FC Bayern München

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Šta očekujete protiv Intera?

Anketa je završila: 11 apr 2025, 19:19.

1) Prolaz
24
62%
2) Ispadanje
15
38%

Ukupno glasova: 39

coelho41
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la coelho41 » 21 jun 2025, 04:28

Eto to se desi kad ne zabiješ sve zicere, al kapa do poda dadoše go i svi padaju na koljena

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 21 jun 2025, 04:43

Naravno da su divljaci dislocirali Musiali rame

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 21 jun 2025, 10:16

Joj delirijuma kod Gauchosa kad ga zabise za 1:1 :clap:

Oliseu vec sada produziti ugovor za jos 4 godine, covjek ce biti u top 10 Bayernovih transfera svih vremena

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 21 jun 2025, 15:15

Sinoć (ili ti ga jutros :D ) Olise je bio dobar i imao dosta dobrih driblinga, samo da ne zabi gol ne bi on toliki junak bio. Imao je dosta puta potez viška, nije se oslobađao lopte i pravovremeno dodavao. A onda sjajan gol, kakav je to samo kod njega trzaj. I inače ti pokreti, driblinzi extra klasa. Još neko vrijeme, vrlo kratko i može se reći da je apsolutna svjetska klasa.
I Coman je do izmjene bio jako dobar i to je ono kod njega što ga razlikuje od Sanea, više stvara opasnosti, konkretniji je.
Kane zabi gol, a učestvovao i kod drugog.

A Stanišić iako je ispao kod protivničkog gola, on jednostavno tu stopersku poziciju može odlično odradit , isto kao što je po meni i na beku jak. Stanišića samo treba više koristit, jer i inteligentno igra, čovjek razmišlja, pravi dobre poteze, ne zaliječe se bez veze, ima mjeru.
A ono što se ekipi treba odat priznanje je da stvarno igraju sa dosta energije i nije lako sada igrati ovo Svjetsko prvenstvo, ovde prosto možeš utakmicu izgubiti na gubitak snage. Neće biti lakše, a nakon duge sezone i ovde noge mogu vremenom da budu teže i teže. A teško je fokus držati, ali za sada je po tom pitanju sve super.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 21 jun 2025, 15:25

effe_sa je napisao/la:
21 jun 2025, 15:15
Sinoć (ili ti ga jutros :D ) Olise je bio dobar i imao dosta dobrih driblinga, samo da ne zabi gol ne bi on toliki junak bio. Imao je dosta puta potez viška, nije se oslobađao lopte i pravovremeno dodavao. A onda sjajan gol, kakav je to samo kod njega trzaj. I inače ti pokreti, driblinzi extra klasa. Još neko vrijeme, vrlo kratko i može se reći da je apsolutna svjetska klasa.
I Coman je do izmjene bio jako dobar i to je ono kod njega što ga razlikuje od Sanea, više stvara opasnosti, konkretniji je.

A Stanišić iako je ispao kod protivničkog gola, on jednostavno tu stopersku poziciju može odlično odradit , isto kao što je po meni i na beku jak. Stanišića samo treba više koristit, jer i inteligentno igra, čovjek razmišlja, pravi dobre poteze, ne zaliječe se bez veze, ima mjeru.
A ono što se ekipi treba odat priznanje je da stvarno igraju sa dosta energije i nije lako sada igrati ovo Svjetsko prvenstvo, ovde prosto možeš utakmicu izgubiti na gubitak snage. Neće biti lakše, a nakon duge sezone i ovde noge mogu vremenom da budu teže i teže. A teško je fokus držati, ali za sada je po tom pitanju sve super.
Mali dan za čovečanstvo, ali veliki za SS.BA forum, stranicu Bajern Monako - da Effe_sa napiše koji redak i oplemeni ovu uveliko izumiruću stranicu.

Naši izgleda polako kreću da se interesuju za Rijaninog burazera sa Barbardosa, Džejmija Gitensa.

