NHL

Alpsko i nordijsko skijanje, snowboard, hokej, klizanje...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Koji tim po vama osvaja Stanley kup:

Pittsburgh Penguins
20
83%
Nashville Predators
4
17%

Ukupno glasova: 24

branimir85
Kontakt:

Re: NHL

Post Postao/la branimir85 » 04 feb 2025, 20:12

rio_Ferdy88 je napisao/la:
20 jan 2025, 20:09
Ove godine do pocetka playoffa najzanimljivije ce biti vidjeti ovo novo takmicenje 4 nacije, igraju svi najbolji iz NHLa, USA, Kanada, Finska i Svedska, po sistemu svak sa svakim u Bostonu i Montrealu po NHL pravilima, prava poslastica :opaopa:

Osim toga prati se Ovijeva potjera za Gretzkyem, fali mu 20ak golova da ga prestigne, winter classic na wrigleyu je bio meh, Chance the rapper i Smashing pumpkins u pauzama su bili zanimljiviji od tekme.
Vidjet ćemo po intezitetu i čekiranjima jeli pravi turnir ili samo još jedna zabava ,ali pozdravljam napokon da vidimo
neke od najbolji igrača kako igraju za svoje repke,jer odavno to nismo gledali.Po meni su mogli staviti i ruse jer turnir nije pod IIHF-om i rusi bez problema igraju u NHLu pa bi onda imali veliku petorku svjetskog hokeja , iako i onda
nebi igrali svi najbolji jer falili bi Draisetl,Pastrnak,Josi... koji nemaju dovoljno kvalitetni suigrača u NHlu.

Što se tiče sezone Capitalsi su mi veliko iznenađenje kako dobro igraju i stoje na ljestvici,iako i dalje ih ne smatram
da su ozbiljni kandidati za SC ,a na istoku je super zanimljiva borbi za PO ,dok je na zapadu puno čistija situacija.
U međuvremenu se dogodio jedan veliki trade gdje je Rantanen mjenjan za Necasa i pikove,što mi je bilo veliko
iznenađenje jer sam mislio da će trojka Avsa trajati skupa kao velika trojka Pingvina.
"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 15 feb 2025, 22:06

Sjajan hokej zasad, tek ovako vidis kolika je steta sto NHL igraci nisu bili tu na proslim OI. Finci nakon onog losijeg izdanja protiv dosta fizikalnijih Amera, koji su bili bas agresivni, veceras se digli i dobili Svedjane u skandi derbiju, Granlund u OTu za pobjedu.

A kasnije veliki derbi u Montrealu, Kanadjani protiv Amera, ima da grmi, lajna Kanadjana McDavid Crosby i McKinnon, na golu su nesto tanji u odnosu na Amere, i cini mi se da je ovo prvi put odkad pamtim da Ameri imaju skuplji tim na papiru kad se saberu plate u capu timova za koje igraju, sto govori o dubini kojom raspolazu.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

branimir85
Kontakt:

Post Postao/la branimir85 » 16 feb 2025, 02:28

Falilo je jako ,odličan hokej.

Ali kakvo otvaranje tekme između Kanade i USA ,barska tuča. :ljepota:
"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 05 apr 2025, 18:56

Ovi svaka cast, stici ovaj rekord ne moze svako, ko sto kazu u kometarima, stici bilo koji Gretzkyjev rekord je legendarna stvar.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 10 apr 2025, 21:35

ameri su jednostavno maloumni sa tim svojim regular season rekordima. one najbitnije golove iz playoffa ne računaju a tih gretzky ima pun sepet. osim toga gretzky ima duplo više asistencija.

po meni su dva najbolja igrača ikada gretzky i makarov, i nisam siguran koga bi stavio na prvo mjesto

a to da prekidaju utakmicu na pola sata zbog takvog rekorda je strašno

branimir85
Kontakt:

Post Postao/la branimir85 » 15 apr 2025, 20:40

jestamaji je napisao/la:
10 apr 2025, 21:35
ameri su jednostavno maloumni sa tim svojim regular season rekordima. one najbitnije golove iz playoffa ne računaju a tih gretzky ima pun sepet. osim toga gretzky ima duplo više asistencija.

po meni su dva najbolja igrača ikada gretzky i makarov, i nisam siguran koga bi stavio na prvo mjesto

a to da prekidaju utakmicu na pola sata zbog takvog rekorda je strašno
Ovdje bi rekao kanađani :D ,ali opet radi se o rušenju posebnog rekorda koji je izgledao nedostižan dosta vremena,
pa nije baš toliko "maloumno" da ga proslave.

