OKK Sloboda Tuzla

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

costacurta08
Kontakt:

Re: OKK Sloboda Tuzla

Post Postao/la costacurta08 » 19 jun 2025, 15:21

Degutantno je postalo gledati nadmetanje ove dvojice iz OKKa. Da sam na mjestu ove djece uzeo bih loptu i nabio na tribine, po cijenu da nikad više kosarke ne zaigram. Fuj

Darkus
Kontakt:

Post Postao/la Darkus » 19 jun 2025, 15:41

costacurta08
Potpuno se slažem s tobom.

marlostanf1eld
Kontakt:

Post Postao/la marlostanf1eld » 19 jun 2025, 16:05

Omerovic 36 poena 10 skokova protiv 2 godine starijih momaka. 9-12 za 2, 3-3 za 3. Zao mi je samo ovih napacenih roditelja od ostalih netalenata popucat ce im cirevi.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 19 jun 2025, 16:08

Da je bar problem u samo tom jednom igracu. Shvatite, da se bolje radi sa djecom, bolji bi rezultati bili. Kako i sta rade sa njima, dobro dodju do ovih zavrsnica. Kako se pise, ja kontam samo da sklone tog jednog-dvojicu igraca i ovi bi svi proigrali kao Real. De dozovite se malo...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

costacurta08
Kontakt:

Post Postao/la costacurta08 » 19 jun 2025, 16:49

marlostanf1eld je napisao/la:
19 jun 2025, 16:05
Omerovic 36 poena 10 skokova protiv 2 godine starijih momaka. 9-12 za 2, 3-3 za 3. Zao mi je samo ovih napacenih roditelja od ostalih netalenata popucat ce im cirevi.
U kom li si mu ti svojstvu.
Protiv Sparsa šut 5-21 (23%), 33min u igri, 1- 6 za 3 poena, 3 izgubljene.
Protiv dvije godine starijih i dobiješ ovoliku minutažu da se ispucavaš dok vršnjaci sjede na klupi, o kojoj metodologiji rada je riječ de nas prosvijetli?
Šteta je da sa ovakom statistikom gubi vrijeme u OKK.

Power10
Kontakt:

Post Postao/la Power10 » 19 jun 2025, 17:27

Haj ba šta fali što su selekcije krš! Sad će Berbic platiti 50 000 KM za pozivnicu u ABA 2. Tamo će ih napucati Zlatibor, ali će RTV7 imati prilog svake sedmice, BH Basket i onaj Skokic će govoriti Markovi mundiri, biće gledalaca iz SIK-a, opstine, Vodovoda... Grad Soli, košarku voli
Samo je Sloboda iz Tuzle

Iznuda
Kontakt:

Post Postao/la Iznuda » 19 jun 2025, 17:33

Power10 je napisao/la:
19 jun 2025, 17:27
Haj ba šta fali što su selekcije krš! Sad će Berbic platiti 50 000 KM za pozivnicu u ABA 2. Tamo će ih napucati Zlatibor, ali će RTV7 imati prilog svake sedmice, BH Basket i onaj Skokic će govoriti Markovi mundiri, biće gledalaca iz SIK-a, opstine, Vodovoda... Grad Soli, košarku voli
Gadovi...
:sick:

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 19 jun 2025, 17:59

Power10 je napisao/la:
Ma platit ce qrc. Svake godine bhbasket napise da je Sloboda jako blizu da plati pozivnicu i nikad je ne plati...
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Power10
Kontakt:

Post Postao/la Power10 » 19 jun 2025, 18:07

DamirT je napisao/la:
19 jun 2025, 17:59
Power10 je napisao/la:
Ma platit ce qrc. Svake godine bhbasket napise da je Sloboda jako blizu da plati pozivnicu i nikad je ne plati...
I bolje ako bude tako!
Samo je Sloboda iz Tuzle

mahic
Kontakt:

Post Postao/la mahic » 19 jun 2025, 18:54

ako cemo igrati aba2 sa camparom i kompanijom, onda bolje da ne igramo

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 03 jul 2025, 19:02

Omerovic najbolji igrac NBA kampa u Valenciji.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

costacurta08
Kontakt:

Post Postao/la costacurta08 » 04 jul 2025, 08:54

DamirT je napisao/la:
03 jul 2025, 19:02
Jašta. I potpisao za Valenciju.
Jakupović i Sejfić pozvani u reprezentaciju. Analogija.
Danas kontrolno okupljanje U16 u Mejdanu, iz OKK pozvani svi 2009. i mlađi. Sta misliš ko će dobiti poziv?
Sad je moderno da u sportu mogu uspjeti samo djeca bivšim ili trenutnih sportskih radnika. Isto ko što medicinu mogu U ROKU završiti djeca ljekara, eventualno neko iz reda običnih smrtnika.
Al karma je čudo. Al skontaš to kad se izblamiraš na međunarodnom takmičenju ili kad ti treba uspostaviti dijagnozu i uključiti terapiju. :opaopa:

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 04 jul 2025, 09:30

costacurta08 je napisao/la:
04 jul 2025, 08:54
DamirT je napisao/la:
Danas kontrolno okupljanje U16 u Mejdanu, iz OKK pozvani svi 2009. i mlađi. Sta misliš ko će dobiti poziv?
Sad je moderno da u sportu mogu uspjeti samo djeca bivšim ili trenutnih sportskih radnika. Isto ko što medicinu mogu U ROKU završiti djeca ljekara, eventualno neko iz reda običnih smrtnika.
Al karma je čudo. Al skontaš to kad se izblamiraš na međunarodnom takmičenju ili kad ti treba uspostaviti dijagnozu i uključiti terapiju. :opaopa:
Ja ni ne znam malog Omerovica, ali tebi je dijete bas nabilo neke komplekse, bez ljutnje...

Ja imam osjecaj da jedva cekas da propadne, samo da bi napisao e jesam vam rekao.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

costacurta08
Kontakt:

Post Postao/la costacurta08 » 04 jul 2025, 14:13

DamirT je napisao/la:
04 jul 2025, 09:30
costacurta08 je napisao/la:
04 jul 2025, 08:54
DamirT je napisao/la:
Ja ni ne znam malog Omerovica, ali tebi je dijete bas nabilo neke komplekse, bez ljutnje...

Ja imam osjecaj da jedva cekas da propadne, samo da bi napisao e jesam vam rekao.
Tako kad čitaš stvarno i ispada da si upravu.
Ali ako pročitaš moje upise možeš vidjeti da pišem i afirmativno o drugima, npr Šipković, Subašić, Frljučkić, Cvitanović, Jašarević, Milanović....... Ako imam kompleks znog čega bih pisao pozitivno o ovim klincima?
Meni je stalo da ova zemlja bude dio savremenog i uređenog civilizovanog svijeta. Zaboli me za ovog malog ali imam protiv starijih koji su mu omogućili da na ne fer način bude iznad drugih. To sto ne lajkam slike, ne postavljam mu emotikončiće sa dvije-tri riječi hvale već sam kritičar ne znači nikako da imam kompleks niti da mu želim da ne uspije u košarci, dapače.
Da bi on a i mi svi imali koristi u budućnosti mora biti podređen kolektivu, mora ppčeti igrati odbranu i dijeliti asistencije. Ako kažem da mu je prosjek šuta na utakmici 5-21 sramotan za 35min provedenih u igri na uštrb druge djece onda sam ljubomoran?! Taj procenat šuta će imati svaki od njih ako im daš slobodu (koju on ima) i minutažu koju on ima. Realno.
Uzeo si titulu za "natalentiranijeg kadeta" iako si sa pionirima osvojio drugo mjesto prošle god. Kakve veze imaš ti sa kadetskim godistem od prošle god? Zauzeo si nečije mjesto a iskoristio tim bez da si igdje ikad spomenuo nekog od djece koja su sa tobom u timu bila i još si sad kapiten kadeta ?!
Znaš li zbog čega su otišla oba trenera kadetske ekipe OKKa? Pitaj roditelje šta misle o načinu vođenja ekipe.
Dokle god ovakve anomalije, forsiranja nekih zbog nekoga budu prisutna mi nikada nećemo na zelenu granu, a bgmi ni oni tj talenti. Pa gdje si od koga iz okruženja čuo ili pročitao negdje na nekom njihovom portalu da piše da je neko dijete iz Srb, Cro, Makedonije, Slo bilo u Valensiji? Kamp ko svaki drugi, imamo mi u okruženju puno jačih i ozbiljnijih kampova. Sad ispade da je jedino on najtalenat i klinac sa kvalitetima za NBA iz regiona?! Jest, doduše i Ramo jučer dobi lentu za evropskog najministra :crazy:

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 04 jul 2025, 14:21

Toni Garma broj 1 prospekt u godistu 2010 i igrac Real Madrida je bio na tom kampu.Vjerovatno onda i dosta druge talentovane djece

meecko
Kontakt:

Post Postao/la meecko » 04 jul 2025, 16:09

Dobio je i Bavčić svojevremeno neke nagrade po tim kampovima pa šta bi? Super je što mali Omerović ide po kampovima, ali košarka je kolektivni sport u kome se ističu pojedinci kvalitetom a ne nekim drugim stvarnim...... Ali zato imamo talenta na svakom koraku, na prvu prepreku roditelji vode dijete iz kluba u klub....
Treneri nikakva primanja, pa sve sa strane "dobro dode". Pojedinci uzimaju novac za "individualnr pripreme" djece, bez ikakvog validnog znanja, a roditelji uvjereni da imaju novog "Dončića/LeBrona" dižu kredite da to plaćaju. I na kraju koliko tih ", svjetskih" talenta se pokaže i dokaže..
Crveno-crna boja krvi ACM
Sloboda do groba

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 04 jul 2025, 18:14

Pa naravno, ko zna sta ce biti sa njim za 4-5 godina. Poenta je da covjek hajde da tako kazem pjeni na svaki pomen Omerovica i govori kako bi ostali bili bolji, on samo gusi ekipu i slicno. Eto svi ostali Jordani, ali ne mogu doci do izrazaja. De ba...

Dodju na zavrsnicu prvenstva, nabije ih svako po 20-30 razlike. Ne moze biti samo do jednog igraca da ga yebes.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

costacurta08
Kontakt:

Post Postao/la costacurta08 » 04 jul 2025, 19:16

DamirT je napisao/la:
04 jul 2025, 18:14
Pa naravno, ko zna sta ce biti sa njim za 4-5 godina. Poenta je da covjek hajde da tako kazem pjeni na svaki pomen Omerovica i govori kako bi ostali bili bolji, on samo gusi ekipu i slicno. Eto svi ostali Jordani, ali ne mogu doci do izrazaja. De ba...

Dodju na zavrsnicu prvenstva, nabije ih svako po 20-30 razlike. Ne moze biti samo do jednog igraca da ga yebes.
Dzaba ja haman pišem, il sam ono baš nerazumljiv? :geek:
meecko je napisao/la:
04 jul 2025, 16:09
Dobio je i Bavčić svojevremeno neke nagrade po tim kampovima pa šta bi? Super je što mali Omerović ide po kampovima, ali košarka je kolektivni sport u kome se ističu pojedinci kvalitetom a ne nekim drugim stvarnim...... Ali zato imamo talenta na svakom koraku, na prvu prepreku roditelji vode dijete iz kluba u klub....
Treneri nikakva primanja, pa sve sa strane "dobro dode". Pojedinci uzimaju novac za "individualnr pripreme" djece, bez ikakvog validnog znanja, a roditelji uvjereni da imaju novog "Dončića/LeBrona" dižu kredite da to plaćaju. I na kraju koliko tih ", svjetskih" talenta se pokaže i dokaže..
:thumbup:
I to je to.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 04 jul 2025, 21:50

meecko je napisao/la:
Pa dečko se ističe kvalitetom, a ne nekim drugim stvarima.
Nije svjetski talenat, ali je sigurno regionalni talenat, a rgionalnih talenata imamo par u svim sportovima i u svim omladinskim uzrastima.
Da li će uspjeti? to ne znamo.
Da li se izdvaja u odnosu na veliku većinu drugih koji ne znaju osnove i za koje sigurno znamo da neće uspjeti? apsolutno

meecko
Kontakt:

Post Postao/la meecko » 04 jul 2025, 22:06

ASD je napisao/la:
04 jul 2025, 21:50
meecko je napisao/la:
Pa dečko se ističe kvalitetom, a ne nekim drugim stvarima.
Nije svjetski talenat, ali je sigurno regionalni talenat, a rgionalnih talenata imamo par u svim sportovima i u svim omladinskim uzrastima.
Da li će uspjeti? to ne znamo.
Da li se izdvaja u odnosu na veliku većinu drugih koji ne znaju osnove i za koje sigurno znamo da neće uspjeti? apsolutno
Sve ok, ali kako može neko biti talenat kada ispuca 20 lopti po utakmici i pogodi 5/6 puta? Da bilo koje drugo dijete ima taj broj lopti po utakmici bio bi tu negdje. Da ne ulazim u dublju analizu: broj izgubljenih lopti, broj forsiranih i ne forsiranih greški, broj osvojenih lopti, kreacija na terenu........ Onda fizičke karakteristike djeteta brzina, skočnost, eksplozivnost, ambidekstrizam, lateralno kretanje....
Također mora se uzeti u obzir da pojedina djeca su fizički zrelija u odnosu na vršnjake, jači, bezobrazni itd....
Neću reći da mali Omerović nije možda talenat ali mnogo toga treba uzeti u obzir da bi neko dijete se proglasilo talentom, time mu se stavlja na leda teret na koji još nije spreman. Ako su ga talentom proglasili ovi Bevbini stručnjaci u OKK daj Bože da se varam....
Crveno-crna boja krvi ACM
Sloboda do groba

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.