Kakva predaja, idemo na titulu
FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
-
- Kontakt:
Ma retardi njima da dođe Mourinho ni on im neće biti dobar. A ti na utakmicu nisu otišli u životu, nego samo na forumu pišu. Ustati pa reći ADMIR ADŽEM!ZeljeznicarUberAlles je napisao/la: ↑26 jun 2025, 14:28To se jednostavno kaže - debil(i)svemalim1 je napisao/la: ↑26 jun 2025, 14:27ja samo mislim da je smijesno i zlonamjerno pricati o tjeranju trenera, a ni pripreme nisu zavrsile.ZeljeznicarUberAlles je napisao/la: ↑26 jun 2025, 14:24
Buraz komentariše se, priča se, da uzme 3 boda u 3 kola ja ga neću tjerat, šta je onda poenta priprema, novih igrača, svega? Otjeraš njega da doðe novi koji će poginut do septembra.
Cime je on zasluzio da se ustane i kaze njegovo ime? I on i bilo ko drugi u poslijeratnoj historiji kluba?Sarajevskigigant1921 je napisao/la: ↑26 jun 2025, 14:36Ma retardi njima da dođe Mourinho ni on im neće biti dobar. A ti na utakmicu nisu otišli u životu, nego samo na forumu pišu. Ustati pa reći ADMIR ADŽEM!
- gegenpressing
- Kontakt:
Jel moguće ovo?Zvornicka je napisao/la: ↑26 jun 2025, 14:55Cime je on zasluzio da se ustane i kaze njegovo ime? I on i bilo ko drugi u poslijeratnoj historiji kluba?Sarajevskigigant1921 je napisao/la: ↑26 jun 2025, 14:36Ma retardi njima da dođe Mourinho ni on im neće biti dobar. A ti na utakmicu nisu otišli u životu, nego samo na forumu pišu. Ustati pa reći ADMIR ADŽEM!
Brohra ribo se...
-
- Kontakt:
Čuj cimeZvornicka je napisao/la: ↑26 jun 2025, 14:55Cime je on zasluzio da se ustane i kaze njegovo ime? I on i bilo ko drugi u poslijeratnoj historiji kluba?Sarajevskigigant1921 je napisao/la: ↑26 jun 2025, 14:36Ma retardi njima da dođe Mourinho ni on im neće biti dobar. A ti na utakmicu nisu otišli u životu, nego samo na forumu pišu. Ustati pa reći ADMIR ADŽEM!
Admir Adžem zadnji trener koji je donio Želji trofej, zna Želju u dušu i zna raditi sa mladim igračima. I u ovom svom mandatu ce ti pokazati
Amar Osim možemo mi pričati sta i kako hoćemo ali on je posljednji trener koji je donio titulu u Dolinu Ćupova.
Opet ponavljam da dođe Mourinho ni on vam se ne bi svidio!
Zaboravljamo.....
Na stranu zajebancija, ali ovo djeluje kao vrlo ozbiljan prelazni rok. Doveli smo igrače na pozicijama gdje smo bili tanki u prvih 11 prošle sezone, ponajviše na bekovskim. A ovo ostalo našli smo zamjene onima koji su otišli plus još nekoliko prinova za širenje rostera. E sad naravno uvijek ima ona stvar da svaki igrač mora pokazati i dokazati na terenu da je pojačanje.
Ljudima u klubu u tom segmentu, barem ovako na papiru, skidam kapu i pozitivno su me iznenadili nakon onih idiotarija krajem prošle sezone.
Najzadovoljniji bih bio kada bi napravili neki kontinuitet, da recimo u naredne dvije sezone također izađemo u Evropu jer nam fali tog kontinuiteta na terenu. A onda se može razmišljati o nekim titulama, jer trenutno su tri kluba ispred nas u svakom mogućem segmentu i to mi sada nije nikako realno.