Teško je uspoređivati ere posebno u hokeju ,jer vratari i u 80-tim malo izgledaju smiješno sa stilom branjena,hokej
je puno sporiji nego danas ,a širina i kvaliteta igrača je neusporediva ,plus tek krajem 80-tih i početkom 90-tih
imamo skoro sve najbolje igrače da igraju u NHL-u.

Nisam gledao Gretzkog ni Makarova osim na snimkama ,ali siguran sam da ni ti ih nisi imao prilike gledati puno u
ta vremena , pa stavljanje Makarova uz Gretzkog malo mi zvuči pretenciozno pored super Maria ,Jagra,Crosbya
McDavida ,Orra ,Lidstroma .... a pitanje jeli on bolji i od ostali rusa Ovia,Malkina,Fedorova,Datsuyka ,Kucherova i još neki igrača iz ere SSSR-a.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 16 apr 2025, 10:26

ne moraš mi vjerovati. makarova sam gledao puno puta na televiziji i tri puta uživo na olimpijadi (bio sam prisutan kod najvećeg uspjeha jugoslovenskog hokeja ... kad smo im zabili go :mrgreen: ). čovjek jednostavno nije bio sa ove planete. u hokeju se kao i u košarci odmah vidi kada je neko bolji od ostalih, kod njega je to bilo ekstremno, on je i od ostatka te vanzemaljske postave vidno odskakao. na zagrijavanju protiv kanade je ispred svog gola podigao pak i prenio ga u punoj brzini preko cijelog terena bez da je ovaj dotakao led. to je mogao samo još maradona sa loptom :D

gretzkog nisam nažalost gledao osim na par snimaka, posebno na onim mečevima protiv sovjeta na kanada kupu. to je bio najbolji hokej ikada. ono što je nepobitno, njegove cifre su puno jače od ovijevih, jedan samo zabija golove a drugi je radio sve

ovija sam gledao dva puta uživo na nhlu i u finalu svjetskog u pragu prije desetak godina koga se iskreno baš i ne sjećam najbolje poslije gomile kvalitetnih piva taj dan u gradu (ono kad su ruski šupci pobjeglii us vlačionicu prije dodjele zlatnih i pehara kanađanima) plus na tv-u, on je isto strašan igrač ali ako njega pitaš ko je bolji i on će ti reći "makarov, glupo pitanje" :mrgreen:

p.s. da ne bi bilo zabune, hokej je poprilično negledljiv sport jer se pola vremena pak uopšte ne vidi, ni na tv-u niti uživo ...ali eto, ponekad nema čovjek pametnijeg posla :D :mrgreen:

branimir85
Kontakt:

Post Postao/la branimir85 » 18 apr 2025, 18:12

Te ZOI koje si ti gledao ne smatram "ozbiljnim" jer Kanađani i Ameri su igrali sa amaterima,a i ostale dvije najbitnije
hokejaške zemlje Finska i Švedska također su bile bez svoji NHL igrača ,pa tako očekivano je da CSKA Moskva i Makarov to rasturaju.

Jedini pravi best-on-best turniri na ZOI su Nagano 98,SLC 02, Torino 06, Vancouver 10 i Sochi 14 , a kako stvari
stoje dogodine u Milanu opet imamo best-on-best(vjerovatno bez rusa).
Makarov je došao u NHL u najboljim godinama 30 god imao ,bio je dobar par sezona ali ne može stati u istu rečenicu
sa Gretzkym ,super Mariom i ostalim.

Inače završila je regularna sezona i kreće PO,a u prvoj rundi već imamo par teškaški obračuna prije svih Avs vs Stars
i Tampa vs Pantere.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 19 apr 2025, 21:41

jesi li gledao canada cup 1987? ako ima nešto relevantno onda je to to!
ako nisi nadji negdje na internetu i pogledaj pa mi reci ko je bio najbolji igrač na terenu :wave:

arfi
Kontakt:

Post Postao/la arfi » 19 apr 2025, 22:40

za dobar sat,počinje :thumbup:

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 04 maj 2025, 08:23

Sto Rantanen isprasi bivsi klub, bas momacki. Zasto je uopste Colorado njega i trejdao ne kontam
nema potpisa

branimir85
Kontakt:

Post Postao/la branimir85 » 04 maj 2025, 17:45

Admir_Sa je napisao/la:
04 maj 2025, 08:23
Sto Rantanen isprasi bivsi klub, bas momacki. Zasto je uopste Colorado njega i trejdao ne kontam
Pa lova i ugovor kao u mnogim situacijama,nisu se mogli dogovoriti.

