Formula 1

Moderator/ica: rio_Ferdy88

TommyHilfiger
Kontakt:

Re: Formula 1

Post Postao/la TommyHilfiger » 17 jun 2025, 23:35

CrvenoCrnaArmija je napisao/la:
17 jun 2025, 23:27
Evander je napisao/la:
17 jun 2025, 23:19
CrvenoCrnaArmija je napisao/la:
17 jun 2025, 22:26
Jbg, karao ga Ferrari 25 godina. Traume su to.
Jeste i to zadnjih 20 godina pogotovo :rol:
Fakat vi Zenicaci ste posebno glupa i zaostala sorta ljudi :kralj:
Defektas, kakva Zenica. :rol: Mentol pravi, svaki dan sve vise i vise dokazuješ. :bow:
:rol: :rol:

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 18 jun 2025, 11:56

Još jedna ulična trka. Da ne zafali.
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

Lynx
Kontakt:

Post Postao/la Lynx » 18 jun 2025, 16:17

SHZ82 je napisao/la:
17 jun 2025, 06:21
gluplji tim od Ferraria je samo McLaren.
Ti debili imaju ubjedljivo najbolji bolid od Barcelone prosle sezone i sjebali su proslu sezonu, a vjerovatno ce sjebat i ovu sezonu. Evo vec u Austriji ce im Max prici na toliko blizi da ce se pogubiti, ok slavit ce konstruktorsku titulu koja je u F1 koja je u ragnu klubske titule sampiona u Oceaniji u fudbalu.
Norris i Piastri su prosjecni vozaci. Norris mentalno totalno nespreman, Piastri funkcionise samo kad je 1. i ima cistu stazu, vidjeli smo u Canadi da ne moze Antonelia da pritisne vise od dva kruga.

Ne bih se baš složio da je Piastri prosjek. Da ima nedostatke ima, ali momku je ovo 3. sezona u F1 i on je vodeći, a to da ako imaš najbolji bolid ne mora značiti da možeš biti i prvi što mu pokazuje njegov timski kolega, koji jeste isto brz, ali mentalno je u kartingu. Ako osvoji ove sezone, izrast će u vrhunskog vozača. Mada, i pored toga, ja smatram da je iza Maxa Leclerc najbolji vozač pa onda nekoliko mjesta praznih.
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono

“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”

Velid Spaho

Željezničar za život cijeli!💙

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 18 jun 2025, 16:49

Za Piastria reći da je prosječan vozač može samo imbecil bez grama mozga.

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 18 jun 2025, 17:53

Uz Maxa, koji je ispred svih bez dileme, dolazi Russel prije svih. Mnogo bolji vozac od dvojca u Mclarenu, a vrlo vjerovatno i od Leclerca.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 18 jun 2025, 18:43

I Piastri i Norris su sjajni vozači, ali imam dojam da nisu sazrijeli za situaciju u kojoj se nalaze, mnogo boljima nikad nije bila pružena prilika da upravljaju tako dominantnim bolidom
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

sirBobbyMoore
Kontakt:

Post Postao/la sirBobbyMoore » 19 jun 2025, 08:52

Ja nikako ne mogu da shvatim cime je to Lecler zasluzio tolike simpatije i hvalospjeve osim sto vozi za kultnu ekipu. Max je bez premca najtalentovaniji vozac. Cesto Paja u podcastima govorio kako je reinkarnacija Senne i nije daleko od istine. Poslije njega je sve u par deka (i rekao bih Lance Stroll na kraju). Nema loseg vozaca u F1, ne moze ga ni biti, ima samo Max koji definitvno odskace i rest of the world kojima je razlika vise u mentalnoj snazi i bolidu koji voze. Ja sam napokon docekao da se McLaren bori za titule i drago mi je sto imaju najbolji i najbrzi bolid imao ga je i RB i Mercedes (sjetimo se 2020 gdje su pobijedili u 13 od 17 utrka) i volio bih da imaju dva malo zrelija vozaca. Oscar je solidan ali Landu definitivno fali u glavi i kad bih mogao birati drugog uvijek bi to bio George Russell.