Koman je dobar bio u ove dve utakmice, i rekao bih da je on od dvojice kolega Sanea i Gnabrija uveliko najbolji i najkorisniji igrač, kako ofanzivno, tako i defanzivno.

Iako mi je Kingsli drag igrač jer je uvek 100% koncentrisan i borben uprkos izvesnim limitiranostima koje su presudne za igrače njegove pozicije (finišing i centaršut, pa čak i inteligencija za igru u šesnaestercu, primer neinteligentnog krilnog je Daglas Kosta, dok je Riberi recimo opozit) jedan razumni deo mene bi voleo da stara garnitura (Leon, Tomas, Jozua, Manuel, Kingsi, Serž..) ode i da se okrenemo nekim novim licima, po cenu i da budemo 5. u ligi i ispadnemo u 1/8 LP.

Opet se priča da bi Kingsli mogao da ostane kod nas, što u finansijskom aspektu nije dobro jer smo se izgubiili Sanea za džabe, a zadržali Gnabrija koji je mrtav.
----
Kolega, koja su Vaša željena pojačanja, kako cenite situaciju?

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 21 jun 2025, 16:03

farinelli123 je napisao/la:
21 jun 2025, 15:25

----
Kolega, koja su Vaša željena pojačanja, kako cenite situaciju?
Ono ti i ja smo i pričali o tome. A usput da opet i ovde , a i malo tema da se oživi na pravi način... :)

Ovo prvo za Comana se slažem, on mi je drag, dosta sam o tome i ovde govorio. Ali što kažeš finansijski se tu ne pomjeramo ako ostane.

Gnabry i Goretzka izgleda ostaju, jer ne žele da idu (pa i ovi naši iz uprave izgleda ne bi htjeli tu dalje čačkat).

Što se pojačanja tiče ovaj Barcola bi možda bio idealan. Ono o Leaou se ovde sve reklo i gledam ga onda u Ligi nacija, kako samo stoji i opće se ne vraća nazad. Dok obzirom na njegovu fiziku i na ono što sve zna s loptom i što sam nemali put vidio u njegovim nastupima za Milan bi ga rado doveo. Williams bi nam možda dobro legao i sada i tu ima i ono i ZA i PROTIV, pa sad ono i ne znam kako bi nam legao, prije da bi bio dobro pojačanje (sad sve izglednije da o tome i ne moramo razmišljati jer skoro sigurno ide u Barcu). A Xavi Simons bi bio pogodak, kada bi se koristio onako kao što si ti spominjao i objašnjavao. Ono spominjali smo Nkunkua, a ovaj Ese nije sad neko ko mi je ostao u sjećanju, ono da se urezao pa da kažem: E TAJ JE ZA NAS...
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 21 jun 2025, 17:02

effe_sa je napisao/la:
21 jun 2025, 15:15

Ne znam effe da li smo istu utakmicu gledali vezano za Olisea :D
Samo u prvom poluvremenu je kreirao tri zicera (pas desnom nogom sa strane gdje prvo Laimer fula loptu, poslije i Kane, pas prema Gnabryu kad je Coman promašio loptu :D i pas prema Kaneu kad je oklijevao završiti pravovremeno). Eberlu kapa dole za njega, inače je imao oko da u jednom transfer skoro pa rekreira dvojac Ribery, Robben u Doueu i Oliseu. No to je domen šbb kbb za prvog, ne znamo da li bi se uklopio, trener faktor itd.

Inače da pohvalim Laimera, i za ono krajem sezone i za ovo jutros, pozicija desnog beka mu je mjera. Jutros je bilo dosta razumijevanja sa Oliseom, utrčavanja iza leđa, u prostor, uklapa se njegova dinamika i Oliseova inteligencija.
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80

Dilah
Kontakt:

Post Postao/la Dilah » 21 jun 2025, 17:08

Od svega najvise je dojmila atmosfera koju sto stvorili juznoamerikanci. Ma za koga da navijas covjek ne moze to da ne respektuje, jeste da se sluze raznim ciganstinama na terenu, ali brate sto to voli fudbal i zna uzivati, to nema nigdje. Olise u pojedinim momentima kao da je obolio od Sanetitisa,previse se kurcio po terenu, ali je majstor koje ako shvati pocetak bolesti i otarasi se toga, moze i do zlatne (h)lopte. Meni su od svega bile najupecatljivi dvije stvari: zaista je nevjerovatno koliko Koman dominira u brzini, kako ubojit prvi korak ima, to su cudesa. Po svaku cjenu ostaviti, siguran sam da je bolje ostaviti njega 4 godine nego dovesti Niku Williamsa. (I Gnabri kao da se malo trgnuo). Druga stvar je Stanisa. Jeste ispao kod gola kao bekan, ali tokom ostatka utakmice jasno se vidi da je suho zlato, pravovremen, miran na lopti, zna i povuci...ne mogu da vjerujem da je toliko podcjenjen bio. Kompany me bas i nije odusevio, tokom utakmice bilo je Tuchelstine...juznoameriaknci us bili totalno dezorjentisani u odbrani, preuzimanje im je bilo katastrofa nasi su ih izbacivali kratkim pasovima kao pocetnike stvarali igraca viska i lijevo i desno, ali je Kompa sve vise poceo zatezati konopce i forsirati "igru bez igre". Malo se dohavizo na kraju, kada su oni bili i fizicki pukli. Idemo dalje, uzeti tu sicu od 125 meleona, Charlote, pa Orlando i onda New York. Inace ovih dana ocekujem unuka, jos ubjedjujem sina da mu da ime Harry, zvucu Bosansko a i muslimansko :mrgreen: :mrgreen:

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 21 jun 2025, 20:10

Stigo na drugo poluvrijeme, dobar fudbal, nastavljamo gdje smo stali ove sezone.
Ocekujem da Kim ode a da dodje top topova stoper i treba nam startno lijevo krilo. Ostalo je popunjeno.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

Puri83
Kontakt:

Post Postao/la Puri83 » 21 jun 2025, 20:34

muhamedhulk je napisao/la:
21 jun 2025, 20:10
Stigo na drugo poluvrijeme, dobar fudbal, nastavljamo gdje smo stali ove sezone.
Ocekujem da Kim ode a da dodje top topova stoper i treba nam startno lijevo krilo. Ostalo je popunjeno.
Nece vise niko doci to je to....samo se krilo trazi

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 21 jun 2025, 23:17

dirkules je napisao/la:
21 jun 2025, 17:02

Ne znam effe da li smo istu utakmicu gledali vezano za Olisea :D
Samo u prvom poluvremenu je kreirao tri zicera (pas desnom nogom sa strane gdje prvo Laimer fula loptu, poslije i Kane, pas prema Gnabryu kad je Coman promašio loptu :D i pas prema Kaneu kad je oklijevao završiti pravovremeno). E
Pa vidi imao je i onu čistu šansu (u prvom poluvremenu) kada ga je Coman dobro proigrao, on izlazi sam pred golmana i hoće golmana da dribla i propuštena šansa. Također, previše dribla i u onoj situaciji kod protivničkog gola i tu bez veze gubi loptu i onda ide kontra i pogodak za Bocu. I bila je tako još po neka situacija. Ali slažemo se da je sjajan igrač i da je sinoć na kraju odlično završio utakmicu.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 21 jun 2025, 23:38

Hehe, effe nije oduševljen ponudom oko evt. pojačanja kao i većina. Odalo ga ono "ovaj" :D toliko o zvjezdama, očekivanjima i euforiji.
Treba ubosti, faktora koliko hoćeš.

Musi nije ozbiljnije povrijeđen, biće valjda u kadru protiv Benfice.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 22 jun 2025, 15:28

Arsenal winger Gabriel Martinelli (24) is another name being discussed at FC Bayern [@cfbayern]
:rol:

S obzirom da ovaj levat fuli 99% stvari al' bar me nasmijao.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 23 jun 2025, 11:27

Ovo natezanje oko Williamsa je pomalo besmisleno pogotovo ako znamo da momak ima želju i da mu je Barca ostvarenje snova. U takvim slučaju treba uvijek odustati, prvo sto ces dobiti igrača koji sanja o dresu druge ekipe a druga stvar je pitanje zalaganja bez obzira na sav novac koji je u opticaju.

