KK Bosna Visit Sarajevo

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

brig
Kontakt:

Re: KK Bosna Visit Sarajevo

Post Postao/la brig » 17 jun 2025, 10:02

almir2018 je napisao/la:
16 jun 2025, 19:46
Apsolutno razumijem upravu Bosne čovjek je prije mjesec ovo najavio neće da budu kanta za nabijanje
Kanton Sarajevo moglo je dati komotno milion eura gradske općine pola miliona eura
Federacija pola miliona eura
Bh telecom isto toliko i jos neke javne kompanije
Plus vlastiti prihodi od karata itd...
Neki budžet od 3 mil eura sasvim dovoljan bi bio
Ljudi neće da Bosna ide u dugove nove
Zao mi je kao navijaču sto neće igrati aba1 ligu
Jer više priliku neće dugo dobiti Bosna
Nažalost mislim da moze se ključ u bravu
Jer realno niko neće Bosnu pratiti u domaćoj ligi
Ma da najlakse je tako. Daj mi milijune drzavnih novaca pa cu ja malo vrtit, malo vamo malo tamo, malo koji igračić, igrat se menadzera itd. U međuvremenu bolnice u raspadu, ceste u raspadu, škole u raspadu, doktori štrajkaju svako malo itd. Ko ce davat milijune u rupe bez dna, a sto je kosarka danas postala, bez ikakvog povrata od bilo čega!? Čovjek vjer na ovaj način želi vratit dio uloženih novaca i pokrit se preko drz institucija. Kruha i igara

Grbavica786
Kontakt:

Post Postao/la Grbavica786 » 17 jun 2025, 12:14

Slusao sam Dubravka skoro kad je gostovao na Klixu… ne znam sta da kazem osim svaka mu je za samar. Ljigav lik skroz. Sanja o budzetu Olimpije i Buducnosti, a tek usao u ABA1. Prica mu bukvalno “Ako necu imati budzet da se borim za playoff, necemo ni igrati”

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 17 jun 2025, 12:25

bosnas_ je napisao/la:
17 jun 2025, 12:12
https://****/sport/kosarka/980370/direktor-skenderije-za-avaz-nije-tacno-da-smo-bosni-dali-odbijenicu-imamo-rezervisane-termine-pokusali-smo-pronaci-rjesenje

Jao direktora..ccc
Pa čovjek u pravu. Ovi iz Bosne od ulaska u ABA ligu ne znaju da li ce igrati i sta, dvorana treba biti prazna dok se ne odluče?

Najzad, cisto sumnjam da je problem u dvorani. Zamjena domaćinstva u ligi, pomjeranje utakmice za dan. Sve je moguće uraditi.

Ovdje se meni čini da Bosna igra na kartu toga da je najlakše okriviti sve osim njih sami, sto im i prolazi po fb jer ljudi jebu majku državi i svima. A zapravo gospoda hoce budzet Budućnosti da bi se uzele pare.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 17 jun 2025, 13:23

jbt kad su oni sparsi bili in pricalo se nece oni u aba nema para logicno i sve stoji .. prije pocetka markovic preuzima bla bla napravio se hajp sa razlogom i sad necemo u aba nemamo para ma **** te se valjda je prvo da napravis u prvoj sezoni normalan rez eto opstanak, tribine pune ce biti vjerovatno .. druga sezona ce vec biti i sponzora vise i slicno ako znas posao realno ko ih **** nek igraju u maloj dvorani pred 30 ljudi kad kad dodje vrijeme plati pozivnicu ..

i nisam da bih, fbih daje ovo je gradski ks klub nek se ks ispruzi koliko je realno .. ocekujem vise od ks vezano za infrastrukturu da ulozi u dvoranu, sanjam arenu na mjestu skenderije i to je sto ocekujem od ks-a a ne da pumpa milione u administraciju i igrace itd ok neku realnu cifru daj a ostatak uprava radi svoj posao …

Madafaka
Kontakt:

Post Postao/la Madafaka » 17 jun 2025, 14:49

Barbariću egoisto, nije ovo tvoja privatna prcija pa da kažeš da nećemo igrati. 8.000 navijača sa posljednje utakmice se ne slaže s tobom. Razguli iz kluba.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 17 jun 2025, 14:50

2sb1996 je napisao/la:
17 jun 2025, 09:43
lumani je napisao/la:
16 jun 2025, 21:28
samo bez brige,za dan ,dva je sve rijeseno .
Pojedini ljudi iz uprava klubova iz ABA1 kazu da ovo nije konacna odluka tako da bit ce uzbuljivo u iducih nekoliko dana ali ocigledo u Bošnjačkom dijelu BiH samo ovakva čančanja prolaze :)
Ma kakva odluka ,ovo je samo mala reklama :mrgreen:

kupus army
Kontakt:

Post Postao/la kupus army » 17 jun 2025, 17:24

Ipak se igra Aba 1 liga sto je bilo i sasvim ocekivano, talasanje za vecim budzetom.
Kao dijete 's tobom ja osjetilo bol,svu srecu ovog svijeta,dobro,a i zlo!

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 17 jun 2025, 17:31

kupus army je napisao/la:
17 jun 2025, 17:24
Ipak se igra Aba 1 liga sto je bilo i sasvim ocekivano, talasanje za vecim budzetom.
?
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

kupus army
Kontakt:

Post Postao/la kupus army » 17 jun 2025, 17:38

Surreal je napisao/la:
17 jun 2025, 17:31
kupus army je napisao/la:
17 jun 2025, 17:24
?
Bice uskoro zvanicno, ali postignut je dogovor i igrace se Aba 1.
Kao dijete 's tobom ja osjetilo bol,svu srecu ovog svijeta,dobro,a i zlo!

