Mislim da je pri izmaku glasacko tijelo koje se vucara iz bivse jugoslavije. Ti jugonostalgicari su najveca pogibelj za ovaj grad i na izmaku su godina, nece jos dugo moci glasati. SDP mora nekad pasti kao kazna za silni javasluk, makar to bilo jedan-dva kruga izvora zarad reseta, a najveci problem je upravo seronja Nerko i odnos prema Tuzli, a glupi poslusnici nista ne poduzimaju da se to promijeni, a promijenit ce se.
FK Sloboda Tuzla
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
- Beduin
- Kontakt:
Re: FK Sloboda Tuzla
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Ja sam Lugavica smatrao za ozbiljnijeg covjeka, ove objave pokošena trava, kako sadi cvijeće po kružnim tokovima je presmješna kampanja.
Sloboda ili ništa.
- Azmir Husić "anđeo sa neba" melek
- TREBA NAĆ' INVESTITORA
- TREBA NAĆ' INVESTITORA
Beduin je napisao/la: ↑21 jun 2025, 19:20Mislim da je pri izmaku glasacko tijelo koje se vucara iz bivse jugoslavije. Ti jugonostalgicari su najveca pogibelj za ovaj grad i na izmaku su godina, nece jos dugo moci glasati. SDP mora nekad pasti kao kazna za silni javasluk, makar to bilo jedan-dva kruga izvora zarad reseta, a najveci problem je upravo seronja Nerko i odnos prema Tuzli, a glupi poslusnici nista ne poduzimaju da se to promijeni, a promijenit ce se.
-
- Kontakt:
Maid Jaganjac u pregovorima sa Slobodom.
Pa jel moguce da nema nikakvih vijesti iz kluba?
Pet do dvanaest ce poceti sklapat ekipu i onda u jesen ce biti prica cekamo ljeto nema sad igraca na trzistu i tako svake godine.
Pet do dvanaest ce poceti sklapat ekipu i onda u jesen ce biti prica cekamo ljeto nema sad igraca na trzistu i tako svake godine.
Ima par nekih novosti sto znaci da se nesto radi, "sastanak" sa gradskim strukturama je prosao dobro, rješena su neka dugovanja na otplatu.
Sloboda ili ništa.
- TREBA NAĆ' INVESTITORA
- TREBA NAĆ' INVESTITORA
Naravno da se radi i oko igraca, trazi pregovara.
Nije stvar igraca na trzistu ima ali nebi svi kod nas ili bi ,ali za troduple pare. Nije to bas jednostavno u momentu u kojem se mi nalazimo ali radi se.
Nije stvar igraca na trzistu ima ali nebi svi kod nas ili bi ,ali za troduple pare. Nije to bas jednostavno u momentu u kojem se mi nalazimo ali radi se.
-
- Kontakt:
Maid Jaganjac iz Bratstva u Poljice? Nevjerovatno da ne mogu dovesti dokazanog igrača za ovu ligu kod nas.
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...
ma čovjek nije u dobrim odnosima sa Azmirom i tu je probelm.sviunapad1010 je napisao/la: ↑24 jun 2025, 10:08Maid Jaganjac iz Bratstva u Poljice? Nevjerovatno da ne mogu dovesti dokazanog igrača za ovu ligu kod nas.
NIKO TE NIKAD J-EBATI NEĆE, KO ŠTO TE J-EBEM JA, SARAJ'VO, SARAJ'VO KU-RVO BOSANSKA
KO TE JEDNOM J-EB'O, J-EBAT' ĆE TE OPET - Aleksandar Jović aka VAVJU (Grobar FK Sloboda)
KO TE JEDNOM J-EB'O, J-EBAT' ĆE TE OPET - Aleksandar Jović aka VAVJU (Grobar FK Sloboda)
Pa vjerovatno je i on htio da ide u nizu ligu. Realno covjek moze igrati u svakoj ekipi iz Federalne.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Momak je trener kod nas u skoli fudbala vec par godina, paralelno sa igranjem u Bratstvu. Mozda se covjek zeli posvetit vise porodici, trenerskoj karijeri, ganjanju ttenerskih licenci.Mortus je napisao/la: ↑25 jun 2025, 09:20ma čovjek nije u dobrim odnosima sa Azmirom i tu je probelm.sviunapad1010 je napisao/la: ↑24 jun 2025, 10:08Maid Jaganjac iz Bratstva u Poljice? Nevjerovatno da ne mogu dovesti dokazanog igrača za ovu ligu kod nas.
