FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Evo burazer od Vice potpredsjednik Borca, onaj drugi najavio duplu, ne trositi pare dzaba
- GalileoGalilei
- Kontakt:
Što je najjače, 50% raje sigurno misli da to tako ide. Dođe Mirvić i kaže evo vam lova, samo recite koliko treba i dajte to da pravimo ili renoviramo. Još na kraju dodaju "ma šta je to Ismiru njemu je to kao nama cvaja".
Lako je tuđim qurcem gloginje mlatiti..
Lako je tuđim qurcem gloginje mlatiti..
-
- Kontakt:
Ovo je posao stoljeća
Hvala Kevine....
Hvala Kevine....
Ovo oko stadiona raja misli da Mirvić trena istovariti na kamaru pare i kazat evo pravimo stadion. Ne radi se to tako. Čovjek krene kuću da pravi pa nema prave na kamari i ne napravi je za Pola godine. Lično mislim da ovo s Koševom bez obzira na našu emotivnu vezanost za Kosevo vise nema smisla. Mi pokazujemo jednu mazohisticku ljubav prema klubu dolazeci i po snijegu i kisi i vjetru na utakmice. Mi da imamo zatvoreni stadion (mislim na stadion s krovom) nasa bi se posjeta povecala za 30% sigurno. Volio bih da klub stavi onu zgradu u Titovoj pod hipoteku, uzme kredit i kupi parcelu na kojoj bi zakopali svoj stadion. One dole parcele u Butilama su idealne. Mi dole mozemo svoj grad ne samo stadion, napraviti. Stadion poput Stožica od 20 000 mjesta bi nama bio idealan. Pa nek se gradi 5-6 godina. A pare ce doci, imaju banke, uefa, fifa, nas savez, kanton, drzava, federacija, opcine sarajevske... Pa polahko.
-
- Kontakt:
I te 4k je previše jer nas poslije takvih utakmica uvjeravate kako su nebitne.ErosViverosViv je napisao/la: ↑13 jun 2025, 14:21Sta ljudi lupetaju to su neistine. Valjda raspust pa uzeli slobode malo.
Cuj prioritet stadion naredne 3 godine koji je nemoguc, a vi bi kao bili strpljivi i trpili poraze i derbije sa slogom, posusjem i goskom. Da bog sacuva.
A ne moze istrpiti kad Guli penal promasi![]()
27k protiv trnave, dodje onda posusje i glat 4000 na tribinama i ono bi da neko ulozi 70 miliona u stadion![]()
I samo kod nas u Bosni je pravilo prvo izvuci profit pa uloži u nešto,dok je svugdje u svijetu obratno.
Opet plave fekalije zagađuju temu,ko piše na ovoj temi a nije navijač Sarajeva yebemo mu majku
-
- Kontakt:
Nama samo treba natkriti 4 hiljade mjesta da ne kisnu ovi standardni koji dolaze svaku i nista vise ne trazimo. Kad je kisa najavljena da idem sa djecom na natkrivenu tribinu. Ne treba nam nikakav super stadion. Samo jedna natkrivena tribina. Na Grbavici uskoro natkrivaju i cetvrtu a nama se ne moze natkriti jednaSamoDaKazeem je napisao/la: ↑13 jun 2025, 15:24I te 4k je previše jer nas poslije takvih utakmica uvjeravate kako su nebitne.ErosViverosViv je napisao/la: ↑13 jun 2025, 14:21Sta ljudi lupetaju to su neistine. Valjda raspust pa uzeli slobode malo.
Cuj prioritet stadion naredne 3 godine koji je nemoguc, a vi bi kao bili strpljivi i trpili poraze i derbije sa slogom, posusjem i goskom. Da bog sacuva.
27k protiv trnave, dodje onda posusje i glat 4000 na tribinama i ono bi da neko ulozi 70 miliona u stadion![]()
I samo kod nas u Bosni je pravilo prvo izvuci profit pa uloži u nešto,dok je svugdje u svijetu obratno.
- PeppermintSA
- Kontakt:
Što se tiče stadiona, mislim da bi klub trebao uložiti u njega - ne neke astronomske cifre, ali makar one osnovne stvari. Da se sredi pres box, čitači karata, da se malo očiste tribine, srede wc-i, eventualno promjene one odvratne stolice. Ništa od toga ne košta previše. Dakle, makar neki mali koraci.
- nedimmmm1337
- Kontakt:
Slusam sad ovaj isjecak iz podkasta kod Sanela Krste kako prica .
Mnoga nasa djeca se mogu ugledat na njega kako prica momak koji nije odavde i koliko mu znaci Sarajevo .
Mnoga nasa djeca se mogu ugledat na njega kako prica momak koji nije odavde i koliko mu znaci Sarajevo .
"Jer znaš kako kažu moji ovdje – nije to samo ljubav, to je bolest.”
-
- Kontakt:
Stadion mi necemo docekati . Nazalost prevelika investicija bez podrške grada i ks je nemoguca . A to sto cemo opet u Zenici igrati onda bolje u evropu i ne ici
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
- ErosViverosViv
- Kontakt:
Nemamo mi sta natkrivati tudje stvari. To sto je sabra kurava sa mandicem petljala neke kriminalne ugovore, koncesije i ostale gluposti, to su stvari za tuzilastvo i s nama nemaju veze.Tatamata1946 je napisao/la: ↑13 jun 2025, 16:39Nama samo treba natkriti 4 hiljade mjesta da ne kisnu ovi standardni koji dolaze svaku i nista vise ne trazimo. Kad je kisa najavljena da idem sa djecom na natkrivenu tribinu. Ne treba nam nikakav super stadion. Samo jedna natkrivena tribina. Na Grbavici uskoro natkrivaju i cetvrtu a nama se ne moze natkriti jednaSamoDaKazeem je napisao/la: ↑13 jun 2025, 15:24I te 4k je previše jer nas poslije takvih utakmica uvjeravate kako su nebitne.ErosViverosViv je napisao/la: ↑13 jun 2025, 14:21Sta ljudi lupetaju to su neistine. Valjda raspust pa uzeli slobode malo.
Mi budale kupovali ulaznice kao "jedinstvene ulaznice za prvu utakmicu FK Sarajevo na svom stadionu Kosevo", samo nam uvalise ulaznice da prodaju sto vise iako se zbog korone igralo bez publike. Zemlja joj kosti izbacivala
Meni je vala drago što imam tu ulaznicu. 

Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Za šta više informacija? Od silnih maketa stadiona moja je mislim najbolja.

Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
L'otavo re di Roma F.T.
- ErosViverosViv
- Kontakt:
Ja mislio ovo neka nova maketa nove Bordo Arene.
Dobro si ti ovo osmislio, još samo da bageri dođu.

Velka je greska, ako je mandic odbio i ako je istina ono sto je Vico govorio da je htio gradit stadion step by step i da je prva opcija bila kosevo. Nevidim nijedan razlog zasto je dajguz to odbio. Jer on nit naredni nacelnik niti sledeci 10 kantonalna vlast nece izgradit ni televizor na kosevu. Cetnik bi to izgradio ako nista radi broja ulaznica (veci kapacitet) a i radi igraca, jer nasi igraci nezele da opate imaju ista sa zenicom osim ono sto moraju a toje igranje utakmice jer nema alternative.
I dalje smatram da SARAJEVSKI kanton moze bez ikakvih problema i za relativno male pare srusit istok i napravit novi sa istim vanjskim dimenzijama, mozda unutrasnji prostor malo prepravit da ispunjava uslove, press salon sta vec treba. Cak za ove stvari i netrebaju nikakvi dokumenti. Jedino gdje bi trebale neke dozvole jeste za krov. Sigurno nebi kostalo vise od 15 m km, plus krov koji bi finansirali neki sponzori navijaci klub savez federacija. Jer krov nebi kostalo vise od 7-8 m km..sto znaci opstina drzava nas klub bi dobiki za nekih mozda 17-18 m km (9 m€) 40% stadiona novog sa svim uefa potrebstinjama. A ubjedjen sam da bi mozda visit malesya ili Turkes Airline da njihovo ime stavimo na krov stadina 15 godina dali 2-3 m€
I dalje smatram da SARAJEVSKI kanton moze bez ikakvih problema i za relativno male pare srusit istok i napravit novi sa istim vanjskim dimenzijama, mozda unutrasnji prostor malo prepravit da ispunjava uslove, press salon sta vec treba. Cak za ove stvari i netrebaju nikakvi dokumenti. Jedino gdje bi trebale neke dozvole jeste za krov. Sigurno nebi kostalo vise od 15 m km, plus krov koji bi finansirali neki sponzori navijaci klub savez federacija. Jer krov nebi kostalo vise od 7-8 m km..sto znaci opstina drzava nas klub bi dobiki za nekih mozda 17-18 m km (9 m€) 40% stadiona novog sa svim uefa potrebstinjama. A ubjedjen sam da bi mozda visit malesya ili Turkes Airline da njihovo ime stavimo na krov stadina 15 godina dali 2-3 m€
Za pocetak bi mogli asfaltirati ulicu iza juga/istoka. Urediti u dogovoru sa opstinom za iducu kategoriju i pokriti istok ili zapad. Što se tice odlaska sa Koseva ne dolazi u obzir, samo trebaju sposobni ljudi i zelja da se nesto uradi, sto do sada ni jedna strana nije pokazala. Stadiona kao Kosevo koliko hocete u svijetu i ako se vec ne zna uraditi, plati strance/prekopiraj kao sto je stadion onaj olimpijski u Munich.
Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, Bejker, Bing [Bot], boki86, drzgemboadislic, Evander, gh0stHZ, Hamagara, HyperOS, JuricaSpindl, Lecler, ledesma, macahz, muhamedhulk, napoleon72, Pantelija, Posejdon, ronaldo99, siroliver69, zagorski i 360 gostiju.