Nikome ne treba problem u klubu, čim je došao u Sarajevo sa sobom je Renana, onakvu igračinu povukao, a svi znamo kakvu radnu etiku je Renan imao kad je tek došao.jurisicduska je napisao/la: ↑12 jun 2025, 19:03Mi smo samo za pozajmice od Viverosa i Penerande dobili 238 k eura okruglo. Plus 1.4 miliona eura za transfer i potencijalno još 1/4 iznosa od tog transfera.
Sarajevo Viverosa nije plaćalo nikako. Prvo jer je otišao svojevoljno dobio je kazne vise nego Plata, a kasnije je njegovu platu preuzeo klub koji ga je i doveo.
Peneranda nas je koštao 150keura. Manje nego mnogi drugi . Plaćena je pozajmica 100 k eura i Plate je isto tako njegov klub preuzeo. Tako da ne pričajte gluposti. A on je ukupno od nas dobio 10 Plata po 25 k eura. Dakle ništa specijalno.
Imamo mogućnost da na njima dvojici skupa budemo dobri preko 2 miliona eura. Najbitnije se nekako kutarisat Penerande. Njega neće ni da kupe.
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
-
- Kontakt:
Eki zajedničkog saopštenja sa štrumfovima,do jučer ih optuživali da drže leđa Vici sad druguju 

Ja sam ga blokiro odma kad sam procito da je napiso da je ”mirvah” uzeo sebi 1.2m a mogo 2mPendulum je napisao/la: ↑12 jun 2025, 17:06Još jedan za blok liste. Pa odakle više iskačete?adoado je napisao/la: ↑12 jun 2025, 16:45Evo kažu mi da se radi na transferu Turkeša u Tursku, Mujkić već bivši.
Neki dan pitam Mirvića na instagramu dolazi li nam Latif, popušim blok. Naiđem poslije na ovog Mamasa, čini se da se izgubio u Sarajevu, da mu ne leži sredina i mentalitet grada.
Nek izađe na dobro aBd![]()
![]()
Kakvih sve mamlaza ovdje ima tbjrbi
Ko prenosi U 21 prvenstvo?
neka saznanja kazu da se pregovaralo sa Malekinusicem iz Zrinjskog ali isti vidi sansu da se nametne u Dinamu, mozda sredina Jula ako se ne nametne tamo ali tesko, zatim Meijers iz Borca tu je bio dogovor ako ne prodje u Maroku da ce potpisati ali tamo je vec zavrseno.
Topic je takodjer na radaru ali on je trszena roba u HNL tako da jako tesko.
Meni je ovo ok pokusazi dovesti igrace koji bisigurno pravili razliku u ligi ali isto tako sva trojica su imali super sezonu i trsze korak vise od nase lige
Topic je takodjer na radaru ali on je trszena roba u HNL tako da jako tesko.
Meni je ovo ok pokusazi dovesti igrace koji bisigurno pravili razliku u ligi ali isto tako sva trojica su imali super sezonu i trsze korak vise od nase lige
Kompletno evropsko prvenstvo u21 imaš na Uefa.com sve utakmice besplatno
SARAJEVO SIAMO NOI <3
Znam da je Vivaros sam izjavio da je imao ponude klubova koji igraju cempions ligi al da su BROJEVI BILI mali, i da je Mirvic BROJEVE popravio dote mjere da je odma podpiso.jurisicduska je napisao/la: ↑12 jun 2025, 19:03Mi smo samo za pozajmice od Viverosa i Penerande dobili 238 k eura okruglo. Plus 1.4 miliona eura za transfer i potencijalno još 1/4 iznosa od tog transfera.
Sarajevo Viverosa nije plaćalo nikako. Prvo jer je otišao svojevoljno dobio je kazne vise nego Plata, a kasnije je njegovu platu preuzeo klub koji ga je i doveo.
Peneranda nas je koštao 150keura. Manje nego mnogi drugi . Plaćena je pozajmica 100 k eura i Plate je isto tako njegov klub preuzeo. Tako da ne pričajte gluposti. A on je ukupno od nas dobio 10 Plata po 25 k eura. Dakle ništa specijalno.
Imamo mogućnost da na njima dvojici skupa budemo dobri preko 2 miliona eura. Najbitnije se nekako kutarisat Penerande. Njega neće ni da kupe.
