor?
Od svih igrača koji odlaze jedini žal mi ostaje za njim, nije to samo školovan igrač, svi su manje-više školovani čim su profesionalni fudbaleri. Danga je imao drugi kvalitet, a to je da je imao fantastičnu igru po zemlji, znao odigrati dupli pas i bio odličan backup glavnom napadaču. Rekao bih pravi Shadow Striker, kakvih je malo u našoj ligi.
Od svih igrača koji odlaze jedini žal mi ostaje za njim, nije to samo školovan igrač, svi su manje-više školovani čim su profesionalni fudbaleri. Danga je imao drugi kvalitet, a to je da je imao fantastičnu igru po zemlji, znao odigrati dupli pas i bio odličan backup glavnom napadaču. Rekao bih pravi Shadow Striker, kakvih je malo u našoj ligi.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."
Pa eto pustena je prica da je on skup pa smo doveli Jaganjca da ga glumi.Lokomotifa je napisao/la: ↑11 jun 2025, 21:36Je li Dangubić definitivno neće produžiti ugovor?
Hocemo dobrog igraca ali da ga placamo 8 stoja.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Je li moguce da se pred Evropu ponasao kao za vrijeme Basicevog mandata. Ima jos, ali nemojte da udjemo slabiji u sezonu nego sto smo je zavrsili. Posebno ako smo prodali Jabera i kad znamo da ce doci novac od Evrope!!!
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
- GrbavicaHram1921
- Kontakt:
Toga se najvise bojim, lafo neke pare dobili, a ulazimo slabiji u novu sezonu.. Ljudi previse ocekuju od ovih igraca, Boga mi 3-4 igraca zasluzila ostati, ovo ostalo je visak za nas klub
Ni ne treba da se razbacuju
Bitna su dva, tri pojacanja i to je to
Mislim sta smo radili dvije godine?
Sta sad imamo pare i trebamo sve igrace promijeniti?
Bitna su dva, tri pojacanja i to je to
Mislim sta smo radili dvije godine?
Sta sad imamo pare i trebamo sve igrace promijeniti?
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 11 jun 2025, 22:12, ukupno mijenjano 1 put.
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Realno, uprava radi solidan posao kad su pojačanja u pitanju.NoDi80 je napisao/la: ↑11 jun 2025, 16:46Iskreno brate nadam se da ce Lausevic i Jaganjac biti prve opcije
Sto se tice Jagnjaca samaa cinjenica da je samo na posudbi i da ga nisu pustili, govori da on znaci nesto toj Istri
Vidjet cemo
Jaganjac izgleda kao dobar potez ako se dobro snadje u klubu, a i Alić je zanimljiv profil. Sad se sve češće spominje i Nemanja Jakšić – čovjek ima 29 godina, glavna pozicija mu je stoper, ali može pokriti i obje bekovske strane. To bi nam baš dobro došlo zbog rotacije.
Igrao je u Sloveniji (Aluminij, Bravo), a prošao je i Zvezdinu omladinsku školu. Nije neki "wow" CV, ali je stabilan, ima iskustva i može biti koristan za PLBiH. Transfermarkt ga trenutno vrednuje na 200k €.
Dobilo se od Jabera dosta para tako da se to treba jako dobro iskoristiti sada za pravilna i ozbiljna pojačanja.
Slazem se bratezikerrz21 je napisao/la: ↑11 jun 2025, 22:11Realno, uprava radi solidan posao kad su pojačanja u pitanju.NoDi80 je napisao/la: ↑11 jun 2025, 16:46Iskreno brate nadam se da ce Lausevic i Jaganjac biti prve opcije
Vidjet cemo
Jaganjac izgleda kao dobar potez ako se dobro snadje u klubu, a i Alić je zanimljiv profil. Sad se sve češće spominje i Nemanja Jakšić – čovjek ima 29 godina, glavna pozicija mu je stoper, ali može pokriti i obje bekovske strane. To bi nam baš dobro došlo zbog rotacije.
Igrao je u Sloveniji (Aluminij, Bravo), a prošao je i Zvezdinu omladinsku školu. Nije neki "wow" CV, ali je stabilan, ima iskustva i može biti koristan za PLBiH. Transfermarkt ga trenutno vrednuje na 200k €.
Dobilo se od Jabera dosta para tako da se to treba jako dobro iskoristiti sada za pravilna i ozbiljna pojačanja.
Sigurno od ove djece da ce Adzem neke iskopat
Nalakse je sad sve pare potrositi za igrace koji nisu garant uspjeha
To godinama radimo i nigdje nismo dosli
Prosla sezona je veliki pomak u nekim stvarima oko mladjih igraca, a i transfer Jabera potvrda toga
Evo Muftic u repki, mladi Korora zabija za mladu
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)