Slazem se. Pored desnog stopera, mene ovo najvise brine. Veza nam je: Lagumdzija, Radovac, Gojak, Erick, i eventualno Simoni, ali i on je zadnji vezni (ako ga uopste planiramo u vezi). Ovaj mali Gojak obecava, ali je dijete.avalPacidoroP je napisao/la: ↑20 jun 2025, 15:42Treba nam centralni veznjak,koji je pokretljiviji sa loptom, jer ovaj kadar trenutni je pun defanzivnijih veznih.
FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
Re: FK Željezničar
Zadnja izmjena: Bumbaclat, dana/u 20 jun 2025, 16:29, ukupno mijenjano 1 put.
gdje ovog iskopase boze dragi i mili...
Od nabrojanih su ti samo Lagumdžija i Simoni (Primarno štoper) defanzivni vezni. Svi ostali su klasični centralni vezni. Radovac može samo sam sebi oduzeti loptu a Erick je malo bolji u tom pogledu. Gojaka i Foču ne treba komentarisati, nemaju dovoljno minuta u seniorskom fudbalu. Mislim da neće više biti imena u veznom dijelu.Bumbaclat je napisao/la: ↑20 jun 2025, 16:28Slazem se. Pored desnog stopera, mene ovo najvise brine. Veza nam je: Lagumdzija, Radovac, Gojak, Erick, i eventualno Simoni, ali i on je zadnji vezni (ako ga uopste planiramo u vezi). Ovaj mali Gojak obecava, ali je dijete.avalPacidoroP je napisao/la: ↑20 jun 2025, 15:42Treba nam centralni veznjak,koji je pokretljiviji sa loptom, jer ovaj kadar trenutni je pun defanzivnijih veznih.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
-
- Kontakt:
Ovaj Osmanovic dolazi iz ekipe koja je jeftinija od Stupcanice jbt zivot
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
-
- Kontakt:
F91 Dudelange je bio jeftiniji od 99% ekipa pa su igrali grupnu fazu i više uspjeha od nas imali. Gdje je igrao Mlinarić pa je bio najbolji strijelac prošle sezone?19vendetta87 je napisao/la: ↑20 jun 2025, 16:34Ovaj Osmanovic dolazi iz ekipe koja je jeftinija od Stupcanice jbt zivot
Problem je sto Radovac ne moze iznjeti sezonu i nestaje protiv jacih veznih redova, dok je za Ericka upitno da li moze uhvatiti onu formu prije povrede. Lagumdzija je fin igrac, ali je sve samo ne pokretljiv sa loptom.Levin je napisao/la: ↑20 jun 2025, 16:33Od nabrojanih su ti samo Lagumdžija i Simoni (Primarno štoper) defanzivni vezni. Svi ostali su klasični centralni vezni. Radovac može samo sam sebi oduzeti loptu a Erick je malo bolji u tom pogledu. Gojaka i Foču ne treba komentarisati, nemaju dovoljno minuta u seniorskom fudbalu. Mislim da neće više biti imena u veznom dijelu.Bumbaclat je napisao/la: ↑20 jun 2025, 16:28Slazem se. Pored desnog stopera, mene ovo najvise brine. Veza nam je: Lagumdzija, Radovac, Gojak, Erick, i eventualno Simoni, ali i on je zadnji vezni (ako ga uopste planiramo u vezi). Ovaj mali Gojak obecava, ali je dijete.avalPacidoroP je napisao/la: ↑20 jun 2025, 15:42Treba nam centralni veznjak,koji je pokretljiviji sa loptom, jer ovaj kadar trenutni je pun defanzivnijih veznih.
- avalPacidoroP
- Kontakt:
I na kome zasnivati igru? Ko da povuče loptu i uzme dvadesetak metara najbitnijih u kreiranju napada iz defanzive?Levin je napisao/la: ↑20 jun 2025, 16:33Od nabrojanih su ti samo Lagumdžija i Simoni (Primarno štoper) defanzivni vezni. Svi ostali su klasični centralni vezni. Radovac može samo sam sebi oduzeti loptu a Erick je malo bolji u tom pogledu. Gojaka i Foču ne treba komentarisati, nemaju dovoljno minuta u seniorskom fudbalu. Mislim da neće više biti imena u veznom dijelu.Bumbaclat je napisao/la: ↑20 jun 2025, 16:28Slazem se. Pored desnog stopera, mene ovo najvise brine. Veza nam je: Lagumdzija, Radovac, Gojak, Erick, i eventualno Simoni, ali i on je zadnji vezni (ako ga uopste planiramo u vezi). Ovaj mali Gojak obecava, ali je dijete.avalPacidoroP je napisao/la: ↑20 jun 2025, 15:42Treba nam centralni veznjak,koji je pokretljiviji sa loptom, jer ovaj kadar trenutni je pun defanzivnijih veznih.