Drugo, preuzimanje kompletne plate igrac ba posudbi i to vec 2 godine, pa onda po tome mi smo lulicu pavicicu gordezijanu placali citavu platu (al u kurcu)
Ista stvar za penerandu 12 mjeseci po 25k€ plus hrana plus unistavanje Renana.
Renan 2 godine plata plus 170 k€ osteta, plus produzen ugovor jos godinu
Ovde niko ne sponinje poreze lova na ruke kod podpisa itd itd. Od 3 igraca imamo penu i vivarosa koji nisu nista odigrali kod nas, takodje Renana koji ima za 2,5 godine ima 4 mjeseca dobre igre..uz to sa njima nista nismo osvoili.
I na kraju krajeva od makedonca fedje drogerasa rozmanau roku od 3 godine doveli smo 65 igraca a za oko 15 tak igraca smo platili ostete sad trenutno imamo samo KEREMEHA.
Gdje smo bar 20 igraca raskidali ugovore na nasu stetu ili ih pozajmljivali i placali a nisu bili ni u rosteru nor balta besim itd itd.
Takodje jednom nismo nikako igrali u evropi jednom ispali u prvom predkolu i jednom dosli u drugo predkolo.
Nista nismo osvoili do ove godine.
Kao sto sam i rekao u zadnjih 13-14 mjeseci poceli smo radit tek koliko toliko dobar posao.
Doveli Dobrog trenera
Doveli dobra pojacanja
Igramo bolje nego sto smo igrali dosad
I ako ubodemo sa pojacanjima i u ovom prelaznom a nerasporidamo igrace tipa Gulisa mujakic bubanja to ce bit top ekipa..
- JuricaSpindl
- Kontakt:
VivArosPitar6785 je napisao/la: ↑12 jun 2025, 20:19Znam da je Vivaros sam izjavio da je imao ponude klubova koji igraju cempions ligi al da su BROJEVI BILI mali, i da je Mirvic BROJEVE popravio dote mjere da je odma podpiso.jurisicduska je napisao/la: ↑12 jun 2025, 19:03Mi smo samo za pozajmice od Viverosa i Penerande dobili 238 k eura okruglo. Plus 1.4 miliona eura za transfer i potencijalno još 1/4 iznosa od tog transfera.
Drugo, preuzimanje kompletne plate igrac ba posudbi i to vec 2 godine, pa onda po tome mi smo lulicu pavicicu gordezijanu placali citavu platu (al u kurcu)
Ista stvar za penerandu 12 mjeseci po 25k€ plus hrana plus unistavanje Renana.
Renan 2 godine plata plus 170 k€ osteta, plus produzen ugovor jos godinu
Ovde niko ne sponinje poreze lova na ruke kod podpisa itd itd. Od 3 igraca imamo penu i vivarosa koji nisu nista odigrali kod nas, takodje Renana koji ima za 2,5 godine ima 4 mjeseca dobre igre..uz to sa njima nista nismo osvoili.
I na kraju krajeva od makedonca fedje drogerasa rozmanau roku od 3 godine doveli smo 65 igraca a za oko 15 tak igraca smo platili ostete sad trenutno imamo samo KEREMEHA.
Gdje smo bar 20 igraca raskidali ugovore na nasu stetu ili ih pozajmljivali i placali a nisu bili ni u rosteru nor balta besim itd itd.
Takodje jednom nismo nikako igrali u evropi jednom ispali u prvom predkolu i jednom dosli u drugo predkolo.
Nista nismo osvoili do ove godine.
Kao sto sam i rekao u zadnjih 13-14 mjeseci poceli smo radit tek koliko toliko dobar posao.
Doveli Dobrog trenera
Doveli dobra pojacanja
Igramo bolje nego sto smo igrali dosad
I ako ubodemo sa pojacanjima i u ovom prelaznom a nerasporidamo igrace tipa Gulisa mujakic bubanja to ce bit top ekipa..

Velika greška ako se proda Mujkić. 