34ta mu je godina, taman vrijeme za zavrsavanje karijere
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ
Janković za Faktor: Zašto sam ostao u Slobodi? Predsjednik Husić je u startu rekao šta je cilj
Trebaju nam igrači koji su potentni, željni dokazivanja, mladi, ali isto tako uz neko iskustvo. Spoj mladosti i iskustva može nam dati kvalitetnu igru, rekao je Janković.
Tuzlanska Sloboda godinama unazad živi turbulencije. Klub je na klackalici. Prošle sezone se uspio vratiti u Premijer ligu Bosne i Hercegovine, ali je ekspresno ispao u niži rang s najgorim rezultatima u historiji kluba. Partijama u drugom dijelu bh. elite Tuzlaci su pod komandom trenera Igora Jankovića donekle popravili utisak.
Da su Slobodine namjere što brži povratak u Premijer ligu BiH govori i činjenica da je Janković ostao na kormilu.
- Kraj sezone bio je dosta turbulentan. Mislim da smo drugi dio dobro igrali. Međutim, dosta je stvari utjecalo na rezultate. Ostavili smo korektan utisak i da smo bili na ovom nivou prvu polusezonu, pretpostavljam i vjerujem da bi se borili za opstanak i sigurno ostali u Premijer ligi - kaže nekadašnji selektor U21 selekcije BiH za Faktor.
Dobro prihvaćen
Na pitanje šta je presudilo da i dalje ostane na Tušnju, Janković odgovara:
- Dosta toga je presudilo. Prije svega emocija koja se razvila između mene, navijača, grada, kluba. Mislim da sam dobro prihvaćen. Imao sam iskren odnos od navijača i generalno u gradu. Isto tako ambicija je da se klub naredne sezone vrati u Premijer ligu. Sloboda je veliki klub i po meni svakom treneru treba da imponuje da bude dio te priče.
ad
Pred ljudima u Slobodi mukotrpan je posao. Slijedi slaganje igračke križaljke, a kvalitetne igrače teže je primamiti u drugi rang bh. fudbala.
Ekspresan povratak
- Ovaj period je jako zahtjevan. Dosta kvalitetnih igrača želi u Premijer ligu. Radimo na dovođenju igrača, sklapamo kockice, ali nećemo da žurimo. Želimo da svaki potez koji povučemo da bude igrač koji nam može nešto doprinijeti, a ne samo broj.
Kaže da je i predsjednik kluba naglasio da je povratak u Premijer ligu BiH prioritet.
- Husić je u startu rekao da je cilj ekspresan povratak u Premijer ligu. Ciljevi Slobode treba da budu najviši. Neće nam biti lako jer protiv Slobode će svi davati 130 posto svojih mogućnosti. Vjerujemo u sebe i svjesni smo situacije u kojoj se nalazimo i pokušat ćemo ući što kvalitetnije u prvenstvo - govori Janković.
Očekuje izjednačenu i kvalitetnu Prvu ligu FBiH jer naredne godine takmiči se 14 klubova, od kojih su mnogi bivši premijerligaši.
- Mislim da će biti dobre utakmice i vjerujem da mi možemo na kraju prvi kroz cilj. Očekuje nas naporan i težak posao.
Spoj mladosti i iskustva
Naglašava da se u klubu trude da sačuvaju okosnicu ekipe.