Naravno paralelno sa tim ključno je raditi na ostalim stvarima van terena, dugovima, uređenju stadiona i slično. Nikada do sada nismo znali to sve spakovati, uvijek nam je neki segment kaskao a nerijetko i oba zadnjih godina. Sada djeluje da imamo neku novu priliku pa će biti zanimljivo ispratiti da li ćemo opet uspjeti uprskati kao i svaki put do sada.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Po meni nama treba bas kvalitetan igrac u svakoj liniji (stoper, veznjak i napadac) pa da mozemo reci da imamo ekipu koja je u stanju uvezati par pobjeda i ne bi bilo iznenadjenje da imamo ok skor sa ove 3 ekipe iz vrha.Raonffa je napisao/la: ↑26 jun 2025, 15:29Na stranu zajebancija, ali ovo djeluje kao vrlo ozbiljan prelazni rok. Doveli smo igrače na pozicijama gdje smo bili tanki u prvih 11 prošle sezone, ponajviše na bekovskim. A ovo ostalo našli smo zamjene onima koji su otišli plus još nekoliko prinova za širenje rostera. E sad naravno uvijek ima ona stvar da svaki igrač mora pokazati i dokazati na terenu da je pojačanje.
Ljudima u klubu u tom segmentu, barem ovako na papiru, skidam kapu i pozitivno su me iznenadili nakon onih idiotarija krajem prošle sezone.
Najzadovoljniji bih bio kada bi napravili neki kontinuitet, da recimo u naredne dvije sezone također izađemo u Evropu jer nam fali tog kontinuiteta na terenu. A onda se može razmišljati o nekim titulama, jer trenutno su tri kluba ispred nas u svakom mogućem segmentu i to mi sada nije nikako realno.
Naravno paralelno sa tim ključno je raditi na ostalim stvarima van terena, dugovima, uređenju stadiona i slično. Nikada do sada nismo znali to sve spakovati, uvijek nam je neki segment kaskao a nerijetko i oba zadnjih godina. Sada djeluje da imamo neku novu priliku pa će biti zanimljivo ispratiti da li ćemo opet uspjeti uprskati kao i svaki put do sada.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Ovaj mi Garo vise izgleda ko krilo a ne spic.Au ovog nemoze ni Remza stic.Kad ovaj zada sprint na Hadisonu treba mu rec da malo uspori uletice na tribinu.
- avalPacidoroP
- Kontakt:
A ko je garo?
Smije li se znati
Smije li se znati
Napadač definitivno, nadam se da ganjaju nekoga za startnog špica, Suljo svakako može uskočiti par utakmica kao starter a i ozbiljna je backup opcija za naše uslove, samo ne znam da li je on spreman imati takvu ulogu s obzirom na karakter. Dolazak Jaganjca mi je svakako najnejasniji transfer ovog ljeta, njega i ne računam kao ozbiljnu opciju.godrina je napisao/la: ↑26 jun 2025, 15:36Po meni nama treba bas kvalitetan igrac u svakoj liniji (stoper, veznjak i napadac) pa da mozemo reci da imamo ekipu koja je u stanju uvezati par pobjeda i ne bi bilo iznenadjenje da imamo ok skor sa ove 3 ekipe iz vrha.Raonffa je napisao/la: ↑26 jun 2025, 15:29Na stranu zajebancija, ali ovo djeluje kao vrlo ozbiljan prelazni rok. Doveli smo igrače na pozicijama gdje smo bili tanki u prvih 11 prošle sezone, ponajviše na bekovskim. A ovo ostalo našli smo zamjene onima koji su otišli plus još nekoliko prinova za širenje rostera. E sad naravno uvijek ima ona stvar da svaki igrač mora pokazati i dokazati na terenu da je pojačanje.
Što se tiče veznjaka, tu se možda čak i ne bih složio jer imamo Lagumdžiju, Radovca, Erica, a nadam se i vjerujem da će Ado dati šansu i Foči jer mi djeluje da može nešto biti od momka plus i Simoni može uskočiti. Ne znam je li i ovaj Gojak klasični veznjak ili je više desetka, pa možda i on može biti opcija. Naravno neki kapitalac bi uvijek dobrodošao ali mi vezni red djeluje fino popunjen.
Za odbranu bih se složio, bilo bi dobro da dovedemo još jednog stopera, a ako Karamarko ode onda je to apsolutno pod moranje.