- BegovicRamiz
- Kontakt:
danas je odlucen prvak lige za narednu sezonu
bice mucno sve ponovo prolaziti ko i prosle sezone
vrticemo igrace al nam to nece pomoci kad je u pitanju mjesto na koje ciljamo
lijepo je vidjeti da su nam milionski transferi postali normala i rutina al nazalost necemo hajrovati ko u obimu da smo u normalnoj ligi i drzavi
dovoljno jaki za top3
nedovoljno zasticeni za prvo mjesto
premala je razlika da li Besim ili rumun igrali ili Lovre ili Asmir branili
dok gicko suruje i vecera sa janezom i dok se bira nakav Hasanbegovic ispred Cale mozemo samo borbene pjevati
bice mucno sve ponovo prolaziti ko i prosle sezone
vrticemo igrace al nam to nece pomoci kad je u pitanju mjesto na koje ciljamo
lijepo je vidjeti da su nam milionski transferi postali normala i rutina al nazalost necemo hajrovati ko u obimu da smo u normalnoj ligi i drzavi
dovoljno jaki za top3
nedovoljno zasticeni za prvo mjesto
premala je razlika da li Besim ili rumun igrali ili Lovre ili Asmir branili
dok gicko suruje i vecera sa janezom i dok se bira nakav Hasanbegovic ispred Cale mozemo samo borbene pjevati
-
- Kontakt:
E pa to je drug i najveci problem poslovanja ovog kluba,zasto prodavati igraca koji nije u izlogu?Zasto mjenjati nesto sto je tek pocelo funkcionisati,a nije skupo i moze se zadrzati,bezveze se rijesiti Rogica,Solde,Mujkica,Turkesa,ne daj Boze Pavicica ili Bubanje,onda idu standardna lupanja gluposti kako ce se u slucaju prodaje/raskida nekog standarnog igraca dovesti 5x bolji na njegovu poziciju,a mi se interesujemo za neke stopera iz druge Rumunjske lige,osrednjeg veznjaka iz osrednje ekipe iz Kipra,pa koga vi pravite budalom
A koji je to idealan U21 igrač za nas kad' bi mogli da biramo?
Vrban 

Imajte na umu da uvijek mora da bude na terenu jedan U21, kartoni, povrede. Po meni je najbolje u svakoj liniji imati bar po jednog kako bi i trener imao malo više slobode kod pripreme utakmice. Nemamo mi luksuz da prodajemo Mujkića u ovoj situaciji al' sam siguran da ga je menadžer našpanovao na naftaške dolare kule i gradove a ni našem Ismi ne treba plaho nekog nagovora da uzme parsto hiljada pa nek' se Zeka krpi ha ya.
U-21 nekoliko opcija imamo, kao prvi i vrlo izvjesno Krdžalić, nakon njega možda Đurić ili Mehmedović. Ne bih ni Mehića otpisao. Svakako da je moguće da dovedemo nekog U-21.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
Zato što mu klub ne može ponuditi ni 30% onoga što može dobiti u Arabiji. Igrači napuštaju klubove iz najjačih evropskih liga i odlaze u Arabiju, a ti bi dečka od 21 godinu zadržavao u ovom blatu. Kako ne kontate, jbt?strahmeipomisliti je napisao/la: ↑12 jun 2025, 21:33E pa to je drug i najveci problem poslovanja ovog kluba,zasto prodavati igraca koji nije u izlogu?Zasto mjenjati nesto sto je tek pocelo funkcionisati,a nije skupo i moze se zadrzati,bezveze se rijesiti Rogica,Solde,Mujkica,Turkesa,ne daj Boze Pavicica ili Bubanje,onda idu standardna lupanja gluposti kako ce se u slucaju prodaje/raskida nekog standarnog igraca dovesti 5x bolji na njegovu poziciju,a mi se interesujemo za neke stopera iz druge Rumunjske lige,osrednjeg veznjaka iz osrednje ekipe iz Kipra,pa koga vi pravite budalom
Ne pita se samo klub kod transfera. Na koji način da zadržiš dečka u klubu, ako se eventalnim transferom može finansijski obezbijediti i sebi osigurati lagodan život, za samo nekoliko godina provedenih tamo.
Brate gotivan si mi forumaš al' teško nama s Đurićem koji nije ni minute u Radniku upisao a kamoli kod nas na tako osjetljivoj poziciji. Mehmedović iduće sezone nije U21. Mehić je kažu potencijal, možda jedino da se riskira i proba njega gurati jer je golmanska pozicija manje osjetljiva na kartone, povrede i može igrati svaku.
Trenutno korisnika/ca: ajdohordas, Amidzaa, grbavicka1921, johntravolta123, Kyle88, mma_hz, N3R3D, nedimmmm1337, NeSamSafetee, OzmoodPinglewood, Pact1921, Pantelija, Posejdon, samoFKS, SilaMoc1946, TETRAPAK, Turo, Vanja8, Venom, zagorski i 189 gostiju.