Chip
Kontakt:

Post Postao/la Chip » 19 jun 2025, 09:11

Da je Max najtalentiraniji to je sada postalo svima jasno i onim njegovim najgorim hejterima. Što se tiče ostalih vozača iz njegove generacije svi su oni talentovani ali ništa više dogod ne osvoje titulu. Da li će neko od njih biti uspešan kao Max. Teško. Jer Max je kao Šumaher ostali su Hakineni, Montoje, Kimijevi, Vilnevovi, Batonovi, nek se prepoznaju. Max i da ne dobije sledeće godine konkurentan auto on će preći u tim koji ima najbolji auto (kao što je MM sebi kročio put u Dukati) jer najboljeg vozača svi žele i svi će napraviti mesta za njega.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 19 jun 2025, 14:36

slika
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Lynx
Kontakt:

Post Postao/la Lynx » 24 jun 2025, 22:46

Evo sad sa premijere filma, meh, nije loše, ali po meni mnogo bolje moto-efekte i scene ima Sennina serija. Priča nije loša
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono

“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”

Velid Spaho

Željezničar za život cijeli!💙

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 27 jun 2025, 07:45

George Russell has confirmed that Max Verstappen is in discussions with Mercedes.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Chip
Kontakt:

Post Postao/la Chip » 27 jun 2025, 09:17

petpostavljam da su naredne dve trke ključne. ako max ne dobije auto sa kojim se može boriti za pobede bojim se da će napustiti red bul i preći u mercedes.

a možda i onaj zajeb ekipe njega u barceloni nije bio slučajan. jer ako znaju da max pregovara sa mercom onda kako da objasnim ni njima nije stalo pa su doneli lošu strategiju i pogrešne odluke.

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 27 jun 2025, 09:23

Znam da je fakticki tesko izvodivo, ali zamislite da Mercedes Kimija privremeno posalje u neki drugim tim, a zadrzi Georgea. Iduca sezona bi bila mozda i najzanimljivija ikada sto se tice borbe izmedju timskih kolega.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

sirBobbyMoore
Kontakt:

Post Postao/la sirBobbyMoore » 27 jun 2025, 10:16

Napapijri je napisao/la:
27 jun 2025, 09:23
Znam da je fakticki tesko izvodivo, ali zamislite da Mercedes Kimija privremeno posalje u neki drugim tim, a zadrzi Georgea. Iduca sezona bi bila mozda i najzanimljivija ikada sto se tice borbe izmedju timskih kolega.
A Norris i Piastri? :yawn:

I nisam svjedocio ali kako da bude najzanimljivija ikad a imali smo Sennu i Prosta u istom timu i namjerno zabijanje u prvoj krivini i sezona prije na istoj stazi samo u drugim ulogama. Daleko od toga da ova dvojica nece biti zanimljivi ali ne nosi istu tezinu kao borba dva sampiona.

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 27 jun 2025, 11:26

sirBobbyMoore je napisao/la:
27 jun 2025, 10:16
Napapijri je napisao/la:
A Norris i Piastri? :yawn:

I nisam svjedocio ali kako da bude najzanimljivija ikad a imali smo Sennu i Prosta u istom timu i namjerno zabijanje u prvoj krivini i sezona prije na istoj stazi samo u drugim ulogama. Daleko od toga da ova dvojica nece biti zanimljivi ali ne nosi istu tezinu kao borba dva sampiona.
Eh da, Senna i Prost mi nisu pali na pamet u prvom trenutku. Izmedju Norrisa i Piastria nema zle krvi (jos uvijek), a medju ovom dvojicom postoji unazad godinu dana. George je kvalitetom vozac barem dostojan borbe za titulu, tako da se nadam da ce ostati u Mercedesu. Ako ne, ne bih ga mrzio vidjeti u Aston Martinu, sve su prilike da ce s ovom ekipom ljudi oni ciniti bitnu ulogu naredne sezone.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 27 jun 2025, 12:17

Sena-Prost broj 1.
Od jacih rivalstava unutar tina, Alonso i Hamilton 2007. i Mensel-Piqe 1986. sigurno.
Oba puta, profiturao je treci vozac, iz druge ekipe.