Onda smo trebali dovesti krila ko Zajmović od 1.90 i napadača od 2.metra da preskačemo igru.
Mora se veznjak dovesti k'o što mu je nekada bio Blagojević.
- avalPacidoroP
- Kontakt:
Kaze Osmanovic dobili smo agresivnog igraca
Ide mladja verzija kung fu Vahe
Ide mladja verzija kung fu Vahe
Nemam neki argument, ali iz nekog razloga vjerujem u ekipu i strucni stab. Vjerovatno jer niko od njih nista ne ocekuje ni od novih igraca.
Fk Željezničar.
Bumbaclat je napisao/la: ↑20 jun 2025, 16:38Problem je sto Radovac ne moze iznjeti sezonu i nestaje protiv jacih veznih redova, dok je za Ericka upitno da li moze uhvatiti onu formu prije povrede. Lagumdzija je fin igrac, ali je sve samo ne pokretljiv sa loptom.Levin je napisao/la: ↑20 jun 2025, 16:33Od nabrojanih su ti samo Lagumdžija i Simoni (Primarno štoper) defanzivni vezni. Svi ostali su klasični centralni vezni. Radovac može samo sam sebi oduzeti loptu a Erick je malo bolji u tom pogledu. Gojaka i Foču ne treba komentarisati, nemaju dovoljno minuta u seniorskom fudbalu. Mislim da neće više biti imena u veznom dijelu.
Erick i Radovac bi trebali biti ti igrači. Ukoliko njih dvojica prorade kako sigurno znaju ko zna šta sve može to donijeti. Poprilično se kockamo ali uzdam se da je Adžem ipak dobar trener. Ukoliko njih dvojica ne prorade možemo se samo nadati da će Gojak ili Fočo bljesnuti. U suprotnom bit će ovo vrlo teška sezona.avalPacidoroP je napisao/la: ↑20 jun 2025, 16:38
I na kome zasnivati igru? Ko da povuče loptu i uzme dvadesetak metara najbitnijih u kreiranju napada iz defanzive?
Onda smo trebali dovesti krila ko Zajmović od 1.90 i napadača od 2.metra da preskačemo igru.
-
- Kontakt:
Ako je ovaj Osmanovic zamjena Karamarku to mi je sasvim okej transfer, gori od Mahmica ne moze bit sigurno, tu ga ubacit kad se cuva rezultat u skok igri da nam ne mogu nista zadnjih 5,10 minuta
Samo da dodam, ukoliko bude Šošić igrao ispred njih dvojice to uopšte neće biti problem jer, za razliku od Dange, on je klasična desetka koja itekako zna sa loptom i ima vrhunski pas.Levin je napisao/la: ↑20 jun 2025, 16:45Bumbaclat je napisao/la: ↑20 jun 2025, 16:38Problem je sto Radovac ne moze iznjeti sezonu i nestaje protiv jacih veznih redova, dok je za Ericka upitno da li moze uhvatiti onu formu prije povrede. Lagumdzija je fin igrac, ali je sve samo ne pokretljiv sa loptom.Levin je napisao/la: ↑20 jun 2025, 16:33Od nabrojanih su ti samo Lagumdžija i Simoni (Primarno štoper) defanzivni vezni. Svi ostali su klasični centralni vezni. Radovac može samo sam sebi oduzeti loptu a Erick je malo bolji u tom pogledu. Gojaka i Foču ne treba komentarisati, nemaju dovoljno minuta u seniorskom fudbalu. Mislim da neće više biti imena u veznom dijelu.Erick i Radovac bi trebali biti ti igrači. Ukoliko njih dvojica prorade kako sigurno znaju ko zna šta sve može to donijeti. Poprilično se kockamo ali uzdam se da je Adžem ipak dobar trener. Ukoliko njih dvojica ne prorade možemo se samo nadati da će Gojak ili Fočo bljesnuti. U suprotnom bit će ovo vrlo teška sezona.avalPacidoroP je napisao/la: ↑20 jun 2025, 16:38
I na kome zasnivati igru? Ko da povuče loptu i uzme dvadesetak metara najbitnijih u kreiranju napada iz defanzive?
Kakva zamjena? Ne mogu zamisliti odbranu bez Karamarka.Napaceni87 je napisao/la: ↑20 jun 2025, 16:48Ako je ovaj Osmanovic zamjena Karamarku to mi je sasvim okej transfer, gori od Mahmica ne moze bit sigurno, tu ga ubacit kad se cuva rezultat u skok igri da nam ne mogu nista zadnjih 5,10 minuta