Najviše me zanima šta je Adžem skontao za U21 igrača, nadam se da će to biti Šabić na desnom krilu, možda je i vakat da ga probamo istrpiti barem na početku sezone, pa kasnije ako bude veliki problem neka varijantišu nešto sa Gojakom, Fočom i Šukilovićem.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Ma vezni red je srce, dusa, motor i mozak ekipe. Imamo mi ljudi koji mogu tu igrati ali nisam siguran da ima dovoljno kvaliteta. Radovac je najbolji medju njima a bas sumnjam da on moze iznijet sezonu na top nivou.Raonffa je napisao/la: ↑26 jun 2025, 15:55Napadač definitivno, nadam se da ganjaju nekoga za startnog špica, Suljo svakako može uskočiti par utakmica kao starter a i ozbiljna je backup opcija za naše uslove, samo ne znam da li je on spreman imati takvu ulogu s obzirom na karakter. Dolazak Jaganjca mi je svakako najnejasniji transfer ovog ljeta, njega i ne računam kao ozbiljnu opciju.godrina je napisao/la: ↑26 jun 2025, 15:36Po meni nama treba bas kvalitetan igrac u svakoj liniji (stoper, veznjak i napadac) pa da mozemo reci da imamo ekipu koja je u stanju uvezati par pobjeda i ne bi bilo iznenadjenje da imamo ok skor sa ove 3 ekipe iz vrha.Raonffa je napisao/la: ↑26 jun 2025, 15:29
Na stranu zajebancija, ali ovo djeluje kao vrlo ozbiljan prelazni rok. Doveli smo igrače na pozicijama gdje smo bili tanki u prvih 11 prošle sezone, ponajviše na bekovskim. A ovo ostalo našli smo zamjene onima koji su otišli plus još nekoliko prinova za širenje rostera. E sad naravno uvijek ima ona stvar da svaki igrač mora pokazati i dokazati na terenu da je pojačanje.
Što se tiče veznjaka, tu se možda čak i ne bih složio jer imamo Lagumdžiju, Radovca, Erica, a nadam se i vjerujem da će Ado dati šansu i Foči jer mi djeluje da može nešto biti od momka plus i Simoni može uskočiti. Ne znam je li i ovaj Gojak klasični veznjak ili je više desetka, pa možda i on može biti opcija. Naravno neki kapitalac bi uvijek dobrodošao ali mi vezni red djeluje fino popunjen.
Za odbranu bih se složio, bilo bi dobro da dovedemo još jednog stopera, a ako Karamarko ode onda je to apsolutno pod moranje.
Najviše me zanima šta je Adžem skontao za U21 igrača, nadam se da će to biti Šabić na desnom krilu, možda je i vakat da ga probamo istrpiti barem na početku sezone, pa kasnije ako bude veliki problem neka varijantišu nešto sa Gojakom, Fočom i Šukilovićem.
Stoper i napadac ako zelimo bolji sezonu od prosle a tome valjda tezimo.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Joj brate ja ne bih Lagumdžiju otpisivao tek tako, možda griješim ali mislim da bi on mogao eksplodirati ove sezone, pa možda čak i da dobijemo bolju verziju Armina Hodžića. Joao Eric isto mislim da bi nam mogao valjati pravo, ne bi me iznenadilo da obojica prešišaju Radovca po kvalitetu i dobrim partijama.godrina je napisao/la: ↑26 jun 2025, 15:59Ma vezni red je srce, dusa, motor i mozak ekipe. Imamo mi ljudi koji mogu tu igrati ali nisam siguran da ima dovoljno kvaliteta. Radovac je najbolji medju njima a bas sumnjam da on moze iznijet sezonu na top nivou.Raonffa je napisao/la: ↑26 jun 2025, 15:55Napadač definitivno, nadam se da ganjaju nekoga za startnog špica, Suljo svakako može uskočiti par utakmica kao starter a i ozbiljna je backup opcija za naše uslove, samo ne znam da li je on spreman imati takvu ulogu s obzirom na karakter. Dolazak Jaganjca mi je svakako najnejasniji transfer ovog ljeta, njega i ne računam kao ozbiljnu opciju.
Stoper i napadac ako zelimo bolji sezonu od prosle a tome valjda tezimo.