Madafaka
Kontakt:

Post Postao/la Madafaka » 17 jun 2025, 17:57

"Postignut je dogovor, Bosna će učestvovati u ABA ligi, s tim da će više pojedinosti biti objavljeno sutra, na zajedničkoj press konferenciji"

Dobro je. :mrgreen:

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 17 jun 2025, 18:00

Da sam na celu kluba, frustrirala bi me cinjenica da do prvog januara nemam sigurno mjesto u dvorani. Medjutim, posto je kod nas sve navrat-nanos, strpio bih se dotad i ubuduce gledao da puno ranije rijesim te stvari. U periodu do Nove godine bi se trebalo odigrati nekih 13-14 utakmica, odnosno 7 domacih. Nece se valjda svaka utakmica poklopiti s necim drugim. Nek bude da se 4 poklope, onda imaju opciju da igraju u maloj dvorani (donekle je prihvatljiva za neatraktivne protivnike, kojih ce itekako biti) ili da se tad proba izganjati Zetra. Koji je kapacitet dvorane na Grbavici?

Nadam se da ce se sutra na Skupstini aba lige znati svi ucesnici za narednu sezonu.

Adnan33
Kontakt:

Post Postao/la Adnan33 » 17 jun 2025, 18:18

Ghuraba je napisao/la:
17 jun 2025, 18:00
Da sam na celu kluba, frustrirala bi me cinjenica da do prvog januara nemam sigurno mjesto u dvorani. Medjutim, posto je kod nas sve navrat-nanos, strpio bih se dotad i ubuduce gledao da puno ranije rijesim te stvari. U periodu do Nove godine bi se trebalo odigrati nekih 13-14 utakmica, odnosno 7 domacih. Nece se valjda svaka utakmica poklopiti s necim drugim. Nek bude da se 4 poklope, onda imaju opciju da igraju u maloj dvorani (donekle je prihvatljiva za neatraktivne protivnike, kojih ce itekako biti) ili da se tad proba izganjati Zetra. Koji je kapacitet dvorane na Grbavici?

Nadam se da ce se sutra na Skupstini aba lige znati svi ucesnici za narednu sezonu.
Ne znam za Grbavicu ali kao neka treća alternativa nije loša Dvorana Ramiz Salčin, kapacitet je nekih 1800 mjesta kad se naredaju stolice ispod glavne tribine i iza koša (ispod mini teleskopa). Općina NG bi sigurno pomogla sa terminima koji budu trebali KK Bosna i to vrlo moguće pro bono.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 17 jun 2025, 18:23

Ipak ce igrati :lol:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 17 jun 2025, 18:26

svi najavljuju meceve protiv Zvezde, Partizana, Buducnosti a uopste nije sogurno da cemo igrati protiv njih, upast cemo u grupu gdje ce Cedevita biti najatraktvniji protivnik :mrgreen:
Don't believe the hype.

Zutti
Kontakt:

Post Postao/la Zutti » 17 jun 2025, 18:27

Kao što rekoh jučer. Vršili posljednji pritisak da im se poklone pare. Tužno što je jeftini trik uspio.
@Devedestka - brat, legenda, MANGUP!
Husref Musemić - Babuka.

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 17 jun 2025, 18:27

Adnan33 je napisao/la:
17 jun 2025, 18:18
Ghuraba je napisao/la:
17 jun 2025, 18:00

Ne znam za Grbavicu ali kao neka treća alternativa nije loša Dvorana Ramiz Salčin, kapacitet je nekih 1800 mjesta kad se naredaju stolice ispod glavne tribine i iza koša (ispod mini teleskopa). Općina NG bi sigurno pomogla sa terminima koji budu trebali KK Bosna i to vrlo moguće pro bono.
Otvara se dvorana u Hrasnici do kraja godine, moci cete doci tramvajem :kafa:
kapacitet 1000 :mrgreen:
Don't believe the hype.

Bejker
Kontakt:

Post Postao/la Bejker » 17 jun 2025, 18:32

lumani je napisao/la:
16 jun 2025, 21:28
samo bez brige,za dan ,dva je sve rijeseno .
:clap:

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 17 jun 2025, 18:35

akisarajevo92 je napisao/la:
17 jun 2025, 18:26
svi najavljuju meceve protiv Zvezde, Partizana, Buducnosti a uopste nije sogurno da cemo igrati protiv njih, upast cemo u grupu gdje ce Cedevita biti najatraktvniji protivnik :mrgreen:
Zvezda i Partizan ce biti nosioci grupa, tako da ce 100% igrati s jednom ekipom. Pretpostavljam da ce Dubai i Buducnost biti drugi nosioci, a Cedevita i Kluz treci (ako cionisti ne uskoce). Realne su sanse da Igokea, Spartak, FMP i SC igraju fibinu CL, tako da ce te 4 ekipe uz Zadar i Megu biti 4., 5. i 6. nosioci. Mozda ce i Austrijanci okupiti jak roster. U svakom slucaju, to je u startu 6-7 kvalitetnih protivnika.

Evo Magoda kaze da su dogovorili sa Zetrom. Bas me zanima planiraju li gore igrati cijelu sezonu.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 17 jun 2025, 18:41

KK Bosna i BC Dubai potpisali Sporazum o razumijevanju
Šta ovo znači uopće?
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.