NBA Playoffs 2024-2025
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Re: NBA Playoffs 2024-2025
Ovaj ORL je dobro nagrajiso.Ovoliko pikova dati za lika koji nije AS igrac je van pameti.Doduse, isto su uradili NYK sa Bridgesom prosle godine, pa moze biti da je to danasnja cijena za ovakav tip igraca, jer su suzene mogucnosti dovodjenja kvalitetnih FAova.
Memphis postao smijesna fransiza. Skoro kao San Antonio. 

- superFrankie
- Kontakt:
Vrlo moguce da ce Memphis nakon ovoga ici u totalni rebuild, da nakon Banea idu JJJ i Ja
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Nista nije iskljuceno.Fransiza koja je vec dostigla svoj limit zbog gluposti Moranta.superFrankie je napisao/la: ↑15 jun 2025, 19:19Vrlo moguce da ce Memphis nakon ovoga ici u totalni rebuild, da nakon Banea idu JJJ i Ja
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Morali su dodati ovaj broj pickova jer je ugovor KCP-a jedan od najgorih u ligi s obzirom na to kakvu je sezonu imao. Da je previše, jeste, ali im rješava bar neke probleme što se tiče šuterskih muka a i malo je napredovao kao primary ball-handler prošle sezone dok je Ja bio odsutan.
I dalje nemaju plejmejkera nijednog a ispraznili su dosta materijala što su imali. Ne znam da li uopšte imaju mogućnosti više da iskopaju kakvog pleja u trejdu ili se klade na to da će Black napredovati astronomskom brzinom?
Memphis je propao i treba im totalni reset.
I dalje nemaju plejmejkera nijednog a ispraznili su dosta materijala što su imali. Ne znam da li uopšte imaju mogućnosti više da iskopaju kakvog pleja u trejdu ili se klade na to da će Black napredovati astronomskom brzinom?
Memphis je propao i treba im totalni reset.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Sad tek vidim da su im dali Phoenixov pick za iduću godinu i to nezaštićen. To je ogromno jer taj pick vrlo lako može biti top3-top5 iduće godine. Orlando je pobudalio.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
- superFrankie
- Kontakt:
Ma pokusavaju iskoristiti sto nema Tatuma sljedece sezone, idu all in, ali mislim da su malo pretjerali sa pickovimababoedindzeko09 je napisao/la: ↑15 jun 2025, 19:56Sad tek vidim da su im dali Phoenixov pick za iduću godinu i to nezaštićen. To je ogromno jer taj pick vrlo lako može biti top3-top5 iduće godine.
Libtardi opet svrsavaju na neke debilne pickove. Koga boli qrac za 25. pick u 2030. Vidimo kako pomazu Utah i Brooklynu. 

Moramo se rijesiti Wagnera, suludo je da su i on i Banchero tu a duva ti i na 4/5, a na playu da ne govorim…
Ja sam se nadao Garlandu, bas je neizbalansiran roster
Ja sam se nadao Garlandu, bas je neizbalansiran roster
-
- Kontakt:
Nije fazon kakvi će biti pickovi i ko će biti igrači iz njih, nego to što su pickovi prve runde uvijek bili kapital u trejdovima, a Orlando je taj kapital loše iskoristio.
Isti taj kapital se mogao bolje iskoristiti za nekog igrača koji zapravo pravi pravu prevagu.
A mozda ekipe shvataju da su pickovi precijenjeni i lutrija i lakse ih pocinju davati u trejdovima. Ista prica je bila i oko Goberta i Bridgesa kao sada. A onda pogledas da je Minnesota imala najbolje godine u historiji, a Knicski vjerovatno najbolje od kada ih ti pratis. Dok su ekipe koje su ih pustile na dnu lige u kojem ce vjerovatno ostati duzi period.TripleThreat je napisao/la: ↑15 jun 2025, 21:08Nije fazon kakvi će biti pickovi i ko će biti igrači iz njih, nego to što su pickovi prve runde uvijek bili kapital u trejdovima, a Orlando je taj kapital loše iskoristio.
Isti taj kapital se mogao bolje iskoristiti za nekog igrača koji zapravo pravi pravu prevagu.