Ma vala, što se mene tiče ne mora biti bolja, neka bude ista kao i prošla samo da uhvatimo rezultatski kontinuitet i redovno izlazimo u Evropu. Jer, iskreno, pun mi je qurac ovih amplituda zadnjih pet godina od borbe za titulu, preko potencijalnog gašenja u koroni, onda izlazak u Evropu, pa borba za opstanak, pa sad opet Evropa... Ne mogu više ja to

Svaka njemu cast i puna podrska, ali dizati ga u nebesa je bespotrebno. Naravno nece ga niko tjerati nakon par kola, ali realno je za ocekivati da uradi bar nesto priblizno kao ovu sezonu i izlazak u Evropu.Sarajevskigigant1921 je napisao/la: ↑26 jun 2025, 15:03Čuj cimeZvornicka je napisao/la: ↑26 jun 2025, 14:55Cime je on zasluzio da se ustane i kaze njegovo ime? I on i bilo ko drugi u poslijeratnoj historiji kluba?Sarajevskigigant1921 je napisao/la: ↑26 jun 2025, 14:36
Ma retardi njima da dođe Mourinho ni on im neće biti dobar. A ti na utakmicu nisu otišli u životu, nego samo na forumu pišu. Ustati pa reći ADMIR ADŽEM!.
Admir Adžem zadnji trener koji je donio Želji trofej, zna Želju u dušu i zna raditi sa mladim igračima. I u ovom svom mandatu ce ti pokazati
Amar Osim možemo mi pričati sta i kako hoćemo ali on je posljednji trener koji je donio titulu u Dolinu Ćupova.
Opet ponavljam da dođe Mourinho ni on vam se ne bi svidio!
Zaboravljamo.....
Fk Željezničar.
- Bersaga
- Kontakt:
Povoljan žrijeb. Jasno je da će svako sa svakim igrati ali bolje je na početku igrati sa Radnikom, Posušjem i Rudarom umjesto sa Zrinjskim, Borcem ili Sarajevom. Uz utakmice u Evropi i sa ova uvodna 3,4 kola mislim da je dovoljno da se većina stvari posloži na terenu u jednoj pozitivnoj atmosferi. Još tog napadača da je završiti što prije i zaokružiti priču oko ekipe. Zna li se satnica utakmice protiv Posušja u subotu? Jeste li postavili pitanje predsjedniku Tunoviću? Mi smo narod za izučavanje, sve uredno piše gdje i šta i ono opet naopako. Nije mi čudo za ovu starinu ali ovi mlađi bruka.
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.
Ne radi se o željama forumaša već izgradnji ozbiljnog kluba. Otjerali smo čovjeka koji je osvojio najviše bodova u zadnjih desetak sezona jer nismo bili zadovoljni time. Moramo biti ozbiljni i ne zadovoljavati se prosjekom, sada Adzem mora biti bolji od Ćorića. Sva je suština u tome. Principijelnost i ozbiljnost, dosta klošarskog načina vođenja kluba.
-
- Kontakt:
Ako želi ikakav napredak Radovac ne smije igrati uopšte, čovjek je nivo federalne lige realno
Corica niko nije otjero zbog rezultata nego je otjeran zbog toga sto je lazov i manipulator.Vjesto se to gura u prvi plan da mozete tjerat Adzema.Laudrup je napisao/la: ↑26 jun 2025, 16:53Ne radi se o željama forumaša već izgradnji ozbiljnog kluba. Otjerali smo čovjeka koji je osvojio najviše bodova u zadnjih desetak sezona jer nismo bili zadovoljni time. Moramo biti ozbiljni i ne zadovoljavati se prosjekom, sada Adzem mora biti bolji od Ćorića. Sva je suština u tome. Principijelnost i ozbiljnost, dosta klošarskog načina vođenja kluba.
Igra mora biti bolja nego kod Corica.Rezultatski mora biti najmanje isto a to je izborena Evropa samo sto ce sad biti dosta teze zbog novog formata.Ko sto je Adzem i reko mora se smanjit zaostatak za trojkom i biti im konkurentniji.A ne da nas pitari raspu u 5 od 6 poluvremena.Naravno vrebati kup.
mosa lošmi stićko tit-ula!

Hm... Vjerovatno nije ali meni izgleda kao najvjerovatnija opcija qko je istina da je prijeklom iz Konga. Profilom odgovara.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
- avalPacidoroP
- Kontakt:
Evo upravo po transfermarketu trazim, slobodne agente sa EU pasosem
Ponudio mi:
https://www.transfermarkt.com/britt-ass ... ler/186172
https://www.transfermarkt.com/jonathan- ... ler/511050
Upravo njega mi ponudi..ovaj prvi je imao strasnu karijeru, tako da tesko bas.. ovi ostali su amateri, tako da je Nsonde najrealniji od svih.
Trenutno korisnika/ca: Proximic i 8 gostiju.