- I da se adekvatno pojačamo na svim pozicijama. Trebaju nam igrači koji su potentni, željni dokazivanja, mladi, ali isto tako uz neko iskustvo. Spoj mladosti i iskustva može nam dati kvalitetnu igru - govori strateg Tuzlaka.
Ispadanje u niži rang je možda prilika za reset, kao i šansa da se pruži prilika mladim fudbalerima iz vlastog pogona.
Jogunčić, Balić i Abidović zaslužili šansu
- Omladinska škola, odnosno juniorski sastav je doživio nekih teških trenutaka u prethodnom periodu. Jogunčić, Balić i Abidović su igrači koji su u ovom trenutku pokazali najviše i želimo da ih vidimo u seniorskom fudbalu, te kako će odraditi pripreme i pripremne utakmice - nastavlja Janković.
On ističe da je Sloboda u razgovoru s mnogim igračima, da sada ne bi o imenima, ali da je cilj napraviti kvalitetnu konkurenciju.
- Nadam se da ćemo uskoro potpisati dosta igrača. Sve će se vidjeti vrlo brzo
Pripreme od 12. jula
Prema riječima Jankovića, Sloboda najvjerovatnije pali motore 12. jula.
- Još nemamo jasnu sliku kad počinje prvenstvo i koji format takmičenja će biti, ali imamo obećanja da sezona kreće 23. augusta. Na osnovu toga pravilo plan i sigurno ćemo ući spremni.
Filozofija Slobode pod Jankovićevim vodstvom bit će napadački fudbal.
- To su moja razmišljanja. Trudit ćemo se i kroz Prvu ligu. Ne mijenjam svoju filozofiju i vjerujem da samo atraktivnim fudbalom za gol više možeš da privučeš publiku na stadion, ali da bismo to uradili moramo imati iskusne i kvalitetne igrače.
Sloboda zaslužuje Premijer ligu
Borba za prvo mjesto, naročito unaprijed istaknuta kandidatura, donijet će i jednu vrstu pritiska na Tušanj. Jankovića to ne zabrinjava.
- U fudbalu je uvijek pritisak. Pogotovo nakon ispadanja. Tuzla i Tuzlanski kanton, svi vide Slobodu u Premijer ligi. Neki pritisak uvijek postoji. To je i bit, to nam daje novu energiju. Da budemo što kvalitetniji i ozbiljniji. Klub zaslužuje premijerligaški status, a kroz pripreme i prvenstvo potrudit ćemo se da to ne ostane samo na riječima, nego i na djelima - zaključio je Janković.
Trebaju nam igrači koji su potentni, željni dokazivanja, mladi, ali isto tako uz neko iskustvo. Spoj mladosti i iskustva može nam dati kvalitetnu igru, rekao je Janković.
Tuzlanska Sloboda godinama unazad živi turbulencije. Klub je na klackalici. Prošle sezone se uspio vratiti u Premijer ligu Bosne i Hercegovine, ali je ekspresno ispao u niži rang s najgorim rezultatima u historiji kluba. Partijama u drugom dijelu bh. elite Tuzlaci su pod komandom trenera Igora Jankovića donekle popravili utisak.
Da su Slobodine namjere što brži povratak u Premijer ligu BiH govori i činjenica da je Janković ostao na kormilu.
- Kraj sezone bio je dosta turbulentan. Mislim da smo drugi dio dobro igrali. Međutim, dosta je stvari utjecalo na rezultate. Ostavili smo korektan utisak i da smo bili na ovom nivou prvu polusezonu, pretpostavljam i vjerujem da bi se borili za opstanak i sigurno ostali u Premijer ligi - kaže nekadašnji selektor U21 selekcije BiH za Faktor.