Gledao sam jutros tekmu i ništa nije slutilo da će Starsi preokrenuti sve do majstorskog prvog gola Rantanena i sav
momentum je odjednom otišao na stranu Starsa.Ako uspiju da oporave Heiskanena (jedan od najbolji bekova lige) i
Robertsona sigurno su jedan od glavni favorita za osvajanje VKG ,iako je zapad baš napucan što potvrđuje prva
runda.

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 05 maj 2025, 03:37

Kakva zavrsnica u Winnipegu :bow:
Don't believe the hype.

branimir85
Kontakt:

Post Postao/la branimir85 » 05 maj 2025, 19:18

akisarajevo92 je napisao/la:
05 maj 2025, 03:37
Kakva zavrsnica u Winnipegu :bow:
Iskusno sam pričekao kraj , iako sam par minuta prije razmišljao dali je ovo deja-vu iz one sezone kad su Bluesi
postali prvaci,puno bolja prva runda na zapadu nego na istoku ,čak bi rekao da sve serije na zapadu su mogle završiti totalno drugačije.

branimir85
Kontakt:

Post Postao/la branimir85 » 12 maj 2025, 19:38

Kakav PO igra Rantanen ,sad se mnogi posipaju pepelom od GM Avsa do razni novinara i kritičara koji su čovjeka
pokopali nakon trade i slabiji igara u regularnoj sezoni,iako se radi o Top 10 najbolji igrača u ligi zadnji godina.

branimir85
Kontakt:

Post Postao/la branimir85 » 19 maj 2025, 16:42

Kakvo sramotno izdanje sinoć Lifsa u sedmoj tekmi pred domaćom publikom, pojeli su ih Pantere u svakom smislu
,a u 2. trećini su izgledali kao juniorska momčad ,treća lajna predvođena Marchandom pokazala je ovim preplaćenim
zvijezdama Lifsa prvenstveno MM i Marneru kako se igra i bori.

Slijede finala konferencija , na zapadu Oilersi vs Stars na istoku Canes vs Panthere .

TommyHilfiger
Kontakt:

Post Postao/la TommyHilfiger » 19 maj 2025, 17:03

branimir85 je napisao/la:
19 maj 2025, 16:42
Kakvo sramotno izdanje sinoć Lifsa u sedmoj tekmi pred domaćom publikom, pojeli su ih Pantere u svakom smislu
,a u 2. trećini su izgledali kao juniorska momčad ,treća lajna predvođena Marchandom pokazala je ovim preplaćenim
zvijezdama Lifsa prvenstveno MM i Marneru kako se igra i bori.

Slijede finala konferencija , na zapadu Oilersi vs Stars na istoku Canes vs Panthere .
Nadajmo se finalu Hurricanes vs Stars. sve ostalo je njesra. :yawn:

branimir85
Kontakt:

Post Postao/la branimir85 » 13 jun 2025, 18:37

Strašnu finalnu seriju igraju Florida i Oilersi nakon kamilice u finalima konferencija ,jutros je opet tekma otišla u OT nakon što su Panthere vodile 3-0 nakon prve da bi Oilersi okrenuli skroz utakmicu i primili gol 19 sek. prije kraja regularnog dijela.

Draisaital je postao ubica u OT.

TommyHilfiger
Kontakt:

Post Postao/la TommyHilfiger » 13 jun 2025, 18:54

13 jun 2025, 18:37
Strašnu finalnu seriju igraju Florida i Oilersi nakon kamilice u finalima konferencija ,jutros je opet tekma otišla u OT nakon što su Panthere vodile 3-0 nakon prve da bi Oilersi okrenuli skroz utakmicu i primili gol 19 sek. prije kraja regularnog dijela.

Sta mislis ko osvaja? :yawn:

branimir85
Kontakt:

Post Postao/la branimir85 » 13 jun 2025, 19:05

TommyHilfiger je napisao/la:
13 jun 2025, 18:54
13 jun 2025, 18:37

Sta mislis ko osvaja? :yawn:
To mi je nemoguće reći sad,prije finala sam prognozirao 4-2 za Panthere ,ali nakon što su jutros olako ispustili
vodstvo od 3-0 gdje su Oilersi totalno bili bez energije i dobro istučeni ,sve miriše na još jednu sedmu tekmu.

Odgovori

Natrag na “Zimski sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.