Chip
Kontakt:

Post Postao/la Chip » 27 jun 2025, 13:12

Napapijri je napisao/la:
to je za nas gledaoce dobro (zanimljivo) ali za tim je pogubno. čak i sena i prost su se na kraju razišli jer nisu mogli raditi zajedno. posle 2 godine jel tako. alonso napustio mclaren posle jedne godine. montoja isto posle jedne i po godine. ralf i montoja u bmw-u 2003 kad su se borili za naslov sebi su oduzimali bodove i ispušili. e jedino je red bull 2010 dozvolio borbu vebera i fetela i na kraju bio šampion sa fetelom a da im je vozač ferarija disao za vratom.

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 27 jun 2025, 13:18

Chip je napisao/la:
27 jun 2025, 13:12
Napapijri je napisao/la:
to je za nas gledaoce dobro (zanimljivo) ali za tim je pogubno. čak i sena i prost su se na kraju razišli jer nisu mogli raditi zajedno. posle 2 godine jel tako. alonso napustio mclaren posle jedne godine. montoja isto posle jedne i po godine. ralf i montoja u bmw-u 2003 kad su se borili za naslov sebi su oduzimali bodove i ispušili. e jedino je red bull 2010 dozvolio borbu vebera i fetela i na kraju bio šampion sa fetelom a da im je vozač ferarija disao za vratom.
Da, stoji to, s tim sto je po dosadasnjim informacijama dominacija Mercedesa za narednu godinu zagarantovana vise nego u doba Hamilton - Rosberg (koji su se takodjer borili za titulu), a ishod je zagarantovana pobjeda Mercedesa u obje kategorije. Opet kazem, sve je to prema dosadasnjim analizama i informacijama koje su procurile u javnost, ali bukvalno se prica o nikad ranije zabiljezenoj dominaciji.

SHZ82
Kontakt:

Post Postao/la SHZ82 » 27 jun 2025, 14:25

Napapijri je napisao/la:
27 jun 2025, 13:18
Chip je napisao/la:
27 jun 2025, 13:12
Napapijri je napisao/la:
Da, stoji to, s tim sto je po dosadasnjim informacijama dominacija Mercedesa za narednu godinu zagarantovana vise nego u doba Hamilton - Rosberg (koji su se takodjer borili za titulu), a ishod je zagarantovana pobjeda Mercedesa u obje kategorije. Opet kazem, sve je to prema dosadasnjim analizama i informacijama koje su procurile u javnost, ali bukvalno se prica o nikad ranije zabiljezenoj dominaciji.
po cemu zagarantovana? po motoru? pa oni moraju isti motor isporucito i McLarenu i Williamsu i Alpini.
Slijedeca godina takodjer aerodinamika igra vaznu ulogu, a vidimo da McLaren ubio kurcem u celo Mercedesa.
Pustite te suplje, da svi predvidjaju da ce Mercedes imati jak motor ali sad nema isporuci ostslim verziju na 70% nego ono sta je u fabrickom timu to ide i kupcima tog motora

BocaJuniors1905
Kontakt:

Post Postao/la BocaJuniors1905 » 27 jun 2025, 17:07

DamirT je napisao/la:
27 jun 2025, 07:45
George Russell has confirmed that Max Verstappen is in discussions with Mercedes.
Ma rekao sam Toto će ih ajkulama i vukovima baciti ako ima priliku da potpiše GOAT-a
MANIJACI JUG 1987
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!

Odgovori

Natrag na “Auto-moto”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.