-
- Kontakt:
Gobert je makar prije (a i poslije) tradea bio mnogostruki All Star, DPOY i redovan u All Defense petorkama. Bridges i Bane nisu ništa od toga.Mogli je napisao/la: ↑15 jun 2025, 21:36A mozda ekipe shvataju da su pickovi precijenjeni i lutrija i lakse ih pocinju davati u trejdovima. Ista prica je bila i oko Goberta i Bridgesa kao sada. A onda pogledas da je Minnesota imala najbolje godine u historiji, a Knicski vjerovatno najbolje od kada ih ti pratis. Dok su ekipe koje su ih pustile na dnu lige u kojem ce vjerovatno ostati duzi period.TripleThreat je napisao/la: ↑15 jun 2025, 21:08Nije fazon kakvi će biti pickovi i ko će biti igrači iz njih, nego to što su pickovi prve runde uvijek bili kapital u trejdovima, a Orlando je taj kapital loše iskoristio.
Isti taj kapital se mogao bolje iskoristiti za nekog igrača koji zapravo pravi pravu prevagu.![]()
Za Minnesotu se to i može uzeti kao argument, za Knickse ne može.
Dobili su samo jednu više utakmicu u regularnoj sezoni kao najzdravija ekipa u ligi u poređenju sa prošlosezonskom ekipom koju su apsolutno devastirale povrede. I u playoffu su dobili samo 3 utakmice više, s tim što je prošlogodišnja ekipa pružila veći otpor Pacersima sa pola rotacije povrijeđenom. Ubijeđen sam da bi zdrava prošlogodišnja ekipa također dospjela do ECF, možda pružila i bolji otpor Pacersima. Bridges ne pravi prevagu.
I dalje su tu trejdovi Banesa i Bridgesa kao istupi, a ne norma neka. Bilo je dosta trejdova tokom sezone gdje su role playeri išli za razumnu razmjenu.
Zadnja izmjena: TripleThreat, dana/u 16 jun 2025, 02:30, ukupno mijenjano 1 put.
TripleThreat je napisao/la: ↑15 jun 2025, 22:26Gobert je makar prije (a i poslije) tradea bio mnogostruki All Star, DPOY i redovan u All Defense petorkama. Bridges i Bane nisu ništa od toga.Mogli je napisao/la: ↑15 jun 2025, 21:36A mozda ekipe shvataju da su pickovi precijenjeni i lutrija i lakse ih pocinju davati u trejdovima. Ista prica je bila i oko Goberta i Bridgesa kao sada. A onda pogledas da je Minnesota imala najbolje godine u historiji, a Knicski vjerovatno najbolje od kada ih ti pratis. Dok su ekipe koje su ih pustile na dnu lige u kojem ce vjerovatno ostati duzi period.TripleThreat je napisao/la: ↑15 jun 2025, 21:08
Nije fazon kakvi će biti pickovi i ko će biti igrači iz njih, nego to što su pickovi prve runde uvijek bili kapital u trejdovima, a Orlando je taj kapital loše iskoristio.
Isti taj kapital se mogao bolje iskoristiti za nekog igrača koji zapravo pravi pravu prevagu.![]()
Dobili su samo jednu više utakmicu u regularnoj sezoni kao najzdravija ekipa u ligi u poređenju sa prošlosezonskom ekipom koju su apsolutno devastirale pobjede. I u playoffu su dobili samo 3 utakmice više, s tim što je prošlogodišnja ekipa pružila veći otpor Pacersima sa pola rotacije povrijeđenom. Ubijeđen sam da bi zdrava prošlogodišnja ekipa također dospjela do ECF, možda pružila i bolji otpor Pacersima. Bridges ne pravi prevagu.
I dalje su tu trejdovi Banesa i Bridgesa kao istupi, a ne norma neka. Bilo je dosta trejdova tokom sezone gdje su role playeri išli za razumnu razmjenu.