Dobro prihvaćen
Na pitanje šta je presudilo da i dalje ostane na Tušnju, Janković odgovara:
- Dosta toga je presudilo. Prije svega emocija koja se razvila između mene, navijača, grada, kluba. Mislim da sam dobro prihvaćen. Imao sam iskren odnos od navijača i generalno u gradu. Isto tako ambicija je da se klub naredne sezone vrati u Premijer ligu. Sloboda je veliki klub i po meni svakom treneru treba da imponuje da bude dio te priče.
ad
Pred ljudima u Slobodi mukotrpan je posao. Slijedi slaganje igračke križaljke, a kvalitetne igrače teže je primamiti u drugi rang bh. fudbala.
Ekspresan povratak
- Ovaj period je jako zahtjevan. Dosta kvalitetnih igrača želi u Premijer ligu. Radimo na dovođenju igrača, sklapamo kockice, ali nećemo da žurimo. Želimo da svaki potez koji povučemo da bude igrač koji nam može nešto doprinijeti, a ne samo broj.
Kaže da je i predsjednik kluba naglasio da je povratak u Premijer ligu BiH prioritet.
- Husić je u startu rekao da je cilj ekspresan povratak u Premijer ligu. Ciljevi Slobode treba da budu najviši. Neće nam biti lako jer protiv Slobode će svi davati 130 posto svojih mogućnosti. Vjerujemo u sebe i svjesni smo situacije u kojoj se nalazimo i pokušat ćemo ući što kvalitetnije u prvenstvo - govori Janković.
Očekuje izjednačenu i kvalitetnu Prvu ligu FBiH jer naredne godine takmiči se 14 klubova, od kojih su mnogi bivši premijerligaši.
- Mislim da će biti dobre utakmice i vjerujem da mi možemo na kraju prvi kroz cilj. Očekuje nas naporan i težak posao.
Spoj mladosti i iskustva
Naglašava da se u klubu trude da sačuvaju okosnicu ekipe.
- I da se adekvatno pojačamo na svim pozicijama. Trebaju nam igrači koji su potentni, željni dokazivanja, mladi, ali isto tako uz neko iskustvo. Spoj mladosti i iskustva može nam dati kvalitetnu igru - govori strateg Tuzlaka.
Ispadanje u niži rang je možda prilika za reset, kao i šansa da se pruži prilika mladim fudbalerima iz vlastog pogona.
Jogunčić, Balić i Abidović zaslužili šansu
- Omladinska škola, odnosno juniorski sastav je doživio nekih teških trenutaka u prethodnom periodu. Jogunčić, Balić i Abidović su igrači koji su u ovom trenutku pokazali najviše i želimo da ih vidimo u seniorskom fudbalu, te kako će odraditi pripreme i pripremne utakmice - nastavlja Janković.
On ističe da je Sloboda u razgovoru s mnogim igračima, da sada ne bi o imenima, ali da je cilj napraviti kvalitetnu konkurenciju.
- Nadam se da ćemo uskoro potpisati dosta igrača. Sve će se vidjeti vrlo brzo
Pripreme od 12. jula
Prema riječima Jankovića, Sloboda najvjerovatnije pali motore 12. jula.
- Još nemamo jasnu sliku kad počinje prvenstvo i koji format takmičenja će biti, ali imamo obećanja da sezona kreće 23. augusta. Na osnovu toga pravilo plan i sigurno ćemo ući spremni.
Filozofija Slobode pod Jankovićevim vodstvom bit će napadački fudbal.
- To su moja razmišljanja. Trudit ćemo se i kroz Prvu ligu. Ne mijenjam svoju filozofiju i vjerujem da samo atraktivnim fudbalom za gol više možeš da privučeš publiku na stadion, ali da bismo to uradili moramo imati iskusne i kvalitetne igrače.
Sloboda zaslužuje Premijer ligu
Borba za prvo mjesto, naročito unaprijed istaknuta kandidatura, donijet će i jednu vrstu pritiska na Tušanj. Jankovića to ne zabrinjava.