Fk Željezničar.
Pa zamjena s klupe valjda, a logicno da jeste zamjena Karamarku kad je ljevak.Pablo11 je napisao/la: ↑20 jun 2025, 16:52Kakva zamjena? Ne mogu zamisliti odbranu bez Karamarka.Napaceni87 je napisao/la: ↑20 jun 2025, 16:48Ako je ovaj Osmanovic zamjena Karamarku to mi je sasvim okej transfer, gori od Mahmica ne moze bit sigurno, tu ga ubacit kad se cuva rezultat u skok igri da nam ne mogu nista zadnjih 5,10 minuta
-
- Kontakt:
Nisi ocigledno shvatio, rekao sam da je ovaj doveden da sjedi na klupi u slucaju povrede Karamarka...Pablo11 je napisao/la: ↑20 jun 2025, 16:52Kakva zamjena? Ne mogu zamisliti odbranu bez Karamarka.Napaceni87 je napisao/la: ↑20 jun 2025, 16:48Ako je ovaj Osmanovic zamjena Karamarku to mi je sasvim okej transfer, gori od Mahmica ne moze bit sigurno, tu ga ubacit kad se cuva rezultat u skok igri da nam ne mogu nista zadnjih 5,10 minuta
-
- Kontakt:
To sam i mislio logicnoBumbaclat je napisao/la: ↑20 jun 2025, 16:53Pa zamjena s klupe valjda, a logicno da jeste zamjena Karamarku kad je ljevak.Pablo11 je napisao/la: ↑20 jun 2025, 16:52Kakva zamjena? Ne mogu zamisliti odbranu bez Karamarka.Napaceni87 je napisao/la: ↑20 jun 2025, 16:48Ako je ovaj Osmanovic zamjena Karamarku to mi je sasvim okej transfer, gori od Mahmica ne moze bit sigurno, tu ga ubacit kad se cuva rezultat u skok igri da nam ne mogu nista zadnjih 5,10 minuta
Lista igrača o kojima se piše do sada za sezonu 2025/2026 :
Golmani
Golman - Ibrahim Šehić (36) - Al Khaleej
Golman - Aldin Ćeman (30) - Igman
Golman - Alen Kenjar (20) - FC Augsburg II
Golman - Luka Pršlja (21) - GOŠK
Golman - Mevludin Ikanović (18) - Budućnost
Odbrana
Štoper - Daniel Graovac (31) - CFR Cluj
Štoper - Riad Šuta (22) - NK GOŠK Gabela
Štoper - Nemanja Jakšić (29) - NK Bravo
Štoper - Rick Ketting (29) - VVV-Venlo
Lijevi bek - Enes Alić (25) - NK Varaždin
Desni bek - Giovanni Troupée (27) - TOP OSS
Desni bek - Vedad Radonja (23) - AEK
Vezni red
Defanzivni vezni - Mato Stanić (27) - Široki
Centralni vezni - Juana Fontemachi (28) - NK Jedinstvo Bihać
Centralni vezni - João Erick (27) - NK Posušje
Ofanzivni vezni - Riad Mašala (21) - NK Rudeš Zagreb
Ofanzivni vezni - Antonio Kaćunko (24) - NK GOŠK Gabela
Napad
Krilo - Olanrewaju Ibraheem (18) - Zvijezda 09
Krilo - Goran Zakarić (32) - Vardar
Krilo - Alen Dejanović (25) - Sloga
Krilo - Haris Duljević (31) - Stal Rzeszow
Krilo - Matija Malekinušić (26) - Zrinjski
Krilo - Irfan Ramić (21) - NK Istra
Napadač - Riad Bajić (31) - Ankaragücü
Napadač - Hamza Jaganjac (21) - NK Istra
Napadač - Mirsad Ramić (32) - Igman
Napadač - Karlo Perić (24) - GOŠK
Na probi
Golman - Sergej Bjelica (21) - Drina Zvornik
Golman - Igor Roncevic (21) - Igman Konjic
Lijevi bek - Ognjen Obradov (23) - Jedinstvo
Lijevi bek - Deni Memišević (18) - Travnik
Desni bek - Benjamin Babić (18) - Igman Ilidža
Desni bek - Amer Bašović (18) - Radnik Hadžići
Defanzivni vezni - Eldar Dragović (17) - FK Goražde
Ofanzivni vezni - Admir Gojak (17) - Türkgücü München
Krilo - Amar Zahirović (19) - NK Jarun
Krilo - Seid Pramenković (19) - Radnik Hadžići
Krilo - Nermin Hajdarevic (26) - Vasto Marina
Napadač - Kenan Salkanović (21) - Jedinstvo
Napadač - Ahmed Goletić (18) - Igman Ilidža
Imena do kojih mediji nisu došli :
Krilo - Edin Osmanović (23) - Titus Petange
Krilo - Josip Pejić (23) - Cibalia
Ako sam nekog izostavio recite.
Golmani
Golman - Ibrahim Šehić (36) - Al Khaleej
Golman - Aldin Ćeman (30) - Igman