Ne znam zašto naši nisu pitali za status Yildiza, dijete kluba, veoma dobro se razvio, prva vedeta Juventusa s kojima imamo jako dobre odnose kada su transferi u pitanju a i u svojim redovima imamo igrača koji bi Italijanima dobro došli.

Vratio bih se na stanje Wannera koji će po svemu sudeći ili na novu posudbu ili na transfer listu jer mislim da Kompany ne planira dalje s njim iako se radi o velikom talentu koji ni sigurno mogao dobiti mnogi minuta u nadolazećoj sezoni.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 23 jun 2025, 13:42

Na igraču je da odluči hoće li doći i pod kojim uvjetima. Vi ni za Robbery niste bili prvi izbor, ali stvari se mijenjaju tokom vremena i kako se mijenjaju okolnosti. Važno je da je igrač profesionalan, što je stvar karaktera. Za Leaa bi npr. kao navijač volio da dođe, to bi bilo uzbudljivo, ali kao trener ni slučajno.

Da vam je van Gaal trener Wanner bi dobio pravu priliku, kod Kompe teško. Treba ipak reći da se u većem dijelu sezone u Heidenheimu nije baš iskazao.
Zadnja izmjena: ledar, dana/u 26 jun 2025, 12:58, ukupno mijenjano 1 put.

Bayo
Kontakt:

Post Postao/la Bayo » 23 jun 2025, 14:11

Omerbavarac je napisao/la:
23 jun 2025, 11:27
Ne znam zašto naši nisu pitali za status Yildiza, dijete kluba, veoma dobro se razvio, prva vedeta Juventusa s kojima imamo jako dobre odnose kada su transferi u pitanju a i u svojim redovima imamo igrača koji bi Italijanima dobro došli.
Od dolaska Tudora na mjesto trenera su se stvari za njega promjenile na pozitivno, na ovom turniru igra dobro i uskoro ide poboljšanje ugovora tako da je taj vlak prošao.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 23 jun 2025, 14:22

Najslavniji 'talijanski klub je u nekakvom rasulu, bez pravca i cilja što bi rek'o naš Pavarotti iz Sanice, američkoga imena.

Možda bi tu trebalo tražiti neku šansu, plus korektni odnosi dva velikana.

Al' kad čovjek uzme u obzir da smo i mi u sličnoj situaciji, ostaje nam da se zadovoljimo sa nekim biserom iz Kelna.

Ovo forsiranje i nagovaranje Baskijca je baš teški Ciganluk i komika.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 23 jun 2025, 16:40

Yildiz se nece vratiti kao ni Stiller jer bi time Uli i ekipa priznali kakvu gresku su napravili. Zaboravite odmah na to, jedina mogucnost je da se mozda za nekoliko godina vrate kao slobodni igraci ali i to tesko.

A kod ziherasa iz Konga bi svakako i jedan i drugi zavrsili na klupi da bi iskusni stari lisci Gnabry i Goretzka mogli igrati....

Puri83
Kontakt:

Post Postao/la Puri83 » 23 jun 2025, 17:34

Balon je napisao/la:
23 jun 2025, 16:40
Yildiz se nece vratiti kao ni Stiller jer bi time Uli i ekipa priznali kakvu gresku su napravili. Zaboravite odmah na to, jedina mogucnost je da se mozda za nekoliko godina vrate kao slobodni igraci ali i to tesko.

A kod ziherasa iz Konga bi svakako i jedan i drugi zavrsili na klupi da bi iskusni stari lisci Gnabry i Goretzka mogli igrati....
Uuuu da su oba tu

B1988K
Kontakt:

Post Postao/la B1988K » 23 jun 2025, 23:29

Ne znam zašto se Rodrigo nikako ne povzuje sa Bayernom

Odgovori

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.