- U fudbalu je uvijek pritisak. Pogotovo nakon ispadanja. Tuzla i Tuzlanski kanton, svi vide Slobodu u Premijer ligi. Neki pritisak uvijek postoji. To je i bit, to nam daje novu energiju. Da budemo što kvalitetniji i ozbiljniji. Klub zaslužuje premijerligaški status, a kroz pripreme i prvenstvo potrudit ćemo se da to ne ostane samo na riječima, nego i na djelima - zaključio je Janković.
Mora se poraditi na društvenim mrežama, marketingu i digitalnom marketingu, 90% niželigaša ima bolje vođenje i društvenih mreža i marketinga od nas ovo je stvarno preloše, klub se previše udaljio od navijača i simpatizera koje treba privući na neki način.
Poslije će opet biti priča kako se ne prodaju članske karte.
Sloboda ili ništa.
- TREBA NAĆ' INVESTITORA
- TREBA NAĆ' INVESTITORA
+1Skojevska je napisao/la: ↑25 jun 2025, 19:59Mora se poraditi na društvenim mrežama, marketingu i digitalnom marketingu, 90% niželigaša ima bolje vođenje i društvenih mreža i marketinga od nas ovo je stvarno preloše, klub se previše udaljio od navijača i simpatizera koje treba privući na neki način.
Zukanović, kralj cijena za PL BiH na TM!
Kakvi navijači, kakve platforme, članske, to se vec probalo i rezultati katastrofa. Odaberite igrače, trener je ok, dajte im priliku da prave rezultate i to je to. Kad napravite red onda sirite priču a dok su rezultati crni, igra losa to je sve bacanje novaca kojih klubb nemaa. Najlošiji i najjeftiniji dresovi. Dresovi, web stranice, dizajn ne daju golove a vidjeli smo ne dovode ni gledaoce. Eventualno kakav suvenir shop sat prije i sat poslle utakmice i to je to
& $ ?
Da se uveze nekoliko pobjeda, odmah bi se i podigli navijaci. Ne racunam zadnju sezonu u Federalnoj, gdje smo na jedvite jade usli. Nije da nama puno treba da budemo zadovoljni 

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- Beduin
- Kontakt:
Jedina pozitivna stvar u svemu ovome jeste ostanak trenera koji je pokazao da zna i moze voditi tim pod pritiskom, da zna napasti protivnika i da generalno ne moramo cekati ko ce biti trener pa onda dok se dovedu igraci ili stignu prije trenera i uvijek se ima alibi za neuspjeh.
Sad od prvog dana je tu, poznaje igrace koji ce ostati, i sam ce ucestvovati u dovodjenju novih.
I napokon se prije starta sezone jasno i javno reklo - cilj je ekspresan povratak u PL. A ne kao do sada da se uvrce prica, modifikuje spram rezultata i stanja u klubu. Koliko je to pametno vidjet cemo. Svi mi volimo da igramo u najvisem rangu, to dovodi sponzore, publiku, ali i dosta resursa iziskuje pa cemo vidjeti hoce li biti neke podrske grada, kantona, biznismena, navijaca...
Sad od prvog dana je tu, poznaje igrace koji ce ostati, i sam ce ucestvovati u dovodjenju novih.
I napokon se prije starta sezone jasno i javno reklo - cilj je ekspresan povratak u PL. A ne kao do sada da se uvrce prica, modifikuje spram rezultata i stanja u klubu. Koliko je to pametno vidjet cemo. Svi mi volimo da igramo u najvisem rangu, to dovodi sponzore, publiku, ali i dosta resursa iziskuje pa cemo vidjeti hoce li biti neke podrske grada, kantona, biznismena, navijaca...
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Saletovic potpisao
-
- Kontakt:
Dobar potez uprave, naš igrač dokazan na prvoligaškim terenima. Odlično.
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...
+1sviunapad1010 je napisao/la: ↑26 jun 2025, 14:59Dobar potez uprave, naš igrač dokazan na prvoligaškim terenima. Odlično.
Sloboda ili ništa.
- TREBA NAĆ' INVESTITORA
- TREBA NAĆ' INVESTITORA
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.