Golman - Alen Kenjar (20) - FC Augsburg II
Golman - Luka Pršlja (21) - GOŠK
Golman - Mevludin Ikanović (18) - Budućnost
Odbrana
Štoper - Daniel Graovac (31) - CFR Cluj

Štoper - Riad Šuta (22) - NK GOŠK Gabela

Štoper - Nemanja Jakšić (29) - NK Bravo

Štoper - Rick Ketting (29) - VVV-Venlo

Lijevi bek - Enes Alić (25) - NK Varaždin

Desni bek - Giovanni Troupée (27) - TOP OSS

Desni bek - Vedad Radonja (23) - AEK
Vezni red
Defanzivni vezni - Mato Stanić (27) - Široki
Centralni vezni - Juana Fontemachi (28) - NK Jedinstvo Bihać
Centralni vezni - João Erick (27) - NK Posušje

Ofanzivni vezni - Riad Mašala (21) - NK Rudeš Zagreb
Ofanzivni vezni - Antonio Kaćunko (24) - NK GOŠK Gabela
Napad
Krilo - Olanrewaju Ibraheem (18) - Zvijezda 09

Krilo - Goran Zakarić (32) - Vardar
Krilo - Alen Dejanović (25) - Sloga
Krilo - Haris Duljević (31) - Stal Rzeszow
Krilo - Matija Malekinušić (26) - Zrinjski
Krilo - Irfan Ramić (21) - NK Istra
Napadač - Riad Bajić (31) - Ankaragücü
Napadač - Hamza Jaganjac (21) - NK Istra

Napadač - Mirsad Ramić (32) - Igman
Napadač - Karlo Perić (24) - GOŠK

Na probi
Golman - Sergej Bjelica (21) - Drina Zvornik
Golman - Igor Roncevic (21) - Igman Konjic
Lijevi bek - Ognjen Obradov (23) - Jedinstvo
Lijevi bek - Deni Memišević (18) - Travnik
Desni bek - Benjamin Babić (18) - Igman Ilidža
Desni bek - Amer Bašović (18) - Radnik Hadžići
Defanzivni vezni - Eldar Dragović (17) - FK Goražde
Ofanzivni vezni - Admir Gojak (17) - Türkgücü München

Krilo - Amar Zahirović (19) - NK Jarun
Krilo - Seid Pramenković (19) - Radnik Hadžići
Krilo - Nermin Hajdarevic (26) - Vasto Marina
Napadač - Kenan Salkanović (21) - Jedinstvo
Napadač - Ahmed Goletić (18) - Igman Ilidža
Imena do kojih mediji nisu došli :
Krilo - Edin Osmanović (23) - Titus Petange

Krilo - Josip Pejić (23) - Cibalia

Ako sam nekog izostavio recite.

-
- Kontakt:
Trenutni roster
GK: Muftic, Abdulahovic, Duskaj, Trapara
LB: Alic
RB: Belgijanac, Odinaka
CB: Karamarko, Sukilovic, Osmanovic, Semdin
CMF/DMF Lagumdzija, Radovac, Simoni, Gojak, Foco, Erick
AMF: Sosic, Sabic
Krila Pejic, Olanrewaju, Boljevic, Malekinusic, Cvetanoski, Peixoto, Garcevic
Napadaci: Krpic, Jaganjac
Moramo jos lijevog beka, spica, stopera, veznog i mozda 10ku dovesti
Krila Pejic, Olanrewaju, Boljevic, Malekinusic, Cvetanoski, Peixoto, Garcevic
Zadnja izmjena: zeljovolimte, dana/u 20 jun 2025, 23:16, ukupno mijenjano 1 put.
Nije Malekinušić još potpisao?!zeljovolimte je napisao/la: ↑20 jun 2025, 17:13Trenutni roster
Krila Pejic, Olanrewaju, Boljevic, Malekinusic, Cvetanoski, Peixoto
-
- Kontakt:
Ma izbrisao se upitnikLevin je napisao/la: ↑20 jun 2025, 17:18Nije Malekinušić još potpisao?!zeljovolimte je napisao/la: ↑20 jun 2025, 17:13Trenutni roster
Krila Pejic, Olanrewaju, Boljevic, Malekinusic, Cvetanoski, Peixoto