NBA Offseason 2025-2026
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
NBA Offseason 2025-2026
Obzirom da je NBA finale iza nas i da se svi polako okrecu pripremama za narednu sezonu, shodno je otvoriti i novu temu...
Nekoliko bitnih datuma je pred nama:
1.Danasnjim datumom NBA timovima je dozvoljeno da pregovaraju o ugovorima sa igracima koji su FA, a sezonu su zavrsili na njihovom rosteru;
2.Juni 25-26 je dvodnevni draft.Prvi dan 1.runda, drugi dan 2.runda;
3.Juni 30ti de facto pocinje ofsezona, jer timovi mogu pregovarati o ugovoru sa bilo kojim FAom;
4.Juli 6ti Moguce zvanicno potpisivanje ranije dogovorenih ugovora.
U medjuvremenu se rjesava pitanje brojnih opcija koje igraci imaju u ugovorima (PO, TO, ETO).Uglavnom su te opcije stavljene na rjesavanje prije 1.jula, ali ima i onih koje su iza tog datuma.
Shams je vec poceo postati vijesti o tome...
Treba reci da cemo i ove godine imati 3 ljetne lige.Jedna u Kaliforniji (domacin GSA), jedna u SLCu (domacin UTA) i ona najpoznatija u Las Vegasu od 10-20 jula.
Uzivajmo!
Nekoliko bitnih datuma je pred nama:
1.Danasnjim datumom NBA timovima je dozvoljeno da pregovaraju o ugovorima sa igracima koji su FA, a sezonu su zavrsili na njihovom rosteru;
2.Juni 25-26 je dvodnevni draft.Prvi dan 1.runda, drugi dan 2.runda;
3.Juni 30ti de facto pocinje ofsezona, jer timovi mogu pregovarati o ugovoru sa bilo kojim FAom;
4.Juli 6ti Moguce zvanicno potpisivanje ranije dogovorenih ugovora.
U medjuvremenu se rjesava pitanje brojnih opcija koje igraci imaju u ugovorima (PO, TO, ETO).Uglavnom su te opcije stavljene na rjesavanje prije 1.jula, ali ima i onih koje su iza tog datuma.
Shams je vec poceo postati vijesti o tome...
Treba reci da cemo i ove godine imati 3 ljetne lige.Jedna u Kaliforniji (domacin GSA), jedna u SLCu (domacin UTA) i ona najpoznatija u Las Vegasu od 10-20 jula.
Uzivajmo!
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Re: NBA Offseason 2025-2026
Baš zabrinjavajući podatak. Nadam se da iduće sezone neće biti ni približan broj istih. NBA je puno bolji kada su svi zdravi i kompletni.From 1990 to 2023, 45 NBA players tore their achilles, a rate of 1.36 per season. 8 players tore their Achilles in the past year alone.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Fantastičan posao Brada!!! Najbolji GM lige

Blazersa u pm
Kakvi glupani
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Kakav užasan trejd za Blazerse. Šta tačno Cronin dobija ovim? Kakav retard, Bože.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Kažu da hoće da se takmiče i ne planiraju ga trejdati dalje kao prvi put (Jruea). Vjerovatno misle da on bude kao neki mentor Scootu, mada je onaj ugovor baš baš loš.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Nacin na koji atlete danas treniraju je problem.Gotovo svi koriste negativan korak koji stavlja ozbiljan pritisak na Ahilovu tetivu.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑24 jun 2025, 04:57Baš zabrinjavajući podatak. Nadam se da iduće sezone neće biti ni približan broj istih. NBA je puno bolji kada su svi zdravi i kompletni.From 1990 to 2023, 45 NBA players tore their achilles, a rate of 1.36 per season. 8 players tore their Achilles in the past year alone.
- Slatinash_7
- Kontakt:
Kakvi debili su u Portlandu..sve i da je Simons isti igrač kao i Jalen Green tj upitne glave i svega ne daješ ga uz dva pika prve runde za 34godišnjeg defanzivca na PG poziciji i preuzimaš boga pitaj koliko miliona viška na plate..
Slatina Bog i batina
Fukare Slatina i Modra blatina
Mislim da mi iz Bostona itekako mozemo biti zadovoljni. Brad je definitivno genijalac
- superFrankie
- Kontakt:
Ma odlican trejd Bostona, iznenadjujuce su se lako rijesili ugovora Holidaya, jos dobili jako solidan return za njega. In Brad we trust
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Upravo si objasnio dio razloga zasto je POR uradio ovo.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑24 jun 2025, 08:21Kažu da hoće da se takmiče i ne planiraju ga trejdati dalje kao prvi put (Jruea). Vjerovatno misle da on bude kao neki mentor Scootu, mada je onaj ugovor baš baš loš.
Prvo, ocigledno je da nisu htjeli platiti Simonsa (obzirom na njegov trenutni ugovor trazice sigurno preko 35mil po sezoni, pa ostaje vidjeti sta ce tu i BOS uraditi naredne sezone!?).
Drugo, POR zeli otvoriti minute za Hendersona kako si i rekao, jer nije logicno da ti 2.pik na draftu ulazi s klupe vec par sezona.
I trece, ako zelis poceti pobjedjivati, moras imati i veterane u sastavu.Realno je POR tu imao samo Granta.Holiday ce pomoci jos vise.
Hajmo Jaylen Brown i pisi gotovo

- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Nisu dali pikove 1.runde.Slatinash_7 je napisao/la: ↑24 jun 2025, 09:28Kakvi debili su u Portlandu..sve i da je Simons isti igrač kao i Jalen Green tj upitne glave i svega ne daješ ga uz dva pika prve runde za 34godišnjeg defanzivca na PG poziciji i preuzimaš boga pitaj koliko miliona viška na plate..
- Slatinash_7
- Kontakt:
Moja greška u pisanju, dva su pika druge runde, tako sam i pročitao ali eto..svejedno,previše cap spacea su uzeli, trebali su oni dobiti koji pik ako ništa druge runde..Ali opet, kao što ti napisa, Simons se naplaćuje iduće godine, vjerovatno bi ih čekala ista sudbina,preplati pa se klati,ali bi to bio duži ugovor i to sve..NEZALAGANJE je napisao/la: ↑24 jun 2025, 15:30Nisu dali pikove 1.runde.Slatinash_7 je napisao/la: ↑24 jun 2025, 09:28Kakvi debili su u Portlandu..sve i da je Simons isti igrač kao i Jalen Green tj upitne glave i svega ne daješ ga uz dva pika prve runde za 34godišnjeg defanzivca na PG poziciji i preuzimaš boga pitaj koliko miliona viška na plate..
Slatina Bog i batina
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Ma upravu si ti.I meni je logicno da je njima BOS dao pikove, a ne obratno, al eto.Slatinash_7 je napisao/la: ↑24 jun 2025, 15:34Moja greška u pisanju, dva su pika druge runde, tako sam i pročitao ali eto..svejedno,previše cap spacea su uzeli, trebali su oni dobiti koji pik ako ništa druge runde..Ali opet, kao što ti napisa, Simons se naplaćuje iduće godine, vjerovatno bi ih čekala ista sudbina,preplati pa se klati,ali bi to bio duži ugovor i to sve..NEZALAGANJE je napisao/la: ↑24 jun 2025, 15:30Nisu dali pikove 1.runde.Slatinash_7 je napisao/la: ↑24 jun 2025, 09:28Kakvi debili su u Portlandu..sve i da je Simons isti igrač kao i Jalen Green tj upitne glave i svega ne daješ ga uz dva pika prve runde za 34godišnjeg defanzivca na PG poziciji i preuzimaš boga pitaj koliko miliona viška na plate..
Ma Simons ce traziti 35+mil godisnje, to je garant.Pogotovo ako odigra dobru sezonu, a imace prostora sad u BOS za takvo nesto.
Ako cemo realno, on ne vrijedi te novce.Fin igrac, ali u principu volume scorer koji je tanak defanzivac.
Znaci izmedju Hou i Okc, ko prodje tu seriju osvojio je. Ovi ostali nemaju potrebe ni gledati slijedecu sezonu 

- BosniaBoston
- Kontakt:
Dogodine će raznorazne levatine biti AS igrači na istoku sa silnim povredama
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
Sta mislis hoce'l KD biti mvp ako Rakete budu imali najbolji rekord ligeBosniaBoston je napisao/la: ↑24 jun 2025, 19:43Dogodine će raznorazne nesorte biti AS igrači na istoku sa silnim povredama

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.