-
- Kontakt:
I to se muze previše. Posebno ta instanca iz druge utakmice, gdje su Mitch i OG imali udjela koliko i Bridges na zatvaranju Tatuma. A pored tog, niko ne spominje Bridgesove katastrofalne ofanzivne partije iz tih utakmica, posebno iz prvih poluvremenaMogli je napisao/la: ↑16 jun 2025, 00:05TripleThreat je napisao/la: ↑15 jun 2025, 22:26Gobert je makar prije (a i poslije) tradea bio mnogostruki All Star, DPOY i redovan u All Defense petorkama. Bridges i Bane nisu ništa od toga.Mogli je napisao/la: ↑15 jun 2025, 21:36
A mozda ekipe shvataju da su pickovi precijenjeni i lutrija i lakse ih pocinju davati u trejdovima. Ista prica je bila i oko Goberta i Bridgesa kao sada. A onda pogledas da je Minnesota imala najbolje godine u historiji, a Knicski vjerovatno najbolje od kada ih ti pratis. Dok su ekipe koje su ih pustile na dnu lige u kojem ce vjerovatno ostati duzi period.![]()
Dobili su samo jednu više utakmicu u regularnoj sezoni kao najzdravija ekipa u ligi u poređenju sa prošlosezonskom ekipom koju su apsolutno devastirale pobjede. I u playoffu su dobili samo 3 utakmice više, s tim što je prošlogodišnja ekipa pružila veći otpor Pacersima sa pola rotacije povrijeđenom. Ubijeđen sam da bi zdrava prošlogodišnja ekipa također dospjela do ECF, možda pružila i bolji otpor Pacersima. Bridges ne pravi prevagu.
![]()

-
- Kontakt:
I šta su dokazali ovim? Da se s tim kapitalom kasnih prvih nije mogao All Star igrač ganjati? Simmons je vazda imao fulanih takeova.
Mislim da se ljudi trebaju naviknuti na novu realnost povodom trejdovanja pikova. Moze se reci da je onaj trejd Gobera dosta poremetio ravnotezu u tom smislu.
Ali sustinski, dobar trejd za Orlando. Moze se reci da su postali jos bolji nego sto su bili, a i doveli su igraca koji je po godinama sinhronizovan sa njihovim glavnim igracima.
Ali sustinski, dobar trejd za Orlando. Moze se reci da su postali jos bolji nego sto su bili, a i doveli su igraca koji je po godinama sinhronizovan sa njihovim glavnim igracima.
-
- Kontakt:
Ne bih rekao da je to norma još, nego i dalje anomalije.
Trejdovi Ingrama, Huntera, Smarta, Williamsa (koji je trebao biti), Bogdanovića, Nurkića, Valanciunasa, Martina, DFS-a... Svi trejdovi role play igrača iz tekuće sezone, a otišli za razumnu razmjenu.
Trejdovi Ingrama, Huntera, Smarta, Williamsa (koji je trebao biti), Bogdanovića, Nurkića, Valanciunasa, Martina, DFS-a... Svi trejdovi role play igrača iz tekuće sezone, a otišli za razumnu razmjenu.
Pa Bane nije role igrac, frajer daje 20+ poena na sasvim dobre procente. Ne vidim kako njega mozes porediti sa Nurkicem, Valanciunasom, Smartom i slicnim nivoom igraca. Jedini uporediv tu je Ingram, a on je ako se ne varam bio isticuci ugovor.
A i taj Ingram se vodio kao igrac koji pored poena ne doprinosi nigdje i nije pobjednicki igrac. Zato je otisao jeftino. I njega se ekipa zeljela rijesiti kao i vecine igraca sa te liste. Totalno neuporedivo sa Baneom. 

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.